Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Pa razlika izmedju 6/128 Mi 11 Lite i 6/128 Lite 5G verovatno nece biti veca od 30-40e.

Mada se meni dopada i obicna Lite verzija, mislim svi oni silni telefoni sa 720G, 730G, 732G i uopste nigde nikome ne fali procesorske moci, tako da sem nekoga ko mozda trazi jaci telefon zbog igrice ne vidim zaso bi u praksi znacajniju razliku pravio taj 780.

A sto se tice kamere, iste su im, sem prednje. Oba imaju Samsung GW3 za glavnu.
 
Pa razlika izmedju 6/128 Mi 11 Lite i 6/128 Lite 5G verovatno nece biti veca od 30-40e.

Mada se meni dopada i obicna Lite verzija, mislim svi oni silni telefoni sa 720G, 730G, 732G i uopste nigde nikome ne fali procesorske moci, tako da sem nekoga ko mozda trazi jaci telefon zbog igrice ne vidim zaso bi u praksi znacajniju razliku pravio taj 780.

A sto se tice kamere, iste su im, sem prednje. Oba imaju Samsung GW3 za glavnu.
Da slazem se, za kamere znam da su iste ali razlika je u ISP gde 780G ima mnogo vise snage i daje bolje rezultate, i ima stabilizaciju na 1080p60fps dok 4G nema. I 5G ima jaču selfi kameru 20 Mp vs 16 Mp. Nekako mi deluje da je 5G varijanta vise "future-proof" da ce bolje raditi nakon par godina.
 
Mi 11 Lite u Evropi po preporucneoj ceni od 279e.

Ok, to mozda i ne bude tako lose po telefon ako bude znacilo da ce u tom rejonu cene biti dostupan i kod nas, na oglasima barem.




Nisu mi jasni ovi likovi...pa zar ne mozes nabaviti neko.postolje za tel...pa.da imas dvije ruke 😂
 
Sta mislite, kolika bi mogla biti cena na oglasima za Mi Note 10 Lite (4G)?

U Mi Store po Evropi 6/64 je 300e a 6/128 350e.

50e za razliku od 64GB je preterano malo rekao bih.
 
Ovo nije tema Mi 11 Lite vs X. Niti je tema u podforumu "Šta da kupim". Offtopic je obrisan i za svaki naredni odlazak u offtopic, biće dodeljeni poeni.

Hvala na razumevanju.
 
Jeste dobra cena... Ja sam mislio da ce cak 6/64 biti toliko, s obzirom da je prosle godine toliko bila cena za Mi Note 10 Lite 6/64.
 
Ovaj tel zvuci interesantno..

Edit:Dobra stvar sto je lagan i tanak..
 

Prilozi

  • IMG_20210405_222544.jpg
    IMG_20210405_222544.jpg
    42.7 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Koliko sam zaključio iz par dosadašnjih recenzija, deluje da je telefon bez kompromisa u svom rangu.
Baš hvale dizajn i utisak koji pruža u ruci tako lagan.
Za ekran kažu da je među najboljim u klasi, jedini je 10-bitni u cenovnom rangu svakako, plus su okviri minimalni. Zvuk su takođe pohvalili.
I kamera deluje dosta korektno, na uporednim testovima na YT novi Samsungov GW3 senzor lagano parira Sonijevim.
Fine su stvari spakovali u još bolje pakovanje deluje.
 
Znas mozda da li je frejm oko telefona plastika ili neki metal? Nisam gledao video recenzije da pohvatam detalje..
Inace telefon obecava, daleko ispred od svoje brace RN10/pro, ipak je ovo klasa iznad.
 
Kris iz TechTablets je u recenziji napomenuo da je spolja plastika a unutrašnji deo aluminijum.

 
Kontradiktornost u ovim usporedbama; što veća dijagonala je plus, ali onda kao minus krknu veću dužini i širinu telefona. Ako hoćeš veću dijagonalu, neminovno dobijaš veću dužinu ili širinu ili oboje. Razlika u 0,001 inča, mm, nita, piksela... je plus ili minus. Na kraju se dobije rezultat koji može zbuniti. Možda grešim?
 
5G verzija se pokazala kao zaista odlican telefon. Ekran svetiliji od Note 10 Pro i Poco F3- skoro kao Mi 11, performanse bolje od snapdragona 860, baterija veoma dobra, kamere isto veoma dobre; telefon je skoro pa bez mana kao sto i pise u recenziji jedina mana nema zastitu od vode.

 
Ako je neko planirao da kupi telefon skoro, neka ima u vidu da se prica o problemu sa ekranom... Da li je softver ili defektan panel jos se ne zna, ali gomila kupaca u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini prijavljuje ovakve anomalije. Ekran valjda ima problem sa trancizijom crne u sivu, tako nesto... Na ruskom 4pda forumu 100 strana na temu telefona i svi imaju problem, a prijavljeno je i na Mi forumu pa ko zeli da pogleda https://c.mi.com/thread-3654299-1-1.html

A taman sam hteo da ga narucim


7eef72ad17.jpg

f0849f8b0f.jpg
 
Ma sw bug, rešiće to updejtom 😉
 
Nemarni su postali usled ove hiperprodukcije telefona... Vidim i da Redmi Note 10 serija ima svojih problema sa ekranom, korisnici zatrpaju Tviter zalbama, azijski portali prenesu problem, a onda Xiaomi kaze da je upoznat sa problemom ali da je problem pristuan samo kod 0.01% korisnika.

