Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Po meni su previse detinjaste crvena i plava boja.. Kao tribali neki, vatra.. E sad ako ces ga drzati ispod maske onda ti je prakticno nebitno..

Po meni su previse detinjaste crvena i plava boja.. Kao tribali neki, vatra.. E sad ako ces ga drzati ispod maske onda ti je prakticno nebitno..

Ide u futrolu, pošto sam smotan sa prstima, bar malo šanse da mu dam da poživi. Znači carbon black je favorit :)
Ko god bude imao vremena oko instaliranja eu roma, ili šta već mora, bio bih mu jako zahvalan, da ne zeznem telefon na samom početku :)

Da se upisem u temu, od juce za mi 9t.

Prethodno vucarao rn4x dve i po godine na lineage/aosp i naravno u odnosu na njega, ovo je fin upgrade
Cak razmisljam da ostanem na miui stock jer gcam vec radi bez roota itd.

Sve u svemu telefon fenomenalan.
Manje vise to sto sve radi glatko ali najvecu razliku sam primetio upravo u GCam i to u obradi slika tj brzini. ovde je instant skoro dok je na rn4 trajalo po par sekundi.

Stvarno super fon, videcemo za dalje ali za sada odlicna stvar

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ide u futrolu, pošto sam smotan sa prstima, bar malo šanse da mu dam da poživi. Znači carbon black je favorit :)
Ko god bude imao vremena oko instaliranja eu roma, ili šta već mora, bio bih mu jako zahvalan, da ne zeznem telefon na samom početku :)
Ne moraš ništa da instaliraš osim ako ne kupiš telefon sa kineskim romom.

Послато са Redmi K20 Pro помоћу Тапатока

Jel pokriva bar celu površinu displeja (deo koji prikazuje sliku, neračunajući okvir u boji)? Kako se ponaša senzor otiska prsta s tim staklom?

Da, pokriva ceo aktivan deo ekrana - onaj na kome se prikazuje slika. Senzor otiska prsta meni radi potpuno isto kao i bez stakla.

juce sam uzeo telefon i za sada su pomesani utisci..
telefon je prelep ,kamerica koja iskace je super detalj...
pre ovog telefona sam koristio note 6 pro sa 3gb rama i nerviralo me je zakucavanje i generalna sporost telefona...
ovaj telefon leti,sve je gotovo instant od otiska prsta do samih radnji na telefonu....
jedina mana mi je kamera ..sinoc sam pravio slike sa starim i novim telefonom i note 6 pro deluje da ima bolju kameru
slike su bile nocu sa ukljucenim blicem..
mi 9t nekako previse svetle,isprane boje..note 6 pro mnogo jace i prave boje i samim tim kvalitetnije slike u toj nocnoj varijanti sa blicem...
da li neko zna da li ce zbog folije otisak prsta praviti problem
baterija je sjajna ..tu ne treba puno opisa unapredjenje u odnosu na moj prosli telefon..
e sada jedno pitanje vezano za Gcam...na play prodavnici mi kaze da moj tel nije kompaktibilan za tu aplikaciju jel to u redu ili?
morao sam sa neta da skidam apk neke malo starije verzije koja radi...doduse ima tu jos dosta podesavanja koje trebam tek da provalim...
u svakom slucaju dobar telefon,brz ...jedino sto fali je microsd i notifikaciona lampica sto je po meni veci nedostatak...ali za sada sam zadovoljan vidjenim sem kamere sto mi je cudno da je na note 6 pro bolja

Da se i ja zapljunem...6/64gb,Carbon verzija...presao sa S9 obicnog malenog,progledao po pitanju velicine ekrana :)

GCam ne skidas sa Playstore jer to nije ta .
Evo sa ovog sajta skines https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-san1ty/
Odlična je, evo par slika na brzinu, baš mi se sviđa, deluju bolje nego xiaomi app
ca4680191e6984879c4cc6527a8f81e3.jpg
7958cf5c91791d88b156842ed4815908.jpg

Послато са Redmi K20 Pro помоћу Тапатока
2ff146f200675dbf5b098762de2c5994.jpg
51cc6db0a68a52341e55faa0fc4e86e6.jpg

