Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Developer options -> Running Services -> Show cached processes.

Zile on bi da brise cache :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ahaaa :)

Nema više te opcije. Na android 8.0+, sistem sam reguliše keš.

Скини Network signal info па види шта ће ти рећи.
Не ради се о томе да ли је фелеричан или не, већ је можда телефон фабрички дошао без подршке за band20.

Edit:

Хм, ипак нисам сигуран да може с овом апликацијом да се провери које су мреже подржане.
Покушавам сад да видим на који начин проверити. Погледај шта пише на кутији, или у упутству.
Мени то прво пада на памет, да телефон нема band20, из простог разлога што свуда на сајтовима и у огласим посебно истичу да телефон подржава и band20.
Pa ako umem da pročitam, piše da ima. To je ono što me buni. Jel moguće da na uputstvu piše jedno, a da je ustvari drugo?
IMG_20180201_204354.jpg
IMG_20180201_204535.jpg

Овај предзадњи па Термал...80 степени...текве температуре су биле и на редми ноте 4...
835332fce7988e1b713d14977836a804.jpg

Ovde imaš zvanično Qualcomm-ovo objašnjenje.

Vezano je za modem. Ne treba da te plaši to.

This example defines a modem control instance using a thermistor as the sensor. The monitor
algorithm (algo_type = monitor) controls the temperature by sampling the PA thermistor 0
(sensor = cpu0-1) once per second (sampling = 1000). The thermistor 0 was determined to be
offset from the systems surface temperature by 30°C. Thus, thresholds are configured to reduce
the modem throughput and maximum allowed Tx power. The first threshold group is configured
at 70°C. In this group, the modem data throughput reduction algorithm is triggered (action_info =
1). The second threshold group is configured at 80°C. In this group, the modem Tx power
reduction algorithm is triggered (action_info = 2).

Dakle, bolje je da je manja vrednost.

Poslednja izmena:
Šta te je iznerviralo? Vivax ili fm radio komentari?

Sutra cu da slikam pa crknite od hvalospeva. *** kao da ja jedva cekam da pricam lose o nekom telefonu. Ne valja ekran pa ne valja, u kat do 220e je los, ima dosta boljih. Kazem mozda je do panela ali to ne sme da se desava. I aj da mi je prvi nego dvadeseti xiaomi.

Sutra cu da slikam pa crknite od hvalospeva. *** kao da ja jedva cekam da pricam lose o nekom telefonu. Ne valja ekran pa ne valja, u kat do 220e je los, ima dosta boljih. Kazem mozda je do panela ali to ne sme da se desava. I aj da mi je prvi nego dvadeseti xiaomi.

Ajde molim te objasni to "los"... Sa cim ga poredis, sta je to sto uzimamo kao "dobro" da bi ovo bio los ekran.

Ne mogu da nadjem nigde od kad sam instalirao Oreo "Kes memoriju" moze neko upustvo? Udjem u podesavanje, memorija ali nigde nema kes memorije

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Ako to bas zelis da radis ides na Settings->Apps&notifications->App info->izaberes aplikaciju->Storage->Clear cache.

Ako to bas zelis da radis ides na Settings->Apps&notifications->App info->izaberes aplikaciju->Storage->Clear cache.

Hvala :) to sa pojedinacnih aplikacija ne bih radio, cini mi se da se brisu neki podaci... npr kad se to uradi na FB aplokaciji izloguje te ,ili na messengeru pa moras opet da se logujes .. neka radi samo :) inace meni tel da kucnem u drvo radi besprekorno :) evo skoro mesec dana je kod mene, kamera super, ne baguje, baterija zadovoljavajuca, brzina fantasticna... nemam neke zamerke ..

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ajde molim te objasni to "los"... Sa cim ga poredis, sta je to sto uzimamo kao "dobro" da bi ovo bio los ekran.

Ako si nekad koristio telefon preko 5 inca koji ima manju rez od hd onda cu to tako objasniti. Ekran blago zamucen, ispran. Kad da nije ni blizu full hd. Slikacu i videcete o cemu pricam. Eto mozda stignem i veceras. Kazem, koristio sam slicne uredjaje tipa redmi 4 prime, note 4, 4x bla bla, svi su imali super ekrane. Ovaj je katastrofa.

Ti i ja nemamo iste telefone, ocigledno... Pa A1 ima bolji ekran nego RN4(X). Zasicenost boja je stvar ukusa, ali sto se tice kvaliteta prikaza, ekran na A1 je odlican.

