Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Važi za sve novije Xiaomi telefone. Ne sme se zaključiti BL ako u telefonu nije ROM za tržište za koje je i telefon.

Verovatno radi samo na Mi 9T

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Gcam 7.0 verzija 3. Radi portait mod! Još dosta novih opcija ima u ovoj novoj verziji. Najveći nedostataj je što se može koristiti samo Main kamera:

https://drive.google.com/uc?id=10u_QxagA5hJSGe_EUb8n7AO8NtU0Fkx9&export=download

Meni night mode radi očajno. Čak su bolje fotke sa stock kamerom nego sa ovom verzijom plus slikanje sa gcam u night modu traje previše dugo.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Evo sad i ja testiram night mod. Ili ne znam ili još nije podešeno kako treba. Sve mi van fokusa. Ali neka, ispeglaće to oni brzo
P.s. Probaj da promeniš fokusiranje na Near ili Far. Bolji su rezultati. Možda valja probati prethodnu, V2 verziju

Poslednja izmena:
To se desi poneka da dodje, ja sam na RN5 kineskom cekao 360h za unlock da bih flesnuo global stable.

Kod Xiaomi-ja je bitno da se codename poklapa, sto je tacno u slucaju 9T i K20 (davinci su oba), isto vazi i za Pro verzije (ne znam koji je codename :D), tako se zna da li rom pase ili ne. Na kineskom RN5 takodje nisam smeo da zakljucam BL ako je global instaliran inace bih brikovao fon, verovatno isto vazi za K20/Pro, informisite se pre flesovanja.
K20 Pro ima codename Raphael.
Ja imam baš tu kinesku verziju, kupio sam ga sa zaključanim BL.
Otključavanje rade razni preprodavci, jer flešuju drugi rom. Ne bi me radovalo da dobijem otključan BL, sa Mi nalogom nekog indijanca....

Da li su na Mi 9t default dialer I messages Xiaomi ili Google kao na Mi 9t pro?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Hvala, gledao sam review i na svakom 9t xiaomijeve dok na pro googlove. Malo mi je glupo da se tu razlikuju ako su za ista tržišta. Kontam k20/pro i 9t/pro ali ovo ...

Poslednja izmena:
Kakve to veze ima i sta otezava stvar kod krajnjeg korisnika?Za 15 sekundi promenis tastaturu na koju si navikao..Svasta pisete i trazite dlaku u jajetu samo da bi rekli eto,to mu je mana,ima tu i tu tastaturu..

Ma nema veze koja je app već da su identične u oba modela.

MiRum, je li probao ko? Nije da nisam zadovoljan kako radi XEU, ali probaću sjutra i ovaj, kažu da je još bolji (bar za Mi 9)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ja sam na mirum. Ali za 9tpro.
Ok je ima onu animaciju za lockscreen. Nervira me sto ikone i text ispod ako je u dva reda je odsecen.

Sent from my Redmi K20 Pro using Tapatalk

Kakve to veze ima i sta otezava stvar kod krajnjeg korisnika?Za 15 sekundi promenis tastaturu na koju si navikao..Svasta pisete i trazite dlaku u jajetu samo da bi rekli eto,to mu je mana,ima tu i tu tastaturu..
Tako je,svasta se ovde moze procitati sto nema veze ni sa cim.

Prakticno je i ne koristim, ali selfi kamera sa GCam ubija na mesto :D

GCam night sight radi i sa standardnom i sa wide kamerom.
a4479c88cae24968d1dca04d1de83a0c.jpg
d28c243d3f324df5c9ff1caa75df3b29.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

To se desi poneka da dodje, ja sam na RN5 kineskom cekao 360h za unlock da bih flesnuo global stable.

Kod Xiaomi-ja je bitno da se codename poklapa, sto je tacno u slucaju 9T i K20 (davinci su oba), isto vazi i za Pro verzije (ne znam koji je codename :D), tako se zna da li rom pase ili ne. Na kineskom RN5 takodje nisam smeo da zakljucam BL ako je global instaliran inace bih brikovao fon, verovatno isto vazi za K20/Pro, informisite se pre flesovanja.

Zasto bi zakljucavao BL uopste, ako si ga otkljucao? Laik sam, zato pitam, koliko shvatam, BL sme da se zakljuca samo ako je na njemu njegov fabricki ROM, nikako ako je drugi?
Gledam malo cene, ovaj kineski K20 pro osetno jeftiniji od global pro verzije, pa sam mislio da sam odradim instalaciju global softvera ako se odlucim za ovaj telefon.
Postoji li mogucnost da telefon sam zakljuca BL?

Bl se zaključava da ti neko ne bi uzeo mob I fleshovao ponovo stock I tako lik dobije nov mob za preprodati :) više je to iz sigurnosnih razloga.

Kada ti je zaključan BL to ide malo teze.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ko je pominjao tastaturu, mi dialer krešuje ako se samo instalira. Mora se otključati BL . Ma nebitno , samo sam tako napomenuo .

Ko je pominjao tastaturu, mi dialer krešuje ako se samo instalira. Mora se otključati BL . Ma nebitno , samo sam tako napomenuo .

Kako izgleda Google Dialer na Mi 9t Pro? Da li postoje dva posebna dugmeta za pozivanje (SIM 1 i SIM 2) ili samo jedno? Kad kažem "dva dugmeta za pozivanje" mislim kao na slici stock dialera koju sam postavio. Ja kad instaliram Google Dialer aplikaciju sa Apk Mirror sajta dobijem samo jedno dugme.
ab4238662fe858ff571cea64d2d9c02d.jpg

Kako izgleda Google Dialer na Mi 9t Pro? Da li postoje dva posebna dugmeta za pozivanje (SIM 1 i SIM 2) ili samo jedno? Kad kažem "dva dugmeta za pozivanje" mislim kao na slici stock dialera koju sam postavio. Ja kad instaliram Google Dialer aplikaciju sa Apk Mirror sajta dobijem samo jedno dugme.
ab4238662fe858ff571cea64d2d9c02d.jpg

Ne mogu ti još odgovoriti u nedelju uzimam telefon.

Aaa OK. Nisam shvatio. Može da mi odgovori bilo ko ko ima Pro

Ne verujem da ima na bilo kom Miui-ju Google-ov dialer. Eventualno custom varijanta ili na Androidu 10 nešto probavaju, mada ne verujem.

Na Miui-ju imaju 2 dugmeta za 2 kartice dok na Google-ovom ima jedno i na klik otvara da biraš karticu (bar je tako bilo pre 2-3 meseca dok sam ga koristio)

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Koliko ja shvatih Mi 9tProdolazi sa Google Dialerom i Googleovim Messengerom kaopodrazumevanim aplikacijama za pozive i poruke. I meni je to pomalo čudno

Nije malo nego dosta čudno :)
2 gotovo ista global telefona a na drugom batalili svoje 2 sistemske apk... ?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno