Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Imam jedno, ajmo reci glupo, pitanje? Da li se baterija brze trosi ako recimo koristim neku trugu temu/drugi skin, drugacije ikonice i sve?

Poslano sa mog Mi 9T Pro koristeći Tapatalk
Pošto je na mi9t amoled ekran, trebalo bi da tamnije teme manje troše bateriju.....mada cenim da ovde baterija teško može biti problem [emoji4]

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Kamera je jako dobra. Bilo bi još bolje da ima OIS ali je definitivno jako dobra.

Takođe, mnogo su bolje slike sa gcam nego sa stock kamerom. Sa druge strane, video pogotovo stabilizacija, tu je xiaomi kamera u prednosti.

U dnevnim uslovima stock i gcam su maltene iste, dok u noćnim uslovima gcam ima prednost. Video po mom mišljenju bolje pravi gcam.

Stvarno ne znam zašto se tolika fama diže oko kamere i priče da je jako loša, baš naprotiv kamera je super (nije u rangu note 10 i Mate 30) ali skroz je ok.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Vezano za GCAM..

Kad sam uzeo ovaj tel video sam u temi da je neko preporučio san1ty gcam kao najbolji port i nju sam koristio, međutim nisam bio zadovoljan sa slikama u slabom osvetljenju.

Kada sam došao do gcam od Urnyx05 nisam verovao koliko je naprednija i koliko su bolje slike u low-light uslovima..

Ko nije koristio a želi da proba evo linka ispod. Bitna stvar, obavezno u opcijama "Custom libs" odabrati "Fi v2 (Mi 9)".

Google Camera by Urnyx05

link

Evo primera/crop:
test.jpg

U task switcheru tapnes na app i zadrzis dok se ne pojave 3 ikone. Onda tapnes katanac. Sa istog mesta tapnes na ikonu za podešavanja, ukljucis autostart i ugasis optimizaciju baterije za aplikaciju.

Sto se fonta tice, zar ne moze na stocku da se skine font i importuje preko themes app?

My kingdom for a donkey...

Poslednja izmena:
Ubiće TT kvalitet ali čisto kao poređenje, xiaomi vs gcam. Možda je i do verzije gcam. Što se videa tiče, akcenat dajem na EIS. 4k 60fps se vidno više drma na gcam.IMG_20191005_130005.jpgIMG_20191005_125447.jpg

Poslednja izmena:
Sta znam za ovo kratko vreme kamera nista posebno. Sve zavisi ko je sta ranije koristio od telefona.
Ko god je ranije koristio neki "skuplji" telefon (350+€) mislim da ne treba da ima prevelika ocekivanja.

Ono sto je mene iznenadilo da i moja zena (koja je klasicni zenski korisnik telefona) primecuje da prednja kamera daje u najbolju ruku osrednje slike.

Slike u uslovima slabijeg osvetljenja isto tanko, ali to je i ocekivano jer nema ois.

Mislim da je GCam obavezna za nas telefon, bas juce je izasao prvi port google kamere v7.1.015.

Ima dosta i drugih stabilnih v7.0 portova https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

Finalna verzija porta GCam 7.0.009:
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog748/

Uputstvo za podesavanje GCam:
https://medium.com/@topgusich/7-0-google-camera-settings-dc84e67c820e

Poslednja izmena:
Vezano za GCAM..

Kad sam uzeo ovaj tel video sam u temi da je neko preporučio san1ty gcam kao najbolji port i nju sam koristio, međutim nisam bio zadovoljan sa slikama u slabom osvetljenju.

Kada sam došao do gcam od Urnyx05 nisam verovao koliko je naprednija i koliko su bolje slike u low-light uslovima..

Ko nije koristio a želi da proba evo linka ispod. Bitna stvar, obavezno u opcijama "Custom libs" odabrati "Fi v2 (Mi 9)".

Google Camera by Urnyx05

link

Evo primera/crop:
Pogledajte prilog 275713
Kako rešavaš ovo što HDR+ Processing traje večno?

Ne znam sta podrazumevaš pod večno? Ne znam da li traje i jednu sekundu, da li stavio 15 ili 25 frejma.. Ja sam na global stock.

Ma stoji gore u notifikaciji, iako završi procesiranje. Vidi se i ovde, kada iz Gcam direktno uđeš u tek napravljenu fotku:
2dcaa3a95836f8ae3b71d37a1edf539b.jpg

Sada samo pogledao, nakon fotkanja udjem da pogledam fotografiju i processing se izgubi u delicu sekunde... Probaj "clear data" mozda resis problem, i za pocetak ne diraj nista od podesavanja osim custom libs, pa menjaj jedno po jedno.. stvarno ne znam to se to desava kod tebe. Ja da li korsitio 15 ili 25 hdr frejma nemam taj problem i zavrsi u delicu sekunde..

Na kraju krajeva pitaj u xda temi i proveri da li si na poslednjoj verziji.

Sada samo pogledao, nakon fotkanja udjem da pogledam fotografiju i processing se izgubi u delicu sekunde... Probaj "clear data" mozda resis problem, i za pocetak ne diraj nista od podesavanja osim custom libs, pa menjaj jedno po jedno.. stvarno ne znam to se to desava kod tebe. Ja da li korsitio 15 ili 25 hdr frejma nemam taj problem i zavrsi u delicu sekunde..

Na kraju krajeva pitaj u xda temi i proveri da li si na poslednjoj verziji.
OK, hvala ti. Biće da je nešto drugo, jer druge verzije Gcam nisu imale ovaj problem.
BTW, k20pro, Miui11 weekly

Ono sto je mene iznenadilo da i moja zena (koja je klasicni zenski korisnik telefona) primecuje da prednja kamera daje u najbolju ruku osrednje slike.
Prednja sa GCam pravi bolje fotke od S10+, jedino Pixel i Iphone imaju bolju prednju.

Koja je poslednja Gcam koja radi na Android 10 i MIUI 11? Mnoge ne rade, prilikom pokretanja pucaju.

Ja koristim PixelExperience vec par dana i za sada sam veoma zadovoljan.
Inače za vikend sam isprobao skoro sve verzije 9.0 sa xda i veoma su bagovite uvek sam radio čistu instalaciju, ali ovaj pixel stvarno radi super.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zamolio bih ako postavljate link ka GCam da ne bude ovaj koji odmah pokrece download.

Ne secam se ko je lepio DBrand foliju na mi9t? kako izgleda posle par meseci?

Zamolio bih ako postavljate link ka GCam da ne bude ovaj koji odmah pokrece download.

Ne secam se ko je lepio DBrand foliju na mi9t? kako izgleda posle par meseci?
Lepio ja,fon furam bez maske,folija i dalje kao i prvog dana kada sam je postavio,vrh kvalitet!

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Nisam bio siguran da li si ti ili Lozac :)
Hvala za info, narucit cu i ja pa zato pitam kako je posle par meseci.

U vezi GCam 7 i astrofotografije, podesio sam one , ali kad postavim night sight, i 3 sec timer focus na infiniti, i dalje je samo night sight
camera.cuttle.darken
camera.cuttle.extended
camera.cuttle.extended_iterable_burst

Radi i v14 iste aplikacije bez greške. Bar ja nisam primetio nikakve probleme.
Pojavila se i verzija gcam 7.1 za naše telefone ali u njoj nema portrait moda

Послато са Redmi K20 уз помоћ Тапатока

Tokom 2 meseca koriscenja telefona (mi9T) bio sam i vise nego zadovoljan, ali od juce krecu problemi. Ne znam da li je iko imao slican problem, naime instagram i fb aplikacije crashuju posle par sekundi koriscenja, problem privremeno resen ponovnim reinstaliranjem. Takodje krece telefon da baguje - u whatsapp aplikaciji ne stoje mi vise imena nego samo brojevi telefona od ljudi sa kojima se dopisujem. Jutros se telefon zamrznuo, nisam mogao da rebootujem normalno telefon, pa sam drzao on/off dugme dugo, nisam ocekivao da je tim potezom telefon odradio na neki nacin hardreset , sve applikacije i podatke je pobrisao, nesto sam vratio jer sam relativno skoro odradio backup. Rekoh sad ce da radi sve kako treba, kad ono FB opet crashuje.. Miui Global 10.03.11 stable je u pitanju... Koliko sam odusevljen bio ovim telefonom, toliko sam ovih dana razocaran..

Čudno... šteta. Nadam se da neće da me snađe nešto slično.

Probaj da izbrises kes

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Meni liči da je navukao neki virus.

@SCOUT ovako kako se desilo nije isključeno da se nešto dogodilo telefonu, ne bi smeo da uradi hard reset na ovaj način. Resetuj ga na fabričko stanje još jednom, uloguj se u naloge ali nemoj ništa instalirati sa gplay-a ili van njega. Vozi tako dan, dva tri pa ako i tako bude problema do hardvera je po svoj prilici.
Jutros se telefon zamrznuo, nisam mogao da rebootujem normalno telefon, pa sam drzao on/off dugme dugo, nisam ocekivao da je tim potezom telefon odradio na neki nacin hardreset , sve applikacije i podatke je pobrisao

Tokom 2 meseca koriscenja telefona (mi9T) bio sam i vise nego zadovoljan, ali od juce krecu problemi. Ne znam da li je iko imao slican problem, naime instagram i fb aplikacije crashuju posle par sekundi koriscenja, problem privremeno resen ponovnim reinstaliranjem. Takodje krece telefon da baguje - u whatsapp aplikaciji ne stoje mi vise imena nego samo brojevi telefona od ljudi sa kojima se dopisujem. Jutros se telefon zamrznuo, nisam mogao da rebootujem normalno telefon, pa sam drzao on/off dugme dugo, nisam ocekivao da je tim potezom telefon odradio na neki nacin hardreset , sve applikacije i podatke je pobrisao, nesto sam vratio jer sam relativno skoro odradio backup. Rekoh sad ce da radi sve kako treba, kad ono FB opet crashuje.. Miui Global 10.03.11 stable je u pitanju... Koliko sam odusevljen bio ovim telefonom, toliko sam ovih dana razocaran..
Mozda je telefon jednostavno poceo da crkava,ili si navukao nesto od virusa....clean instal,pa tako voziti par dana kao sto je neko napisao,ako je sve ok,onda je zezalo nesto od sw...a ako je i dalje situacija ista....*mjau**mjau**mjau*,los primerak. Crkavaju i daleko skuplji uredjaji...

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno