Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

^
Da dodam, ista prica. Odlicno sve radi, jos ako mu instalirate Nova Launcher, pa podesite sve po zelji nema nikakvih problema.
Nista nije mnogo bolje izaslo da ga vredi zameniti, a ni ne koci telefon uopste.
Ja cenim do kraja godine ili pre pocetka sledece ga necu sigurno menjati.
 
Ако није проблем у ПП да ми напишеш у ком сервису си радио... Изгура ми дан, ал да имам у виду ако ослаби, а и ја сам из НС..

Не мења ми се овај телефон кад све лепо ради после више од две године, а са новијим не бих ништа значајно добио, осим ако се баш не искеширам..

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока

Нисам баш добро прошао са заменом батерије. У сервису људи коректни, уградили ми нову батерију (показали ми је, на моје очи отпаковали) коју су добили ко зна одакле...
Првих неколико дана било ок све... А затим креће прича о чудно лошој батерији. Батерија се напуни до неких 87-90%, искључим је са пуњача па поново укључим, и онда се јако брзо напуни до 100%. Брзо се и троши до 75%. Од 75-30% ради пристојно. Од 30% се јако брзо празни... Тако да ми сад батерија једва изгура од ујутру до увече... Неко је у теми писао да је нашао добре заменске батерије. То треба тражити, а ово што уграђују по сервисима је ђубре изгледа...
 
Ja sam menjao bateriju. Kupio sam Nohon zamensku. Čini mi se da drži podjednako kao fabrička kad je nova. Koštala je 1800 dinara

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ево, можда би требало ово вијати? ако неко буде куповао нека јави да и ја поручим једну...
 
Ок, хвала ти што си поделио искуство. :)

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока
 
Dobih ovu legendu od telefona na poklon, koja se iz nekog razloga ponasa daleko bolje od Redmi Note 4 koji sam imao pre(koji je isto 4/64 isti chipset, pretpostavljam da je NAND problem, dotrajao na redmi-u). Stigao majski update, nemam zamerki, sta god da mu dam da radi odlican je.

Pitanje za forumase, da li neko zna gde se moze nabaviti neka futrola i staklo za njega, tj. ako neko ima da prodaje a da mu je ostalo od pre, po nekoj razumnoj ceni jer ce se telefon koristiti najvise po kuci ali opet zastita nije na odmet, BG je u pitanju, najjeftinije nesto od opcija. Bio sam danas do dve tri radnje i sve traze po 600din pa na vise, sto je po meni dosta za ovako star telefon.. Jos bolje bi bilo ako neko zeli da u zamenu da za gluposti koje sam narucivao sa alija dok je jos sve funkcionisalo, P30 staklo, V30 silikonska maska, iPhone 8/7/6S staklo za ekran..itd. Ako nekome treba generalno a da je sa zvezdare ili okolina Vuka, tu sam.
 
Poslednja izmena:
Znači "ovako star", uvreda ipo. :)

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
 
Nakon sto mi je may patch na stock pie doneo neke negativne strane u smislu cudnog ponasanja baterije, primetnijeg manjka smoothness u kretanju i ocitavanju u odnosu na april il neke ranije patcheve (cak i nakon fabrickog reseta to nije to)
Isto tako za razliku od Mi Ui recimo, updatovi sistema ne mogu trajno da se odloze radi reseta telefona na kraju, sto je pocelo da me nervira.

I nije mi djavo dao mira podignem ti ja po prvi put Custom Rom, i pre toga radio sam hotboot Twrp uradio full backup od Data Boot System, i jedan backup za EFS (wifi/sim kartica i td) Nakon tog sam preko twrp wipovao i instalirao DerpFest Android 10 Rom.


Jako jako lepo radi, ima neke korisne opcije koje stock nema, npr advanced power meny za logout, user switch, recovery bootloader i td. zatim network traffic display. Customizaciju ne samo velicine nego i oblika ikona, Pulse Flash notifdikacije, Fast Charge na usb 3.0 portovima.

Selinux Switcher. Signature spoofing opcija koja dozvoljava, nekim aplikacijama koje su banovane npr za koriscenje u nekim regionima da budu instalirane kao neka druga aplikacija pod drugim imenom da zaobidju security. Ambient Display Gestures.

Jako fino kao Android One ali sa dovoljno customizacije i stabilnosti da se oseca drugacije.

Onda sam nabacao i Halifax Kernel Koji dodatno poboljsava rad sistema pogotovo ucitavanje iz aplikacije u aplikaciju.

I na kraju Magisk. I onda jedan kernel Editor, haos koliko moze da se utice na neke vitalne stvari kao zvuk, zasicenje ekrana i slicno,optimizacije za bateriju.

Rezultat je sjajan fon mi radi najbolje od kada sam ga uzeo. Kvalitet zvuka fenomenalan, stabilnost bomba, multitasking nikad brzi.

A posto od Skoro imam i Mi 9 Lite (nakon sto sam se resio jednog oronulog Lenova u kojem mi je bila primarna kartica), sam fakt da me Mi A1 ovoliko i dalje odusevljava govori u prilog da jos ima sta da ponudi uz malo truda i informisanja.
 
Poslednja izmena:
Da li je neko imao problema sa ovim malim zvučnikom koji se koristi za pozive? U poslednjih nekoliko meseci čini mi se da progresivno degradira. Zvuk je sve tiši iako je pojačano na najjače. A sećam se kad sam kupio telefon pre dve i po godine nisam mogao da drzim telefon na uvu koliko se glasno čulo. A sad jedva. Da li je to do softvera i ovih redovnih update ili je ipak sam zvučnik dotrajao? Na telefonu je apsolutno sve stock.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Prebrisi alkoholom zvucnik i uzmi neki staru cetkicu za zube pa malo iscetkaj rupice. Hoce da se nakupi djubre pa da se ne cuje lepo.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Вероватно се рупице напуниле прашином или прљавштином.. ако често бришеш влажном марамицом или иначе, део прљавштине је ушао и зачепио рупице.. знам за пар случајева на другим телефонима где је то био проблем, и решење је било танком иглом чистити.. зез је што је мрежица на а1 баш ситних рупица...

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока
 
28 meseci radio ko zmaj, jutros zakucao, restartovao ga nekoliko puta zaredom i neće da dođe sebi. Upali se displej, prođe onaj android one ekran i onda utihne. Ne reaguje ni na fingertip, niti na bilo šta, samo se upali bela lampica gore levo. Nekad se dovuče do otključavajućeg menija na pattern, ali kad to odradim zaledi se. Hoće samo restart na dugo držanje power dugmeta.

Ako ko ima kakvu ideju, biću zahvalan.

EDIT: Uspeo hard reset. Videću sada da li će sve biti okej.
 
Poslednja izmena:
Nemoj držati ništa bitno na njemu u sljedećem periodu, može biti da je bila neka korupcija memorije koju je riješio reset, ali može biti i da je memorija krenula da umire. Ako počne da se zakucava i restartuje sam od sebe, to je.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
 
Sirgao i junski update.
10a5a09119fc80753259fc0d87dc82cd.jpg
 
Ćao, moj A1 nije paljen dobrih godinu dana ali danas upalih i vidim da fercera :) Jedini problem je polomljen ekran :( Vidim da još može da koristi pa sam rešio da ga poklonim roditeljima samo me zanima znate li gde mogu da zamenim ekran a da nije neka kopija?

Hvala

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
 
Jesi li probao zvanični servis. Imaš mogućnost da im pošalješ telefon ako nisi iz BG, naravno ti plaćaš poštarinu

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Ćao, moj A1 nije paljen dobrih godinu dana ali danas upalih i vidim da fercera :) Jedini problem je polomljen ekran :( Vidim da još može da koristi pa sam rešio da ga poklonim roditeljima samo me zanima znate li gde mogu da zamenim ekran a da nije neka kopija?

Hvala

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Pokušaj da nađeš neki servis, koji ima neki polovni neispravni Mi A1 ili Mi 5X, ali sa ispravnim displejem, pa neka ti zamene taj polovni displej.
Nemoj ni da pokušavaš da ugradiš neki od ovih displeja sa oglasa od 3600 do 4600 din., to je toliko loše da je bolje gledati u polomljeni originalni displej.

Srećno :)
 
Do danas nikakvih problema, uvek redovni apdejti, nikad ubacivana čak ni gcam, posle dužeg razgovora (i ne baš predugog -20minuta) telefon se ugasio i konstantno zavibrira, prikaže prvu liniju sa bojama Gugla i ponovo crn ekran, ponovo vibracija i ta crta i tako na svakih desetak sekundi nekih pola sata.. ni u fastboot nije hteo, pojavi se robot sa petokrakom na glavi stoji desetak sekundi i opet ista priča.. i sam od sebe dok sam guglao šta i kako upalio ipak redovno.. mada nekako kao da jodluje.. šta može biti? Ploča? ..atipično je i što je danas kačen na laptop na koji nikad do sada nije, a radi pokazivanja nekih fotografija sa slavlja.. da nije neki virus sa kompa? Dve i po godine bez problema i bilo koje neugodnosti, i sad ovo pljus.. raspisah se, al ako je ovo zbog apdejta da drugi vide, ako nam je kao kod apple krenulo teranje na apgrejd.. [emoji848]

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока
 
Još uvek nikakvih problema (kuc,kuc u drvo[emoji16]) . Takođe 2,5 god. Ubacivana gcam, redovni update...
Možda pomogne hard reset?!
 
Poslednja izmena:
Jbmlg, sad se ponaša potpuno korektno, kao da ovog "incidenta" nije bilo.. ne znam šta bi, da li je od vrućine pregrejao, jer ga koristim u preklopnoj futroli kroz koju nema neko hlađenje osim preko ekrana... srećom bekapovao sam većinu slika i snimaka nedavno, tako da u tom smislu ne bih puno izgubio.. al iako sam se nosio mišlju da gledam i uzmem nešto novo ipak još ne bih, ne dobijam nešto revolucionarno puno za dato ulaganje, jer 4/64 je danas i više nego dovoljno i posle toliko vremena.. u tom smislu nije ga vreme pregazilo..

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:
Ovaj tel je fantastičan, moj je isto tako oko 2,5 god star, mozda nešto više, ja sam ga koristio nesto preko godinu dana a posle dao bratu, nedavno on kupio novi tel i uzmem ja ovaj da namestim majci da koristi, reko ajd bas je nezahtevan korisnik bice joj ok. Kako lepo radi tel i dan danas ja sam se bas odusevio.

Sto se tice ove situacije sa zakucavanjem, stvarno ne znam sta mu bi, mozda kao sto kazes da se pregrejao pa zabo. U svakom slucaju ako vidiš da opet daje znake da nesto slično hoce da se desi, mozda ne bi bilo lose da probas hr da uradis, ne znam sta drugo.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
 
Ja sam proletos slucajno razbio ekran, a burazer njegov koristi dve ipo godine i stvarno izuzetan telefon. Njemu se isto desilo ovo da zabode i posle par restarta proradi normalno. Kod njega je problem bio root. Naime, telefon povukao ažuriranje, sam instalirao i zabo. Posle par restarta se verovatno prebacio na drugi slot i normalno proradio.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Majka koristi mi a1 već više od dve godine i telefon radi kao prvog dana. Dovoljno brz, zanemarljivo sporiji od rn5 i a3 u svakodnevnom korišćenju, kamera uz gcam odlična, bez i jednog problema sa telefonom. Čak ni baterija nije značajno oslabila mada ona nije heavy user pa je i normalno.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
 
Moj A1 je poslije godinu ipo otišao kod supruge, i ona ga koristi već godinu dana glatko bez ikakvih problema.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
 
Kada on preživljava moju ćerku. To je vrhunski telefon. Bitno je da ja imam dovoljno zaštitnih stakala [emoji16]

Sent from my LEX720 using Tapatalk
 
Je l neko ima problema sa jačinom zvuka na Bluetooth slušalicama? Konkretno Freebuds 3, na Huawei su ubijale jačinom, a ovde ih jedva čujem...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Je l neko ima problema sa jačinom zvuka na Bluetooth slušalicama? Konkretno Freebuds 3, na Huawei su ubijale jačinom, a ovde ih jedva čujem...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ne, 3 različita modela sam spojio i svaki je uredno radio

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno