Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Sad, u Android One nema ugradjene kontrole za IR, ali jeXiaomi ipak isporučio Mi Remote aplikaciju, pa ispade da ima i da može mimo AOne. Ako 5X ima radio aplikaciju u MIUI, zašto je ne isporučiti i za A1?

Ili je jedino rešenje flešovanje MIUI za 5X na A1?

Nisi ti to lepo shvatio. Oni su te mi programe integrisali da bi POMOGLI svojim korisnicima jer ih neizmerno vole i cene;). Otuda na mi a1 Miremote i Mifeedback(aka com.mi.bugreport)....a fm radio....nemaaaaa.
Miremote moze da bude koristan. Upario sam ga sa najjeftinijom mogucom TCL klimom...fercera ko besan.
Ali feedback je klasican spyware, koji boga pitaj sta radi. Ni na xda nije jasno da li mifeedback app moze da se "odstrani" rutovanjem telefona i uninstall preko adb.
....a on bateriju u bekgraundu trosi li trosi....ocu mojih 5-6% baterije, sto mi trosi mifeedback, nazad breee;)

Mislim da AndroidOne program nema ista pravila kao Nexus program....u smislu prava i obaveza izmedju gugla i trd partija (xiaomi, lg, htc i ostali).
Nexus je bio najbolji i dugo je trajao, ali je ipak bio samo faza dok gugl nije pohvatao sve konce i piceo sa svojim pikselima. Gugl je mudra kompanija...nikad se ne pruzaju vise nego sto su dugacki.

Ili je jedino rešenje flešovanje MIUI za 5X na A1?
Mislis da se MIUI os vrti na mi a1? Uh...to ne bi nikad...to mi nekako dodje kao skrnavljenje.

Poslednja izmena:
Svakako je displej los da losiji ne moze biti. Takav je moj utisak, boje su isprane, dosta panela sa hd rez ima bolji prikaz.

Ne može lošiji? Zašto je kod nas hiperbola standardni način izražavanja? Displeju ništa ne fali, ali apsolutno ništa. U današnje vrijeme kad neko kaže "isprane boje" to samo znači "nije nabudžen kontrast i prezasićen kolorit kao skoro svi drugi". Čak i flagshipovi imaju nerealan prikaz da zadovolje prosječnog seljaka.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ne može lošiji? Zašto je kod nas hiperbola standardni način izražavanja? Displeju ništa ne fali, ali apsolutno ništa. U današnje vrijeme kad neko kaže "isprane boje" to samo znači "nije nabudžen kontrast i prezasićen kolorit kao skoro svi drugi". Čak i flagshipovi imaju nerealan prikaz da zadovolje prosječnog seljaka.

Pa znas kako, uporedim ga sa nekim tamo vivaxom od 130e i dovoljno mi je. Ne fali mu nista, da je dobar nije. Ne smeta. Ja ti to kazem kao neko ko je koristio skoro sve sto je izaslo, a i kao trenutni korisnik a1.

Koji ti je panel? Ja evo sad gledam svoj ekran, kao što vidiš, i mogu da zamislim toliko mnogo načina kako može biti gori da ne vrijedi ni pominjati.

Znači k'o da ne koristimo isti telefon. Meni je super prikaz. Poredio sa P10 lite i tu su sa prikazom boja, što je za IPS u ovom rangu odlično... Honor sam brzo prodao pa nisam stigao i sa njim da uporedim... Ali da, ne peče oči kao Samsung pa je užasno loš. :d :d :d

Poslednja izmena:
Koji ti je panel? Ja evo sad gledam svoj ekran, kao što vidiš, i mogu da zamislim toliko mnogo načina kako može biti gori da ne vrijedi ni pominjati.

Ebbg . Ma ni prici p10 lite, ima ga burazer uporedjivao sam. Kazem, imam tu neki vivax fly 4, nije full hd vec hd i dere ga. Ja sa lcd uopste nisam zadovoljan.
8fd5d19b648f018614de24c63565bf70.jpg

***, moj uređaj ima Tianma panel i Samsung RAM i memoriju. Mora da je to to, ne vidim drugo objašnjenje.
a013118a3670fd0a4a73060bdee687bf.jpg

***, moj uređaj ima Tianma panel i Samsung RAM i memoriju. Mora da je to to, ne vidim drugo objašnjenje.
a013118a3670fd0a4a73060bdee687bf.jpg

Moguce, kazem uvek iskreno ocenim ali ovo je smesno. Aj ako nije problem pusti test memorije da vidimo brzine, moguce da su i tu usra...

