Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Evo i meni stigao 11 a ja svaki dan proveravam kad ce, nestrpljiv sam i sad vidim da neki koji su dobili i nisu bas odusevljeni 11icom, tako da cu za sad da sacekam sa instalacijom a toliko sam cekao.Screenshot_2021-03-16-00-50-52-716_com.android.updater.jpg

Ja ne znam koje su jos razlike....ali nedostatak gesti mi je dovoljan da ne apdejtujem ahhaha

Ja nisam primetio neke razlike za sada. Videćemo za bateriju posle par dana.
A za gestures, prešao sam na njegov launcher za sada, dok ne srede Poco launcher .

Novi sam u Xiaomi... Poco launcher ? Ja imam mi 10t pro sa Global....ista je situacija?

Perfekcija. Telefon jos brzi.
Fascinantno kojoj brzinom sve klizi na telefonu. Kamera bolje fokusira, bolji balans bele i bolji dinamicki opaeg boja.
Definitivno A11 je pun pogodak za telefon.
Za bateriju moram da sacekam par ciklusa, pa da vidim kako ce se ponasati.
Primetno je malo vece grejanje (u odnosu na A10) ledja telefona pri punjenju.
Sto se tice lancera, meni je dosao sa samo jednim, Mi lancerom ( s tim sto moze imati app drawer ili onaj klasicni miui koji je po tome prepoznatljiv).

ahahaha ko je jos budan u ova doba 😂

E da isprave geste jos , bilo.bi top... Toliko sam se navikao da navigacijsku traku ne mogu smisliti

Evo lepe vesti za sve nas Xiaomi-jevce.
To je bitno zbog telefona u buducnosti da nece imati problem kao Huawei, nije bas za nas uredjaj ali eto cisto kao vest ako nekog interesuje da podelim, mene je ista oraspolozila svakako.

Ja ga od juce imam ali se ne usudjujem da ga skinem kazu gore lose je azuriranje a svaki dan se pitam kad ce, kad ce nestrplji bio i sad cvrc.
Bolje da nisam citao komentare kolega o A11.Screenshot_2021-03-16-13-01-56-977_com.android.settings.jpg

Zasto se ne usudjujes? Sta to ocekujes da nece raditi?
Znaci definitvno, bar ono sto ja koristim je unapredjeno i kvalitetnije.
Kamera ima bolji fokus, dinamicki opseg, balans bele. Mnogo bolji AI mod, dodato malo vise prepodesenih parametara. Sporije je malo ocitavanje iz galerije kada se fotografise nesto sto ima detalja.
Brzina odziva aplikacija, ekrana fantasticna. Brzi telefon nisam koristio, a kroz ruke mi je proslo 1000 mobilnih telefona.
Notifikacije odlicno odradjene (mislim meni se dopada nacin klasiranja, mogucnosti i izgled).
Malo softwerski dotegnut ultra zvucni senzor. Baterija se jos uvek testira.
Znaci ne secka, ide glatko.

Pa jel ima navigacijskih tipki ili nema, ako nema onda necu ako ima top odmah azuriram onda.

Ako je tako azuriracu, ja sam shvatio da ih nema recimo na Nova lancheru posto njega koristim.
E dobro ako kazes da ima top.

Sto ne bi imao navigacijske tipke? Zasto bi to neko ukinuo?
Mada bez njih je mnogo lakse i kada se naviknes, shvatis koliko se brze radi.

Ja se u životu ne bih vratio na tipke, tj. pre bih promenio launcher nego se vraćao na njih.

Ja ih se ne bih odrekao, mozda je i do godina jer kad udjes u 5 deceniju zivota nesto nisi sklon novotarijama a cenim da si ti mladja "publika" i da ti odgovara bez ja probao njesra napravio nis ja to ne razumem bez tipki.

Meni A11 radi odlično, nemam nikakvih ozbiljnijih problema.
Proxy sensor mi u zadnje vrijeme radi odlično, maska i dalje na njemu.
Ne znam, moguće da sam skužio kako držat pravilno telefon, koliko god to zvučalo pasurdno.

Jedina bug koji sam do sada skužio na A11, desilo mi se 2-3 puta da mi nestane statusna traka (postotak baterije, sat i ostalo što se tamo nalazi) i onda se opet pojavi kad par puta uđem/izađem.
Što se google dialer appa tiče, ona sad radi sasvim normalno.

Ja ih se ne bih odrekao, mozda je i do godina jer kad udjes u 5 deceniju zivota nesto nisi sklon novotarijama a cenim da si ti mladja "publika" i da ti odgovara bez ja probao njesra napravio nis ja to ne razumem bez tipki.
Ja sam blizu 4. 😂 Ali kada jednom predjes na takav nacin rada, vremenom shvatis da je to toliko logicno i jednostavno, da nikad ne bi pozelo na navigacijske tastere da vraca.

Očigledno nema veze sa godinama, pošto sam odavno u 5oj. :D

Naravno da nema. Ja gazim polako 40-u i ne bih se vratio na nav.tipke nikad. Swipe-ovanje zakon. Jos od iPhone-a.
Nego, je l ste svi radili factory reset posle ažuriranja?
Mene to najvise odvraca. Ponovo silna podesavanja, instalacije...

Ne znam ja sa mojih +40 nemam tu naviku svajpovanja probao, tesko, ne ideeee.
Sto se tice factory reseta kazu da treba da se uradi da tek tad sve legne na svoje mesto i ko nije odradio ima uvek neki problem koji se opet resi FR-om.
Ipak je to veca nadogradnja sistema.

Da li može da se podesi double tap to lock phone? Ova double tap to wake or turn off screen nije to što mi treba.

A gde je ta opcija? Ne vidim, tek sadm počeo da koristim telefon danas.

Ni ja ne vidim tu opciju :D Znam da je moglo u Poco launcheru, double tap radi samo za buđenje na system launcheru.

Naravno da nema. Ja gazim polako 40-u i ne bih se vratio na nav.tipke nikad. Swipe-ovanje zakon. Jos od iPhone-a.
Nego, je l ste svi radili factory reset posle ažuriranja?
Mene to najvise odvraca. Ponovo silna podesavanja, instalacije...
Ne, nemas potrebe za resetom. Samo nastavis da koristis telefon kao ranije.

I drugo pitanje - na OnePlusu mi je isključen autorotate, ali mi telefon kad ga rotiram u donjem desnom uglu ponudi dugme da ručno rotiram sliku. Ovde to ne vidim, da li postoji?

Nazad
Vrh Dno