Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Mi 9t pro global stable rom dolazi sa google dialerom i google messages. Mi9t ne dolazi sa google dialerom i google messages

Da. Čak sam i u nekim recenzijama Pro modela video ikonice Googleovih Dialer i Messenger aplikacija. Ali izgleda da je tako

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Iako volim Google-ov dialer, baš glup potez...

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Znači da Pro modelu nedostaje Call Recording iz nekog razloga. Možda je neka zakonska regulativa zbog EU, mada opet oba modela idu na ista tržišta.

Da, zato sam i postavio juče pitanje. Malo je nelogično.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

I ja volim Google Dialer zbog mogućnosti pretrage obližnjih mesta. A stock dialer volim zbog mogućnosti snimanja razgovora. Zato brojeve i imena biram prekoGDialera ali mi je Xiaomi Phone ostala podrazumevana aplikacija za pozive

Bitnije je, od izgleda po meni šta će se od notifikacija prikazivati na novom AOD-u. Meni je i ovakav izgled AOD-a kakav sad imamo sasvim OK. Broj podržanih aplikacija za notifikacija na njemu je zato kriminalan.

Bitnije je, od izgleda po meni šta će se od notifikacija prikazivati na novom AOD-u. Meni je i ovakav izgled AOD-a kakav sad imamo sasvim OK. Broj podržanih aplikacija za notifikacija na njemu je zato kriminalan.

Koji Rom furas? I sta ti konkretno fali od notifikacija tj app na AOD?

Koliko ja shvatih Mi 9tProdolazi sa Google Dialerom i Googleovim Messengerom kaopodrazumevanim aplikacijama za pozive i poruke. I meni je to pomalo čudno

Mi9t Pro (na njemu pišem, global) ne samo da dolazi sa Google Dialer i Google Messaging aplikacijama umesto miui dialer i messaging aplikacija, nego i pored toga što mi je bio uključen Backup na MiCloud i na Google na prethodnom, Xiaomi Pocophone, prilikom restore-a na Mi9t Pro, nije uradio restore Sms poruka, jer je druga aplikacija, nego sam morao nešto da majmunisem da bih povratio stare sms poruke.

I, da, Google dialer nema dva zelena dugmeta da biraš sim sa kog zoveš, nego samo jedan, pa kad odaberes broj i pritisnes zeleno dugme, onda te pita "odaberi sim 1 ili sim2".

I ne samo to, nego miui Dialer još i krešuje prilikom pokretanja ako ga instaliraš, tj, bez root-a, nema mogućnosti promene default dialera.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:

Slažem se za prikaz obaveštenja na AOD. Na Global romu je kriminal, ja na Mi 8 na xeu sam zadovoljan brojem prikaza obaveštenja, kao i stilovima AOD, ali daleko je to od Samsunga. Nadam se da su ga dovoljno upeglali, da nije samo šminka sa skinovima, a od obaveštenja da prikazuje kao i do sad.

Koji Rom furas? I sta ti konkretno fali od notifikacija tj app na AOD?

Korisničkoime je odgovorio umesto mene [emoji16] Ma nisam nezadovoljan, nije to neka prevelika falinka. Prelazim sa S7 Edge na kome je AOD perfekcija! Na ovom telefonu koristim XEU pa su na njemu notifikacije na AOD-u bolje odrađene nego na stock ROM-u. Očekujem da SVE notifikacije budu na AOD-u i da sa AOD-a mogu da upravljam media playerima, Youtubeom... Naravno da i bez toga mogu ali negde mislim da uz malo truda i ore svega volje Xiaomi to može da odradi

Mi9t Pro (na njemu pišem, global) ne samo da dolazi sa Google Dialer i Google Messaging aplikacijama umesto miui dialer i messaging aplikacija, nego i pored toga što mi je bio uključen Backup na MiCloud i na Google na prethodnom, Xiaomi Pocophone, prilikom restore-a na Mi9t Pro, nije uradio restore Sms poruka, jer je druga aplikacija, nego sam morao nešto da majmunisem da bih povratio stare sms poruke.

I, da, Google dialer nema dva zelena dugmeta da biraš sim sa kog zoveš, nego samo jedan, pa kad odaberes broj i pritisnes zeleno dugme, onda te pita "odaberi sim 1 ili sim2".

I ne samo to, nego miui Dialer još i krešuje prilikom pokretanja ako ga instaliraš, tj, bez root-a, nema mogućnosti promene default dialera.

Pa to može da se dobije na Mi 9t prostom instalacijom te dve aplikacije. Baš čudan izbor za Mi 9t Pro

Ja koristim drupe dialer, i pre nego što sam imao Mi 9t, jer prepoznaje nepoznate brojeve i svi messaging servisi su na jednom mestu.

Korisničkoime je odgovorio umesto mene [emoji16] Ma nisam nezadovoljan, nije to neka prevelika falinka. Prelazim sa S7 Edge na kome je AOD perfekcija! Na ovom telefonu koristim XEU pa su na njemu notifikacije na AOD-u bolje odrađene nego na stock ROM-u. Očekujem da SVE notifikacije budu na AOD-u i da sa AOD-a mogu da upravljam media playerima, Youtubeom... Naravno da i bez toga mogu ali negde mislim da uz malo truda i ore svega volje Xiaomi to može da odradi

Može sve to Xiaomi da napravi samo neće da plate patente pa sami razvijaju a za to im treba vremena, pogotovo što im to verovatno nije prioritet.
Ali zato stiže horizont light tj.edge notifikacija.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:

Kako ne moze da se menja bez roota?Idi u teme,pa "My page","Customise themes",tu mozes pojedinacno promeniti sta hoces..Pre toga skini temu koja ti se svidja ili koja ima zeljeni dial..Sve to mozes da menjas bez roota.