Poslednja izmena:
juce sam uzeo telefon i za sada su pomesani utisci..
telefon je prelep ,kamerica koja iskace je super detalj...
pre ovog telefona sam koristio note 6 pro sa 3gb rama i nerviralo me je zakucavanje i generalna sporost telefona...
ovaj telefon leti,sve je gotovo instant od otiska prsta do samih radnji na telefonu....
jedina mana mi je kamera ..sinoc sam pravio slike sa starim i novim telefonom i note 6 pro deluje da ima bolju kameru
slike su bile nocu sa ukljucenim blicem..
mi 9t nekako previse svetle,isprane boje..note 6 pro mnogo jace i prave boje i samim tim kvalitetnije slike u toj nocnoj varijanti sa blicem...
da li neko zna da li ce zbog folije otisak prsta praviti problem
baterija je sjajna ..tu ne treba puno opisa unapredjenje u odnosu na moj prosli telefon..
e sada jedno pitanje vezano za Gcam...na play prodavnici mi kaze da moj tel nije kompaktibilan za tu aplikaciju jel to u redu ili?
morao sam sa neta da skidam apk neke malo starije verzije koja radi...doduse ima tu jos dosta podesavanja koje trebam tek da provalim...
u svakom slucaju dobar telefon,brz ...jedino sto fali je microsd i notifikaciona lampica sto je po meni veci nedostatak...ali za sada sam zadovoljan vidjenim sem kamere sto mi je cudno da je na note 6 pro bolja
Imas led not na vrhu selfie kamere. [emoji4]
Da se i ja zapljunem...6/64gb,Carbon verzija...presao sa S9 obicnog malenog,progledao po pitanju velicine ekrana :)

Opa, cestitke! Pisi detaljnije utiske za koji dan. [emoji4]
Bas kao sto rece kolega, nema potrebe da bilo sta instaliras, osim ako bas zelis da se igras, pa odradis root i ubacis Xeu rom npr.
Jedino sto ti je potrebno je GCam, koja se instalira vrlo jednostavno. Sve vec imas u temi. [emoji4]

Sutra mi stize telefon a u subotu maska i staklo, staklo sam uzeo sa KP kao zastitno kaljeno 6D bla bla pa cu da javim kako se uklapa i radi kao i maska koju sam najvise uzeo zbog boje...

Nego nesto me je zanimalo ali se nisam raspitao na vreme sad me bas kopka, jel moze na ovom telefonu da se podese dva razlicita zvona za dve sim kartice ili je zvono jedno te isto ?

E posto sam od svih Mi telefona nasao ovaj kao najbolji za moj budzet (A70 planirao uzeti, ali sad sam se najvjerovatnije prebacio na ovaj) i nakon sto sam evo par dana citao temu gdje ima milion postova skontao sam vecinu, ali evo par pitanja

1. Na ovom NETmonsteru kako da skontam koji 4G koristim, da znam da li je to taj B20 koji fali
2. Pretpostavljam da EU Rom nije toliko tesko instalirati? Jer Viber ja bas koristim, sto za posao sto privatno pa mi treba notifikacija za njega
3. Na kameri led svjetlo je plavo samo na plavoj verziji, a crveno na druge dvije koliko sam skontao?
4. Ekran negdje sam naletio da je super amoled negdje da nije super, u konacnici sta je u pitanju i ima li inace kakve realne razlike?

Edit: pretpostavljam da ovo LTE 1800 oznacava vrstu 4G mreze, tj. To je B3, a ako bude LTE 800 onda je to B20 koji fali?

Edit2: gledam sad GSM arenu i kimovil i pise da B20 ima ovaj telefon?
Kad odem na K20 onda pise da nema, je li moguce da su u ovaj rebrandirani EU model koji je MI, a ne redmi ubacili/omogućili i B20?

Poslednja izmena:
Viber radi normalno, nego se drami za AOD. Nije isto što oni pricaju i ti sto pitas.

Super amoled je ekran.

Naravno da u kineske ne stavljaju b20, jer njima nije potreban u Kini taj 4G band odnosno frekvencija.

