Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

Neće ti izdržati dan. Kupi powerbank, pa dopunjavaj u te dane kad ti bude trebala za jaču potrošnju.

Imam powerbank xiaomi od 20k ali je malo već i i teži a u planinu svakako gledam težinu maksimalno da smanjim.

Ne vidim smisao da uzmem telefon kome baterija ne može dan da izgura pa i malo jače potrošnje, to mi je bukvalno deal braker. Svaki od proteklih 5 je mogao i to lagano.

@zbunjujem_masu U kojim aspektima je mi 11 downgrade u odnosu na mi 10?

Baterija i pregrevanje (osetna razlika), blago slabiji zvučnici. Uz to ima isti setup kamera (Mi11 ima bolju macro).
Jedina prednost u odnosu na Mi 10 je nešto bolji displej (koji je zakrivljen da svih strana) i brže punjenje. Ne vidim tu neki upgrade vredan 200-300e razlike u ceni.

Baterija i pregrevanje (osetna razlika), blago slabiji zvučnici. Uz to ima isti setup kamera (Mi11 ima bolju macro).
Jedina prednost u odnosu na Mi 10 je nešto bolji displej (koji je zakrivljen da svih strana) i brže punjenje. Ne vidim tu neki upgrade vredan 200-300e razlike u ceni.

Nisu baš neke ogromne razlike... Kamera na mi 10 realno jeste ******.

Kao što rekoh, mi 11 imam nov u ponudi za 450, kontam da za mi 10 mogu da dobijem toliko da doplata bude oko 100e.

No svakako sam odustao zbog baterije a ni ista kamera nije baš primamljiva.

Realme GT2 Pro je bolji izbor. Ili Mi 12x ako bi manji telefon.

Kamera na Mii11 je odlicna, ekran je fantazija, kao i zvucnici i zvuk na slusalicama. Zvucnike treba cuti, nisu dzabe Harman Kardon, zvuce predobro.
Meni se Mi11 od umazad par apdejta ni jedbom nije zagrejao, mada napominjem da ne igram igrice skoro nikad.

Kamera na Mii11 je odlicna, ekran je fantazija, kao i zvucnici i zvuk na slusalicama. Zvucnike treba cuti, nisu dzabe Harman Kardon, zvuce predobro.
Meni se Mi11 od umazad par apdejta ni jedbom nije zagrejao, mada napominjem da ne igram igrice skoro nikad.
Pozdrav, meni je kamera na Mi 11 bas losa. Sada ne znam da li je to sto sam presao sa Mi Note 10 ili sta vec. Kolegi sam prodao pre dve i po godine Mi 8 i na njemu je bolja kamera. Bas sam razocaran.

Loš je taj 108mpx senzor. Imam Mi 10, pre njega sam imao Mi 8 i pravio je dosta bolje i lepše slike. Retko kad je mašio ekspoziciju i fokus, što je kod Mi 10 redovna pojava. 😁
Ishajpovali su ovaj 108mpx senzor samo tako.

Loš je taj 108mpx senzor. Imam Mi 10, pre njega sam imao Mi 8 i pravio je dosta bolje i lepše slike. Retko kad je mašio ekspoziciju i fokus, što je kod Mi 10 redovna pojava. 😁
Ishajpovali su ovaj 108mpx senzor samo tako.
Hvala na odgovoru! A duplo skuplji od Mi 8 u vreme izlaska na trziste. I baterija mu je dosta losa strana.

Ja ne znam o cemu vi pricate. Ja sam bas zadovoljan kamerama, to nije isti senzor kao u vecini telefona tipa Redmi N 10Pro, ovo je senzor sto je u S21Ultra.Kamere su dobre.

Senzor je isti, ali drugačije slika.
Mi 10/11 "sabija" 4 slike po 27mpx u jednu, dok S21 Ultra 9 po 12mpx. Uz to Ultra ima laser autofokus koji rešava dosta problema.

Evo jedne fotke pa procenite.
Po meni vrlo dobra kamera, detalja ima na pretek, kolorit dobar, dinamicki raspon solidan

Gde si ovo slikao?
Nemoguće da se vidi ovako iz naseljenog mesta.
Kako izgleda uživo?

Ma ovo je slika normalna, samo dodat SkY Filter i jos malo editovana ekspozicija. :)

Mi 10 i 11 dele identican senzor.

Možda do sad nisam primetio, ali Leica kamera ima night video, jeste full HD, ali dosta svetlosti hvata. Sasvim upotrebljivo za noć.

Nije mi jasno kako ovako dobro i realno uslika mesec kad nema ni periskopski zoom nego full digitalni crop.
Ova prva je full 30x, a druga je jos dodatno cropovana. Alal im ona stvar.

Prilozi

• IMG_20220710_213609.jpg
    IMG_20220710_213609.jpg
    26.8 KB · Pregleda: 52
  • IMG_20220710_213940.jpg
    IMG_20220710_213940.jpg
    24.8 KB · Pregleda: 63
Dok Huawei stvarno moze da uslika mesec i bez AI moda, najbolje radi u Pro modu.

Dok Huawei stvarno moze da uslika mesec i bez AI moda, najbolje radi u Pro modu.
Nadam se da znas mesec uvek pokazuje jednu te istu stranu i da telefon bukvalno detektuje da slikas mesec i onda umetne gotovu sliku meseca.
Ovo vazi za sve telefone, svi varaju sa slikama meseca ;)

#Gorth, znam, ali kazem sa Huaweijem na obicnom Photo modu sa isljucenim AI moze da se uslika, i u Pro modu takodje, e sad, da li oni i tu nesto unapred rade ne znam...

Da se vratimo na Mi11, nisu nas skroz zaboravili, jos uvek 😂
Stigo neki apdejt

Prilozi

• Screenshot_2022-07-15-01-19-59-972_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2022-07-15-01-19-59-972_com.android.updater.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 52
Od ovog zadnjeg apdejta jos je manja potrosnja u stand by modu, vrlo malo trosi i + iako su ove vrucine nisam primetio da mi se greje nesto posebno + Leica camera sto daje bolje fotke, sad je ovaj telefon bas dobio onu premium notu koja mu je falila.

Baterija na 120hz svo vreme od kako je skinuta sa punjaca, nije lose... 🙂

Prilozi

• Screenshot_2022-07-17-10-33-40-575_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-07-17-10-33-40-575_com.miui.securitycenter.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_2022-07-17-10-33-55-578_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-07-17-10-33-55-578_com.miui.securitycenter.jpg
    29.4 KB · Pregleda: 33
Jedva 5h sot.. ocaj. Jesi probao neki aosp rom?

Nazad
Vrh Dno