Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Da li podleže garanciji? Što ne pokušate da zamenite uređaj?

Uopšte nemam taj problem, ili bar ne toliko izražen da bih ga primetio.

Takođe mi nije jasno ovo što se piše da nema proximity senzor, tačno ima zonu kod slušalice na koju reaguje kad približavam i udaljavam dlan, a nema veze sa žiroskopom jer ne pomeram telefon.

Samsung S7 Edge - imao sam Snapdragon verziju. Flagship telefon koji je trzao pri radu čim sam ga kupio. Ponekad se dešavalo da prelazak iz aplikacije u aplikaciju traje i po par sekundi. Tek nakin nekoliko updateova sve je proradilo kako treba. Ovaj problem je prijavio mali broj korisnika - ja sam bio među njima.
Pre njega sam imao LG G5 koji je imao problem sa GPS-om i sa kvalitetom prijema signala. GPS je radio ali mu je trebalo par minuta da se piveže na satelit. Signala nisam imao na mestima na kijima su ga drugi telefoni hvatali bez problema. Nosio sam ga u ovlašćeni servis. Nakon pregleda su mi rekli da je sa hardverske strane sve OK. Probleme sam rešio flešovanjem firmwarea iznova.
Čitao sam o problemima na drugim modelima telefona. Nisam ih koristio pa ne mogu da govorim o tome. Za Evolution ROM - nisam mislio da ga flešuješ . Samo sam hteo da kažem da se problem može rešiti i da se nadam da će Xiaomi to uraditi.

Nije u pitanju sam proximity, već očajna optimizacija/komunikacija proximity-a sa Google Dialer aplikacijom koju sad Xiaomi implementira kao nativnu (ne znam koji će im to đavo, google dialer je sam po sebi najgori dialer, užasno rješenje). Sreća pa postoji XEU rom kod kog je vraćen Xiaomi dialer koji je kopija Appleovog koji je fakat najbolji dialer i ja evo par mjeseci apsolutno nikakvih problema nemam sa proximity-em.

Zar onda ne bi svima pravio podjednake probleme, 1 na 1 bi bilo ponašanje svima?

Da, primetio sam da je grđi dialer nego na Poco, po više kriterijuma. Jes' malo sumanuto da svi ti detalji rade bolje na Poco, umesto na krnjem flagšipu brenda.

Znam par ljudi još koji koriste XEU, niko nema problema sa proximity-em, tj. sad već čuvenog problema da se mutira razgovor sa sagovornikom "nehotice". Fabrički smo svi imali probleme, neko manje, neko više ali se svima dešavalo.

Jednostavno, to se ne smije desavati i gotova prica. Nikome, a ne trecem brendu po prodaji.

Sama prodaja svedoči da najveći deo kupaca nema ili ne primećuje te probleme.

Najviše sam koristio flagship Samsung telefone i tu je bolelo tolerisati gluposti, ali tad su bila druga vremena i za brz uređaj je moralo uzeti najviši segment. Danas je to sumanuto.

U Mi Shop je 10T koštao 360e potpuno nov, doneli mi na vrata. Pritom uopšte ne primećujem navedene probleme, a kad izričito pokušavam da ih izazovem, ne uspevam, ali ne tvrdim da ih nema. Stvarno ništa više ne očekujem od telefona za taj novac, dapače.

Hahahahaha. Pazi kad ni meni sad nece da posalje video stock kamere preko Vibera! Obrne krug, kao da salje i zaustavi se kad napuni pun krug.
Strasno!

Probao sam da ga trimujem preko njegovog editora i onda takav osakacen video hoće da pošalje.

Ima li Viber neko igraničenje kad je veličina video fajla u pitanju? Možda je tu problem?

Nije to problem. Sad sam probao. Salje bez problema 4k video 60fps, a nece 1080p i 720p. Ni 30 ni 60 fps.
A ranije je radilo sigurno.