Uvek su eu modeli imali 800mhz dok kineski nisu, sem u par slučaja Mix serije, Mi8, Mi9.

Viber radi normalno, nego se drami za AOD. Nije isto što oni pricaju i ti sto pitas.

Super amoled je ekran.

Naravno da u kineske ne stavljaju b20, jer njima nije potreban u Kini taj 4G band odnosno frekvencija.

Uvek su eu modeli imali 800mhz dok kineski nisu, sem u par slučaja Mix serije, Mi8, Mi9.

Ma ona mala ikonica na AOD fali? Notifikacija oko ruba ne dodje? Shvatio sam da ima neki sitni problem ali ne bas tacno koji :D

Super i ja sad vidjoh da ima taj B20, citao sam kao nema ali super je sto ima za EU verziju

Iskreno mane mu ne mogu da nadjem, jos samo da odlucim da li plavi ili crni, crni mi je ljepsi, ali ionako ide u masku pa mi nekako ljepsa plava od crvene oko selfi kamere kad izadje :D

Jest da sam se polomio citajuci ovolike postove ali hvala svima sve sam saznao o mobitelu

Izgleda da ljeto i more tj. cekanje da uzmem A70(ima 2 mjeseca planirao haha) dok se opet skupe pare mi se pravo isplatilo jer mi se ovaj cini kao vrh izbor, bas manu ne mogu da mu nadjem ikakvi, a ne tek neku koja bi me odbila od kupovine :D

Notifikacije dolaze normalno, nego aod fali ikona. Kinezi ne koriste viber (a ni ceo svet), popularan je taj kancer samo u adria regiji i nigde više.

Notifikacije dolaze normalno, nego aod fali ikona. Kinezi ne koriste viber (a ni ceo svet), popularan je taj kancer samo u adria regiji i nigde više.
Ma da to je to ona mala ikonica fali, ma hajde ako mi bude pegla stavljati taj EU Rom mogu preko toga i preci :D

E samo jos
https://www.mi.com/global/shield/#secur_en

Ovdje po kodu provjerim telefon?
Iako ako bude na kutiji pisalo sve ok da je MI 9T i na ledjima, to je to :D

Nadam se da Cu Vam se uskoro pridružiti, sa Honora 9 bi presao :D

Sutra mi stize telefon a u subotu maska i staklo, staklo sam uzeo sa KP kao zastitno kaljeno 6D bla bla pa cu da javim kako se uklapa i radi kao i maska koju sam najvise uzeo zbog boje...

Nego nesto me je zanimalo ali se nisam raspitao na vreme sad me bas kopka, jel moze na ovom telefonu da se podese dva razlicita zvona za dve sim kartice ili je zvono jedno te isto ?
Mogu naravno. Ja sam to uradio

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Nema greske, mi9t kutija je crna sa slikom telefona i ispod pise mi9t.
K20 kutija je crna i ljubicasta i pise velikim slovima redmi k20
Ma da to je to ona mala ikonica fali, ma hajde ako mi bude pegla stavljati taj EU Rom mogu preko toga i preci :D

E samo jos
https://www.mi.com/global/shield/#secur_en

Ovdje po kodu provjerim telefon?
Iako ako bude na kutiji pisalo sve ok da je MI 9T i na ledjima, to je to :D

Nadam se da Cu Vam se uskoro pridružiti, sa Honora 9 bi presao :D

Sent from my JY-F2 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
I ja čekam da nekome utrpam Note 5 AI pa da uzmem Mi 9t, vec sam narucio neke maskice i zaštitna stakla.

Jedva čekam da Mi 9t uzmem pa da uživam u promjeni.

Tako da samo Xiaomi se kupuje :D

Vec su oko 280€.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nhf ali viber je sada dva koplja ispred wa i mesindzera, kada upalim wa posle vibera zapitam se sta oni rade poslednjih 5 godina, imam osecaj da aplikacija nije dobila ni jednu novu opciju od material redizajna pre 5 godina

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da se upišem i ja. Mi 9T plavi kupljen danas u G.

