Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Haha, takodje jedina mana i po meni, isto ako srede senzor necu ga ni ja neko jos vreme menjati, kad sam ga ovako setao 2 god. ako srede ima jos 4 da ga setam🤣

Haha, takodje jedina mana i po meni, isto ako srede senzor necu ga ni ja neko jos vreme menjati, kad sam ga ovako setao 2 god. ako srede ima jos 4 da ga setam🤣
vjeruj mi da su ga sredili sa ovim MIUI 14 , kod mene je MI10 T. Još sam primjetio da sada možeš dodati plus 2, 3 ili 5 gb RAM-a, također kod prijema WIFI signala, ranije mi se šetao stalno sa bratove mreže na moju i obratno, mada je moja bliža , a isti nam je modem, sada nema tih problema, na koju se zakači tu ne pušta. i panel sa komandama je je onaj noviji sa uspravnim većim dugmićima. (ranije si ga morao skinuti negdje pa instalirati ako si želio takav).

A i meni je bilo čudo za senzor blizine, znači telefon je došao sa MIUI11, pa azuriralo na 12, pa na 12.5, 13 i tek sa MIUI 14 su riješili problem , dugo im je trebalo

Upravo stigao update za Mi 10T Pro Global :)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 52
  • 2.jpg
    2.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 29
  • 3.jpg
    3.jpg
    37.2 KB · Pregleda: 26
Koji region ti je odabran u podešavanjima?

Stigao MIUI 14 global, aj sad cu da vidim za senzor.
EDIT:
Nista nije popravljeno, kod mene sve isto, nazalost tako da se uskoro rastajemo ja i ovaj fon koji ima samo ovu jednu manu i nazalost to nece moci software-ski kad je zeznuto hardverski ovde treba fizicki senzor kakav crni ultrasonic itd.
vjeruj mi da su ga sredili sa ovim MIUI 14 , kod mene je MI10 T. Još sam primjetio da sada možeš dodati plus 2, 3 ili 5 gb RAM-a, također kod prijema WIFI signala, ranije mi se šetao stalno sa bratove mreže na moju i obratno, mada je moja bliža , a isti nam je modem, sada nema tih problema, na koju se zakači tu ne pušta. i panel sa komandama je je onaj noviji sa uspravnim većim dugmićima. (ranije si ga morao skinuti negdje pa instalirati ako si želio takav).

A i meni je bilo čudo za senzor blizine, znači telefon je došao sa MIUI11, pa azuriralo na 12, pa na 12.5, 13 i tek sa MIUI 14 su riješili problem , dugo im je trebalo
Kao sto rekoh, nista nisu popravili bar na prvi poziv kod mene sto znaci i kod svih jer su isti telefoni i isti softver to se tebi samo cini da su sredili.

Prilozi

• Screenshot_2023-03-31-16-36-27-399_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2023-03-31-16-36-27-399_com.android.updater.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_2023-03-31-16-41-04-806_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2023-03-31-16-41-04-806_com.android.updater.jpg
    69 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
EDIT:
Nista nije popravljeno, kod mene sve isto, nazalost tako da se uskoro rastajemo ja i ovaj fon koji ima samo ovu jednu manu i nazalost to nece moci software-ski kad je zeznuto hardverski ovde treba fizicki senzor kakav crni ultrasonic itd.

Kao sto rekoh, nista nisu popravili bar na prvi poziv kod mene sto znaci i kod svih jer su isti telefoni i isti softver to se tebi samo cini da su sredili.
@sencobih
EDIT2: Cak stavise jos je i gore na 14 nego na 13 na 13 mi se po pozivu 1 palio senzor a evo na 14 dva poziva obavih i svake 2sekunde se pali senzor.
Tako da cu ga najverovatnije i vratiti na 13 miui da se bar ne nerviram toliko kad razgovaram. Dnevno brdo poziva obavim sto licnih sto poslovnih(dve kartice u tel) i ako bi mi se palio senzor kao u ova dva poziva poludeo bih i olupao telefon.
A to ne zelim.