Tako i za Mi 11 Lite, citam kako ga Rusi reklamariju zbog tog problema sa ekranom i vracaju nazad, jer i kod njih kao i kod nas vazi 14 dana prava da vratis proizvod uz povracaj novca, jer ne mogu biti sigurni da li je neispeglan softver ili su dobili prvu turu telefona sa problematicnim panelima.
 
Pogledah GSMA recenziju 5G verizje... Ovaj SD 780G je ozbiljno suzio granice do flagship procesora, mada koliko sam shvatio to jeste derivat SD 855.
Kamera takodje fino iznenadjenje, po njihovom testu reklo bi se medju najboljim u klasi. Autonomija takodje fenomenalna s obzirom na "skracenu" bateriju.
 
Meni je ovaj Mi 11 lite 5g zapao za oko.. Lepo je upakovan kad pogledas spec.. Dobra autonomija je presudna za trajanje baterije,moguce da nije ni bilo potrebe za vecom baterijom..
 
Ja bih rekao ne najbolji ali najoptimalniji njihov midrejndžer trenutno u odnosu na cenu.

Odličan procesor sa savršenim spojem snage i energetske efikasnosti, fantastičan dizajn i forma telefona, a ostali elementi prate, odličan ekran, zvuk, sposobne kamere...

Tačno se vidi razlika u telefonu koji je ovako lepo promišljen i odmeren i drugom nekom koji samo izbace sa trake.

I običan bi trebalo da je dobar, praktično samo slabiji za procesor.

Biće jedino zanimljivo videti na recenziji 4G verzije da li i koliko razlika u procesorima utiče na kvalitet iste kamere.
 
Izgleda da je selfi kamera kupi manje detalja u odnosu na konkurenciju, dosta slabo to deluje. Mada celokupno uređaj je super, ovi sa gsmarene ga nahvališe.
 
GSMA posebno nahvali selfie kameru

We've seen Xiaomi's 20MP selfie camera on many devices, and it is one of our favorites. This shooter snaps some of the most natural-looking and balanced selfies across all fronts. The subjects are well-defined, the contrast and colors are superb, as well as the dynamic range.
 
This imager uses a Quad-Bayer filter, so the 20MP photos are definitely upscaled after the 4-in-1 binning. This means these aren't the sharpest selfies we've seen, but not many people zoom in their photos, so that's fine. The other image quality aspects are great. And you can also always downsize these to 5MP and get one incredibly sharp photo.

Kad otvoriš sliku videćeš o čemu pričam.. Utiska sam da moj mi 9 lite pravi dosta bolje fotke mada ima fiksni fokus.
 
Ovo je tek izasao telefon, pred njim su tek softverska azuriranja. Tvoj Mi 9 lite sigurno nema bolju kameru vec je ispeglanija dugotrajnim updejtima.Mi 11 lite tek se treba utezati kroz iste. Takodje, tu ce biti i GCam, kao i XEU,ne treba suditi na kontu 10 komentata i par slika a telefon tek izasao.
 
Ovo je tek izasao telefon, pred njim su tek softverska azuriranja. Tvoj Mi 9 lite sigurno nema bolju kameru vec je ispeglanija dugotrajnim updejtima.Mi 11 lite tek se treba utezati kroz iste. Takodje, tu ce biti i GCam, kao i XEU,ne treba suditi na kontu 10 komentata i par slika a telefon tek izasao.
Moram se složiti sa tobom, ali ako postoje neka hardverska ograničenja tu pomoći nema. Možeš uporedo da otvoriš slike pa da doneseš sud. Obe rencenzije su urađene kada su uređaji postali dostupni.
Malo sam detaljnije gledao, vrlo sličan karakter, možda novi uređaj ima više kontrasta, ali objektivno vrlo slično.
 
Poslednja izmena:
Ja bih do sad kupio običan Lite da nisam naleteo na ovu aktuelnost sa ekranom. Verujem da je softver, mada opet ko će ga znati, koliko sam postova isčitao na ruskom forumu dosta ih je vratilo telefon jer sumnjaju da je tura sa lošim panelom.
 
Ako bude potrajala ta greska oko panela uvek je tu Poco f3,valjda je kod njega sve ok.
 
Meni deluje da je to problem "Black crush" koji je bio prisutan na nekim flagship telefonima i rešen je softverskim apdejtom.
 
Ovaj mi je najviše dopadljiv zbog težine i dimenzija, zbog toga ga najviše i želim. Sačekaću svakako još jer sve i da je u pitanju neka falična prva serija ispraviće se.
Mada bi bio fijasko da je jeste neki defekt, bacim pogled na stranice retailera iz Rusije i Ukrajine i bukvalno svi kupci u komentarima spominju ekran. Mada su valjda dobili odgovor od ondašnjih Xiaomi predstavnika da se radi na ispravci.

Znam da takvu pojavu na ekranu zovu black crush, bio je svojevremeno veliki problem na S9 telefonima.
 
Nazad
Vrh Dno