Bukvalno neznam ni jednu osobu (cak ni starije) kojoj je glavna funkcija smartfona razgovaranje. Kome je razgovaranje glavna funkcija svakako bi trebalo da koristi slusalice, a ne da drzi telefon na glavi sve vreme, em je prakticnije, em manje zraci. Ne pravdam ih, predugo razvlace problem sa proximity senzorom, treba da ih bude sramota sto ga nisu popravili do sada.

"Probleme" sa Viberom necu da komentarisem, ako na jednom telefonu aplikacija ne radi, a na drugom radi, problem je u aplikaciji, ne u telefonu.

Ovdje se ocigledno ne smije nista reci kontra 🤣 ako je do vibera, onda ne bih bio ja jedini valjda ?

Ovaj uredjaj kao i svi uredjaji se zovu smartPHONE, znaci da je to pametan telefon.... a dalje sledi da je to pametni telefon koji pored osnovne namene pozivanja i primanja poziva, kao i slanje i primanje poruka poseduje jos dosta funkcija, pored glavne a to su pozivi i poruke.

Jel to znaci da ja kao i dosta korisnika koji imaju minimum sat vremena nekad i dva sata poziva treba da koriste Nokie 3310 da bi razgovarali, jer to je dumbPHONE, pa je samo za razgovor i poruke?

Offtopic obrisan, molim vas drzite se teme.

Ima li Viber neko igraničenje kad je veličina video fajla u pitanju? Možda je tu problem?
Nije do toga...npr snimim video, editujem ga, tj samo.otvorim u editoru, sacuvam...posalje normalno 😁 ma to nije toliko bitno kao ovo sa proximity

Valjda rijese. Kad se ocekuje apdejt?

@Djilkosh_Ns

Znas onu staru narodnu, i na tarabi pise...

Vremena se menjaju. Svi ljudi koje znam 99% vremena na smartfonu ne provode pricajuci, iskljucujuci ljude kojima je pricanje deo posla.

Njih par koji dosta pricaju (opet, nikad pricanje/koriscenje odnos nije preko 50% u korist pricanja) koriste slusalice jer je prakticnije i zdravije.

Sa Viberom se desava da i kad hoces da posaljes sliku iz Galerije prikazuje neke crne slike. Restart rjesava problem. Na Oneplusu i non MiUI telefonu mi se to nikad desavalo nije.

Ima MIUI dosta bubica, gdje obicno restart rijesi problem do sledeceg javljanja.

Sto se tice proximity sensora, brljavi i meni na Oneplusu, pa sam morao workaround-e da pravim da zakljucava telefon tokom poziva. Imam osjecaj da je to zbog ovih notch free telefona. Na Mi8 mi se to nije desavalo. Zato se i Apple vjerovatno jos drzi toga.

I nije do Google Phone aplikacije jer se desava i na VoIP servisima poput Vibera i sl.

Problem je vjerovatno do nepostojanja notcha.

Pa da. Zbog nepostojanja notcha nemaju gde da stave IR proximity senzor, pouzdan i najbolji, ali glomazan.

Pozdrav ljudi.
Zna li neko jel otkonjena greška za VoLTE na 10t pro koji nije hteo ispravno da radi (neće da šalje sms kad je volte uklhučen) sa ažuriranjem na najnoviju verziju.
Niko ne odgovara u toj temi a dosasilo mi da prijavljujem i odjavljujem da bih probao kod o ih u MTS već treći put.
Hvala unapred

To nije do telefona, već do mobilnog operatera. Kada oni zvanično dodaju podršku za VoLTE na Mi 10T, tada će raditi kako treba.
I ne moraš da odjavljuješ opciju kod operatera, već samo ugasiš VoLTE u podešavanjima telefona i radiće ti SMS normalno.

Vidim da ovde ima ljudi koji su presli sa Mi8 ili Mi9(t) na Mi 10t pro - sta mogu da ocekujem od kamere nakom prelaska sa trenutnog gcam-a na starijem sony senzoru na mi 10t pro stock na modernijem/drugacijem samsung senzoru?
Sa novijim SDom, UFS3.1 i vise RAMa svakako ne mogu da pogresim.