E da sto se tice zasicenosti...imam slucaj sa monitorima...ljudi su toliko navikli ili toliko zaslepljeni prezasicenim bojama, da im kalibrisan monitor izgleda "isprano".[emoji3]

Sad sam kod ortaka pogledao fon.Na svu srecu puklo mu je zastitno staklo pa je skinuo...fon reaguje najnormalnije.
E sad...njegov ekran nije tianma, nego onaj drugi, ali sto se tice boja isti je kao moj, isto kalibrisan.Tako da izgleda nema pravila ni kod razlicitih dobavljaca...nego kako je koja smena po svom ćefu kalibrisala ekran,tako ce biti.

Meni je samsung memorija a njemu hynix..u prevodu obe odlicne.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Pa naravno, svi vole Samsung jer ima prezasicene boje na ekranu i kada gledas slike na telefonu, one deluju top...........a onda prebacis sliku na komp i smoris se :(
Covek tvrdi da je ekran mutan, a ja mnogo telefona proverio i jedino je mutan dok ima fabricku foliju na ekranu, cim se skine folija... ;) :) :)

Ni ja nemam tianma i sve je oštro i isprano :) Prezadovoljan. Koristio sam Nokiu 8 pre ovoga i Oneplus. Displeju ovog telefona ne fali apsolutno ništa. Odličan je za taj cenovni rang ako ne bije i više za klasu.

Pa naravno, svi vole Samsung jer ima prezasicene boje na ekranu i kada gledas slike na telefonu, one deluju top...........a onda prebacis sliku na komp i smoris se :(
Covek tvrdi da je ekran mutan, a ja mnogo telefona proverio i jedino je mutan dok ima fabricku foliju na ekranu, cim se skine folija... ;) :) :)

Nije Kide do folije, imao fabricku pa sad mobile outfitters pa sam skinuo sve pre 10 min da proverim. Moracu ja ovo da reklamiram

Ajde bas slikaj ako moze na slici da se vidi...Jel si uzeo nov, vakuum ?

Pazi kapiram u potpunosti na sta misli.
Nas petoro je imalo pre ovog fona meizu m2 note.
Iako on ima slajder za fina podesavanja, za toplo-hladno...skoro nijedan fon nije imao identicno osvetljenje, istu jacinu, istu toplinu ili hladnocu...dva komada bas osetno drugacija, ostala tri tu negde, slicni...posebno kad ih gledas svi su ok.ali kad ih poredjas jedan pored drugog, primetis nijanse..

Al sta da vam kazem...moje levo oko ima jaci kontrast od desnog..gde ja da reklamiram, pitam ja vas.[emoji3]

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Evo podataka od "mojega" :d a1...
Dobar se primerak zapao što se rada tiče. Da ga ne ureknem... Pu, pu, pu
1ad1b0d52e533a1a8cb9b8f147e42593.jpg

Značiii, memorija Hynix, LCD Ilitek, zadnje kamere OmniVision a prednja Šljamsung...

Poslednja izmena:
Koji to program koristite za proveru?

*#*#miui#*#* ili u prevodu *#*#6484#*#* iz Dialera pa izaberes opciju 1. Version information pa skroluj na dole da pregledaš sve...

Poslednja izmena:
Hvala. Kod mene je onda sve "top" po prethodnim komentarima.
Zanimljivo da je kolega uzeo kod istog dobavljača posle mene dva dana i on ima drugi displej.
b560e24baf3b2a7ed3f444bb15bcf05a.jpg

na mom je kao i na remo-ovom (memorije i ekran)

Evo podataka od "mojega" :d a1...
Dobar se primerak zapao što se rada tiče. Da ga ne ureknem... Pu, pu, pu
Značiii, memorija Hynix, LCD Ilitek, zadnje kamere OmniVision a prednja Šljamsung...

Ilitek je display driver. EBBG je tvoj panel.

Hvala. Kod mene je onda sve "top" po prethodnim komentarima.
Zanimljivo da je kolega uzeo kod istog dobavljača posle mene dva dana i on ima drugi displej.[/IMG]

Tianma... Hmm i to izgleda isti onaj drugi Tianma panel sa RN4.

qcom,mdss_dsi_otm1911_fhd_video
Tianma + otm1911 + FT5435 FocalTech Touchscreen Controller (samo što je na A1 noviji firmware)

Poslednja izmena:
Sad gledam, citam xda i miui forum. Postoji jos ljudi koji se zale kao i ja. I jos nesto, to nisam napomenuo. Responzovnost ekrana je jako losa. Kad brzo kucam promasi tj ne otkuca pola slova i razmaka i to se uglavnom zale ljudi sa ebbg.

Vrh Dno