Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Ja sam odusevljen telefonom, prosto leti sve. Doduse i dolazim sa starog huawei p20 ali kao da sam iz juga seo u mercedes [emoji23] jel instalirao neko yt vanced? Ima li nekih posledica ako se iskljuci miui optimisation u dev options?

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Aha,nisam znao za to...super. Nego koliko vam baterije ode preko noci? Za 8 sati mi je otislo 8% na standby...

jel instalirao neko yt vanced? Ima li nekih posledica ako se iskljuci miui optimisation u dev options?

Od posledica posle isključenja/uključenja miui optimisation bar kod mene jedino što mora prilikom pokreta svake aplikacije ponovo da se potvrdi ovlašćenje, daje dozvola sto je smor i ako to ne radiš određene aplikacije prestanu da šalju notifikacije. Posle par updejta vanced sam digao ruke više da apdejtujem jer mi je previše cimanja da dajem dozvole na svakom appu.
Ima li neko rešenje za to?

unatoč upozorenju prilikom instaliranja vanced-a , ne isključujem miui... kod mene to prolazi sa tim da je redosled insraliranja prvo micro g pa onda vanced.....

from komsa's Mi 9T

Super, odradicu to veceras. Kako vam se ponasa baterija, jel ima mi 10 neki AI koji uci navike?

@fain2daniel nisam te najbolje razumeo, to jest o dozvolama i apdejtima.
Miui optimizations se isključi pre instalacije vanced managera/micro g/youtube vanced a uključi posle toga i to je sve. Nema posledica nikakvih, telefon se ponaša kao i ranije.
Nisam se najbolje izrazio, pre vanced instalacije isključim miui opt jer drugačije mi ne dopušta instalaciju.Prilikom uključenja miui opt posle vanced instalacije svaka instalirana aplikacija u telefonu se ponaša kao da sam je upravo instalirao i zahteva dozvolu da bi radila u pozadini i slala notifikacije. Podešavanja ostaju na sve aplikacije ali kao da se te dozvole resetuju ili tako nešto. Zanima me da li je kod još nekog ovako posle off/on miui optimization? Ako jeste kako ste rešili to? Zbog ovoga ne apdejtujem više vanced iako ga koristim i dalje i lepo radi.

Kod mene se nije tako nesto desavalo. Jedino kad iskljucim miui optimizaciju onda ikonice aplikacija budu kvadrataste. Inace pise kad se instalira vanced da ako je neki miui weekly od februara negde ili noviji da ne treba iskljuciti optimizaciju.

Ja kad je iskljucim nisam ukljucivao nazad. Ali vec odavno ne iskljucujem vise

Koristite li Gcam, valja li? Vidim da je v8 najnovija

Niko ne koristi gcam ili nema dobre verzije?

Nepotrebna je GCam. Pogotovo na ovim 12.2.2.0, mislim poboljsana je

Nisam jos testirao kameru ali uvek je za noćne peglao gcam bolje, super ako je tako kao sto kazes. Danas sam malo gledao netflix na telefonu i shvatio da je sledeca investicija OLED tv, nerealno kako izgleda

Koju verziju? Inace baterija je nenormalna, danas skinut sa punjača u 6 ujutru, bio sam mozda 2 sata napolju na 4g i tad nije koriscen, ostalo na wifi sve kod kuce, osvetljenje auto uglavnom 60%. Jedina zamerka ide na standby gde uglavnom preko noći ide 1% po satu za sada.
f3084a71e79dafad99d31f84f20ed986.jpg

Nisam ispratio, a nisam uspeo ni da nađem - da li AOSP ROM-ovi imaju funkcionalni dual apps. Znači, 'ladno ću kao na Honoru da lepo instaliram neku klon aplikaciju i da batalim da se nerviram.

Postoji li aplikacija koja meri lepo SOT i ostale parametre? Ova fabricka meri samo poslednja 24h...

Predji na weekly. Od pre nekoliko nedelja su vratili normalno merenje sota. Mozda ce biti tako i na ovom novom miui 12.5

Koja verzija? Meni je na 12.2.1.0 global. Sta je taj weekly, šta dobijam tim prelaskom?

Pa ne dobijas nesto mnogo ali eto to prikazivanje sot baterije od punjenja do praznjrnja baterije. Dobijaju se uvrk nove opcije prvo u tim weekly pa tek onda to dobije stable

Izašao China Stable 12.2.7.
Čekam XEU....

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Zar nisu rekli da do kraja godine izlazj MIUI 12.5?

To će biti "close beta", ako stignu. Tek u februaru će puštati 12.5 stable u Kini.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Meni je jos na 12.05 ni nemam updejt

Послато са Mi 10 Pro помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno