Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Pozdrav ljudi, nov sasm ovde i čitam komentare vezano za ovaj model. Kako u Srbiji više ne može da se nađe note 10 pro samo mi 10t pro zanima me vaše mišljenje da li je bolje sačekati note ili je 10t možda i bolji?

gledao sam razna poređenja i evo ja nisam pametan šta raditi :LOL:

Koliko vidim Mi Note 10 Pro ima da se nađe (ako ne lažu na sajtu) u jednoj radnji. Verzija 8/256

Koliko vidim Mi Note 10 Pro ima da se nađe (ako ne lažu na sajtu) u jednoj radnji. Verzija 8/256
ja ovo što sam gledao kažu nema nigde, zvao mts kažu nema ni oni sve rasprodato, zvao sam čak i zvaničnog uvoznika za Srbiju kažu nemaju ga na stanju samo 10t i 9

genelrano kakvo je mišljenje kada se uporedi?

Generalno mislim da je Mi 10t Pro bolja kupovina. Noviji i puno brži procesor, brža memorija, 144Hz osvežavanje ekrana, stereo zvučnici. Ukoliko ti optički zum koji je prisutan ba Mi Note 10 Pro ne znači puno onda je za tebe Mi 10t Pro definitivno bolji izbor. Amoled je takođe na strani Mi Note 10 Pro. Ali sve kad se uzme u obzir uz činjenicu da je Mi 10t Pro noviji uređaj mene navodi na zaključak da je taj telefon bolji izbor.

Pozdrav ekipa, danas instalirao android 11 ota update eu global.
Jako los update od strane Xiaomia, Chrome i app drawer najvise stucaju nazalost i telefon se zagrijava osjetno vise nego na A10.
Uradio factory nakon toga podesio sve i zabola kamera crna slika nebitno stock aplikacija ili gcam restart je rijesio.
Na android 10 nisam imao niti jedan bug sve radilo kao podmazano sad sa 11 kao drugi telefon stuttering na sve strane zagrijavanje bugovi itd jako los update.
Gledat cu ovih dana da otkljucam bootloader pa stabim xeu nema mi druge.

Zakljuca ekran ali kad se zavrsi poziv. I UI je nekakav retardiran. Testirao kod sebe na 1+. Bolja je Proximity Screen Off, ima i Tasker plugin, pa se moze fino automatizovati kad da se ukljuci/iskljuci da ne trosi bateriju bezveze.
Nazalost, u pravu si da ne valja. Prvih dana je bila ok, ali onda je počeo da se pali ekran i nesto je trosilo bateriju

Poslednja izmena:
Pozdrav ekipa, danas instalirao android 11 ota update eu global.
Jako los update od strane Xiaomia, Chrome i app drawer najvise stucaju nazalost i telefon se zagrijava osjetno vise nego na A10.
Uradio factory nakon toga podesio sve i zabola kamera crna slika nebitno stock aplikacija ili gcam restart je rijesio.
Na android 10 nisam imao niti jedan bug sve radilo kao podmazano sad sa 11 kao drugi telefon stuttering na sve strane zagrijavanje bugovi itd jako los update.
Gledat cu ovih dana da otkljucam bootloader pa stabim xeu nema mi druge.
Nijedan od tih problema nemam. Doduše ja nisam radio update pošto sam imao Global ne-EU ROM (ne znam mu oznaku). Prvo sam bio na XEU ali sam imao problem sa seckanjem nekih aplikacija u radu. Onda sam prešao na Global EU A11. Jedino šta štuca je Chrome pa sam ga zamenio Samsung Internet aplikacijom

Ja sam presao sa poslednjeg global roma na EEA 11 i nemam uopste te probleme. Baterija kao i pre. Prox senzor radi ko bombona.

Nijedan od tih problema nemam. Doduše ja nisam radio update pošto sam imao Global ne-EU ROM (ne znam mu oznaku). Prvo sam bio na XEU ali sam imao problem sa seckanjem nekih aplikacija u radu. Onda sam prešao na Global EU A11. Jedino šta štuca je Chrome pa sam ga zamenio Samsung Internet aplikacijom
Probat cu sa jos jednim resetom.
evo koja je oznaka kod mene telefon je 10t.

Prilozi

• Screenshot_2021-03-01-19-50-30-785_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-03-01-19-50-30-785_com.android.settings.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 58
Instalirao sam Opera Touch i ona radi uredno u 144hz kao i mi browser ali fon se osjetno vise grije ima ovaj potrosac u statistici nisam ga vidio na a10 kontam da to neuzrokuje grijanje.

Prilozi

• Screenshot_2021-03-01-19-55-43-649_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-03-01-19-55-43-649_com.miui.securitycenter.jpg
    49 KB · Pregleda: 53
Veliko razocarenje sa nadogradnjom na android 11 nazalost iako sam znao da Xiaomi zna zeznut stvari sa nadogradnjama nisam mogao izdrzati da ne uradim update i pokajao se debelo, znaci od powerhouse uredjaja koji je bukvalno radio besprijekorno bolje nego sve sto sam dosad koristio a bilo je svacega do za mene neupotrebljivog telefona.
Pa da krenem redom nakon update odlucim da odradim reset da bude sve svijeze.
Prvo sto je zabo sa notifikacijom zavrsite postavljanje svog uredjaja pokrenem to vrti 10 minuta nista ugasim fon pokrenem nista ostavim 15min nista tek nakon 5-6 restarta uspio sam zavrsiti to postavljanje...
Nakon toga primjetim da se telefon dosta vise grije nego prija i to sa klasicnim koristenjem browsing itd nista igre i to u predjelu kamere bude onako malo topliji ne mnogo ali se osijeti to prije nisam primjetio, da bi prilikom instalacije aplikacija i updatea postojecih u predjelu kamere zagrijao se toliko da me bukvalno oprzio prilikom podizanja sa stola iznenadio sam i cijelo vrijeme koristenja ruke su mi se znojile od temperature uredjaja.
Slijedece sto mi se desilo da je kamera prestala raditi aplikacija se otvori normalno ali crna slika pokrenem gcam isto, instagram isto obican restart je rijesio taj problem.
Nakon svih tih problema primjetim da dosta animacija sjecka a Chrome pogotovo, znaci patnja za koristenje pokrenem klasika ufotest da vidim sta se desava fps ide u rasponu 80-110 i stalno varira na android 10 je bio zakucan na 144 uvijek probao sam promjenom browsera oni rade bolje ali sam navikao na chrome i necu da ga mjenjam.
Danas u toku par razgovora skontam da nemogu prekinuti poziv ne reaguje tipka za prekidanje tek nakon 8-10 puta je prekinuo poziv i to se desilo na 2/10 poziva.
Sto mi jos desava je da u statistici baterije redovno zabode ne mogu listati pa malo krene pa stane.
Jos jedan problem sam primjerio razlivanje texta prilikom skrolovanja koje je uzasno zamorno za oci.
Plus shema boja neradi kako treba prija je promjenom sa auto moda na original prilagodjavao i temperaturu boja sad samo saturaciju.
Na sve to baterija je losija sigurno 25-30%.
Da napomenem ni jedan od gore navedenih problema nisam imao na androidu 10.
Sta sad uraditi ni ja ne znam imam urednu garanciju od dvije godine ali da li ce to ista proci pod garanciju upitno je, najradije bi ga zafrljacio kroz prozor.

Ti, koliko sam shvatio, imaš 10t a ne 10t Pro model? Na 10t Pro modelu nema nikakvih problema. Iskren da budem neverovatno mi je da Xiaomi toliko zezne stvar sa nadogradnjom. Previše je to problema. Da li se pojavila verzija novog ROM-a koja se može prešovati pomoću Mi FlasToola? Možda da pokušaš još to. Pa ako bude isto flešni XEU ROM da vidiš kakva je tamo situacija. Ako na njemu sve uredno bude radilo značiće da je Xiaomi ipak gadno uprskao stvarJa sam Chrome onemogućio zato što mi je i na fabričkom ROM-u koji sam dobio uz telefon blago seckao prilikom skrolovanja. Isto mi se dešavalo i na prethodnom, Mi 9t telefonu. Nije to preterano ali me nervira. Sa osveženjem ekrana od 144Hz i sa ovakvim hardverom sve mora da klizi kao po loju!

Ti, koliko sam shvatio, imaš 10t a ne 10t Pro model? Na 10t Pro modelu nema nikakvih problema. Iskren da budem neverovatno mi je da Xiaomi toliko zezne stvar sa nadogradnjom. Previše je to problema. Da li se pojavila verzija novog ROM-a koja se može prešovati pomoću Mi FlasToola? Možda da pokušaš još to. Pa ako bude isto flešni XEU ROM da vidiš kakva je tamo situacija. Ako na njemu sve uredno bude radilo značiće da je Xiaomi ipak gadno uprskao stvarJa sam Chrome onemogućio zato što mi je i na fabričkom ROM-u koji sam dobio uz telefon blago seckao prilikom skrolovanja. Isto mi se dešavalo i na prethodnom, Mi 9t telefonu. Nije to preterano ali me nervira. Sa osveženjem ekrana od 144Hz i sa ovakvim hardverom sve mora da klizi kao po loju!
Danas sam pokrenuo proceduru otkljucavanja bootloadera pa sad cekam 168h.
Probat cu obe opcije da vidim sta se desava ali fazon telefon je radio top na androidu 10 nikakvih problema.
Da radi se o 10T modelu.

Ima li neko preporuku za dobar cover.
Gledam nillkin sa camshield? Ima li neko iskustva s njim.
I dajte neki gcam koji radi bez crash.
Danas mi je stigao telefon još ništa nisam stigao da pregledam.. Izbacio mi update na 12.0.18 da li da updateujem ili da sačekam. 😁

Zakljuca ekran ali kad se zavrsi poziv. I UI je nekakav retardiran. Testirao kod sebe na 1+. Bolja je Proximity Screen Off, ima i Tasker plugin, pa se moze fino automatizovati kad da se ukljuci/iskljuci da ne trosi bateriju bezveze.
Sta ti je to Tasker plugin?
Bez toga je ova app cista glupost, jer gasi ekran cim pokrijem rukom deo telefona gde bi trebao biti senzor. Dakle, nevezano da li je razgovor u toku, gasi ekran sta god radili, cim prekrijete prstom ir sensor. Surfujem, gledam slike, slucajno prstom predjem gde ne treba, on gasi ekran.
Je l se tasker plugin instalira ili se upisuju neke komande negde? Je l mora telefon biti rootovan?

Veliko razocarenje sa nadogradnjom na android 11 nazalost iako sam znao da Xiaomi zna zeznut stvari sa nadogradnjama nisam mogao izdrzati da ne uradim update i pokajao se debelo, znaci od powerhouse uredjaja koji je bukvalno radio besprijekorno bolje nego sve sto sam dosad koristio a bilo je svacega do za mene neupotrebljivog telefona.
Pa da krenem redom nakon update odlucim da odradim reset da bude sve svijeze.
Prvo sto je zabo sa notifikacijom zavrsite postavljanje svog uredjaja pokrenem to vrti 10 minuta nista ugasim fon pokrenem nista ostavim 15min nista tek nakon 5-6 restarta uspio sam zavrsiti to postavljanje...
Nakon toga primjetim da se telefon dosta vise grije nego prija i to sa klasicnim koristenjem browsing itd nista igre i to u predjelu kamere bude onako malo topliji ne mnogo ali se osijeti to prije nisam primjetio, da bi prilikom instalacije aplikacija i updatea postojecih u predjelu kamere zagrijao se toliko da me bukvalno oprzio prilikom podizanja sa stola iznenadio sam i cijelo vrijeme koristenja ruke su mi se znojile od temperature uredjaja.
Slijedece sto mi se desilo da je kamera prestala raditi aplikacija se otvori normalno ali crna slika pokrenem gcam isto, instagram isto obican restart je rijesio taj problem.
Nakon svih tih problema primjetim da dosta animacija sjecka a Chrome pogotovo, znaci patnja za koristenje pokrenem klasika ufotest da vidim sta se desava fps ide u rasponu 80-110 i stalno varira na android 10 je bio zakucan na 144 uvijek probao sam promjenom browsera oni rade bolje ali sam navikao na chrome i necu da ga mjenjam.
Danas u toku par razgovora skontam da nemogu prekinuti poziv ne reaguje tipka za prekidanje tek nakon 8-10 puta je prekinuo poziv i to se desilo na 2/10 poziva.
Sto mi jos desava je da u statistici baterije redovno zabode ne mogu listati pa malo krene pa stane.
Jos jedan problem sam primjerio razlivanje texta prilikom skrolovanja koje je uzasno zamorno za oci.
Plus shema boja neradi kako treba prija je promjenom sa auto moda na original prilagodjavao i temperaturu boja sad samo saturaciju.
Na sve to baterija je losija sigurno 25-30%.
Da napomenem ni jedan od gore navedenih problema nisam imao na androidu 10.
Sta sad uraditi ni ja ne znam imam urednu garanciju od dvije godine ali da li ce to ista proci pod garanciju upitno je, najradije bi ga zafrljacio kroz prozor.
Sto se tice samog prelaska na 11 (miui 12.1.), zvanicno je izasao za ogranicen broj nasumicno odabranih korisnika kako bi uvideli da li sam update ima bagova (imas prijave svakog baga). U sustini on je prelazno resenje za Miui 12.5.
Sto se tice osvezavanja, ono i treba da bude adaptivno, da se menja u zavisnosti koliko koja aplikacija zahteva za njen gladak rad.
Sto se tice prekidanja poziva, to je do googla koji ima taj bug. I to je i na Android 10 Miui 12.0.8. Jednostavno to je do njih.
Tebi je nesto ocito poslo po zlu kod updatea, sta i kako ne znam, ali nije kako treba. Probaj sa flesovanjem preko kompjutera ponovo sistema.

