Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Mislio sam da probam.......
Razmislicemo jos o tome

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Naravno da mozes da flesujes aosp rom, ne znam koliko ih ima za mi10/pro ali je meni to zanimljivo. Odlicno je sto postoji miui kao i miui custom, kao sto je xeu , miroom, masik, ... ali to je sve miui, pa kad dosadi instaliras aosp i kao da imas novi telefon. Onda kad ti aosp dosadi ti ponovo flesuj miui i kao da imas novi. Ja da ne menjam romove promenio bi telefon vec posle mesec dana koristenja.

Naravno da mozes da flesujes aosp rom, ne znam koliko ih ima za mi10/pro ali je meni to zanimljivo. Odlicno je sto postoji miui kao i miui custom, kao sto je xeu , miroom, masik, ... ali to je sve miui, pa kad dosadi instaliras aosp i kao da imas novi telefon. Onda kad ti aosp dosadi ti ponovo flesuj miui i kao da imas novi. Ja da ne menjam romove promenio bi telefon vec posle mesec dana koristenja.
Slazem se Vama u potpunosti da ne menjam romove menjao bih telefone....

A da li bih mogao OxygenOS da se flesuje to me zanima?

A da li bi mogao deo od BMW-a da se stavi u Citroena ... naravno da ne može :D

Zašto "naravno"? Moglo bi kad bi neko fino portovao, što da ne?

A da li bih mogao OxygenOS da se flesuje to me zanima?

Pa ima ga za mi9t i mi9t pro, to je GSI rom, a GSI mogu valjda i na druge telefone. Proverit cu na telegram grupi.

Proverio. Nema za mi10 , nema sem miui custom, ali zato imate android 11 zvanicni, pa mozes to probat. Ja bi probao.

Poslednja izmena:
Zašto "naravno"? Moglo bi kad bi neko fino portovao, što da ne?
Čovek je lepo pitao "A da li bih mogao OxygenOS da se flesuje to me zanima?" ... tačno sam mu odgovorio - da ne može.

A to da li će neko uskoro da prepravi-portuje taj ROM za njegov telefon, je druga priča.

Tvoj odgovor je u suštini "ne može i nikad neće moći", a tu je ogromna razlika.

To što ti vidiš i nešto što ne piše, je ogromna razlika :)

Pa ima ga za mi9t i mi9t pro, to je GSI rom, a GSI mogu valjda i na druge telefone. Proverit cu na telegram grupi.

Proverio. Nema za mi10 , nema sem miui custom, ali zato imate android 11 zvanicni, pa mozes to probat. Ja bi probao.
Gde ima da se skine?
Hvala

Da li je neko uspeo da dokupi xiaomi cloud ?
Ako moze bez odgovora -"sta ce ti to imas ovo ono..........-"
Hvala

Dual sim ima i na miui XEU room 11......
ab520b95b96d9f59aae997bc438a4d23.jpg

Sta kazu korisnici mi 10ke za bateriju? Vidim da se na s20+ svi zale, pa me interesuje vise xiaomi za pazariti

Obična 10ka bi trebao da je jedan od android telefona sa (naj)boljom autonomijom!! Naravno ne može da se poredi sa rog 2 ali sve ostalo na testovima koliko videh je dobio. Video sam da se pojedini žalili na nešto veću potrošnju u stand by modu ali nemam ličnih iskustava pa da ne filozofiram.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ne koristim ovaj telefon ali rekao bih da ima jednu od najboljih autonomija među flegship-ovima (ako izuzmemo 11 Pro Max). Po onome što sam čitao i gledao 1 dan može da izgura kako god ga koristio.

Ne koristim ovaj telefon ali rekao bih da ima jednu od najboljih autonomija među flegship-ovima (ako izuzmemo 11 Pro Max). Po onome što sam čitao i gledao 1 dan može da izgura kako god ga koristio.
Koristim ne pro verziju i potpisujem. Ne gledam sot... Varira od upotrebe pa necu ni navoditi. Ali prelazak sa s7edge na mi 10 je ekvivalent 2x+ duzem battery life-u.

@Proday nemam problema sa standby drainom, mada to vazda zavisi i od korisnika do korisnika, na kom je ko update-u itd. Za sad kod mene stock eu rom latest sec patch i da kucnem u drvo sve sljaka savrseno.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Taj Mi 10 na oglasima za 500e sam ja prodavao. Ja recimo, za razliku od svih ovde uopste nisam bio odusevljen telefonom. Pretezak mi je, losa je distribucija mase, zvucnici se lako prekriju dlanovima u landscape modu, pa dzabe sto su brutalni. Miui onako, polu zadovoljan, videh da mi secne Google feed (ovo je verovatno do launchera, jer sa Nova launcherom leti) na sd865. Kamera odlicna samo glavna, sirokougaona i makro su nikakve. Silno hvaljeni inline x vibro motor, njah, ni prineti Samsungovom, LG-ovom ili Oneplusovom (trenutno sam na Oneplusu 8). Generalno dobar telefon, ali toliko, nikako odlican. Iskreno dosta sam zadovoljniji Oneplus 8, po svakom pitanju sem po pitanju kamera. Mada nikako na 1+8 nisu lose kamere, ali nisu flegship nivo. Sta znam, da kosta Mi10 nov 500e (ja ga platih 600 i koristio dva nepuna dana) bio bi odlicna kupovina, za sve preko toga nije. Eto to onako iskreno iz prve ruke i direktnog poredjenja sa cenovno i po performansama najblizim telefonom. 1+8 naprosto deluje kao kompletniji telefon, brdo sitnica su u pitanju, ali je sve nekako utegnutije i finije u radu.

Evo moje statistike baterije za Mi 10 pro, ne ispustam ga iz ruke, ja sam zadovoljan sa baterijom. Primetio sam i kad se puni da se mnogo manje greje od mate 20 pro

Screenshot_2020-06-25-08-51-44-861_com.miui.securitycenter.jpg

Pa pro ima bolju kameru. Ako ti je bitno onda idi na pro

Sent from my GM1917 using Tapatalk

Moze li neko da nam postavi par slika danju i pri uslovima slabijeg osvetljenja, nikako to da vidimo :D
Jos bolje, ako imate, uporedite sa nekim drugim modelom ;)

Mala pomoc da li neko zna kako mogu da se zamene promene ove opcije na miui 12?
cb7d195cbab37541bf2b89d32761fadb.jpg

I ja sam to pokušao ali ne nađoh opciju.

Vrh Dno