Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

Čisto sumnjam da će izbaciti prednju kameru. Ovo će biti samo novi gimik.

Koncept je cista glupost, prednja kamera ispod ekrana je prava stvar.

Jedna stvar mi je interesantna u tom "selfi konceptu" ; hoće li nam noću dodatno osvetljenje praviti blic? To će biti fenomenalno po vid - 2 selfija i može komotno da se krene sa učenjem Brajeve azbuke.

Dodao bih još i da prednja kamera ne služi samo da se opali selfi (pa da ti ovaj mali ekrančić pomogne da upadneš u kadar), već i za video pozive gde treba nešto i da vidiš, a ne da nazireš siluete, a to nikako nije moguće na ekranu od pola inča.
Za video pozive stanes ispred ogledala i nema problema

Da, za video pozive koji zbog pandemije postaju bas bas neophodni, ovaj telefon je neupotrebljiv..

Jedna stvar mi je interesantna u tom "selfi konceptu" ; hoće li nam noću dodatno osvetljenje praviti blic? To će biti fenomenalno po vid - 2 selfija i može komotno da se krene sa učenjem Brajeve azbuke.

Dodao bih još i da prednja kamera ne služi samo da se opali selfi (pa da ti ovaj mali ekrančić pomogne da upadneš u kadar), već i za video pozive gde treba nešto i da vidiš, a ne da nazireš siluete, a to nikako nije moguće na ekranu od pola inča.
Mislio sam na fotografisanje. Za video pozive naravno da treba prednja kamera.

Jel moguce da mi 11 ima mat verziju a pro i ultra samo glossy,zasu

Ja sam pomislio da ce tema o ovom modelu biti malo dinamicnija... :)

O čemu da se piše kad ga još niko ne posjeduje? Uglavnom komentari recenzija. :unsure:

29.03. napokon..
11 Ultra bice verovatno pored S21 U najbolji tel ove godine.

Poređenje veličine IMX 689 i Samsung GN2 senzora koji će biti u mi 11 ultra.
20210326_122344.png

"Dobro je" kad ga nisu stavili u S seriju, već ga prodaju "konkurenciji"...

29.03. napokon..
11 Ultra bice verovatno pored S21 U najbolji tel ove godine.
A to sto se tek pocetak godine nema veze :)?

Stigao Mi 11,pomesani utisci

1) Chrome skroling je nekako neoptimizovan secka cesto na 120hz,isti sajtovi na Mi browseru kao puter ide skrol.

2) Ekran nije svetliji na direktnom suncu u odnosu na Mi 10,na mi 10 nisam nikad palio autob. Na rucnom sa sunlight modom mi 10 ekran sija,sad moram da palim autob.

3) Kamera za nijansu bolja od mi 10,nocu ne slikam retko kad,baterija obecava.

4) Nema grejanja,ALI ne igram igrice i ne koristim insta/face itd sve srkace baterije uklanjam adb komandama i bloatware.

5) Midnight gray boja onako bolje izgleda na slikama sad sam komotno i onu plavu mogao da uzmem al ok.

6) Ledja na mi 11 su nekako ne znam zamuljana nisu cista ne mogu da se ociste,slicna stvar mi se desila i sa OP8T sa silver modelom gde su ledja matirana nisu glossy pa se ispostavilo da su kardinalnu gresku napravili sa op8t fabrickim silikonom gde on skida taj neki sloj farbe (citava tema ima na op8 forumu za to) nadam se da nece biti ista prica.

7) Ergonomija onako extremno klizav,sve u svemu i nije neki upgrade ako se uopste i moze nazvati,mrzelo me da cekam pro/ultru a sad dosle info da je predstavljanje 29..

Bench app bas secka scroll ne znam sta se desava sa Chromom,btw presao sa S21 ultre ,bolja ultra u svemu al je i cena bolja,presao jer je na exy ultri i dalje los prijem signala,mi 11 gde ultra ima jednu crtu ima full ili 3 ***

Poslednja izmena:
Stigao Mi 11,pomesani utisci

1) Chrome skroling je nekako neoptimizovan secka cesto na 120hz,isti sajtovi na Mi browseru kao puter ide skrol.

