Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

Jel stigao nekom Hyper OS na Xiaomi Mi 11 ultra i kakva su iskustva

meni na global jos nije , i neznam ni dal cu , ako jede bateriju. Negde sam pročito da je super ako se uradi fabrički reset, al nebrise mi se sve .
meni na 11t pro nije jos, i ne znam sto ne stize, koji god region promenio...inace je telefon debelo usporio i baterija je katastrofa, iako se koristi nekih godinu dana bez igranja igrica itd...

Stigao danas Hyper OS na 11 ultra / global .

Dali je neko menjao bateriju na Xioami 11 ultra , i ako jeste kakvi su utisci, koliko drzi i koliko kvalitetno zalepe telefon posle menjanja

Dali je neko menjao bateriju na Xioami 11 ultra , i ako jeste kakvi su utisci, koliko drzi i koliko kvalitetno zalepe telefon posle menjanja
Sve zavisi kakvu bateriju kupujes/ tj u ovom slucaju koju ces da dobijes i gde menjas. Ja sam menjao sam na MI 11t pro. Posto sam ga radio sebi, zalepio sam ga jako dobro, da mi se ne vidi lepak, sto mislim da ce ti i svaki servis isto uraditi jer lepe na drugaciji nacin itd...Ja sam uzeo neku mid range bateriju kou je najvise ljudi uzimalo i pokazala mi se dobro bukvalno prvih mesec dana...nakon toga opet kanal, mada mi 11t pro je generalno kanal sto se tice potrosnje, i baterija mi i dalje nije izgurala ceo dan. Sve u svemu zavisi od kvaliteta baterije koji ti stave

Odes na mi-srbija sajt i na dnu strane imas listu ovlasenih servisa. Zovi ih redom i pitaj imaju li originalnu bateriju za 11 ultra i to je to :)
Ja sam tako pre 2 godine menjao bateriju na mi8 i dan danas radi telefon kao sat :) lepo su zalepili i ne vidi se da je ista dirano oko zadnjeg poklopca.

čuo sam vec da je kod ovlascenog 7.000din , nego ranije imam losa iskustva sa menjanjem baterije , e sad moje misljenje da i sam proizvodjac to nasteluje da nebude kako treba , a sumnjam i sa raznim upgrade sistema da takodje ruse bateriju , iz tog razloga jos nisam skinuo hyperOs, kao sto su i apple provalili za to da radi . Trenutno je na 73%, pa videcu , svakkako probacu prvo i hyper os, samo mora sve da pobrisem , kazu da treba čista instalacija da nebaguje.

čuo sam vec da je kod ovlascenog 7.000din , nego ranije imam losa iskustva sa menjanjem baterije , e sad moje misljenje da i sam proizvodjac to nasteluje da nebude kako treba , a sumnjam i sa raznim upgrade sistema da takodje ruse bateriju , iz tog razloga jos nisam skinuo hyperOs, kao sto su i apple provalili za to da radi . Trenutno je na 73%, pa videcu , svakkako probacu prvo i hyper os, samo mora sve da pobrisem , kazu da treba čista instalacija da nebaguje.
A da lepo pocnes da koristis neki custom ROM? Imas CrDroid i PixelOS (nezvanican doduse). Ovlasceni servisi ugradjuju originalne baterije ne fusare sa aliexpress smecem koje je lutrija.
Ja sam zamenio bateriju i odlozio kupovinu telefona za jos godinu dana a posle ga je burazer koristio jos 3 godine xD