Evo testa memorije.

9ea26c9a9ff9bfb406c028ecdeedf989.jpg

Poslednja izmena:
Evo...
364bc7fe91c67f0b34427afb30f0fdfe.jpg

Hm, da, ovo je već razlika, mada je pitanje šta utiče na memory test. Nisam dosad istraživao temu.

Evo uradio sam i ja memory test. Hynix memorija, Internal 178/207MB/s, ram 4253MB/s. Ekran je EGGB i dobro me sluzi, bolji je od RN4 Tianma ekrana.

Znaci i kod nas ima fonova sa delovima razlicitih dobavljaca.
Pisali su na xda o tome...tianma je ok, dok su drugi kao ispraniji.

E sad to je lutrija, sta kome zapadne..isto kao kod i svih ostalih...ili npr u svetu grafickih, koja memorija ti je na ploci ili TV-a...koji ti je panel od kog dobavljaca zapao...*** hiperprodukcija, treba napraviti na milione panela u roku od odmah..pa imaju nekoliko dobavljaca.

I moj je Tianma panel

daf71c2ed2a8306bf7ae41830462a5ac.jpg

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Stigla CEFELE crna, odlicna :)

Uzmem danas 4g karticu u Telenoru, zamenim je kad sam stigao kući, dobijem one konfiguracione poruke, ali nema 4g-a nigde. Samo 3g pa 3g. Nalazim se u Kragujevcu. Znate li šta mu je? Ima li još neka podesavanja? Stavio sam da preferred network type bude 4g,

Можда ти телефон не подржава наше 4g мреже. Или просто нема 4g сигнала тамо где се налазиш.

Pre je ovo drugo,pošto ja imam A1 i Telwnor službenu sim karticu i uvek mi je 4g

Постоје и верзије без фамозног band20, па ако је његов телефон један од тих, онда је због тога.
Теленоров 4g ради на 800mhz (band 20) и 1800mhz. Ако његов тел не подржава прву, а у месту где се налази је то једина фреквенција, онда зато нема сигнала.

Можда и грешим.

Poslednja izmena:
Telefon je kupljen u prodavnici na G. Dakle "legalno" nabavljen. Za naše tržište je valjda. Trebalo bi da podržava. Šetao sam po gradu, nigde nije hvatao. Ne znam šta mu je. Može li neko ko je kupio u pomenutoj prodavnici, a da je Telenor da potvrdi da radi. Možda mi zapao neki feleričan.

Скини Network signal info па види шта ће ти рећи.
Не ради се о томе да ли је фелеричан или не, већ је можда телефон фабрички дошао без подршке за band20.

Edit:

Хм, ипак нисам сигуран да може с овом апликацијом да се провери које су мреже подржане.
Покушавам сад да видим на који начин проверити. Погледај шта пише на кутији, или у упутству.
Мени то прво пада на памет, да телефон нема band20, из простог разлога што свуда на сајтовима и у огласим посебно истичу да телефон подржава и band20.

Poslednja izmena:
Samo da se ispravim za ekran. Sad sam imao opet isti P10 lite u rukama sa kojim sam poredio. Kada sam stavio pored ženinog P9 lite oba su delovala nešto ispranije, ali kod P10 lite je bio problem kod postavke boja što sam taman odmah i sredio. Svakako, nije toliko strašna razlika. :)

.....bez komentara... sta sve covek ovde moze da procita.....

Šta te je iznerviralo? Vivax ili fm radio komentari?

Скини Network signal info па види шта ће ти рећи.
Не ради се о томе да ли је фелеричан или не, већ је можда телефон фабрички дошао без подршке за band20.

Skinuo sam. Šta tačno i gde treba da proverim?

Ne mogu da nadjem nigde od kad sam instalirao Oreo "Kes memoriju" moze neko upustvo? Udjem u podesavanje, memorija ali nigde nema kes memorije

Nazad
Vrh Dno