Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Tebi svaka čast ako imaš volje i znanja da se baviš ovim ili onim romovima.Samo jedno pitanje kad bi kupio nov auto da li bi ga odmah terao na servis da mu stavljaju neke nazovi romove ili očekuješ da sedneš i da se voziš kako valja?
Ko ima volje moze da svasta procita na google a na youtube da vidi. Pa tako da sam odluci hoce nesto da uradi ili nece.

Naravno da bih oterao auto na servis ako ce auto posle toga da trosi manje i bude za nijansu bolji nego sto je bio kada je izasao iz fabrike.

Sami romovi telefonu daju razne mogucnosti pa tako isto i budzenje kola u servisu.

Ja sad ne znam sta da radim, dal da cekam azuriranja ili da im vratim tel ,jer imam pravo ono 14 dana po zakonu pa da mi vrate pare ,jer je kupljen online
Ne znam posle da li ce hteti da vracaju pare😂

Pa posto vec sada razmisljas da li ili ne. onda bolje da ga vratis dok si u 14 dana.

Onda lepo, ako ti se vec toliko svidja fon, sacekas taj 12.5, vidis da kojim slucajem to ne saniraju softverski pa ga kupis opet. U suprotnom kupis neki drugi.

Evo ovaj kod devojke, na kutiji pise 04.2021. znaci telefon je prozveden proslog meseca, a proizvodi se od januara, tako da laicki razmisljajuci, u 4 meseca bi valjda shvatili da imaju fals ekrane pa bi ih menjali na svezijim serijama.

S tim da smo mi njoj uzeli preko KP, pa nema vracanja, ne zbog ovoga barem, pa kako bude.

Ako me secanje sluzi na 9t se na ovom wallpaperu bas video taj problem. Najvise kada se pritisne dugme za gasenje pa se pojavi onaj deo gde pita za sledeci korak(off/reboot,itd).. Koga ne mrzi, moze da proba...

Prilozi

• 07c555dde455beef7cb0d7abeb111403.jpg
    07c555dde455beef7cb0d7abeb111403.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 112
Ko ima volje moze da svasta procita na google a na youtube da vidi. Pa tako da sam odluci hoce nesto da uradi ili nece.

Naravno da bih oterao auto na servis ako ce auto posle toga da trosi manje i bude za nijansu bolji nego sto je bio kada je izasao iz fabrike.

Sami romovi telefonu daju razne mogucnosti pa tako isto i budzenje kola u servisu.
Koliko znam, ti ne budzis nista kroz romove, nejvece dostignuce ti je flash XEU Roma, i ne pipas nista.. Nisi znao ni da Root uradis.. 😄
Secas se kad si u temi Mi9t pitao kako da rutujes da bi video koliko helta imas bateriju,sobzirom da telefon konstantno praznis do 0%.😉

Ja nisam toliki strucnjak za ovo ,citajuci po stranim sajtovima oni su 99% sigurni da je softver ..ovo se desava od kad je izasao telefon a ovi iz xiaomija nisu dali nikakvo objasnjenje dal je sw ili hw ,
Skocko moj je proizveden u martu ,21.03 cini mi se 😂 tako da ni to nema veze ,sto ti kazes ,da je do ekrana valjda bi za ove svezije menjali ekran ,do 27 ja ima 14 dana ,tako da cu razmisliti pa ako vratim sto ti kazes ili cu sacekati da vidim sta ce biti pa ga kupiti opet ili cu uzeti a52 ,da ne davim vise ljude ovde

Koliko znam, ti ne budzis nista kroz romove, nejvece dostignuce ti je flash XEU Roma, i ne pipas nista.. Nisi znao ni da Root uradis.. 😄
Secas se kad si u temi Mi9t pitao kako da rutujes da bi video koliko helta imas bateriju,sobzirom da telefon konstantno praznis do 0%.😉
Ako me secanje sluzi na 9t se na ovom wallpaperu bas video taj problem. Najvise kada se pritisne dugme za gasenje pa se pojavi onaj deo gde pita za sledeci korak(off/reboot,itd).. Koga ne mrzi, moze da proba...
Naravoucenije, ne stavljati kriticne wallpapere koji otkrivaju los displej, samo prirodu.. 😁

Pa bas tako se vidi i meni ,probao sam to ,samo na drugim wallpaperima
Jasno se vidi problem ,def zovem sutra ove iz mi srbija i vracam ga

Prilozi

• Screenshot_2021-05-21-21-05-58-257_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2021-05-21-21-05-58-257_com.miui.home.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 102
  • Screenshot_2021-05-21-21-05-41-076_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2021-05-21-21-05-41-076_com.miui.home.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 102
Evo, ovaj klip sam ja pustao na devojcinom i tu ispadne haos mali od pikselizacije.

Evo, ovaj klip sam ja pustao na devojcinom i tu ispadne haos mali od pikselizacije.

