Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Zadrzis prst na notifikaciji u not.bar-u, tapnes na slovo A(ugasis automatiku) i povuces slajder do kraja levo.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Nije to bas ok opcija jer gasi sve notifikacije.

Probaj sa FOTAKill, ako radi na ovom telu najbolje rjesenje. Kopiras ga u system/app dodjelis permisije i restart.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Kako mislis sve ? Meni to ugaseno odavno i sve notif. mi rade normalno...

uploadfromtaptalk1511545059541.png

A koje su to pred ove za update ?! Ja nisam izvalio da mi nesto nedostaje :)

Ne znam koje su, jedna nije sigurno.[emoji102] Po meni svakako nije ok sve zrtvovati zarad jedne notifikacije.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Ima li način da se instalira samo ova novembarska na root-ovan? Tipa sa FlashFire?

Upravo i ja updateujem svoj. Inace, samo da javim ishod. Posle 7 dana koriscenja Samsunga S8, rastali smo se sa pesmom i veseljem. Vratio sam se na Mi, i mogu da vam iskreno kazem da je osecaj IZUZETAN.

Jos sam prekljuce ubacio i drugu karticu da probam kako ce ici. Sve funkcionise besprekorno, a potrosnja baterije je maltene ista. Sve pohvale i za taj deo...

Ujedno, morao sam da skinem case, da bih stavio karticu i tako mi je lepo legao u ruci, da planiram da se vratim na koznu futrolu. Sa ovom zastitom je nekako "nezgrapan" u ruci, da ne kazem nezgodan i deluje teze.

Korisničko iskustvo je odlično, sve radi instant, sve drži keširano i brzo poziva iz memorije. Baterija odlična i sa 2 sim kod mene. Zvuk odličan, bolji od S8 na izlazu i zvučniku.

Koja zejeb@ncija oko update-a ko ima root-ovan sistem preko CF auto root-a. Ni na jedan poznati nacin nije moguce odraditi update na novembarski update sa oktobarskog.

Sve sam moguce probao, od vracanje stock boot.img , flashfire-a, podizanje sistema sa b particije, pa onda update i nista nije uspelo...Morao sam da flesujem ceo rom i nakon toga je odradio uspesno update na Nov.update .

BL ostaje otkljucan, ali na pocetku ne pokazuje ono upozorenje dok se ne odradi ponovo root. Nakon root-a, opet ima upozorenje.

Svi podaci i aplikacije ostaju, ako se selektuje opcija ''Save user data'' u Mi flash prilikom flesovanja.

Sve je jos uvek sveze jer ovaj telefon ima slot A i slot B ( ''dve particije'' )...pa jos uvek malo toga ima sto bi pomoglo...

Meni zanimljiva stvar je da je slot A kod mene bio update-ovan na Oct.update, dok je slot B bio ostao na Sept.

Preko TWRP je moguce menjati slotove i boot-ovati System sa oba slot-a...

Da bi se boot-ovao TWRP, mora se vratiti original boot.img inace nece da boot-uje TWRP.

Posle flesovanja rom-a sa oznakom tissot_images_7.10.30_20171030.0000.00_7.1_82ffdfe70c , odradio sam uspesno update na Nov.update , pa root preko CF AR-a (koristio isti CF AR kao za oct.update) , editovao build.prop i sve radi kao i pre :)

Poslednja izmena:
Znači ostajemo na stocku. :D

Ko zeli da dobija update i da ne izvodi raznu gimnastiku ne bi li odradio update, pametnije mu je da ostavi sve stock.

Jel su sredili problem sa zvukom kod snimanja videa?

A ova fora sa bootovanjem TWRP-a i flashom Magisk-a(tako je kod mene) da li se mora flashovati citav Rom ili se moze preko magisk restore boot pa odraditi update?

Probaj prvo da vratis stock boot, ako nece onda mora ceo rom...Ja nisam uspeo sa vracanjem boot.img, mada kod mene je malo drugacije odradjen root.
Samo vidi koju verziju Magisk-a koristis posle za root, valjda zadnja 14.4 baca u bootloop...

Pratim već neko vreme tematiku i hvala svima na pruženim informacijama, Kidencetu po naj svežijem postu. Konačno je stari telefon prso i imam relativnu hitnu potrebu za novim telefonom, odluka može da se ne donese nikada zbog stalnog dolaženja novih modela. Zaključio sam na osnovu pročitanog da bi Mi A1 sasvim odgovarao, pa bih zamolio par odgovora pre nego ga naručim, navodno od preko. Da li postoji više verzija, odnosno na čemu striktno insistirati pri naručivanju?

Sledeće je neko neobavezno poređenje sa Huawei Mate 10 Lite koji ima nešto bolju kameru i ekran od 5,9 inča što mi se više sviđa, mada mislim da je A1 izdržljiviji telefon na akanje i padanje zbog prirode mog posla, a vidim i da razgovor preko spikerfona nije problematičan ko na RN seriji, bar 70% komunikacije tako obavljam. Mate je 100€ skuplji otprilike pa vredi li tolkio bacati na telefon? Hvala na odgovorima unapred.

Imas indijsku verziju i neke ruske bez lte20 i imas globalnu verziju.

Ako ti je do softvera na duge staze, xiaomi, a ako je do kamere vise, huawei.

Ne vredi 100e vise M10l od Mi A1, pogotovo sto je softver bolji na A1..

Ni po meni ne vredi Mate 10 Lite 100 evra više od Mi A1.
E sad kao što rekoše ljudi ako ti je kamera bitna idi na Mate ako ti je sve softver i utisak u radu bitan idi na Mi A1.

Hvala! Sticajem okolnosti sam serviser BMW motorcikla, stalno prljave ruke, spikerfon, padanje po neki put, grebanje, standardno fotografisanje pod blicem mahom, znači klasičan user što se kaže, da, vidim da može na A1 da se uljuči FM radio i na dva zvučnika od PC-ja, vozi Miško. Vodim računa kolko mogu, ali je robusnost na prvom mestu i čini mi se da A1 ima vrlo jaku izradu.

Izrada jeste jaka ali vodi se izradom iPhone 7/8... Ako bi njih akao i da ti padaju, onda može i A1, pošto su fizički jako slični, tj. A1 je još tanji.

@lemic tvoje zahteve može da izdrži Samsung S Aktive ili u jeftinijoj varijanti CAT. Ne zameri, ali odlično znam šta je majstorska ruka( izvinjavam se zbog off-a)

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Izdržo je plastični Prestigio od 5 inča i bez ikakve zaštite, kožna uvlačeća futrola samo kad se ne koristi. Tresno je nezgodno posle više padova, da je imao običnu foliju na ekranu, verovatno bi ostao čitav, radio i posle al jedva, RAM 512 svega, osnovne aplikacije apdejtom nisu mogle da se instaliraju i to je ujedno i šargarepa i štap, bojim se da će telefoni morati godišnje da se obnavljaju čisto zbog softverskog silovanja. Zato i smatram da je preko oko 200€ bacanje para, čast kome treba telefon za nešto drugo.

Vecina novih telefona nije predvidjena da izdrzi padove zbog svoje cvrste izrade...Jednostavno nema sta da amortizuje udarac.Ubacivanjem 2.5D stakla, ekran se pruza do ivica i svakim padom velika sansa da pukne jer nema "ivicu" da ga stiti kao kod ravnih ekrana... Kao drugo , plasticni telefoni(višedelni)mnogo bolje amortizuju padove zbog svoje plasticne konstrukcije i "rupa" izmedju delova... Ne ocekujte da izdrzi padove ni A1, ni vecina novih modela...Sve je pitanje srece, kako se telefon udariti u podlogu , tj. kojim delom.Moze preziveti pad za 1.5m ako udari u cosak zadnjeg poklopca, a moze puci i sa pola metra ako udari u "ivicu" ekrana. Najslabije mesto na ekranu je gore kod slusalice jer je tu oslabljeno zbog "rupe" za istu.. i tu kada primi udarac ekran puca skroz.

@lemic tvoje zahteve može da izdrži Samsung S Aktive ili u jeftinijoj varijanti CAT. Ne zameri, ali odlično znam šta je majstorska ruka( izvinjavam se zbog off-a)

Daaaa, no nije baš tako kritično, radim neke vrlo prefinjene stvari, samim tim postoji neka predodređenost, ali se desi nezgoda.

Vecina novih telefona nije predvidjena da izdrzi padove zbog svoje cvrste izrade...Jednostavno nema sta da amortizuje udarac.Ubacivanjem 2.5D stakla, ekran se pruza do ivica i svakim padom velika sansa da pukne jer nema "ivicu" da ga stiti kao kod ravnih ekrana... Kao drugo , plasticni telefoni(višedelni)mnogo bolje amortizuju padove zbog svoje plasticne konstrukcije i "rupa" izmedju delova... Ne ocekujte da izdrzi padove ni A1, ni vecina novih modela...Sve je pitanje srece, kako se telefon udariti u podlogu , tj. kojim delom.Moze preziveti pad za 1.5m ako udari u cosak zadnjeg poklopca, a moze puci i sa pola metra ako udari u "ivicu" ekrana. Najslabije mesto na ekranu je gore kod slusalice jer je tu oslabljeno zbog "rupe" za istu.. i tu kada primi udarac ekran puca skroz.

Hvala ti puno, bilo mi neprijatno da se direktno obratim za savet, a pročitao sam sve što si napisao u nekoliko ovih tema, svaka čast. (Prilično delim i ja u moto sferi.) Odlično, logičko objašnjenje, očekivati fizičku imunost je neralno, mislim da je bespredmetno porediti srećno-nesrećne okolnosti. Mi A1 porede sa skupljim modelima Huaweia, takođe i sveže izašli Mate Lite, to možda ukazuje
na kvalitet Xiaomija i verovatni pad cena Hua kako vreme bude prolazilo, naj bolje što sam mogao da dobijem je 320€, malo i drugarski. Nije tematski al ajd malo ofa, na nekoliko klipova poređenja, neke meni nebitne razlike su prikazane u korist Mate-a, mađutim, zvuk pri video snimanju je loš na A1, javlja se nekontrolisano krkljanje pobudem nekih zvukova, isti sam problem imao sa Prestđijem i morao sam da zajmim telefon za video zapis nekih tonskih parametara u mehanici kojom se bavim, ima li načina da se to zapegla? ( Imam akcionu kameru sa stalkom, al je zbog širokog ugla video neupotrebljiv.)

Poslednja izmena:
Mozda da se proba zakaciti neki eksternu usb mikrofon za snimanje video materijala ?

Ima fix, ali mora root... Modul za magisk.

Kojom metodom si radio root? Nekom od onih app TOOL ALL IN ONE ili Xiaomi Mi A1 AIO Tool V2?

Ja radim na svoj nacin, sve pesaka...Ne koristim te alatke, stara skola... ;) Flesnem onaj patch-ovani boot.img...Posle instaliram Super su sa GP i to je to. To rade i te alatke, ali lakse mi kada sam kucam komande i znam sta tacno hocu da uradim.

Nazad
Vrh Dno