Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

3 slike od juče iz grada, obratiti pažnju na izvore svetlosti u pozadini.
Ne može samo da se pakuju megapikseli, mora da se pegla softver, dynamic range...

Koji je poslednji stable miui12? Meni je i dalje na 12.0.7 i ne nudi mi novi update

@Stock
I sta je ovde toliko lose? Meni se on ovde sasvim dobro snasao sa vise razlicitih izbora svetlosti, velikom refleksijom podloge, a pri tome objekte nije ostavio u mrklom mraku.

Ništa super je kao i kod svakog telefona srednje klase u uslovima manje svetlosti.

dynamic range to zovu inače

Xiaomi Mi 10T Pro 5G, flash-off, very limited dynamic range
FlashOffShop_XiaomiMi10TPro_DxOMark_05-00-1024x768.jpg

FlashOffShop_GooglePixel5_DxOMark_05-00_NA2-1024x768.jpg

Google Pixel 5, flash-off, good dynamic range

Poslednja izmena:
Pa zavisi sta smatraš telefonom srednje klase
Gcam popravlja slikanje u mraku, ali meni svakako i bez njega zadovoljavajuće slike pravi mi10t pro

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Mi10t po slabijem svetlu sa Night mod on pravi veoma dobre slike. Gcam uopšte nije u prednosti za ovo kratko vreme koliko je telefon kod mene. Na mi9t sam koristio Gcam pri slabijem svetlu, ali na Mi10t ne vidim potrebu za sada, dok ne izađe neka bolja berzija gcam.

Sent from my Mi10T using Tapatalk

Indoor slike su ispod proseka, da budem blaži.

Kamera na Mi 10T Pro je šarena laža, Mi 9T koji sam imao pre ovog pravi bolje slike u uslovima slabijeg osvetljenja a sa Gcam tek.

Blago razočarenje.

Osim malo veće fluidnosti nikakav napredak.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Ako ne vidis napredak u zvuku, vibra motoru, autonomiji i performansama onda je ili problem do tebe, ili je taj primerak falican.

Za kameru se slazem, 10T ili 10T Pro, nema neke razlike, prehajpovan je ovaj Samsung 108MP senzor.

Potvrđujem, imam isti u mi note 10.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Jedva cekam da uporedim vibro motor sa drugarovim na Nord-u koji me je bas prijatno iznenadio.

Ja mislim da sam bas na Benchu citao da je vibra motor u Nordu nista posebno.

Imam neki osecaj da ovde neki ne znaju da fotografisu. Meni se jos nikad nije desilo da npr onako bude kao onaj oglasni pano . Jest da ja koristim mi10 ali isto je to

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Meni je nevjerovatno što se u Mi Note 10 ista ta kamera, isti taj senzor hvalio na sva zvona a sad je u Mi 10T kamera avarage? Pa nije baš tako, mislim rekao sam X puta već to smo i apsolvirali da je za fotografije izbliza bzv zbog problema sa fokusom (veličina senzora) ali isti taj problem recimo ima i S20 Ultra. U svim drugim situacijama je kamera odlična, video je recimo fantastičan i daleko je to od nekog prosjeka, nemojmo pretjerivati. Ako dodamo i to da još uvjek nema upotrebljiv gcam za ovaj senzor (radi se)...

U čemu se ogleda je li vibra motor dobar i za šta služi,
ja prvo ugasim vibraciju (to me baš iritira) ?

Ne mogu da objasnim, jednostavno osetis pod rukom kad je nesto bolje. Mozda brza vibracija, mozda intenzivnija, sta li je.

Osetis da ne krci/pocka vibra motor, a naravno i da nije preslab. Kod losih vibra motora je ili jedno ili drugo, illi se prakticno ne oseca, ili krci/pucketa..

Isto, ne znam koji će mi osim prilikom poziva :)

Imam neki osecaj da ovde neki ne znaju da fotografisu. Meni se jos nikad nije desilo da npr onako bude kao onaj oglasni pano . Jest da ja koristim mi10 ali isto je to

Javi se tamo DXOMARK-u da ih obučiš kako da slikaju :)

Poslednja izmena:
Ja sam isto uvek gasio, sem na iPhoneima. Ovo je prvi Android telefon na kom sam ostavio (na Noteu bude ok npr ali opet lošije).. Ako je isti motor na Mi10T, to je super

Au bre ne pratiš ništa, one 3 jesu, a ove zadnje 2 sa bilbordom su iz dxomark testa (snimi nazive iznad slika) gde su isto uočili da je dinamika loša i da bolje slike pravi pixel 5 koji ima senzor star 4-5 godina.

Što će reći sve je u softveru...

Poslednja izmena:
@stock
Dinamicki opseg ga zovu na nasem i oznacava raspon svetlog i tamnog dela... Ja nisam imao problem sa tim stvarima.
U dnevnim uslovima HDR bas odradjuje to dobro, a nocno snimanje (radi po principu HDRa) isto odradi dobre fotke. Cak bolje od iPhonea 11. Ume cak da detektuje i sunce i da odradi sliku perfektno.
Ono sa tablom je primer sa DXMarka i veruj mi da ono nije relevantno. A zamisli po njima jede tu srednju klasu, cak tuce i premijum (samsung s20).
Problem kamere su sasvim druge prirode. Los makro na glavnom senzoru (mala distanca zbog dosta sfernih sociva), izoblicenja.
Gresi u odabiru balansa bele (cak u pro modu gresi ponajvise kada biras sam uslove).
Ide na manji ISO pa povecava brzinu okidanja, pa cesto zna da lose odabere kadar. I mana mu je u AI modu cesto zna da sam predefinise portret mod i da ga izgubi, a samim tim i fokus.
Steta samo sto nisu ugurali osmo socivo na ovoj kameri kao u Mi Note 10 Pro. Dobile bi se bar 10% bolje fotografije.

Ako sam dobro razumeo, Mi 10 ima isti senzor kao S20U, dok Mi 10t Pro ima isti sa socivom manje?
Jedva cekam da uradim poredjenje sa Nexusom, da vidimo kako se Gugl drzi posle toliko godina.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ništa super je kao i kod svakog telefona srednje klase u uslovima manje svetlosti.

dynamic range to zovu inače

Xiaomi Mi 10T Pro 5G, flash-off, very limited dynamic range
FlashOffShop_XiaomiMi10TPro_DxOMark_05-00-1024x768.jpg

FlashOffShop_GooglePixel5_DxOMark_05-00_NA2-1024x768.jpg

Google Pixel 5, flash-off, good dynamic range
Da su koristili obican night mode ne bi dobili bas toliko los rezultat. Sumnjam da ce iko kupiti ovaj telefon zbog kamere, nije mu mana a ni neka prednost ta kamera iako u marketingu oni bas kameru ističu.

Evo neki moj random primer.
44914b33b56e23c121998cb7adc2c865.jpg

Ako sam dobro razumeo, Mi 10 ima isti senzor kao S20U, dok Mi 10t Pro ima isti sa socivom manje?
Jedva cekam da uradim poredjenje sa Nexusom, da vidimo kako se Gugl drzi posle toliko godina.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Da tako je. Ovi imaju 8 sociva, a nas tel 7.

Drugačije sabija slike senzor na S20U, Mi 10 4 po 27mpx, dok kod S20U 9 po 12mpx, samim tim trebalo bi da S20U pravi za nijansu oštrije slike sa boljim dinamičkim rasponom u svim uslovima.
I nije isti senzor čini mi se, jedan je Omnivision (Mi10) , dok je drugi Isocell (S20U).
Mi10T Pro ima isti senzor kao Mi 10 samo sa jednim sočivom manje, mada rekao bih da je nešto lošija optika na 10T Pro.

Sve su to nijanse. Hardver je dobar, softver je djubre.

Zato tu dosta pomaze gcam.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Vrh Dno