Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Resio sam. Restartovao sam ga na dugme, i upalio se :D
И мени се то дешава....исто тако ако урадим рестрат из неке апликације...нпр adaway тако се понаша....ако рестартујем кроз систем све је ок....

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Otkljucao sam bootloader, ali nemam opciju u magisk menadzeru da instaliram direktno magisk. Imam samo ove dve opcije. Kako sad da instaliram magisk?
2ff8d656f4c70e504b05e8b3cb2b6d0d.jpg

Imas na xda forumu uputstvo kako ga najjednostavnije rutovati i da sacuvas OTA. Isprati te korake i to je to.

Imas na xda forumu uputstvo kako ga najjednostavnije rutovati i da sacuvas OTA. Isprati te korake i to je to.
Ispratio sam, cak sam gledao i klip na yt, sve sam isto odradio, ali njima se posle restarta telefona pojavi u magisk menadzeru direktno instaliranje magiska, ali meni toga nema. Ne znam sta sad da radim.

Pa moras flesovati patched boot.img za tvoju verziju androida...tebi nije root-ovan telefon, zato ti magisk manager ne nudi instalaciju magisk-a.

Uspeo sam, odradio sam korake ponovo, verovatno se nije flesovalo prvi put, mozda zato sto sam ga rucno restartovao...

Ukucam *#*#6484#*#* i odem na fm radio, menja stanice i prijem je ok, al imam problem sa zvukom. Dugmad za smanjivanje/pojacavanje ne reaguju, a jacina zvuka skoro pa max. Izadjem iz fm radia, podesim zvuk na oko 20%, ponovo *#*#6484#*#*, pa fm radio i opet ista prica....dugmad za pojacavanje/smanjivanje ne reaguju, jacina skoro max. Izadjem ponovo iz fm radia, proverim zvuk za media, a on na oko 80%....iako sam ga pre ovoga stavio na oko 20%. Sve ovo posle januarskog pecha od 89mb. Na nugatu i posle prvog januarskog pecha dugmad za pojacavanje/smanjivanje su radila na fm radio. Jos nekom ovako?

To je test mode, nije ni predvidjen da se koristi za slusanje muzike. Ne moze da se smanji, ne reaguje na smanjivanje zvuka.

Mozda ni ranije nije moglo da se pojacava/smanjuje na dugme..ne secam se, ali sam siguran da nisam morao da trpim ovu tortutu u vidu jacine zvuka na 80% pre januarskog pecha od 89mb.
Pre njega je fm radio "drzao" onu jacinu zvuka koja se podesi pre ulaska u test mode i fm radio. A sad "sam" pojaca na 80% bez obzira kako je media volume bio podesen pre ulaska u test mode i fm radio.
Kako drugacije da slusam radio na ovom telefonu, osim ovako u test modu, a da ga ne rutujem?

Nikako.

Imas tune in takodje.

Pitanje je kako ce da radi aplikacija ona sto se placa za radio.

Zasto si uzimao telefon, a znao si da nema radio, pritom ti je to bitno?

Zato što nigde ne piše da nema fm radio aplikacije, a ne da nema radio hardver (naprotiv, negde piše da ima). Evenutalno na nekom forumu u komentarima, ali to je ffs...

Nije na odmet raspitati se nesto, ako ti je bitno zar ne?

Uglavnom svuda navode da hardverski podrzava, ali da nema aplikacije. Zasto je to tako? Nemam pojma.

ranije je navedeno da Nexus-i nemaju FM radio pa zato ni A1 nema aplikaciju za isti. hardver za radio je ostao od 5X. ovako razumem situaciju

Nije na odmet raspitati se nesto, ako ti je bitno zar ne?

Uglavnom svuda navode da hardverski podrzava, ali da nema aplikacije. Zasto je to tako? Nemam pojma.
Jesam se "raspitao" po internetu, piše na sajtovima da ima FM Radio (GSMArena je prilično relevantna). Aplikaciju ne pominju.

Ekvivalent je napisati da ima kameru, ali nema aplikaciju za kameru i nema 3rd-party aplikacija...

ranije je navedeno da Nexus-i nemaju FM radio pa zato ni A1 nema aplikaciju za isti. hardver za radio je ostao od 5X. ovako razumem situaciju
Prvo, ne interesuje me Nexus linija, nisam kupio taj telefon.

Drugo, Xiaomi je i ovde gurnuo neka svoje aplikacija (prva stvar za koju me je telefon smorio je da skinem/osvežim Mi Remote sa Pleja) i podešavanja, iako je "čist" android, pa su onda mogli i FM aplikaciju.

Ne treba da pravdate kompaniju, nego da ih pritisnete da da isporuče šta nedostaje. I vama će biti bolje kao korisnicima.

Prvo, ne interesuje me Nexus linija, nisam kupio taj telefon.

Drugo, Xiaomi je i ovde gurnuo neka svoje aplikacija (prva stvar za koju me je telefon smorio je da skinem/osvežim Mi Remote sa Pleja) i podešavanja, iako je "čist" android, pa su onda mogli i FM aplikaciju.

