Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Kako vam radi proximity senzor na ovom modelu? Ja na mi 8 lite nisam imao problema, a vidim da se dosta zale i za redmi i za poco seriju

Odlicno, moze neko poredjenje iz prve ruke? Brzina, kamera, ekran ? :)

Veoma je brz, ja sam oduševljen. Sve aplikacije koje sam sinoć zaključao u RAM su i dalje tu, nije ih gasio. Dakle sve otvara u trenu.

Kameru još nisam detaljno isprobavao, to ću za vikend malo da testiram u dnevnim i noćnim uslovima. Koliko vidim ima dosta opcija, recimo za brzinu slikanja, podešavanje ISO-a itd. Camera2Api je dostupan, pa će uz Gcam sigurno biti još bolja.

Ekran je fantastičan, baš znači ovih 90Hz, primetno su tečnije sve animacije. Mada nisam još probao na dnevnoj svetlosti kako se ponaša, to ću isto za vikend. 😁

Evo vam i ovaj dokaz ,postavite ovu sliku za pozadinu i sve ce vam biti jasno ,ako ne poprave ovo u updatu ,bice prinudjena vecina ljudi da vrati telefone

Prilozi

• Screenshot_2021-05-21-00-51-42-486_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2021-05-21-00-51-42-486_com.miui.home.jpg
    51 KB · Pregleda: 106
Upravo sam je postavio kao wallpaper i dalje ne primećujem nikakve anomalije.

Pazi, sudeci po netu, bukvalno SVI imaju isti problem sa ekranom, dakle i oni koji su kupili telefon medju prvima, i oni koji su ga skupili skoro. I ljudi pisu da je isto i za one proizvedene u januaru i za one koji su proizvedeni u aprilu. Dakle, da je u pitanju neka losa serija hardvera, onda noviji modeli ne bi imali problem, a imaju svi isto.

A druga stvar, oni koji su kupili prvi su svi rekli da se situacija popravila kada su dobili azuriranje, ne skroz, ali su sanirali donekle stvar, tako da je ocigledno softverski. A da je los panel, ne bi bas imalo smisla da je toliko los kada mu ekran reklamiraju kao adut.

Jedino ako nisi siguran da ce sve doci na svoje, pa da vratis telefon dok mozes. Mozes da sacekas malo pa ga kupis opet ako se ispostavi da je sve sredjeno. Mozda bi to bilo najbolje,

Kupio sam isto 5g verziju i nisam primetio problem, moguce da je samo na 4g verziji.
Da li zna neko kako da omogucim dvoklik na ekran da ga zakljucam? Pise mi u opcijama da radi na default i light temi, nije valjda da ne moze sa dark temom? Nisam hteo da instaliram odmah Nova launcher, ali izgleda da cu onda morati zbog toga.
Za sad su mi utisci da je telefon fantastican. Izuzetno je fluidan, stavio sam mu 90hz od pocetka. Najvise mi odgovara sto je lagan i tanak, nemam osecaj kao da nosim ciglu u dzepu.

Skocko hajd kad budes u prilici zakljucaj kod devojke npr galeriju ili neku drugu aplikaciju ,onda probaj da udjes ali nemoj otkljucavati ,neka ti stoji onako da ti trazi sablon ili otisak prsta ,pojacaj osvetljenje na max i probaj da slikas ,vidi u donjem delu ekrana gde je boja sivkasta dal se pojavljuju anomalije kad probas da slikas ako si me razumeo

Pa nadam se i ja da ce ispeglati sa 12.5
Jedino da sacekam mesec dana dok ne dodje 12.5, ako i tad ne poprave onda ima smisla vratiti
Ovako ce ga serviseri pregledati i reci da je sve u redi i vratiti nazad ,a ja cu biti mesec dana bez telefona ,trebalo bi do kraja juna da stigne 12.5 pa cemo videti ,al bas sam se razocarao a tel mi se bas svidja ovako na izgled.

Ok, hocu.

