Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Užasne makro, neupotrebljiv.
Post automatically merged:

PXL_20210417_163540994-01.jpeg

Prilozi

• 1618679636536-01.jpeg
    1618679636536-01.jpeg
    824.5 KB · Pregleda: 56
Kada koristis glavni senzor, a navikao si da primices telefon objektu, primetna su zamucenja ili po sredini ili po obodu. Npr dva objekta jedan do drugog ne izostrava kako treba (obicno na oba i izgubi fokus pa deluju zamuceno). S obzirom na prirodu senzora, fotografisanje na koje smo navikli mobilnim uredjajom bice nezamislivo (postoji ta makro kamera koja radi dobar posao u idealnim uslovima , ali cim joj nestane dovoljno svetla primetan je neverovatan sum - verovatno krivac mali senzor i mali otvor blende).
E sad ima ona mogucnost optickog zuma 2x, pa donekle pegla nedostatke tog makro fotografisanja, ali komplikuje proceduru za one koji su navikli da samo skljocnu svojim mobilnim uredjajem. Jednostavno njima ce biti razocarenje, jer nisu navikli da moraju nesto da podesavaju.

Da li neko ima problem sa bluetooth-om, tipa da se gubi veza ili sl?

Meni je Mi Band 5 povezan 24/7 sa telefonom poslednjih nekoliko meseci i ni jednom se nije izgubila veza osim kada sam izasao iz dometa (bas daleko).

Takođe. Preko bluetooth-a mi je 24/7 povezan Galaxy Watch, a pre toga je bio Mi Band 4. I nemam nikakvih problema sa stabilnošću konekcije, sve radi kako treba.

Kada koristis glavni senzor, a navikao si da primices telefon objektu, primetna su zamucenja ili po sredini ili po obodu. Npr dva objekta jedan do drugog ne izostrava kako treba (obicno na oba i izgubi fokus pa deluju zamuceno). S obzirom na prirodu senzora, fotografisanje na koje smo navikli mobilnim uredjajom bice nezamislivo (postoji ta makro kamera koja radi dobar posao u idealnim uslovima , ali cim joj nestane dovoljno svetla primetan je neverovatan sum - verovatno krivac mali senzor i mali otvor blende).
E sad ima ona mogucnost optickog zuma 2x, pa donekle pegla nedostatke tog makro fotografisanja, ali komplikuje proceduru za one koji su navikli da samo skljocnu svojim mobilnim uredjajem. Jednostavno njima ce biti razocarenje, jer nisu navikli da moraju nesto da podesavaju.
Upravo sam se na to zalio neki dan ... Debilno.
I dizu kameru u nebesa... Uopste nije toliko dobra. Nije da je neupotrebljiva...cak porede sa Ip 11 itd...

Pa ja je poredim, i u 90% neces videti razliku, nekad ces dobiti i bolje fotografije.
Ali nije prijateljksi nastrojena za neke stvari poput makroa.

Pozdrav svima. Danas stigla nadogradnja MIUI 12.1.5.0 Stabilna.MIUI.jpg

Poslednja izmena:
Nije u pitanju sam proximity, već očajna optimizacija/komunikacija proximity-a sa Google Dialer aplikacijom koju sad Xiaomi implementira kao nativnu (ne znam koji će im to đavo, google dialer je sam po sebi najgori dialer, užasno rješenje). Sreća pa postoji XEU rom kod kog je vraćen Xiaomi dialer koji je kopija Appleovog koji je fakat najbolji dialer i ja evo par mjeseci apsolutno nikakvih problema nemam sa proximity-em.
I ja imam XEU rom,ali imam i problem sa proximity senzorom.
Imam problem sa fb mesengerom.Kada mi stignebporuka,slicica posiljaoca mi stoji sa leve strane,negde na polovini ekrana.Kod komsije koji ima isto mi 10t pro stoji gore desno.Reinstalirao sam mesenger,ali opet isto.

Poslednja izmena:
Evo da se i ja požalim, juče ceo dan problem sa proximity senzorom.

Jedina razlika u odnosu na prethodnih mesec dana je što sam ujutru zakačio nove AptX slušalice, ali tad nisu bile povezane, jer sam razgovarao preko telefona. Možda treba probati 3rd party dialer...

Bas sam bio musterija vruca (tj jos sam) ali citajuci sve vise temu malo sad stojim, ne znam da li ili ne poslije raznoraznih trzavica.

Što da ne, super je uređaj. Meni, lično, je najveća mana što je prevelik i masivan, ali ko voli osećaj kvaliteta i mase u ruci, što i jeste slučaj na testovima izdržljivosti izrade, ne da neće biti razočaran, nego je retko šta slično imao prilike da drži u ruci.