Ne treba da pravdate kompaniju, nego da ih pritisnete da da isporuče šta nedostaje. I vama će biti bolje kao korisnicima.
Ne interesujete Nexsus a kupio si Android One telefon,koji je u neku ruku nastavak Nexsus linije.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

A u drugu ruku se bodeš? Mi A1 sam kupio zato što je aktuelan model, nudi dosta za uložen keš, sjajno radi i skoro pa prvi model Xiaomija koji ima punu podršku za naše mreže. Android One ili MIUI ili LineageOS ili nešto četvrto me ne intersuje naročito dokle god telefon radi tečno, ne koči i nije previše siromašan opcijama.

Kao da si napisao da je u redu kupiti dva laptopa koja oba voze Windows 10 gde stariji nema osvetljenje tastature, a noviji ima, ali proizvodjač nije isporučio svoju aplikaciju, jer ovaj prvi nema osvetljenje tastature...

Poslednja izmena:
Za fm radio je pisano u milion tema na xda, kao i u komentarima na gsm areni,a i ovde.

Guglovi telefoni nemaju fm radio..a ovaj fon ima fizicki zbog 5x modela, ali naravno deaktivirano...nije im se isplatilo da zbog toga prave poseban model

Jedina mana koju sam primetio je kompas.Iako ima ziroskop, nekalibrisan je i pobenavi s vremena na vreme pa mora da se rekalibrise u onom fabrickom meniju.

Sve već to znamo, ali to nije... zvanično. Najbolje od svega je što na samom mi.com za 5X pišu (skoro) identične specifikacije, gde se radio ni ne pominje.

Sad, u Android One nema ugradjene kontrole za IR, ali je Xiaomi ipak isporučio Mi Remote aplikaciju, pa ispade da ima i da može mimo AOne. Ako 5X ima radio aplikaciju u MIUI, zašto je ne isporučiti i za A1?

Ili je jedino rešenje flešovanje MIUI za 5X na A1?

Није то исти дисплеј као "фабрички"...

Jeste. Original je deo. Video sam dosta Rusa da je kupilo bas odatle i kazu da je original. Makar kaze ovaj lik jedan da je radio i gledao uporedo i nema razlike izmedju originala. Isti prikaz ima.

Prodavnica postoji i 6 godina, tako da...

Ne interesujete Nexsus a kupio si Android One telefon,koji je u neku ruku nastavak Nexsus linije.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ja ovo isto ovako gledam, imao sam 3 Nexus telefona do sada i navikao sam da nemam radio. Cak ni na telefonu koji je imao radio nisam ga koristio, tako da mi to nije nikakav problem.
Sigurno Nexus fanovima to nije potrebno.

Šta je sa fast chargingom?
Želim da ga isključim (ne želim da koristim drugi "običan" punjač, znam za taj način), ali ne nalazim na internetu ni za jednu definitivnu potvrdu koja je stavka u build propu odgovorna.
Ili više stavki, ako je ta situacija...

Kod mene u build propu sam našao persist.charger.max_voltage_mv sa vrednošću 9000 pa je po svoj prilici samo potrebno promeniti na 5000.
Oni koji eventualno još nisu na Oreo, može li neko pogledati ima li ta stavka i koja je vrednost?

E da, ja sam na Mi Note 3 (7.1.2 MoKee rom), ali pitam ovde zato što je aktivnija tema, a i Mi A1 je bio bez brzog punjenja pa mu je uključeno sa Oreom.

Nexusi i Pixeli nemaju FM radio (ni hardverski, a kamo li softver za to u Android OS), jer Gugl želi da svi koriste i plaćaju striming servise, a pre svega njihov Plej Mjuzik i da nema ništa za džabe. To možda može u SAD i Zapadnoj EU, ali nije to ceo svet...

Iz razloga njihove gramzivosti, nemaš microSD slot ni na jednom Nexus i Pixel telefonu, jer Majkrosoftu onda moraju da plaćaju procenat za FAT drajver u svakom prodatom telefonu. Plus te sile da koristiš (njihov) klaud kad ti nestane prostora.

Android One nije sinonim za Nexus/Pixel i obrnuto.

Nikako.

Imas tune in takodje.

Pitanje je kako ce da radi aplikacija ona sto se placa za radio.

Zasto si uzimao telefon, a znao si da nema radio, pritom ti je to bitno?

Znao sam i pre kupovine mi a1 da ima fm radio chip, a nema program koji ga podrzava (iz ovih ili onih razloga...politika i teranje sile)...nije to problem...to je bilo sve jasno.
Tunein je ok....sta cu, moram njega...ali frkvencija je frekvencija;)
Samo sam pitao jel postoji nacin da nerutovani tel salusa radio osim test moda. Nije mi smetalo ni iz test moda da ga slusam, al sad ovo sa vol na 80% ne moz se izdrzi.

Није то исти дисплеј као "фабрички"...
Vidji, odradio sam jedno 100 ekrana sigurno. Samo par ge dvojki i huaweija je imalo nesto losiji displej, ostali su svi bili ili u rangu ili cak i bolji. Tipa za coolpad. Tako da nemate brige. Svakako je displej los da losiji ne moze biti. Takav je moj utisak, boje su isprane, dosta panela sa hd rez ima bolji prikaz.

Vrh Dno