I kod mene ,kao da je snimano vga kamerom😂 ja ga vracam nazalost ,nmg da rizikujem sta ce biti ,dok jos mogu u roku od 14 dana ,ne moram ni da im objasnjavam sto ga vracam ,jer imam pravo da odustanem od kupovine ,onaj neki ugovor o saobraznosti tako da sam pokriven ,jedino sto sam narukvicu koju sam dobio dzabe od njih prodao 😂😂 to im ne mogu vratiti haha

Ne moras da objasnjavas, sve i da zelis da objasnis, dovoljno je samo da pustis ovaj klip i kazes evo pogledajte....

Lako moguce da su vec upoznati sa problemom.

Rekoh ti, tako je kod mene bilo kada je bio u pitanju S9, ako ne gresim, isto tako bi dosli i pokazali klip i ista situacija, samo sto smo znali da je problem u toku.
E sad, buduci da to bese pre koju godinu, ako se ne varam, proslo je 3-4 meseca, stiglo je neko azuriranje, secam se jer su se azurirali izlozbedni primerci, i nakon toga sve je nestalo.

E sad, kako je to Samsung resio i da li je to bio isti problem izvorno, to nazalost ne znam.

I kod mene ,kao da je snimano vga kamerom😂 ja ga vracam nazalost ,nmg da rizikujem sta ce biti ,dok jos mogu u roku od 14 dana ,ne moram ni da im objasnjavam sto ga vracam ,jer imam pravo da odustanem od kupovine ,onaj neki ugovor o saobraznosti tako da sam pokriven ,jedino sto sam narukvicu koju sam dobio dzabe od njih prodao 😂😂 to im ne mogu vratiti haha
Mislim da ces morati da im vratis i narukvicu, ona je dinar uz telefon i čini paket sa njim. Inače bi svi uzimali taj paket, zadržali narukvicu i vratili tel. bez pitanja.

Mislim da ces morati da im vratis i narukvicu, ona je dinar uz telefon i čini paket sa njim. Inače bi svi uzimali taj paket, zadržali narukvicu i vratili tel. bez pitanja.

Bojim se da je kolega u pravu...

Ako si dobio narukvicu uz njega, onda bi trebalo da vratis narukvicu, odnosno ako je nemas vise, da je platis, ali po punoj ceni.

Nisam siguran, to najbolje da pozoves i proveris, ali znam da je takva bila politika vracanja proizvoda koji su se prodavali u tako tim "bundle" promocijama.

Dok sam malo sinoc citao o ekranu, evo sta nadjoh, sta barem izgleda vazi za 5G verziju. Sudeci po ovome, ako sam razumeo, ugradjuju 2 razlicita tipa ekrana, sa razlicitm matricama, od kojih je jedan u praksi nekvalitetniji.

Nek mi odbiju 6000 ,bice kao da sam je kupio 😂 nego jel zna neko kakp se racuna onih 14 dana saobraznosti ,jel od dana kad sam porucio tel ili od dana kad je stigao kod mene? Ne mogu to nigde da nadjem

Hvala svima na odgovorima
Sad cu da probam tu aplikaciju ,video sam i ja da pominju to negde

Mi smo ipak njen telefon vratili... Srecom pa je prodavac bio ljuibazan i nije pravio problem, snimili smo mu kako izgleda lose kada se reprodukuje onaj snimak sa bozicnim svetlima. I ona se sama istripovala da nije los ekran i slicno, mirnija je ovako.

Bad steta, telefon sa toliko potencijala da postane bestbuy i oni ukakise sa ekranom. A ovo je prvi telefon da su napravili da je ispod 170 grama.

Ko zna mozda u narednom periodu zamene ekrane za neke druge pa bude opet dobra kupovina.

Konacno resim da se oprostim od oba mi 9t i mi 9t pro i na kraju nista. Stagod da sam gledao da bi bila dobra zamena svakom sam nasao neku manu.

Pa da, steta... Mada ce sacekati sa novim telefonom, cisto da vidi hoce li 12.5 to popraviti posto joj se bas dopada. A stvarno nema ovako slicnog telefona za ruku.

Mada eto sto rece neki clan, koji se ocigledno razume, pitanje je da li softver tu ista moze sem da zamaskira stvar.

Jer recimo kada sam instalirao tu screen balance aplikaciju i podesio je, jedva da se primetilo. Medjutim, fora je u tome sto se meni barem cini da onda crna nije prava crna, tj. da pikseli nisu ugaseni, nego je crna kao na LCD displejima, odnosno i taj deo piksela svetli u nijanisi crne pa je problem zamaskiran. Barem tako deluje.

A onda opet sto meni nije jasno, da li je realno da bi stavili neki nedovoljno dobar ekran, znaci Redmi Note 10 ima normalan amoled, zasto bi ovde zakinuli.

Nije mi jasno.

