Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

Au, cena je malo žešća ali čini se da Ultra vredi tih para sa brzim punjačem i keramikom na leđima. Videćemo kada će stići kod nas, obično smo dobijali nekako u slično vreme kad i ostatak kontinenta ali videćemo već narednih par dana da li će domaći partneri početi pretprodaju.

Ne smeta mi uopšte ova pozadina na ultri. Lepši od obične 11-ke.

Dobar telefon baš ali teško da Xiaomi može ostvariti prodaju u EU po toj ceni.

Možda za par godina.
Ima li negde nekih testova?

Ladno nisu mogli da pozicioniraju mi11pro u EU verovatno zbog previsoka cene mi11 pa je neće ni nuditi van Kine. Bukvalno ništa gore od Kineza :)

Da su samo izbacili promašaj zvani mi11 i zamenili ga mi11pro, ali majstori su da iscede svaki evro.. zato od mene dinara više nikada neće videti :)

20210329-181801.jpg

Konačno IP68
20210329-181526.jpg

Sada mozes na bazen da ides da se kupas sa telefonom. 😂

Ne znam samo kako su svi ovi telefoni do sada preziveli bez IP68, bar kod mene. To mora da je zato sto nejdem na kupanje sa njima.

Prosto je neverovatno koliko se ovo trazi a toliko je u 99% slucajeva nebitna stvar jel ima IP68 ili nema.

Ja cekam Mi 11 na 500e 8/256 pa da 10T Pro ide dalje :D

Racunam da ce biti za 2-3 meseca.

Valjda dođe i u Austriju...da se riješim ove samsungovog"ultra" smeća.
Ima li kakvih informacija da li će sigurno biti u EU i kada?

Xaiomi znaci definitivno ne odustaje od ideje da se sa cenama pozicionira pored samsunga. Koliko se secam serija 10 se slabije prodavala, a brz pad cene na KP sve govori. Ne znam, meni se cini da su se opasno zaleteli sa ovom strategijom,verovatno misle da ce ,ako lupaju ove cene u nekoliko generacija, trziste prihvatiti to. Ja mislim da nemaju taj potencijal kao huawei jer su se pozicionirali kao best bay brend i taj imidz ce jako tesko promeniti. Za par meseci idu cene ove 11 serije za najmanje 30% dole.

This is a giant 50MP, 1/1.12″ sensor, with a 1.4μm pixel size and quad pixel binning.The 1/1.12″ sensor size means modern smartphones are finally starting to match the Nokia 808's hardware. The 808 also had a 1/1.12″ sensor with a 1.4μm pixel size.

Valjda dođe i u Austriju...da se riješim ove samsungovog"ultra" smeća.
Ima li kakvih informacija da li će sigurno biti u EU i kada?
Bice u EU, potvrdjeno je, kostace 1199e 12/256GB, nisu rekli tacan datum prodaje, nego samo "soon"... Zbog logistickog haosa zbog blokade Sueckog kanala, mozda ni sami ne znaju tacan dan pocetka prodaje/isporuke.

Sa sve keramikom pozadi je manjih dimenzija od s21ultre. Jedino mora da se sačeka da ljudi jave koliko će biti top heavy za korišćenje i da li će biti. Nema goreg osećaja nego kada se koristi mob koji ima osetno teži gornji deo od ostalih delova moba. A ovaj zbog ogromnog kamera modula ima potencijala da bude takav.

Ne očekujem da ce brzo i u velikim količinama da se pojavi kod operatera.

Teško je izbalansirati težinu kod telefona koji ima onoliku budžu pozadi. A po svim dimenzijama je manji od S21U, ali je teži (234gr), teži je čak i od 12 pro max. Neverovatno je koliko su telefoni postali glomazni u poslednje vreme.

Teško je izbalansirati težinu kod telefona koji ima onoliku budžu pozadi. A po svim dimenzijama je manji od S21U, ali je teži (234gr), teži je čak i od 12 pro max. Neverovatno je koliko su telefoni postali glomazni u poslednje vreme.
***, ugradjuju se veliki kamera moduli, baterije isto, i ja sam vise za kompaktnije telefone, licno ne bih prelazio 6.2" otprilike. Bilo bi dobro da zazivi ovo sa grarenom, to bi moglo malo da smanji dimenzije i tezinu telefona.

Telegon je po spec fantastocan, ali estetski sa zadnje strane odvratan ***.. I ne razumem sta ce im onaj mali display pozadi...

Telegon je po spec fantastocan, ali estetski sa zadnje strane odvratan ***.. I ne razumem sta ce im onaj mali display pozadi...
Lepota je subjektivna stvar. Meni zadnja strana izgleda vrh recimo. Benchmark izbacio sliku gde Peca drži telefon i lično meni izgleda fenomenalno.. E sad, težina, tačno je da je bump modula veliki, ali donja polofina telefona je baterija, možda su nekako izbalansirali.. Slažem da je veoma neugodno kada je telefon veliki, a gornji deo teži, i to ne zbog same težine i pritiska već jer hoće da ispadne ukoliko želimo da dohvatimo palcem jedne ruke donji levi ugao ili nešto slično gde nemamo stabilan grip..

sto se tice scrolla ma chrome ja sam rijesio tako sto sam isao
chrome://flags/
i onda kucas android surface control i stavis tu stavku na disabled kod mene je 10T i nakon sto sam ovo uradio chrome radi onako kako treba.
Hvala puno za ovo.. Dje si do sad bio da ovo kazes hahah.. Odmorio sam 😂

Stvar ukusa, meni je dobra. Mada mi se resenje sa Samsung 21 ultra vise svidja. Ali ne mogu sad svi isto, mnogo je tesko biti originalan u danasnje vrijeme, a da to lici na nesto. Display pozadi zanimljiva stvar,I ne sluzi samo za slikanje, takodje nije ni zamena za selfie, u vecini situacija. Nekako mislim da im to nije ni bila namera. E sad skupo, preskupo, kao I vecina flahshipova danas. Takodje 90% od nas sto pisemo, nece ni doci do ultre, barem naredne dve godine :). Al eto, dovoljno smo dokoni da mozemo da iznosimo misljenja o svemu :)

Ipak je s21 ultra camera king..

Nazad
Vrh Dno