Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Gledajuci onaj fix za magisk, neki moj zakljucak je da treba editovati build.prop sa sledecim koracima da bi se dobilo isto to kao kod tog fix-a.

Za EIS, dodati sledeci red u build.prop

persist.camera.eis.enable=1

za fix prilikom snimanja naci sledeci red i umesto ''none'' editovati u ''fluencepro''
(ovaj red vec postoji, samo naci i izmeniti)

ro.qc.sdk.audio.fluencetype=fluencepro

Ako neko bude imao vremena i volje da testira, neka napise da li radi... Ja sam probao, deluje da je OK sada zvuk, ali neka jos neko potvrdi.

Poslednja izmena:
Ne uspevam da ubacim magisk. Koje upustvo/metoda?

Ovo uopšte nisam očekivao - A1 je skoro jednako lako otvoriti bez vidljivih oštećenja i poteškoća kao mnogo manje kompaktne modele.
Skidam kapu Xiaomiju - možda će se saviti u džepu ili štagod, ali postići ove gabarite i performanse a da je i dalje maltene čitav uređaj dostupan za servisiranje je jako, jako dobra stvar.

Svaki Xiaomi se lako otvara bez ostecenja, pa tako i A1. Vec vidjeno kod R4P i Redmi Pro.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Mislio sam da su ovi tanji laminirani kao iPhone. :D A znam za druge modele, otvarao sam. :)

Ma jok, isti princip sa zabicama... Koliko se secam, ti si otvarao RN3 :) Ista ona metoda radi...

Pozdrav ljudi, posle skoro dve godine ostao sam bez telefona, mog Redmija 2..Za dve godine sam zadovoljan kako je radio, za te pare realno i nije moglo bolje.Preziveo je svasta, milione padova i ni jedno pucanje ekrana posle tih padova, ma ni ogrebotina. Ovo leto je cak zaronio u more, bio je u vodi dobrih 20 sekundi, mislio sam da je to to, ali pirinac ga je spasio i ni jedan kvar posle nije usledio, ocekivao sam da se zvucnik makar pokvari, ali ni to.Zaista sam se iznenadio.Za dve godine jedino mogu zameriti bagove na Instagramu i Fejsu, naravno nije to uvek ali bagovi su postojali.Instagram dok sam ga listao znao je dobro da zabada isto tako nekad dok sam listao slike u albumima na Fejsu, ponavljam NEKADA, ne uvek.Sa kamerom sam prezadovoljan, za te pare ne sme da se kritikuje.Zapravo imam jos jednu zamerku, a to je baterija.Sta mi predlazete da li je A1 dobar kandidat za naslednika RN2 ili da trazim naslednika bas u RN seriji? Procitao sam celu temu i bas se dvoumim.Pretpostavljam da ti bagovi koje je neko pomenuo na App na A1 nisu kao na RN2, nadam se da nisu

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Evo još jednog uporednog testa stock i Google kamere. Uslovi su bili gotovo idealni za slikanje.

Ovo je sa GCam:

IMG_20171125_121303 by STrider.photo, on Flickr

Ovo je stock automatika:

IMG_20171125_121310 by STrider.photo, on Flickr

Ovo je stock HDR:

IMG_20171125_121315_HDR by STrider.photo, on Flickr

Ovo je stock HDR sa 2x optical zoom:

IMG_20171125_121320_HDR by STrider.photo, on Flickr

Za vikend sam "testirao" kameru i u očajnim uslovima (čitaj: mračnim i zadimljenim kafanama). GCam je u takvim slučajevima očaj, ne zna kad i koliko treba da upali blic i jedino što u takvim slučajevima možete da postignete sa njom jeste da zaslepite polupijane subjekte na slikama :d

Daj postavi neku sa stock kamerom u mračnim uslovima. Baš me interesuje koliko su slabe slike, pošto je ovo sasvim ok.

Stigao mi je onaj Lephee case I to baš brzo. Generalno ok ali skoro da uopšte nemam osećaj kada pritisnem power dugme, tj. da sam ga pritisnuo. To je jedina zamerka. Ostalo je ok. Izdiže se iznad displeja i štiti kameru, sve u svemu za 4 dolara, ok :)

Stigla mi futrola...auuuhhh...tesko cu se navici.
Ima neke dve rupice sa strane, ako neko nije znao to su rupice za onaj gajtan, kako smo nekad nosili, za oko vrata ili ribe kad su kacile one neke priveske.
Ludi kinezi.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ove dve sa strane.
"Sling hole"

Jos ja gledam *** sta li je, cekaj pa nije isti model, ma mora da 5x onda ima tu nesto, ma mozda je za neki zvucnik za neki drugi model...kad ono....za uzicu.
565bb13e1625f5ba8223dd37170d872a.jpg

Poslednja izmena:
Mocnost od futrole, kako je nekako precizno odradjena...[emoji12]
Posebno mi se svidja linija sa strane.[emoji108]
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Potrefila sve rupe...ima i ove dve viska,da se nadju.[emoji16]

Ne znam, sad mi je nezgrapan, previse sam se navikao kad je golac, a i realno ne grebe se tako lako, tako da cu malo ovo da izvozam, pa ako se ne naviknem, skida se.

Problem su ovi zaobljeni ekrani, lepo za oko i za pod saku, ali cim padne cao zdravo, a ako ce da stoji u futroli, onda nisu morali ni da se cimaju da bruse staklo.

Zdravo svima! Poslednjih mesec dana aktivno tražim neki telefon koji bih mogao da kupim.
Dosta sam gledao testiranja novih telefona, specifikacije, cene i tako dalje i jedan koji mi je najviše privukao pažnje je ovaj Xiaomi Mi A1. Svidjaju mi se specifikacije telefona, i to što ima stock Android One i sve to za pristojnu cenu.
Ali za neke stvari nisam siguran. Mnogi se žale na povezivanje telefona, da 4G mreža ne radi, pročitao sam na nekim forumima da postoji i problema sa Wi Fi povezivanjem. Da li ste imali iskustva sa tim, da li je to tačno i da li je problem rešiv? Da li postoji još nekih problema na koje treba obratiti pažnju pre kupovine?
Takođe, da li u Srbiji postoji neki servis koji bi eventualno mogao da vrši popravke ubuduće?

I gde je najbolje kupiti telefon? Našao sam na KP oglase, da li je dobro naručiti tamo?

Unapred se zahvaljujem na odgovorima!

Nije to za uzicu oko vrata nego oko ručnog zgloba, a s obzirom kako je lagan i klizav to i nije loša ideja.

Bilo gde moze...to su ko ove stare uzice na slici.To je nekad na svim presmartovskim telefonima postojalo, da se nakaci.
72f250761ca5451b2b78451508b7777f.jpg

Kinezi u Kini vole da drže mob oko vrata zato i postoje te rupice . I moj cefele kejs za s8 ih ima

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ima i moj ringke fusion. Nekad sam nosio oko vrata dok su bili teli manji i laksi. Gdje cu sad ciglu oko vrata.

Pazario bi telefon, potrebna preporuka od koga uzeti, ima dosta prodavaca na kp...

Ima i moj ringke fusion. Nekad sam nosio oko vrata dok su bili teli manji i laksi. Gdje cu sad ciglu oko vrata.

Hehe, ti ko Ljubisa Samardzic u filmu Razvod na odredjeno vreme, kad nakaci onu kamencinu oko vrata i nosa je svuda sa sobom po plazi, a na kraju hoce da je zafrljaci u more jer prodavci nemaju nista sitno da mu vrate kusur tj. manje kamencice [emoji23][emoji5][emoji4]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pazario bi telefon, potrebna preporuka od koga uzeti, ima dosta prodavaca na kp...
Sad ce krenuti sa @Kidence -tom [emoji23]Bog za elektrotehniku i komputere i telefone...

Mescin da je i @fkloznica dealer...

Poslednja izmena:
Moze li neko da posalje link tog dobrog prodavca sa kp?

Nazad
Vrh Dno