I ja sam vratio moj danas ,tj poslao ,cekam da vidim hoce li biti vracene pare ..
Nazalost i meni je zao sto sam morao da vratim ,imao je potencijal da bude tel u vrhu u srednjoj klasi , morao sam da uzmem a52 jer imam neku krsinu pa nmg bez telefona , samsung je samsung nisam ga koristio do sad , alii prednost odlazi saomiju na dizajnu lakoci i onako tanjusnom tel😂 a52 je ipak malo poveci al sta da se radi 🤷🏻‍♂️
Idi na mobilni svet za redmi note 10 pro ,procitaj komentare i tamo se zale na ekran , nije black crush ali opet se zale , izgleda da saomi mora jos doosta da radi da bi dostigao nivo samsungovih amoled ekrana

Ali te ekrane ne pravi oni, kupuju ih od drugih, e sad od koga to je pitanje.

Bilo je u ovoj klasi odličnih telefona sa Samsung panelima, recimo Mi 9T. Sad je verovatno stvar u tome što je skuplje dobaviti panel od Samsunga nego od nekog drugog.

Ja i dalje nekako verujem da će oni to softverom dovoljno dobro da saniraju da ne bude primetno. Samo je bedak što ti kao kupac ili korisnik ne možeš biti na čisto hoće li se to desiti i kad.

Voleo bih da znam kako izgleda ta kontrola kvaliteta kada ovako nešto promakne, ili možda ne promakne nego puste telefon jer su sigurni da če problem rešiti u hodu.

Znate li vi koliko ljudi nece ni primetiti ovaj problem, oni su pustili odlican telefon u prodaju sa ogromnom falinkom. Da je bilo sta drugo problem pristao bih na kompromis ali ekran kao jedna od nabitnijih stvari tu se ne stedi i ne cigani.

Tu si u pravu. Ko ne zna za problem velike su sanse da ga ne primeti, sve dok ne pusti neki video gde ima puno crne.

Mada rekoh, ja ne bih osudjivao da je los ekran jos uvek s obzirom da sam na oko istu stvar video onda na S9 telefonima. Dakle telefon koji je flagship i gde sigurno nisu jeftini paneli je imao identičnu stvar, bilo je i reklamiranih uredjaja, ali je nakon jednog azuriranja taj black crush u potpunosti otklonjen.
E sad ne znam da li ista vizuelna manifestacija problema moze poticati podjednako i od softvera i od hardvera.

Citam jutros na telegram grupi za 4g verziju, navodno je izasao neki update (miui 12.0.11.0) koji donekle popravlja situaciju. Kazu da je dosta bolje. Koga zanima neka baci pogled..

Pa šta kažu, može li se srediti taj problem sa displejom, hoće to popraviti..ili nema nade, nema popravke ?

Pa oni ne znaju, samo prenose zalbe sa raznih platformi, ali navode kao "dobru vest" cinjenicu da je isti problem na nekim prethnodnim telefonima resavan softverski.

Inace, procitah na XDA zanimljivo zapazanje... ROG 3 koji je imao isti problem i koji je resen ima ekran od milijardu boja. OnePlus 8 Pro koji takodje ima black crush problem i resavan je prilicno sistematicno takodje ima ekran od milijardu boja. Isto kao i ovaj telefon sto ima ekran od milijardu boja.

Ne znam da li to ima veze, ali sam bas citao jedno objasnjene vezano za 1+ kako je zapravo taj black crush posledica ekrana koji reprodukuje mnogo veci spektar boja u poredjenju sa standardnim ekranima od 16 miliona boja, i da crna u dodiru sa srodnim nijansama mora mnogo zahtevniji prelaz da odradi jer je prosto veca reprodukcija boja u pitanju, medjutim ako je losa optimizacija na relaciji softver i hardver, crna na prelazu izgleda kao da je kompresovana.

To mi objasnjenje ima logike. Prosto mi je nekako glupo da bi ovo bila posledica jeftinog ili loseg ekrana. Na kraju krajeva telefoni koji su imali isti problem kao sto su S9. ROG 3 ili OnePlus 8 Pro sigurno su poslednji koji bi imali krs panel.

Moje je licno misljenje da ce i ovde to biti sanirano, a eto clan iznad rece da ljudi prijavljuju poboljsanje.

Odavno sam procitao da ne treba odmah kupovati nove stvari nego da se saceka malo da se vidi jel ima decijih bolesti i da se tek posle par meseci od izlaska kupuje, ali nazalost kao i svi i mi hocemo i zelimo da imam najnoviju stvar sto naravno nije lose ali nekada se jednostavno desi da nejde sve po planu.

Ne verujem ni da je Saomiju u cilju da izbacuju skart serije pa da vise vremena provedu u popravljanju toga nego da se posvete unapredjenju drugih bitnijih stvari.

Čitao sam malo po forumima za Mi 11 Lite 5G koji mi je bio interesantan i uglavnom su negativne kritike na bateriju i kamere dok je displej ocenjen prilično dobrim. Izgleda da je black crush problem samo sa 4G varijantom.

Vrh Dno