A da lepo pocnes da koristis neki custom ROM? Imas CrDroid i PixelOS (nezvanican doduse). Ovlasceni servisi ugradjuju originalne baterije ne fusare sa aliexpress smecem koje je lutrija.
Ja sam zamenio bateriju i odlozio kupovinu telefona za jos godinu dana a posle ga je burazer koristio jos 3 godine xD
U kom si menjo, ako nesme ovde, posalji u private , a ti custom Rom, pravo da ti kazem neznam sta rade niti kako izgledaju, ako je to neki drugi sistem umesto xiaomi, dal sve lepo radi, nebaguje nesto , a bitno i kako izgleda,. Verujem da neki proizvodjači namerno sa update unazadjuju telefone da baterija traje krace ili usporava, da bi se novi kupovali, ali i godine čine svoje.
Nadam se da oriiginal stavljaju, mada čitajući neke forume , čujem da uglavnom su zamenske , koje se posle naduju, ali ako si ti zadovoljan, menjao bi tu gde si ti . Smanjio sam herzacu i ekran u full hd, i sad radi duze , ali lepse je koristiti bolje kad je vec napravljen takav .

U kom si menjo, ako nesme ovde, posalji u private , a ti custom Rom, pravo da ti kazem neznam sta rade niti kako izgledaju, ako je to neki drugi sistem umesto xiaomi, dal sve lepo radi, nebaguje nesto , a bitno i kako izgleda,. Verujem da neki proizvodjači namerno sa update unazadjuju telefone da baterija traje krace ili usporava, da bi se novi kupovali, ali i godine čine svoje.
Nadam se da oriiginal stavljaju, mada čitajući neke forume , čujem da uglavnom su zamenske , koje se posle naduju, ali ako si ti zadovoljan, menjao bi tu gde si ti . Smanjio sam herzacu i ekran u full hd, i sad radi duze , ali lepse je koristiti bolje kad je vec napravljen takav .
Zaboravio sam kako se zove, znam da više ne radi sa mi srbijom, ali to je nebitno. Supruga je menjala celu ploču na 12x u garanciji i sve su lepo uradili u ProMobiju koji je sad ovlašćeni serviser.
Custom ROM je ništa drugo nego rad pojedinca ili male zajednice da donese klot android sa raznim dodacima i da smanji haos koji donose fabriçke verzije i na kraju dana da redovno dobijaš ažuriranja za telefon koji je odavno zaboravljen od strane proizvođača.
Najbolje je za početak da uzmeš crdroid koji ima zvaničnh podršku. Mada ako ti radi tvoj fabrički i nisi vičan menjanju romova samo promeni bateriju i uživaj.

Jedno pitanje u vezi Redmi Note 11 PRO:

Pre nekoliko nedelja počeo je da baguje text prilikom pisanja poruka (bilo da su SMS, u mesindžeru ili vajberu). Jednostavno posle par prvih slova text stane, ja kucam dalje i posle par sekundi pojavi se ostatak texta upravo onako kako sam kucao. Telefon mi nije opterećen nekim programima, ono što i ostane da radi u pozadini često gasim, redovno u programu Security odradim optimizaciju, čišćenje (cleaner) i boost speed....recimo i po dva puta dnevno. RAM je postavljen kao 6+6gb.
Ne dešava se stalno, ali ponekad zna da bude iritirajuće...
Predlozi, rešenja?
Hvala!!!

Probaj prvo da resetuješ tastaturu koju koristiš, pretpostavljam guglovu (uradiš clear data and cache).
Ako to ne pomogne probaš neku drugu tastaturu, ako ne pomogne ni to ne pada mi ništa na pamet osim fabričkog reseta telefona kao poslednjeg rešenja.
Tastaura je Gboard, i ne znam da li je standardna koja dolazi us OS ili sam je ja još pre dve godine instalirao! Probaću sa resetom iste, ali mi daj za svaki slučaj neku koju bih mogao da probam kao zamensku, jer nisam se nešto ni trudio da lično potražim druge u Play prodavnici.
Što se tiče reseta, to će da se desi u decembru definitivno jer mi tada ističe ugovor i uzimam nov, a ovaj ću da koristim za tamo neke dr-mr diverzije :) :) :)
Hvala u svakom slučaju ;)

super, a taman merkam s22ultra, odlozicu na neko vreme

Nazad
Vrh Dno