Čekao sam Mi 9T Pro ali mi ispala neka kombinacija u G pa mi je sa fiskalnim i dve godine garancije ispao skoro pa kao na KP a to sa Pro verzijom ne bih imao.

Generalno stvarno fluidno radi, kamera prosek, dizajn stvarno super. Prednja kamera simpatično deluje videćemo koliko će biti trajna s obzirom da posle prva dva vraćanja nije otišla do kraja, morao sam da joj pomognem. Od tada se vraća i izlazi ok, mada nekako nije baš u liniji sa gornjim delom kućišta kad uđe nazad.

Telefon deluje super, mada ja godinama koristim Xiaomi pa sam možda i malo subjektivan prema ovom brendu.

Poslednja izmena:
Da se upišem i ja. Mi 9T plavi kupljen danas u G.

Čekao sam Mi 9T Pro ali mi ispala neka kombinacija u G pa mi je sa fiskalnim i dve godine garancije ispao skoro pa kao na KP a to sa Pro verzijom ne bih imao.

Generalno stvarno fluidno radi, kamera prosek, dizajn stvarno super. Prednja kamera simpatično deluje videćemo koliko će biti tajna s obzirom da posle prva dva vraćanja nije otišla do kraja, morao sam da joj pomognem. Od tada se vraća i izlazi ok, mada nekako nije baš u liniji sa gornjim delom kućišta kad uđe nazad.

Telefon deluje super, mada je godinama koristim Xiaomi pa sam možda i malo subjektivan prema ovom brendu.

Pogledaj ovaj test u vezi prednje kamere https://www.youtube.com/watch?v=vq-762bEWac ne po kvalitetu vec po izdrzljivosti ;)

Bas bi bilo zanimljivo prebrojati clanove sa ovim modelom na forumu. Ova tema preti da ugrozi sve dosadasnje po popularnosti, naravno kada je rec o mobovima. Odlican posao Saomija. [emoji4]

Pa recimo da ima oko 30ak i jače ljudi :)

evo da se ukljucim. uzeo mi9t crveni ima 2 dana u hrv, 2800 kn za 6/128 verziju.

cekam 6d staklo i spigen maskicu jos da dodju.

ovo mi je prvi xiaomi (miui) tel i super sam zadovoljan za sada. koristim gcam xtreme i slike su vise no odlicne za mene (nisam neki fotograf al se vidi razlika izmedju gcam i stock kamere) - pogotovo nocni mod

baterijom sam odusevljen za sada, po 8 sati sot-a za sada.

jedini mi smetaju notifikacije za na lock screenu, nekako bezveze izgledaju (usporedno s raznim custom romovima na koje sam naviko (pa, havoc, aex) i steta sto ne mogu bitickao prozirni + ne ostaju na ekranu ako se otkljuca iako se poruka npr ne procita

sve ostalo za sada odlicno, nadam se da cemo se dugo druziti :)

pozdrav svima

@slavisaj Bolestan lik sa testom, pogotovo sa tegovima na kraju [emoji1787] Ja testirao zatvaranje kamerice pri ispadanju (iz ruke u ruku prebacivao) i zatvara instant uvek [emoji16]

Poslednja izmena:
Slazem se da je bolestan. Ali se vidi koliko je taj mehanizam za prednju kameru odlicno odradjen
@slavisaj Bolestan lik sa testom, pogotovo sa tegovima na kraju [emoji1787] Ja testirao zatvaranje kamerice pri ispadanju (iz ruke u ruku prebacivao) i zatvara instant uvek [emoji16]

Sent from my JY-F2 using Tapatalk

Videh upravo "kroz" ekran fp senzor, na suncu na max osvetljenju na beloj boji. Verujem da je to normalno, mada se brinem da me, pošto sam sada primetio, ne bude nerviralo [emoji16]

Videh upravo "kroz" ekran fp senzor, na suncu na max osvetljenju na beloj boji. Verujem da je to normalno, mada se brinem da me, pošto sam sada primetio, ne bude nerviralo [emoji16]

Izvadi ga.
Da te ne nervira džabe [emoji23]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno