Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Ne mozes to uraditi jer je zvanicno pismo Srbije-Cirilica!

Ne mozes to uraditi jer je zvanicno pismo Srbije-Cirilica!
Netacno, u Zakonskom smislu zvanična je i ćirilica i latinica.

Ćirilica je službeno pismo ali ne i u celoj zemlji (npr. Vojvodini)

"Član 1

U Republici Srbiji u službenoj je upotrebi srpski jezik.

U Republici Srbiji u službenoj je upotrebi ćiriličko pismo, a latinično pismo na način utvrđen ovim zakonom.

Na područjima Republike Srbije na kojima žive pripadnici nacionalnih manjina u službenoj upotrebi su, istovremeno sa srpskim jezikom i jezici i pisma nacionalnih manjina, na način utvrđen ovim zakonom."

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_sluzbenoj_upotrebi_jezika_i_pisama.html

Nikad nisam koristio, ali ajde da pljucnem cisto tako sto nisam nesto koristio.

Ako ti volis pljuckati ne znaci da ostali to vole i rade...netko tko nije koristio MIUI, tu i tamo baci pogled na temu cisto informativno ako se odluci da predje na Xiaomi a svako malo naleti na postove tipa...

Jel ima neko problem sa random restartom na global verziji 12.0.6 greska je find device unexpedetly closed vidim da dosta njih na xda ima problem

Beše kasno sinoć da odgovaram (radi se danas :) )
Da,s kinuo sam recovery verziju i još je nisam flešovao. Videću šta će XEU da uradi, pošto vidim da se ubrzava izbacivanje zvaničnih bilfova.
Sigurno će morati format data, jer mi je telefon na 12.0.8.
Prosto ću da sačekam da izađe nešto upotrebljivo, spakovano pa onda da se upuštam u flešovanje. Treba mi telefon zbog posla, pa ne smem da se igram preterano.
A i video sam koliko je Indusa "sredilo" telefone sa ovim novim twrp...

Pa... nekako je uspeo ovaj integrisani sec.centar da se s*mjau**mjau**mjau**mjau*. Probaj nekako da vidis moze li clear cache/data da pomogne - neki reinstall.. u suprotnom factory reset nazalost.

Jel ja nešto radim pogrešno ili je do MIUI-ja? Pozovem, broj zauzet i klikćem na crvenu slušalicu da prekinem i tek iz 3-4 puta mi se skloni poziv. I dva puta moram da čuknem Power button da bi se prekinula veza. I još sam primetio da mi se ponekad senzor blizine zakuca pa ne reaguje i ne ugasi ekran. Ja ne verujem da Xiaomi ne može da sredi taj bag koji imaju.

Ala se juče zakucao telefon, ali ne znam zbog čega. Ne reaguje ni na šta, ja reko ajde, da ga ugasim, krenem u restart, samo vrti onaj kružić 4 miuta i ništa se ne dešava. Ja ga ugasim, upalim i sve ok. Ne znam šta mu je bilo. Elem, jel mi se čini illi kamera ima loš fokus? Mnogo luta u pokušaju da uhvati kadar koji je malo bliži.

ovaj stable onaj beta...ovo flesuj ovo nemoj...sta bi ja (za druge ne govorim) kao netko tko nije koristio MIUI trebao pomisliti...WOW...*mjau**mjau**mjau*e...ovaj OS je bolji i od iOS...stabilnost, optimizacija, fluidnost sve na najvecem nivou...ja se ispricavam ako si se nasao uvrijedjen kao korisnik MIUI_a ali navedeni postovi meni osobno nisu ostavili taj utisak...ali ako ti tvrdis suprotno i tebi je dobar ja nemam nikakvih problema s tim.
Moderatoru ja nisam netko tko pati za odredjenim skinom niti jedan od onih koji kazu da ne bi mogli koristiti EMUI,One UI,MIUI ili neki cetvrti jer je *ranje...bla bla bla...dok OS obavlja funkciju kojoj je namijenjen i ne pravi neke vece probleme meni je dovoljno...a to, da li je svaka opcija za podesavanje posebno kao na iPhone, ili je wallpapers,rezolucija,lock screen podesavanja,dark mode,velicina fonta,AOD podesavanja strpana u jednu kategoriju ili je Lock Scren i AOD u jednoj a ostale navedene postavke u drugoj skupini pa cu morati napraviti jedan,dva klika vise da ih nadjem zaboli me patka...i mislim da izjava tipa

Nikad nisam koristio, ali ajde da pljucnem cisto tako sto nisam nesto koristio.

pogotovo moderatora izgleda kao pljucanje po nekome koga ne poznajes.

Poslednja izmena:
@BricoGO pola nas ovde koristi XEU weekly beta verzije, koji je, kao što mu ime kaže, beta. Ima bagove, i to nam je prihvatljivo.
Nije MIUI idealan, daleko od toga, ali nije ništa gori od one UI, EMUI i ostalih, čak naprotiv.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Ako ti volis pljuckati ne znaci da ostali to vole i rade...netko tko nije koristio MIUI, tu i tamo baci pogled na temu cisto informativno ako se odluci da predje na Xiaomi a svako malo naleti na postove tipa...

ovaj stable onaj beta...ovo flesuj ovo nemoj...sta bi ja (za druge ne govorim) kao netko tko nije koristio MIUI trebao pomisliti...WOW...*mjau**mjau**mjau*e...ovaj OS je bolji i od iOS...stabilnost, optimizacija, fluidnost sve na najvecem nivou...ja se ispricavam ako si se nasao uvrijedjen kao korisnik MIUI_a ali navedeni postovi meni osobno nisu ostavili taj utisak...ali ako ti tvrdis suprotno i tebi je dobar ja nemam nikakvih problema s tim.
Moderatoru ja nisam netko tko pati za odredjenim skinom niti jedan od onih koji kazu da ne bi mogli koristiti EMUI,One UI,MIUI ili neki cetvrti jer je *ranje...bla bla bla...dok OS obavlja funkciju kojoj je namijenjen i ne pravi neke vece probleme meni je dovoljno...a to, da li je svaka opcija za podesavanje posebno kao na iPhone, ili je wallpapers,rezolucija,lock screen podesavanja,dark mode,velicina fonta,AOD podesavanja strpana u jednu kategoriju ili je Lock Scren i AOD u jednoj a ostale navedene postavke u drugoj skupini pa cu morati napraviti jedan,dva klika vise da ih nadjem zaboli me patka...i mislim da izjava tipa

pogotovo moderatora izgleda kao pljucanje po nekome koga ne poznajes.

Zato i kažem, čitaš samo, ne razumeš. Pljucnes, jer ti tako izgleda, a ne znaš da ljudi to rade iz entuzijazma.

Meni je miui top priča, pogotovo su ga utegli na mi10.

Mi8 sam prodao, jer je bio dosadan i sve radilo.
Mi10 isto, ali veličina mi bila posle određenog vremena problem, pa sam rekao sebi da idem na manji telefon na određeno vreme i uzeo iPhone 12.

To što vidiš, mi smo na it forumu gde su ljudi malo napredniji, pa vole da istraže.
Kao u Huawei p40 seriji temama, ispada da telefon ne radi, jel malo malo pa ljudi pričaju o ubacivanju GMS.

I ovde ide stop priče off topic-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nije mi bila namera da pokrenem raspravu ćirilica vs latinica. Pitao sam kako da namestim pošto ja na svom telefonu (Huawei) imam latinicu, a na ženinom (Xiaomi) nema, i kad mi treba nešto da nađem u podešavanjima, a inače slabo se snalazim u MIUI, pretraga mi ne izbacuje nikakve rezultate.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Nije mi bila namera da pokrenem raspravu ćirilica vs latinica. Pitao sam kako da namestim pošto ja na svom telefonu (Huawei) imam latinicu, a na ženinom (Xiaomi) nema, i kad mi treba nešto da nađem u podešavanjima, a inače slabo se snalazim u MIUI, pretraga mi ne izbacuje nikakve rezultate.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Stavi na Hrvatski ili na Bosanski ( mislim da je latinica, ustvari ni ne znam da li ima Bosanski jezik na MIUI ).

Koju aplikaciju koristite za IR vi koji ste na XEU?

Stiže update za stock global rom sa android 11. :)
ca78df9f916661f737ae939085d98dae.jpg

Da, evo sad vidim I meni je stiglo. A taman sam juce kupio telefon i namestio sve [emoji23]

Konačno stabilmi apdejti.
Sad čekam da XEU odradi svoj posao i da i ja pređem.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Citao sam da se ljudi zale na ovaj release.. Ne znam dal instalirati.

Meni ponudio update,skinuo,i nije instalirao pre restartu a fajla nigde nema

Ja instalirao, za sad nema problema. Od novih stvari, vidim opciju za Long exposure na kameri, i u notification center opcije za Smart home. I trećem menu se može promeniti, umesto vertikalnog prikaza može i horizontalni.

Ja ne mogu da odem na home screen.. Ni preko gesture ni preko navigacije.. Wtf

Restart, sredi se posle. :)

Uf.. Jedva.. Morao sam launcher da setujem opet. Navodno je i Xiaomi savetovao da se ne instalira ovaj update, al gotovo sad.. [emoji17]

To je bilo pre 2 nedelje kad je bilo problema, povukli su updejt. Mozda je sad ispravljeno

Nadam se da jeste, ne bih da mi pokvari utisak o telefonu :D

Evo ga prvi bug, ne mogu da dodam attacment na forumu ni preko chroma ni preko mi browsera.. Je l' ima neko slican problem?
Probao reset, clear cache.. Nece nista.

A preko TT?

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Vrh Dno