Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Inače da kažem da mi je CHYI staklo spasilo ekran. Kolega mi ga nekako izbio iz ruke i pao pravo na betonske stepenice pune neravnina. Srećom prvo je udario ivicom, pa su samo na staklu ostale dve pukotine. Moram naručivati ponovo...

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Nema na čemu. Tu smo da pomažemo jedni drugima.

jel mi vredi da instaliram zadnji update? Imam da skinem 1.1gb...

Ikone su mi se smanjile nakon zadnjeg update-a. Ima li načina da ih povećam tj vratim na prethodnu veličinu ili da menjam launcher? Ne bih da menjam display size of početka je na small.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Uzeh i ja komada jedan za 1din u mts-u ☺. Vrlina puno a mane neshvatljivo veliki bezeli i veličina generalno i ispran tiama display u odnosu na sharp display na mom starom mi4c. Ali ono što mi najviše smeta je da su boje još ispranije na home screen-u kad se koristi default launcher. Kad se koristi Nova boje su 'napucanije'. Ili kad se udari recents dugme boje postanu na milisekundu "napucanije" a kada se vratiš na home sceen boje izblede ponovo!!!??? Wtf? Btw Android 8.1. Jel ima neko isti problem? Pokušao sam da slikam...
9f25c3f25a16f8be256436b34b0481a3.jpg
1df460d6d81c7ade6b8805c44228324f.jpg

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Nisu to isprane boje, vec su dodate "senke". Kada se stavi tamnija pozadina senke nestaju.
Meni isto ne odgovara pa koristim Rootless Launcher.

У дааааа те сенке су жешћи трип, зато што раде очајно ја користим лавнчеар супер је...

Јој што волим супу од детлића!

У дааааа те сенке су жешћи трип, зато што раде очајно ја користим лавнчеар супер је...

Kakva ti je ta supa od detlica u potpisu? :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da, ima transparentni beli sloj preko celokupnog ekrana kada je na home screen-u pa ekran izgleda još ispranije nego što jeste... Mada možda nije ispran već su na mi4c prenapucane boje [emoji6]

Gesendet von meinem Mi A1 mit Tapatalk

Da, ima transparentni beli sloj preko celokupnog ekrana kada je na home screen-u pa ekran izgleda još ispranije nego što jeste... Mada možda nije ispran već su na mi4c prenapucane boje [emoji6]

Кцал је обавезан на миа1, очајне су боје....
Супа од детлића, стандардно добра [emoji3]

Ja i dalje ne kapiram tu čitavu priču sa "ispranim bojama" i sijenkama i koječim. Ja sam dizajner po profesiji i osjetljiviji sam na boje od većine ljudi i imam "oko" za te stvari, i meni sve izgleda apsolutno kako treba.

Ekran je ok. Navićiću se na ispranije boje ali ovo dodatno "ispiranje" početnog ekrana sa google launcher-om je van pameti... A hteo sam da koristim sve stock...
c3fc1a0188dfaa0e13d214735d0dd2ed.jpg
ece7d595d63988e4536bcfb5783c4619.jpg

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Ja i dalje ne kapiram tu čitavu priču sa "ispranim bojama" i sijenkama i koječim. Ja sam dizajner po profesiji i osjetljiviji sam na boje od većine ljudi i imam "oko" za te stvari, i meni sve izgleda apsolutno kako treba.

Боје су ок, али су "бљутаве" и мишљења сам да морају бити мало убедљивије...

drugari
koliko ste max fps videa izvukli u
720p
1080p
i 4k ? i kako?
Ima magisk modul na 4pda koji rešava donekle, mada mislim da je 25fps u baš mraku, a 30 sa kakvim takvim osvetljenjem.
hvala @Djilkosh_Ns , sad sam baš malo čačkao mob i u mrklom mraku kamera izvlači na 1080p 60fps stabilnih, dok 4k 30...
link do 4pda teme(sorry ako je neko kačio): https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=847741&st=3380#entry70153889

A tek sad kapiram o čemu se radi, ovaj gradijent ispod doka. Ja nisam ni vidio jer mi je wallpaper tu ionako svijetliji.

Možda je problem samo sa mojim primerkom, ali osetljivost tača je baš loša.

Ne mogu da verujem koliko je loš tač, bar kod mog primerka. Skrolovanje na home skrinu levo-desno je pravo mučenje. Kulira mi svajpove palca samo tako. Imam i homtom od 30eur i njegov tač radi sjajno!? Osim tog problema pri skrolovanju, mogu da kažem da je telefon sjajan, čak sam se i na displej navikao i na njegove neutralne boje. Ali ovo sa tačom baš smara i ne mogu da verujem da ovakav uređaj ima takvih problema [emoji35]

To je do tvog primerka. Ekran radi sasvim normalno

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Videću šta ću s njim u narednih par dana. Izvinjavam se što sam malo spamovao temu.

Baterija

Pozdrav svima,jel mogu da i na julskom 8.1 meni baterija izgura samo do 4 sata SoTa??jel ima mozda jos neko problem??hvalaa

Ljudi vidim da ovaj 8.1 update ima problema ha? bolje da ga ne instaliram?

Ja instalirao 8.1, sve najnormalnije radi. Baterija normalna (ne merim nikakvim sintetičkim testovima), koristim isto normalno kao i svaki dan pre. Sve je potpuno ok.

Čini mi se da je bolja baterija za nijansu. Nisam siguran, ali izgleda i da malo brže puni. Kod mene je na 8.0 bilo i to da kad ga stavim na punjač u sekundi skine 1%, pa mi se više puta dešavalo da se sa 1% isključi. Sada (8.1) toga nema...

Nazad
Vrh Dno