Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Vidim da Mi 10 5g i dalje menja blago nivo osvetljenja na dole iako je na manual brigh. ccc,ispravka samo u Chromu

Poslednja izmena:
Sta je sad ovo?

Stigao mi je juce miui 12.0.3 i ovo mi se sad pojavilo da preuzmem...

Da li treba nesto da uradim sa zipom?
6bd6b64abeb98723bd07d3b7ae1b1d31.jpg

Sta je sad ovo?

Stigao mi je juce miui 12.0.3 i ovo mi se sad pojavilo da preuzmem...

Da li treba nesto da uradim sa zipom?
6bd6b64abeb98723bd07d3b7ae1b1d31.jpg

Idi tamo gde proveravas update, pa gore u desnom cosku imas one tri tackice, pa tu bi trebalo da pise instal ili tako nesto pa mu das putanju do tog zip fajla i to je to. Bar je tako ranije bilo.

Mada probaj ponovo na update da ides samo da vidis hoce ponovo da prikaze update i onda da ga sam direktno instalira.

Pa na telegram grupi za Mi10/pro se pojavio developer koji kreira Paranoid android rom za mi10. za koji dan ce biti alfa build ali sudeci po dosadasnjim impresijama, nema nekih preteranih bagova. Rom nece koristiti miui vendos vec onaj custom oos vendor, kojeg ce kroz updejte usavrsavati

Zanimljivo. Ako se razvije developer zajednica, biće ovo dugo godina popularna sprava.
:)
Eeeeeehhhh, kakva su to vremena bila kad sam nedeljno menjao romove, kernele, podešavao governere ....

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Pa na telegram grupi za Mi10/pro se pojavio developer koji kreira Paranoid android rom za mi10. za koji dan ce biti alfa build ali sudeci po dosadasnjim impresijama, nema nekih preteranih bagova. Rom nece koristiti miui vendos vec onaj custom oos vendor, kojeg ce kroz updejte usavrsavati
Hvala za info....
Molze link da pratim malo......
Hvala....
Gesendet von meinem Mi 10 mit Tapatalk

Poslednja izmena:
https://t.me/mi10aosp
Telegram grupa za mi10/pro AOSP
PA veceras za mi10 za pro ce biti za par dana.
kako kaze developer dual sim radi, i potreban je poslednji xeu rom android 10 xiaomi.eu_multi_MI10_V12.0.8.0.QJBCNXM_v12-10

Pitanjce, nije mi jasna upotreba fingerprint-a sa ovim telefonima kojima je to ugradjeno ispod display-a.
Da li je potrebno prvo tap na display pa tek onda prisloniti prst na prikazano mesto?
Ako je tako onda je to po meni korak unazad u odnosu na trenutno otkljucavanje kod senzora na poklopcu.

Samo prineseš prst. Senzor se aktivira i očita otisak.

Da li neko zna sta bi moglo biti problem.
Kad razgovaram snekim preko vibera,mesengera...
Sagovornici cuju samo mene,a ljude koji su fizicki samnom i ucestvuju u razgovor se necuju.
Hvala.

Pitanjce, nije mi jasna upotreba fingerprint-a sa ovim telefonima kojima je to ugradjeno ispod display-a.
Da li je potrebno prvo tap na display pa tek onda prisloniti prst na prikazano mesto?
Ako je tako onda je to po meni korak unazad u odnosu na trenutno otkljucavanje kod senzora na poklopcu.

ako ubodeš gde je tačno senzor onda otvara iz prve, ali ako baš ne ubodeš onda ti se opet svede na dva pritiska...

Definitivno nešto nije u redu sa ovom Mi aplikacijom za vreme - ne ažurira lokaciju nikako. Ukači onu prvu koju prepozna nakon brisanja cache + data i posle samo nju drži.
Zamenio sam je sa Transparent Clock&Weather - slični su vidžeti ali ova druga bar radi kako treba.
Vidim na Telegram kanalu za GCam da batica skuplja pare da kupi Mi10 da portuje GCam. Nešto mu baš ne ide....

Zasto bi mu neko davao pare da implementira 108mpx mod u GCam.

Neki clan tog kanala je postavio fotke sa stock i sa gcam. i ja napisem da mi je bolja stock.
onda je krenula paljba, da je to ne moguce, gcam je miljama bolja. bla bla bla.
i ja kazem da nije tacno, da je gcam nepotreban za mi 10.
i onda taj koji skuplja pare postavi neki crtez kao ajfelovog tornja i kaze da je taj crtez bolji od originala. Ja mu kazem da lupeta i da i sam zna da to nije tacno jer to njegovo je crtez deteta od mozda 3 godine starosti. I da je stock kamera na mi10 u rangu sa GCam.
i onda je reka ajd posalji dokaze.
ja posaljem i onda on kaze da ne zeli da pogleda moje dokaze.
ok
nek uziva u njegovoj gcam

Poslednja izmena:
Vidi, ja lično nisam impresioniran kvalitetom slika koje Mi10 pravi. P10 koji sam prosledio ćerki pravi bolje slike.
Daleko od toga da je ovaj senzor loš, samo mislim da ima prostora da se postprocessing dotegne kako bi se bolje iskoristio potencijal kamere.
Imam "običan" Mi10, da se razumemo ne pro.
Sad, da li je gcam potrebna - nije suvišna. Da li treba da mu se daju pare - mislim da ne.

Kako zaustaviti u chromu da ne snizava osvetljenje,samo chrome to radi

Zasto bi mu neko davao pare da implementira 108mpx mod u GCam.

Neki clan tog kanala je postavio fotke sa stock i sa gcam. i ja napisem da mi je bolja stock.
onda je krenula paljba, da je to ne moguce, gcam je miljama bolja. bla bla bla.
i ja kazem da nije tacno, da je gcam nepotreban za mi 10.
i onda taj koji skuplja pare postavi neki crtez kao ajfelovog tornja i kaze da je taj crtez bolji od originala. Ja mu kazem da lupeta i da i sam zna da to nije tacno jer to njegovo je crtez deteta od mozda 3 godine starosti. I da je stock kamera na mi10 u rangu sa GCam.
i onda je reka ajd posalji dokaze.
ja posaljem i onda on kaze da ne zeli da pogleda moje dokaze.
ok
nek uziva u njegovoj gcam
Isto je i sa Mi 9, insta ban na telegram grupi kad sam im poslao slike i dokaze da je stock kamera bolja od gcam :))))

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ne kazem ja da je bolja stock od gcam. Vec da je u nekim uslovima na istom nivou kao gcam, nekad bolja, nekad losija. Isto kao sto i gcam zna biti losiji od stock kamere a i bolji.

Sto se mene tice na mi10 je ne moram koristiti dok je na mi8 pa i mi9t/pro bila bas razlika u korist gcam.

Npr na aosp i tim takvim custom romovima je preporucljivo koristiti gcam jer ona open camera sto je svi stavljaju u romove je bas bas losa.

Sent from my MI 10 using Tapatalk

Bacih pogled na kanal bzvz i vidim da skupljaju za Savitar-a koji je provereno dobar moder, samo što on ne radi primarno na GCam aplikaciji već modifikuje i otključava pojedine opcije u samim drajverima telefona. Problem je što će za takve modifikacije biti potreban otključan BL i Magisk.. Ali svakako je čovek uz Ezsdman-a najbolji u tom poslu i sigurno je sposoban da koliko toliko unapredi što stock što rezultate sa gcam.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Što je donekle i očekivano. Mi10 ima prosečnu stock kameru, pro je već druga priča.

Vrh Dno