Sta ti je to Tasker plugin?
Bez toga je ova app cista glupost, jer gasi ekran cim pokrijem rukom deo telefona gde bi trebao biti senzor. Dakle, nevezano da li je razgovor u toku, gasi ekran sta god radili, cim prekrijete prstom ir sensor. Surfujem, gledam slike, slucajno prstom predjem gde ne treba, on gasi ekran.
Je l se tasker plugin instalira ili se upisuju neke komande negde? Je l mora telefon biti rootovan?
Tasker plugin, u prevodu, komande za On/Off servisa. Ja sam sebi namjestio da automatski ukljucuje servis kada se priblizim proxymity sensoru a aktivan je poziv ili poziv preko messengera/vibera itd. Iskljucuje se servis kad prekinem poziv.

Ne mora telefon biti rootovan. Ne instalira se tasker plugin, vec neka aplikacija za automatiku koja podrzava tasker plugin. Sam tasker to podrzava...

Ja koristim Macrodroid app za automatiku. Ne znam da li bi ti odgovarao moj Macro (posto sam ga osmislio za moj telefon 1+ Nord), moze ovde lako da se share-uje, aplikacija je extra, jedna od korisnijih koje sam ikad vidjeo.

Poslednja izmena:
Sto se tice samog prelaska na 11 (miui 12.1.), zvanicno je izasao za ogranicen broj nasumicno odabranih korisnika kako bi uvideli da li sam update ima bagova (imas prijave svakog baga). U sustini on je prelazno resenje za Miui 12.5.
Sto se tice osvezavanja, ono i treba da bude adaptivno, da se menja u zavisnosti koliko koja aplikacija zahteva za njen gladak rad.
Sto se tice prekidanja poziva, to je do googla koji ima taj bug. I to je i na Android 10 Miui 12.0.8. Jednostavno to je do njih.
Tebi je nesto ocito poslo po zlu kod updatea, sta i kako ne znam, ali nije kako treba. Probaj sa flesovanjem preko kompjutera ponovo sis
Tebi je nesto ocito poslo po zlu kod updatea, sta i kako ne znam, ali nije kako treba. Probaj sa flesovanjem preko kompjutera ponovo sistema.
Cekam da prodje vrijeme za otkljucavanje bootloadera pa cu ici na XEU.
Cekao bih i miui 12.5 na ovoj eea verziji al me malo nervira 😀 trenutno stanje.
Uglavnom evo statistika baterije
A10 je slika sa vise sota 😀 a druga slike je stanje od danas na A11 12.1.2.0

Prilozi

• Screenshot_2021-02-17-21-50-11-190_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-02-17-21-50-11-190_com.miui.securitycenter.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_2021-03-03-17-01-48-491_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-03-03-17-01-48-491_com.miui.securitycenter.jpg
    43.9 KB · Pregleda: 21
Sta toliko trosi bateriju?
Nije to normalna potrosnja. Definitvno nije lepo legao update.

Sta toliko trosi bateriju?
Nije to normalna potrosnja. Definitvno nije lepo legao update.
U statistici nemam nista neobicno klasika sve kao i prije update, najradije bi uradii roll back na andorid 10 i to je to ali nisam siguran odnosno nemogu naci info da li a11 ima antirollback pa da nezeznem stvar.

Trenutna statistika baterije, da napomenem na moje koristenje ovaj telefon je na a10 bio two day phone lagano,sada na a11 je knap jedan dan i to koristenje je bilo 90/10 wifi/4g.
Neznam sta mi je najbolje uraditi imam oficijalnu garanciju,najradije bi vratio a10 ili flesnuo xeu.

Prilozi

• Screenshot_2021-03-03-21-19-35-138_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-03-03-21-19-35-138_com.miui.securitycenter.jpg
    45.1 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_2021-03-03-21-26-20-389_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-03-03-21-26-20-389_com.miui.securitycenter.jpg
    30.6 KB · Pregleda: 17
Tasker plugin, u prevodu, komande za On/Off servisa. Ja sam sebi namjestio da automatski ukljucuje servis kada se priblizim proxymity sensoru a aktivan je poziv ili poziv preko messengera/vibera itd. Iskljucuje se servis kad prekinem poziv.

Ne mora telefon biti rootovan. Ne instalira se tasker plugin, vec neka aplikacija za automatiku koja podrzava tasker plugin. Sam tasker to podrzava...

Ja koristim Macrodroid app za automatiku. Ne znam da li bi ti odgovarao moj Macro (posto sam ga osmislio za moj telefon 1+ Nord), moze ovde lako da se share-uje, aplikacija je extra, jedna od korisnijih koje sam ikad vidjeo.
Boga mi, ni ova app nista ne valja.
Gasi ekran i kad treba i ne treba. Surfujem i samo ga zacrni. Telefon zaglupi nacisto i moram rukom da prekrijem sensor, pa da sklonim ruku, kako bi se opet upalio.
Jos gore baguje od one prethodne app

Boga mi, ni ova app nista ne valja.
Gasi ekran i kad treba i ne treba. Surfujem i samo ga zacrni. Telefon zaglupi nacisto i moram rukom da prekrijem sensor, pa da sklonim ruku, kako bi se opet upalio.
Jos gore baguje od one prethodne app
Nije to bugovanje, nego kad jw pokrenut servis gasi ekran na svako priblizavanje senzoru, a ukljucuje kad se odalji ako je krace to vrijeme.

Pa zato i postoji automatika da sebi namjestis, covjek uradio plugin.

Gdje nije bolja od one app, samo kad joj vidim onaj UI, nema plugin za on/off.

Meni radi extra. Ona druga app ne moze zakljucati ekran dok traje poziv, sto nije od velike koristi, a jos morala bi stalno biti aktivna, trosi bateriju u pozadini bzvz.

E ja sam provalio do cega je bar kod mene, naime kad skinem onu fabricku masku nema problema sa proxymitijem u 100% slucajeva radi kako treba, cim vratim masku krecu povremeni *****i sa istim.
Narucio drugu masku cekam sa AE da mi stigne pa da vidim i to.
Mozda da proverite i vi koji imate problem mozda je i vama do maske ako je nosite.
Glupost neverovatno😂😂😂

Nije to bugovanje, nego kad jw pokrenut servis gasi ekran na svako priblizavanje senzoru, a ukljucuje kad se odalji ako je krace to vrijeme.

Pa zato i postoji automatika da sebi namjestis, covjek uradio plugin.

Gdje nije bolja od one app, samo kad joj vidim onaj UI, nema plugin za on/off.

Meni radi extra. Ona druga app ne moze zakljucati ekran dok traje poziv, sto nije od velike koristi, a jos morala bi stalno biti aktivna, trosi bateriju u pozadini bzvz.
Ma nije to. Gasi ekran i kad ne priblizim nista senzoru. O tome pricam. To radi povremeno. Evo 4-5 puta veceras. Jednom dok sam ti pisao odgovor.
Post automatically merged:

E ja sam provalio do cega je bar kod mene, naime kad skinem onu fabricku masku nema problema sa proxymitijem u 100% slucajeva radi kako treba, cim vratim masku krecu povremeni *****i sa istim.
Narucio drugu masku cekam sa AE da mi stigne pa da vidim i to.
Mozda da proverite i vi koji imate problem mozda je i vama do maske ako je nosite.
Glupost neverovatno😂😂😂
E to i ja mislim. Posto radi preko IR-a, maska ga sigurno ometa i pravi problem.
Jedino da ga nosim ceo dan bez maske, pa da probam.
Ja sam probao sa 4 razlicite maske i svaka zeza. Jedino da se isece deo oko IR otvora, pa da tako probam. Posto mi stize jos jedna ist maska, to cu da uradim sa ovom, pa javljam

Kod mene nisu idealno pogodjene rupe i to vrv pravi taj problem.
Koja od one 3 rupice je IR blaster?

I ja htedoh da pitam. Mislim da je leva. Srednja nije sigurno.
Leva ili desna, zna li ko?

Koliko vidim desna je. Sad cu da podesim kepo masku ali sigurno ce se pomeriti u radu to je problem.

Ljudi, vec smo to prezvakali. Jednostavno do google aplikacije je. Nema veze ni sa proxy senzorom ni sa rupicama.
Ljudi koji koriste Eu rom i originalnu Miui Caller aplikaciju nemaju ovih problema.

Vrh Dno