Ja bih ga rado posedovao, nisam ni znao za telefon prakticno dok ga devojka nije spomenula, ispratio sam samo RN‚10 seriju. Sebi sam nedavno kupio A52, ali s obzirom koliko sam odusevljen koliko je ovaj lagan i ugodan za ruku, ako se resi ekran, mislim da cu prodati svoj A52 i uzeti ovaj. A52 je super bas u svakom smislu, ali ovaj kad uzmem u ruku mi je uvek wow.

Ok, hocu.

Ja bih ga rado posedovao, nisam ni znao za telefon prakticno dok ga devojka nije spomenula, ispratio sam samo RN‚10 seriju. Sebi sam nedavno kupio A52, ali s obzirom koliko sam odusevljen koliko je ovaj lagan i ugodan za ruku, ako se resi ekran, mislim da cu prodati svoj A52 i uzeti ovaj. A52 je super bas u svakom smislu, ali ovaj kad uzmem u ruku mi je uvek wow.
Hvala ti, ja sam hteo da uzmem a52 dok nisam naleteo na ovaj i video dimenzije i amoled ekran ,e sad ako se ne popravi ja planiram uzeti a52 😂 jedino sam zbog dimenzija odustao od a52 inace je top telefon. Ali se nadam iskreno da ce popraviti ovo jer mi zao da ga menjam prodajm sta god

Ja zbog problema sa ekranom i nemogućnosti da ga kupim ipak morao da odustanem od kupovine 11lite i okrenem se A52ki i nakon nekoliko dana mogu reći da nisam zažalio. Kako se porede ova dva telefona ako bi se zanemario problem sa ekranom, osim debljine i težine rekao bih da su telefoni tu negde možda je na A52 bolja kamera.

Poslednja izmena:
Ja sad ne mogu da se setim koji to telefon bese, bio jje Samsung S ali se ne secam serije, da li je 8 ili 9 pre par godina kada sam radio u prodaji i imao je gotovo identičnu stvar sa ekranom pa su ljudi reklamirali.

Isto je imao problem sa tim prelazima crne, videli su se pikseli u mracnim scenama recimo, kao kada gledas film tipa na jeftinom LCD monitoru pa vidis onako grube prelaze crne i bliskih nijansi, kao 240p prikaz fazon.
Uglavnom, secam se da je kroz par meseci to bilo reseno azuriranjem skroz.

Zato mi ovo deluje identicno tome. E jedino znam da smo tada od Samsunga dobili potvrdu softverskog problema i obecanje da se radi na fixu.

Ja sad ne mogu da se setim koji to telefon bese, bio jje Samsung S ali se ne secam serije, da li je 8 ili 9 pre par godina kada sam radio u prodaji i imao je gotovo identičnu stvar sa ekranom pa su ljudi reklamirali.

Isto je imao problem sa tim prelazima crne, videli su se pikseli u mracnim scenama recimo, kao kada gledas film tipa na jeftinom LCD monitoru pa vidis onako grube prelaze crne i bliskih nijansi, kao 240p prikaz fazon.
Uglavnom, secam se da je kroz par meseci to bilo reseno azuriranjem skroz.

Zato mi ovo deluje identicno tome. E jedino znam da smo tada od Samsunga dobili potvrdu softverskog problema i obecanje da se radi na fixu.
Serviseri svejedno ne mogu da urade nista ovde ,osim da zamene ekran a to naravno nece raditi ,tako da je reklamacija uzaludna ,ja cu sacekati mesec dva da vidim kako ce biti sa azuriranjem ,nema drugog resenja za sad

Ma jok.... Tako je bilo i tada, telefoni se nisu ni slali u servis, nije bilo potrebe.

Prosto se znalo sta je u pitanju, kupci su naravno imali pravo da reklamiraju jer je ipak problem postojao, doduse nije ih bilo puno. ali im je nudjena zamena za drugi uredjaj ili pare nazad.

Nije mozda nego sigurno

Za kameru ne znam, ali je bogami devojcin Mi 11 Lite brzi nego moj A52, dovoljno da se primeti recimo u otvaranju aplikacija. Pustio sam Antutu 9 na oba, moj skor oko 300.000, njen oko 350.000.
Mada meni licno A52 nije kao korisniku spor.