2) Ekran nije svetliji na direktnom suncu u odnosu na Mi 10,na mi 10 nisam nikad palio autob. Na rucnom sa sunlight modom mi 10 ekran sija,sad moram da palim autob.

3) Kamera za nijansu bolja od mi 10,nocu ne slikam retko kad,baterija obecava.

4) Nema grejanja,ALI ne igram igrice i ne koristim insta/face itd sve srkace baterije uklanjam adb komandama i bloatware.

5) Midnight gray boja onako bolje izgleda na slikama sad sam komotno i onu plavu mogao da uzmem al ok.

6) Ledja na mi 11 su nekako ne znam zamuljana nisu cista ne mogu da se ociste,slicna stvar mi se desila i sa OP8T sa silver modelom gde su ledja matirana nisu glossy pa se ispostavilo da su kardinalnu gresku napravili sa op8t fabrickim silikonom gde on skida taj neki sloj farbe (citava tema ima na op8 forumu za to) nadam se da nece biti ista prica.

7) Ergonomija onako extremno klizav,sve u svemu i nije neki upgrade ako se uopste i moze nazvati,mrzelo me da cekam pro/ultru a sad dosle info da je predstavljanje 29..
sto se tice scrolla ma chrome ja sam rijesio tako sto sam isao
chrome://flags/
i onda kucas android surface control i stavis tu stavku na disabled kod mene je 10T i nakon sto sam ovo uradio chrome radi onako kako treba.

Hvala za info. Meni se mi11 svidja, ali nedostatak waterproof-a mi je dealbreaker.. Nadam se da ce pro i ultra to imati..

Jel probao neko Nillkin super frosted/Scrub hard case,nema gde uzivo da se vidi,znam da ti hard case od ranije oce da izgrebu uglove i same ivice mob-a

Danas izlazi ultra ? Napokon xiaomi sa ip68 :) jeste da će koštati 1100e, ali šta je tu je. Inflacija ne može stati.
Uz njega dolazi i Mi11 Lite, prvi telefon sa s780 u sebi.

Navodno cene u Kini. Na ovo dodati 200,300e i to je cena u EU. Zanimljiva je veoma mala razlika u ceni između ultre i pro modela, biće zanimljivo videti razlike u hw.

8d787b3db54f408e984fb936ff4fde79.png

Mislim da na jesen mozemo da ocekujemo ove kineske cene kod nas na KP...
Edit:
Ko hoce da gleda predstavljanje:

Poslednja izmena:
Nema šta i ovaj pro je odličan. Znači razlika u odnosu na ultru samo u ekranu pozadi, zoomu od 120x i verovatno keramici.

Ovako nešto da je Samsung izbacio ispisale bi se već strane i strane hvalospeva :)

@fkloznica
Jesu li pricali sta o radnom veku baterije? Da li je tehnologija slicna kao na Mi10 Ultra (sa grafenom)?
Videh malopre da je IP68, a ronilac zaronio na 42 metra sa telefonom.😮

Pa nova je tehnologija, gušća neka smeša. Puni istom brzinom i na kablu i bežično :) a ograničili su na 67w zbog dugotrajnosti baterije.
Ne znam da li je kao ma mi10ultri.. ali verujem da jeste.

Specifikacije kamera, ultra i pro.

Prilozi

• Expcj1cVoAYJ9Iq.jpeg.jpg
    Expcj1cVoAYJ9Iq.jpeg.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 41
  • ExpXLenVgAI0Fui.jpeg.jpg
    ExpXLenVgAI0Fui.jpeg.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 41
Ultri se hardverski stvarno nema sta zameriti. Ni Pro ne zaostaje mnogo a mislio sam da ce biti veca razlika. Tako da je pitanje da l ce ultra opravdati razliku u ceni i da l ce biti dostupna uopste za trziste van Kine.

^Koliko sam pratio, Ultra ce biti skuplja oko 130e (1000 juana) od Pro...

U Kini :) ako izađe u EU to je minimum 200e na ionako preskup telefon.

Cene će biti kao za s21 seriju verovatno, ako ne i skuplji malo kod nas. Samo što Xiaomi nikad nije bio kompletniji konkurent Samsungu.
1199 EU cena za ultru 🤣
12 + 256 verzija.

Nazad
Vrh Dno