@sencobih
EDIT2: Cak stavise jos je i gore na 14 nego na 13 na 13 mi se po pozivu 1 palio senzor a evo na 14 dva poziva obavih i svake 2sekunde se pali senzor.
Tako da cu ga najverovatnije i vratiti na 13 miui da se bar ne nerviram toliko kad razgovaram. Dnevno brdo poziva obavim sto licnih sto poslovnih(dve kartice u tel) i ako bi mi se palio senzor kao u ova dva poziva poludeo bih i olupao telefon.
A to ne zelim.
Ne znam druže, nemam razloga da izmišljam nešto, žao mi je ako ti je tako kao što kažeš

Ne znam druže, nemam razloga da izmišljam nešto, žao mi je ako ti je tako kao što kažeš
Ne kazem da izmisljas, vec kazem kako je kod mene stanje.
Inace kad skinem masku nema problema sa senzorom u razgovorima i tad radi perfektno, ali tako mi je isto radio i kad sam ga kupio sa 10kom bese i tad je bez maske radio kako trebe, ali je problem sto u maski pravi ta paljenja ekrana, a bas ne mogu da ga setam bez zastite iz vise razloga.
Zato kazem nisu sredili, mozda ti nesto trenutno ne pali ekran i ajd ti si prvi koji kaze da je reseno(kod tebe) ja kazem da nije kod mene pa cemo videti daj boze da si u pravu ti ne ja ali sta onda meni pali senzor kad je sa maskom, jedino ako si ga testirao bez maske onda se slazemo ali takav je od pocetka.
A i da ti rece da imas obicni 10T ne Pro, moj je Pro pa je moguce da su na obicnoj resili(sto bi znacilo da mozda mogu i da rese na Pro varijanti) pa mozda u skorijoj buducnosti rese i na Pro.
Sta kazu drugi koji su instalirali 14icu?

EDIT:

I kod mene isto tako. Jedino što ga ja, zasad, ne namjeravam mijenjati. ***, nema se 🙁🙁

Ne kazem da izmisljas, vec kazem kako je kod mene stanje.
Inace kad skinem masku nema problema sa senzorom u razgovorima i tad radi perfektno, ali tako mi je isto radio i kad sam ga kupio sa 10kom bese i tad je bez maske radio kako trebe, ali je problem sto u maski pravi ta paljenja ekrana, a bas ne mogu da ga setam bez zastite iz vise razloga.
Zato kazem nisu sredili, mozda ti nesto trenutno ne pali ekran i ajd ti si prvi koji kaze da je reseno(kod tebe) ja kazem da nije kod mene pa cemo videti daj boze da si u pravu ti ne ja ali sta onda meni pali senzor kad je sa maskom, jedino ako si ga testirao bez maske onda se slazemo ali takav je od pocetka.
A i da ti rece da imas obicni 10T ne Pro, moj je Pro pa je moguce da su na obicnoj resili(sto bi znacilo da mozda mogu i da rese na Pro varijanti) pa mozda u skorijoj buducnosti rese i na Pro.
Sta kazu drugi koji su instalirali 14icu?
Da, ako je maska fabricka, brljavi kao lud. Sa nekom drugom je znatno bolja situacija...

Ako je neko nestrpljiv, a jos nema update-a na 14, moze da se skine rom i da se ubaci ručno kroz Updater app.

Kakva su iskustva sa MIUI 14 global? jedan od članova reče da mu je situacija sa senzorom sada još i gora. Ako još neko ima takav problem, onda bih ignorisao ovaj update. Ako je sve manje-više isto, onda ne vidim razlog zašto ga ne bih uradio.

Ja sam to komentarisao, ali evo protokom vremena ipak se ublazilo i sve je isto kao i na 13ici.
Nemoguce je ovo resiti bilo kakvim apdejtom moze samo da se ublazi i smanji ali nikako resi jer fizicki nije prisutan senzor koji dal kosta 1$ u vrh glave, al oni hteli da eksperimentisu sa ultra sonicnim senzorom ili kako ga vec zovu a nemoguce je.
Slobodno predji na 14 ista je kao i 13 ica ja ne vidim niucemu razliku.

Rekoh, ne moze da se resi 100% ali isto kao na 13ici ukljuci se ponekad.

Stigla i meni 14-ica. Deluje da su promene samo vizuelne, svakako zanimljivo.
Ali mi je dopao šaka i jedan Samsung Note 10 Plus. Jeste 2,5 godine star ali je odlično očuvan, sličnih dimenzija ali tanji i lakši. Meni je veoma zanimljiva olovčica. Valjda što je nešto novo. Baterija je nešto slabija nego na Mi 10t Pro ali generalno izgura dan, što mi je jedini kriterijum. Ekran značajno bolji. Ali mi se čini da je glavna kamera dosta lošija, manje je detalja i čininmi se da su slike vidno lošije. Prednju kameru gotovo da ne koristim.
Kakva su vaša iskustva što se tiče ova dva uređaja? Voleo bih da čujem mišljenje i iskustvo nekog ko je koristio i jedan i drugi jer nameravam jednog da se otarasitim

Stigao MIUI 14 Indonezija tek danas, sa vidžetima i folderima koji mogu da se menjaju. Senzor radi bolje.

Prilozi

• Screenshot_2023-04-17-13-31-10-115-edit_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2023-04-17-13-31-10-115-edit_com.miui.home.jpg
    211.6 KB · Pregleda: 45
Otkad sam presao na 14 telefon poceo da baguje, sam od sebe zove emergency call, senzor otiska prsta postao je veoma osetljiv, ako mi prst ostao duze na senzoru odreaguje koa da sam pritisnuo dugme i da mi opcije za restart, gasenje telefona, airplane mode i silent i tako posle par restarta on pocne da radi normalno pa posle nekog vremena opet pocne da brljavi i tako u krug. Mi 10t pro

Da odgovorim sam sebi na enigmu dva posta iznad. Možda će nekome značiti.

Osetno je lošija kamera na Samsung Note 10 Plus. Značajno manje detalja, pogotovu kada slikam nešto što je dalje.
Nadao sam se da razlika neće biti značajna i da ću se navići, ali očito da se to neće desiti...
Sve ostalo je na strani Samsunga, čak i baterija mi na Note 10 Plus izdrži od ujutru do uveče bez problema (a to mi je jedini kriterijum za bateriju, da prespojim dan).

Jel imao neko problem na Mi 10T da se mikorfon ukljuci tek posle par sekundi kada se odgovori na poziv. Znaci javim se na teelfon, ne cuje me niko par sekundi , i onda samo odjenom proradi i sve ok.. I tako je uvek. U pitanju je zadnja verzija Miu i andorida.

kako podesiti da se dugme na žičnim slušalicama koje su zakačene preko adaptera koristi za uspostavljanje i prekidanje veze a ne za mute? Slušalice imaju samo to jedno dugme a podešavanj koja sam ja gledao tretiraju slušalice sa 3 dugmeta

Pozdrav ljudi, Imam Mi10T Pro, telefon je zabo u EDL modu i ne pomera se, otvorio sam telefon i spojio preko pin pointa, sad treba samo xiaomi authorized service account, takodje je rutovan, ako neko zna nekog ko moze pomoci, neka mi prosledi kontakt, hvala! :)

Poslednja izmena:
Jel imao neko problem na Mi 10T da se mikorfon ukljuci tek posle par sekundi kada se odgovori na poziv. Znaci javim se na teelfon, ne cuje me niko par sekundi , i onda samo odjenom proradi i sve ok.. I tako je uvek. U pitanju je zadnja verzija Miu i andorida.
Da, postoji taj problem koji je nezavistan od virtual proximity senzora. Nekad mikrofon ne radi od par sekundi do pola minuta i odjednom samo proradi. Prebacivanje na speakerphone privremeno sredi problem.

Poslednja izmena:
Koja verzija GCam aplikacije je njabolja za Mi 10T Pro? Da li uopšte ima razlike u kvalitetu fotografija između Stoc kamere i GCam?

Koja verzija GCam aplikacije je njabolja za Mi 10T Pro? Da li uopšte ima razlike u kvalitetu fotografija između Stoc kamere i GCam?
Sad me baš drug cima za neki GCam 10T PRO port i posle čitanja vidim da se ovaj najviše koristi i da je aktuelan! :)

Razlika između v1 i v2 podešavanja:

Screenshot-2023-11-29-195908.png

Kako importovati podešavanja:

Screenshot-2023-11-29-195944.png

Izvor:

Prilozi

• LMC8.8_bransens_MI10TPRO_PODEŠAVANJA.zip
    31.8 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
I ja sam moj prodao odavno, nije mi bilo cimanje jer sam svejedno tražio za drugog GCam :)

Nazad
Vrh Dno