Ja sad ne znam sta da radim, dal da cekam azuriranja ili da im vratim tel ,jer imam pravo ono 14 dana po zakonu pa da mi vrate pare ,jer je kupljen online
Ne znam posle da li ce hteti da vracaju pare😂

Jel imas uopste Xiaomi bilo koji telefon ili nemas? Ako global rom zataji tu je uvek kineski rom ili ti XEU koji ce sigurno da resi ovaj problem sa ekranom.
Svideo mi se tel dosta ,i zao mi da ga menjam za glomazni neki ,jer nema bukv sad da nadjes ovakav tel msm na dimenzije i tezinu,
I onda se razmisljam ,jer kad sam uzeo rn9 pro isto je bagovao uzasno i svi su se zalili na animacije kako baguju i koce ,onda je dosao miui 12 i sve popravio ,to mi daje neku nadu da ce i ovo popraviti😂

Svideo mi se tel dosta ,i zao mi da ga menjam za glomazni neki ,jer nema bukv sad da nadjes ovakav tel msm na dimenzije i tezinu,
I onda se razmisljam ,jer kad sam uzeo rn9 pro isto je bagovao uzasno i svi su se zalili na animacije kako baguju i koce ,onda je dosao miui 12 i sve popravio ,to mi daje neku nadu da ce i ovo popraviti😂
Ma bice to reseno samo treba vremena, zagazili su toliko sa raznoraznim modelima da ne znaju gde udaraju. Ali 12.5 MIUI koji treba da se pojavi resice dosta stvari sto vizuelnih sto ispod haube telefona.

Ja vise cekam neku betu MIUI 13 da vidim na cega ce to da lici posto ako se ne varam ona treba da dodje sa Android 12, a tek tu treba da bude brdo stvari ispravljeno.

Ovo je hw problem, nema tu softverske popravke. Mozda mogu malo da ublaze problem, ali da ga rese ne. To se desava jer su poceli da uzimaju Amoled ekrane raznih "kineskih" proizvodjaca koji jos uvek nisu usavrsili proizvodni proces.
Ja sam to cesto vidjao na Amoled ekranima koji su izasli iz tih kineski fabrika kao zamenski za polomljene Samsung amolede na Mi 9T/pro, Mi 9se, Mi 9 lite.
U prevodu, ne nadajte se puno da ce to Xiaomi resiti softverski.

Rom se fleshuje za par minuta, nije neka nauka. Jedino sto jos nema romova za ovaj tel.

Ovo je hw problem, nema tu softverske popravke. Mozda mogu malo da ublaze problem, ali da ga rese ne. To se desava jer su poceli da uzimaju Amoled ekrane raznih "kineskih" proizvodjaca koji jos uvek nisu usavrsili proizvodni proces.
Ja sam to cesto vidjao na Amoled ekranima koji su izasli iz tih kineski fabrika kao zamenski za polomljene Samsung amolede na Mi 9T/pro, Mi 9se, Mi 9 lite.
U prevodu, ne nadajte se puno da ce to Xiaomi resiti softverski.
Kako znas sa sigurnoscu da je hw problem?
Isti problem je imao samsung s9 pa je ispeglao

Objasnio sam vec, samo pazljivo procitaj :) Ako org ekran nema taj problem, a onda stavis zamenski koji ima , jel to sw ili hw ? Odgovor se namece sam. :D

Objasnio sam vec, samo pazljivo procitaj :) Ako org ekran nema taj problem, a onda stavis zamenski koji ima , jel to sw ili hw ? Odgovor se namece sam. :D
Pa ovaj nije menjan😂
Neverovatno je da su pustili seriju u prodaju a da su stavili fals ekrane ,nekako ne pije vodu ,
Meni je najlakse vratiti ga ,nit znam sta da kupim umesto njega ,a ako se za mesec dva resi problem ima da placem ko dete sto sam ga vratio😂

Stiže uskoro rn10s, možda bude zanimljiv. Na testu je izdržljiviji od rn10
I verovatno će da zeza proximity senzor 😂

Vrh Dno