Kako ne moze da se menja bez roota?Idi u teme,pa "My page","Customise themes",tu mozes pojedinacno promeniti sta hoces..Pre toga skini temu koja ti se svidja ili koja ima zeljeni dial..Sve to mozes da menjas bez roota.
Jel ti druže razlikuješ aplikaciju Dialer (za obavljanje telefonskih poziva), od aplikacije Themes (za promenu izgleda ikonica i tema dialera, fonta i ostalog?

Govorimo o promeni default aplikacije za pozive, a ne o promeni skina/izgleda iste.

Poslednja izmena:
Može sve to Xiaomi da napravi samo neće da plate patente pa sami razvijaju a za to im treba vremena, pogotovo što im to verovatno nije prioritet.
Ali zato stiže horizont light tj.edge notifikacija.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ja te edge notifikacije odavno imam na Mi 8. Lepo izgleda i to je to, nikakva druga korist nema. Niti se ponavljaju posle izvesnog vremena na ugašenom ekranu, niti svetle nešto preterano jako da budu super vidljive. Još kad sve to ukombinujemo sa srednje lošom vibracijom....

Jel ti druže razlikuješ aplikaciju Dialer (za obavljanje telefonskih poziva), od aplikacije Themes (za promenu izgleda ikonica i tema dialera, fonta i ostalog?

Govorimo o promeni default aplikacije za pozive, a ne o promeni skina/izgleda iste.
Aha,prebacio sam se oko skina..Ali i cela aplikacija dial koju sam iz nekog razloga promenio na starom ne rutovanom RN4,koji je i dalje u upotrebi kod majke radi bez problema,i ne krasuje kao sto opisujes u svom postu?Mozda ti je to trenutno,nesto se pobrkalo..Slicno mi je bilo skoro da koju god temu promenio i prilagodio samo od sebe se vracalo na fabricku temu posle skoro 24h,i to je trajalo par dana i samo od sebe prestalo i do sada nema tu boljku..Moguce da se telefon zaludeo,jer ne bi trebalo da ne radi instalacija guglove dail apk,to redi i bez ruta.

Aha,prebacio sam se oko skina..Ali i cela aplikacija dial koju sam iz nekog razloga promenio na starom ne rutovanom RN4,koji je i dalje u upotrebi kod majke radi bez problema,i ne krasuje kao sto opisujes u svom postu?Mozda ti je to trenutno,nesto se pobrkalo..Slicno mi je bilo skoro da koju god temu promenio i prilagodio samo od sebe se vracalo na fabricku temu posle skoro 24h,i to je trajalo par dana i samo od sebe prestalo i do sada nema tu boljku..Moguce da se telefon zaludeo,jer ne bi trebalo da ne radi instalacija guglove dail apk,to redi i bez ruta.
Miui Dialer krešuje na svakom stock global Mi 9t pro. Ima o tome na xda i Miui community.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Mislio sam da govorite uopstenno za xiaomi telefon ne konkretno za Mi 9t pro.

Ja koristim drupe dialer, i pre nego što sam imao Mi 9t, jer prepoznaje nepoznate brojeve i svi messaging servisi su na jednom mestu.
Drupe je odlična aplikacija! Imam plaćenu verziju - platio sam je sa zadovoljstvom iako se mogu pronaći "narodne" plaćene verzije. Do pre otprilike 6 meseci Drupe je pronalazio obližnja mesta na isti način kao i Google Dialer. Onda su nešto menjali pa mi sad pronalazi manje mesta nego ranije. Čak mnoga mesta koja mi Google Dialer pronađe Drupe ne pronalazi. Doduše dešava se i obrnuto ali puno ređe. Neki rezultati pretrage čak nemaju telefonski broj pa su mi beskorisne. I na kraju sama pretraga je sporija nego na Google Dialeru. Zato sam je deinstalirao što ne znači da je neću u nekim trenutku ponovo vratiti.

9T Pro, 2 dana baterija, dosta poziva, sve popaljeno bez ušteda:
f6410a8aa548480b6bb919f09849a892.jpg
0e840559ef4d31fbb2c789f7237c1f34.jpg
7be8184e70890057d3aecfb1fb5233f1.jpg
7a885710c409932f80f0266621fd7c83.jpg
79d467751d9c15c284f18bdcd1d3026e.jpg

Meni ovo deluje odlično....kakav je odnos korišćenja wifi i 4g? Kakav je sa baterijom 9T u odnosu na 9T pro?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Moze samo bolji da bude, chipset je prilicno efikasniji, velicina baterije ista, ista kolicina ram memorije pa bi ram menadzment trebalo da bude isti.

Da uletim ja sa jednim pitanjem, tacnije dva, ono cudo ne mogu mu se sjetit imena ali da usb ocitava kao pc, pa i externi hdd mora imati pretpostavljam?

I drugo jer kod mene mjesec dana verzija nije dosla od 128gb da se kupi, koliko otprilike prostora iskoristivog ima mi 9t Obicni, tj koliko ostane na koristenje kad se oduzme sistem?

Nazad
Vrh Dno