Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

I ako ne izbace source, treba i to uzeti u obzir...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Pa skoro svi svi smo se dvoumili između njega i A1. Brat i drug imaju Note 4X, jedan ima sa Sony senzorom kamere i 16gb memorije, a drugi ima 32gb i ov senzor. Odličan telefon za tu cenu, ali je A1 u gotovo svakom segmentu isti ili bolji od njega. Pitanje je da li vredi 90€ više od 16/3gb verzije Note 4x, ali je po meni odlična kupovina i za ovaj novac i nisam se pokajao što sam dao malo više za njega.

Generalno su uboli sa zvukom na ovim novim telefonima. Ja od ovih na Max 2 jos uvek nisam cuo glasnije (stereo), i prilicno se kvalitetno cuje. Takodje i u slusalici, tu su bas uboli. Za SGH Note 4 sam mislio da je glasan ali ovo cudo ga ubija na svakom polju, pa cak i po kvalitetu zvuka.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobro, necemo sad da banalizujemo temu.
Okrenimo diskusiju u drugom smeru, recimo na to kako je ovako veliko interesovanje za ovaj model kod nas a jako slaba ponuda kozmetike, bumperi i stakla na prste jedne ruke, i to mora da se ceka, a i kvalitet nije neki ?

Je l' horor zvuk pri snimanju videa samo kada je glasan izvor ili svakako ?!

Pavel Nedved ne zjb ako ti more bit' ...

Pitaj Xiaomia [emoji848][emoji16]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
Nema ništa od toga. :D

Google nema dodira sa ovim telefonom. Device tree i kernel source je kod xiaomi-a, oni ga modifikuju, tako da update androida isključivo zavisi od njih.

Poslednja izmena:
Je l' horor zvuk pri snimanju videa samo kada je glasan izvor ili svakako ?!

Pavel Nedved ne zjb ako ti more bit' ...

Uvek je. Kod razgovora je najmanje izrazen, ali bilo sta drugo, muzika, automobili, horror :D

Ugrađeni zvučnik je jedan od najglasnijih koje sam čuo

e2d192071bcd705e4295c792d6851b7b.jpg

Hvala na odgovorima.
Čekam da mi crkne Nexus pa da pređem na ovaj kineski Nexus.

Pronašao sam rešenje na xda za stock hdr kada se koristi GCam. Problem su bile permisije kada sam editovao build.prop

Rešenje da se podese ovako:
Owner: read, write, execute
Group: read
Other: read

Još da nađem rešenje za problem sa 4G i softverski će telefon biti savršen [emoji4]

Sta je problem sa 4g?

Sent from my S6 Edge

Nema ništa od toga. :D

Google nema dodira sa ovim telefonom. Device tree i kernel source je kod xiaomi-a, oni ga modifikuju, tako da update androida isključivo zavisi od njih.
S obzirom da su objavljivali source za druge njihove telefone ne vidim zašto ne bi i za ovaj. Povećaće popularnost telefona, više developera će da ga uzme, razvijace se romovi... Ne vidim razlog zašto ne bi objavili source.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pisao sam već - ne radi mi i ne znam šta je problem

Jesi li probao da zameniš kartice u sim ležištu? Jesi li probao karticu u drugom telefonu? Nemam problem sa 4G, od prvog dana radi, nisam ništa ni podešavao, samo ubacio karticu.

Jesi li probao da zameniš kartice u sim ležištu? Jesi li probao karticu u drugom telefonu? Nemam problem sa 4G, od prvog dana radi, nisam ništa ni podešavao, samo ubacio karticu.
Probao, ni u jednom ne radi 4g, u Galaxy Note 4 mi radi sa istom karticom. Ni sa automatskim ni sa ručno unetim podešavanjima mi ne radi, nije pomogao ni factory reset, ni promena jezika, ni rutovanje (ova poslednja dva "rešenja" su rešili problem nekim likovima sa istim problemom na xda).
Global verzija telefona je u pitanju, uputstvo je na španskom, piše da podržava naše mreže, izgleda da je za tržište Latinske Amerike.

Jedini problem pored toga sa ovim telefonom je što ima "luft" od delić milimetara za volume taster, sve ostalo je savršeno pogotovo uzevši u obzir cenu (i naravno noćni snimci, ali to već svi znaju).

Ni ovo za 4G mi ne smeta preterano, zato što imam samo 600mb u paketu, ali me nervira što ne radi, nadam se da će oreo da ispravi taj bag.
f399a9ee8d558551c2c008cc9211e72d.jpg
484e99637235bbbd6a5a32e9a69ccefd.jpg
6d9bd24845f930cbe29a0719b3f95b67.jpg

Jesi li probao drugu 4G karticu u telefonu iste mreže, ili druge mreže?

Tu verziju imam i ja. Uz tu verziju ide kineski punjac, onaj sa dva pina za Kinesko trziste.

Meni 4G radi bez problema na VIP-u.

Ja sam na mts-u, kao i cela porodica i svi prijatelji, pošto jedino oni rade još uvek na Kosovu od naših mreža. Imam još jednu ipko karticu (albanski provajder), probaću i sa njom, ali sam 99% siguran da nije problem do kartice, već do softvera telefona. Mrzi me da ga vraćam na stock i flesujem ovo novembarsko ažuriranje, čekam oreo da vidim da li je ovo ispravljeno

Na KiM su skoro menjali kartice? Kada su im prebacili račune u evre. Znam i da neke kartice imaju problem da im nestane internet, mora da se pali/gasi avio mod da uhvati net (najbrža opcija).

Aha, morali smo svi da menjamo ove godine, ove nove navodno podržavaju dualni broj (jedan broj a dve kartice, mada to u praksi ne radi). Do sada nisam imao problem sa njom.

p.s. Sada na računaru vidim da je Tapatalk zakačio ove ogromne slike, izvinjavam se svima koji forum prate na desktopu

Aha, morali smo svi da menjamo ove godine, ove nove navodno podržavaju dualni broj (jedan broj a dve kartice, mada to u praksi ne radi). Do sada nisam imao problem sa njom.

p.s. Sada na računaru vidim da je Tapatalk zakačio ove ogromne slike, izvinjavam se svima koji forum prate na desktopu
U Tapatalk-u okacis sliku kao attachment i bice onda ok...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kako da sakrijem obaveštenje za nadogradnju? Imam root, pa da ne zeznem nešto ako odradim.
Screenshot_20171124-154519.png

Zadrzis prst na notifikaciji u not.bar-u, tapnes na slovo A(ugasis automatiku) i povuces slajder do kraja levo.

Evo i meni stigao 466 mb

bdd94e5fdf2c260373757fc9eb09c225.jpg

Vrh Dno