Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Dešava li se nekome kada promeni zvuk obaveštenja recimo za viber čim zatvori aplikaciju u pozadini vrati na default zvuk za viber. Isto mi se dešava i sa zvukom za SMS. Mi 10T Pro(MIUI 12.5) je u pitanju. Restartovao telefon par puta, ne pomaže. Ne bih da radim fabrički reset zbog gluposti pa ako je neko imao sličan problem neka bude ljubazan da podeli rešenje sa mnom.

Jos nisam odneo na servis.
Setim se da je jedan clan pre par meseci resio problem skidanjem maske telefona i rekoh hajde da problem pre slanja i od tog momenta evo vec 10ak razgovora nemam uopste problem sa senzorom.

Ja trenutno koristim Nillkin silikonsku zaštitu i od update na 12.5 nemam probleme sa proximity senzorom. Ne obraćam puno pažnju, ali imam barem par poziva dnevno i rekao bih da radi kako treba.

Moje iskustvo je da nijedna 3rd party tastatura nije prići stok tastaturama navedenih uređaja. Sve su one OK i očigledno dovoljne mnogima, što i sam potvrđuješ. Koristio sam ih, ako ne sve, većinu.
Ja sam žensko tako da možeš da mi se obraćaš u ženskom rodu slobodno 😊

Stigao najzad 12.5.1 update na A1, odmah sam primetio da sljaka fluidnije i to negde bas vidljivo bolje, imam bas ostro oko i primecujem i najmanje sekcanje u radu, tako da sam zadovoljan. 🥳

Je l nekome posle koriscenja topao telefon oko slusalice poziva? Proveravam temp na nekoj aplikaciji, non stop.je oko 50 je l.to ok ?

Kako mogu da promenim izgled obaveštenja na zaključanom ekranu? Primetio sam da su obaveštenja nakon updatea na 12.5 svetlija, ranije sam mogao iz daleka da vidim jel mi je stiglo obaveštenje sa vibera, SMS i sl. A sada je to toliko svetlo da moram uzeti telefon u ruke da bih video sa koje app je obaveštenje. Znači zanima me jel to može nekako da se potamni?
Inače što se proximityja tiče, samo mi se jednom upalio ekran tokom poziva i to prvi dan nakon updatea, posle je radio kako treba 🙂.

Po pitanju proximity senzora, danas je potpuno zabo, pa mi je u toku razgovora palo nešto napamet.

Šta sam uradio, promućkao sam aparat, kao što mućkate kada se kompas zaglupi, i proradio je perfektno. Očigledno zavisi i od njega, ne samo od približavanja prepreke slušalici.

Sad probao da pustim glasovnu poruku na Whatsapp, i promuckam telefon, ugasi se ekran kao da si prisilonio na uho, a nije ni blizu :D znači radi na mucknje:D

Meni za sada radi super u odnosu na pre, ne pali se tokom razgovora, videćemo dokle.

Sad probao da pustim glasovnu poruku na Whatsapp, i promuckam telefon, ugasi se ekran kao da si prisilonio na uho, a nije ni blizu :D znači radi na mucknje:D

Meni za sada radi super u odnosu na pre, ne pali se tokom razgovora, videćemo dokle.
To sam ja iznad pisao, nervira me.
Nekad zelim da cujem na glavni zvucnik...ali nema sanse. Pomaknem tel 2cm, gasi se ekran, i zvuk prelazi na slusalicu. Uzas....
Pa onda ga patnja otkljucati... Ne regauje na tipku ...

Ne, to je samo na mucknje kao što je nidza rekao.
Od 12.5 update meni radi normalno, ne gasi ekran na pokret ili ako slučajno pređeš rukom iznad ekrana, tek kad staviš na uho gasi. Ali kad ga promuckas onda gasi:D
A pre update čim uradiš neki pokret prilikom slušanja poruke odma gasi

Meni je i sad tako sa whatsupom...jedva pomaknem, gasi.

Global 12.5.1 RJDEUXM

Vratite fabricku masku, koja je otvorena gore, razlika je nebi i zemlja... je l ima zastita neka preko kamere pozadi, moze li se to osigurati ? Ja bih da znam da je sigurno samo tu masku nosio

Hah kakvi su to develoleri, maska im problem pravi. Sta treba, da nosam originalnu prljavu zutu.... ofucala se, ni na sta ne lici

Izvinjavam se unapred zbog verovatno glupog pitanja. Tiče se Gcam aplikacije. Ima li ova aplikacija mogućnost autofokusiranja prilikom fotografisanja i ako ima kako se, tj. gde se ta opcija uključuje? Mislim na utofokusiranje prilikom slikanja ljudi.

Ne treba nigde sa se uključuje, radi normalno na desetinama verzija koje sam instalirao na nekoliko telefona.

Čudno. Reci mi da li radi kao i kod stock kamere - usmeriš telefon u nečiju facu i oko face se pojavi kockica ili kružić kao znak da je u fokusu?

To me buni - kako da znam šta je u fokusu tj da li je autofokus dobro idradio posao?

Pipni prstom gde želiš da fokusira. Možeš da uključiš i focus lock.

Probaću focus locck. A to sa prstom koristim ali to mu dođe manualni fokus. Ok, hvala na odgovorima. Kod svih je znači tako.

Vidis valjda da je ostro, a da je pozadina izvan fokusa :D

Ma promućkajte telefon ponekad, samo do akcelerometra je. Posle toga dugo radi kako treba, kao sa kompasom kad se zaglupi.

Svaki mi je zabadao sa kompasom do sad, ako se ne promućka dugo. Otvorim npr mape u 3D, a on se gubi, dok se ne protres, pa počne da pokazuje kako treba. Brend nebitan. Ovde se neko pametan setio da na taj način gasi ekran, nerealan zahtev.

Ok ljudi nemamo koktele u dzepu ili flase soka sa pulpom pa da muckamo. Tehnologija je losa a i lose je sto nastavljaju i sa novijim modelima... Sram ih bilo !!! :)

Kod mene dobro radi proximity od 12.5 update-a. Danas sam imao duži razgovor od sat vremena i ekran se nije sam uključivao tokom razgovora. Ne koristim fabričku masku, već Nillkin Nature.

@Zlatan_ibro Suzdrži se od nepristojnog izražavanja na forumu. Post ti je samo obrisan i ovo je opomena. Forum čitaju i mlađe i starije generacije i zaista nema potrebe za takvim rečnikom.

Vrh Dno