Mi8 mi generalno posle 2 godine radi jos uvek vise nego pristojno (osim baterije koja je sada na ~3000mah kapaciteta), ali je klinac olupao moj stari telefon i postao kandidat za mi 8, a trenutna VIP akcija gde se uz 10t pro dobija redmi 9c deluje ok, ako uspem da ga prodam za 100e.. osim ako sam propustio neku bolju akciju?

Nisam video da ima još postova posle ovog pa sam odgovorio...sa zakašnjenjem naravno...

Vidim da ovde ima ljudi koji su presli sa Mi8 ili Mi9(t) na Mi 10t pro - sta mogu da ocekujem od kamere nakom prelaska sa trenutnog gcam-a na starijem sony senzoru na mi 10t pro stock na modernijem/drugacijem samsung senzoru?
Sa novijim SDom, UFS3.1 i vise RAMa svakako ne mogu da pogresim.

Mi8 mi generalno posle 2 godine radi jos uvek vise nego pristojno (osim baterije koja je sada na ~3000mah kapaciteta), ali je klinac olupao moj stari telefon i postao kandidat za mi 8, a trenutna VIP akcija gde se uz 10t pro dobija redmi 9c deluje ok, ako uspem da ga prodam za 100e.. osim ako sam propustio neku bolju akciju?
Dobices samo na brzini i fluidnosti, izgubiti AMOLED, izgubiti kameru sto se tice fotki, a dobiti na video snimanju. Plus veci i tezi telefon ako ti odgovara, sto moze da predstavlja problem.

Dobices na brzini, fluidnosti, autonomiji, zvucnicima, vibra motoru. Sto se tice slikanja, i ja sam vise zadovoljan sa IMX + Gcam nego sa ovim Samsung napucanim senzorom, ali sta je tu je.

Na Mi 8 nije neki posebno kvalitetan Amoled, na 10T (Pro) je vrhunski IPS, ne bih rekao da je downgrade u ekranu.

slazem se u vezi ekrana. ovaj ips je vrh i tu nema diskusije. problem koji sam imao sa dolazecim pozivima i ekranom koji nece da se pali sam resio sa deinstalacijom true phone koji sam koristio. od kako sam presao na default njegov google dialer sve radi kako treba. proxi ni ne primecujem da nije ok vise. mozda jedno javljanje od dvadeset. izgleda sad znam kako to radi i musle memory radi svoje

Tezina i dimenzije telefona nisu toliki problem (cini mi se), zenin RN8Pro mi je OK, a dimenzijama je kao Mi 10t Pro, tezinom izmedju mi 8 i mi 10t pro, koliko vidim.

AMOLEDa bih se odrekao, ne drzim AOD, niti gledam multimediju na telefonu, kamera mi deluje najveci problem i enigma, a Mi11 sa SD888 problemima ne pomaze narocito u odlucivanju.

Zasto je kamera najveci problem?
U 90% situacija fotografisanja dobices fotografije ubrangu jednog IPhonea 11 Pro. Problem ces imati ako si ljubitelj fotografisanja makro fotografija, a navikao si da primices uredjaj blizu objekta koji fotografises.
Ono za sta smo zakinuti u toj kameri za bolji slowmotion video (to je valjda zbog senzora) i sto je ugradjena ultrawide kamera mogla biti bolja.

Zasto je kamera najveci problem?
U 90% situacija fotografisanja dobices fotografije ubrangu jednog IPhonea 11 Pro. Problem ces imati ako si ljubitelj fotografisanja makro fotografija, a navikao si da primices uredjaj blizu objekta koji fotografises.
Ono za sta smo zakinuti u toj kameri za bolji slowmotion video (to je valjda zbog senzora) i sto je ugradjena ultrawide kamera mogla biti bolja.
Slozio bih se sa tvojom konstatacijom, jedino mi ovo oko macro fotografija nije bas jasno. Mislim da pravi i odlicne macro fotografije, verovatno i bolje od iPhona 11 Pro. I to bas moze da se priblizi.

Nazad
Vrh Dno