Nije bez mana, takav uređaj ne postoji. Džabalesku je šta je sve spakovano unutra, treba biti realan.

Kvalitet izrade je stvarno nevjerovatan, koliko puta mi je padao što u masci, što bez, jedne tačke nema. Baš prvoklasni materijali samo je bez maske klizav ko sapun, stvarno nisam klizaviji tel imao. :)

Dosta mi je povoljni 10t nego 10t pro. Nije prevelika razlika u kameri? Ne koristim je mnogo, onako me zanima i da, 6 gb rama dovoljno je? Imam sad s21 snap, presao sa 11 pro ali kad vidim da ljudi prave fotografije kao moje i da su zadovoljni koristenjem svojih uredjaja koji su duplo jeftiniji od mog, pomislim ko tu koga khm ? Imam musteriju za s21, nasao sam vec 10t 6/128 vakum sa 2 god garancije za 330e.

Bas sam bio musterija vruca (tj jos sam) ali citajuci sve vise temu malo sad stojim, ne znam da li ili ne poslije raznoraznih trzavica.
Svi problemi su softverske prirode i biće sigurno ispravljeni sa MIUI 12.5. Jedino što treba da se čeka, mada nije ni toliko strašno da telefon ne možeš da koristiš, može samo da iritira.

Što se tiče kamere na Pro, zavisi od tebe da li si i koliko spreman sa platiš više u odnosu na tih 330e, kamere na Pro je 108 mp, ima optičku stabilizaciju, i noćne fotke i video snimci su bolji. Ukoliko ti to nije toliko bitno onda uzmi običan Mi10T. Što se tiče 6gb rama, ni tu nema nikakvih problema. Hardverski telefon je odliča. Softverski znaju da podbace i onda samo strpljenje dok se ne reši problem sledećim apdejtom.

Nema, zato su fotke i video u noćnim uslovima za nijansu slabije ukoliko ti nije mirna ruka. Samo EIS na 10t.

I ako uzmeš telefon bolje je da ne radiš update na 12.1.1.0

Nije mi nesto previse bitno, da cu se baviti fotografijom gledao bih DSLR, tako da ponekad sto uslikam bice dobro.

Pozz kakve slusalice preporucujete za mi 10 t pro kablic i bez kablica da mogu preko njih da se javim i promenim pesmu hvala

Dosta mi je povoljni 10t nego 10t pro. Nije prevelika razlika u kameri? Ne koristim je mnogo, onako me zanima i da, 6 gb rama dovoljno je? Imam sad s21 snap, presao sa 11 pro ali kad vidim da ljudi prave fotografije kao moje i da su zadovoljni koristenjem svojih uredjaja koji su duplo jeftiniji od mog, pomislim ko tu koga khm ? Imam musteriju za s21, nasao sam vec 10t 6/128 vakum sa 2 god garancije za 330e.
Druze.... Ako imas s21 sta ce ti mi 10t pro? Glupo je i porediti ... Ipak je s21 premium uredjaj.
Slike sa 10t pro ne mogu biti kao s21 nikako. Da ne govorim da sa OneUi nemas *******cija s bugovima itd.

Po cemu, po tvom strucnom misljenju, slike ne mogu biti slicne na S21 i 10T Pro? 10T Pro ima slican senzor kao S21 Ultra. Samsung softver je sinonim za stabilnost takodje.. 🤣

Ah da, S21 je "premium" uredjaj... 😆

Po cemu, po tvom strucnom misljenju, slike ne mogu biti slicne na S21 i 10T Pro? 10T Pro ima slican senzor kao S21 Ultra. Samsung softver je sinonim za stabilnost takodje.. 🤣

Ah da, S21 je "premium" uredjaj... 😆
A zasto je tvoje misljenje bitnije i strucnije?
Ja ev imam u kuci s21 pa mogu da uporedim .

Imas li ti priliku koristiti oba ili si citao na netu pa meni ovdje pametujes?

Do sada sam promenio ni sam neznam koliko Xiaomi telefona,ali ovako glup problem do sad nisam sreo ni na jednom.Kada dobijem poruku na FB,bubbles mi se pojavljuje dole na sredini displeja.Komsija ima isti model,ista verzija softvera kao i kod mene,ista verzija aplikacija,njemu se pojavljuje gore desno,kako i treba da bude.Instalirao sam XEU rom,bubbles mi izlazi sa leve strane,gotovo na sredini displeja 😀.Nisam pametan sta moze da bude u pitanju.Ima li neko slican problem?
Na androidu 10 radi normalno.

Nazad
Vrh Dno