Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Jel ima negde kod nas? Naručio sam s alija ali ko zna da li i kad ce.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Danas idem po novi Mi 10.
Moram priznati da sam sam se zaje*ao sto sam prodao stari posle par nedelja samo. Ocekivao sam previse izgleda od Mi 11 koji sam zeleo da kupim ali problemi sa slabom baterijom me vracaju na moj Mi 9 a drugi problem sa pregrevanjem me je skroz odvratio od njega.
Nego jel flesovao neko xeu 12.5 weekly i kako vam radi?
Ili da se drzim stable beta 11?

Sent from my TA-1020 using Tapatalk
Jel ima neki redaktor ovde?
Druže, tačka i zarez...za početak.

^Momce, budi moj redaktor <3

Jel ima negde kod nas? Naručio sam s alija ali ko zna da li i kad ce.

Nije lose naruciti dva-tri sa razlicitih mesta pa nek stoji. Ali ukilavila je nasa carina haos.

Nego jel koristi neko zastitno staklo na kameri? Na mom stoji ta zastita ali nisam siguran da li uticec na kvalitet fotografija

Poslednja izmena:
^Momce, budi moj redaktor <3

Rado, ali na koliko se trudio nisam skontao šta si napisao :)

Nego, dajte link za neki pametan FW za Mi 10. Pixel 3 koji sam imao pre ovoga je bio sjajan sa klot Androidom, stoga idealno neki Android One plagijat. Što manje bloatwarea i sve Google aplikacije idealno.
P.s. često koristim Google assistant tako da nešto tako integrisani ima dodatni plus. Hvala

Moj predlog - OctaviOS

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Čitao malo o ovome, davno je prošlo vreme kad sam se igrao da ROMovima.
AOSP definitivno, as Vanilla as possible.
Google Pay da, Assistant da, stabilnost da, ostalo nebitno.

Mi 9 je imao jako dobrih aosp romova. Mi 10 maltene su svi eol. Taj octavi nisam siguran da je official.

Za te stvari si trebao da kupiš pixel a ne xiaomi.
Nisi u toku, i noviji Pikseli su u problemu, tačnije svi modeli telefona koji su izašli na tržište sa androidom 10 i 11.
Za sve njih TWRP nije potpuno funkcionalan već godinu + dana i to uzrokuje daleko manji broj custom romova. Kao što čovek iz njihovog tima reče "I hope the progression is shorter in 2021."

https://twrp.me/site/update/2019/10/23/twrp-and-android-10.html
https://twrp.me/site/update/2020/12/31/twrp-3.5.0-released.html

Ljudi jel ima neko problem sa glasovnim porukama na whats app? Kad pustim primljenu poruku bukvalno ne cujem glas nego samo kao da mi stižu notifikacije? Testirao sa vise ljudi, definitivno je do telefona /softvera/podešavanja...

Octavi OS je odlican rom za mi 10, nije oficijalni ali kako oficijalni izbaci updejt tako i ovaj developer za mi 10 izbaci updejt.

Ne mislio sam na aosp bazirane romove, bolja je podrska, tj brze se odgovara na pitanja ako imate neke probleme.

Telegram je mamara za sve romove. Kakav xda. Derpfest rom developeri cak ni ne dozvoljavaju postovanje na xda.

Znaš kako, ako za neki aosp rom nema okačen source code bilo na xda ili na githubu taj rom me interesuje. Zašto bih instalirao neku budževinu u koju je eventualno napakovano nešto pa da se kajem posle.
Miui romovi su drugo, kad koristim custom miui to je xeu a oni su pouzdani.

Pa postavljeni su source kodevi. Da pratis Telegram znao bi :) Ne znam zasto bi se kajao?
Nisam pratio sad neko vreme Telegram, ali mislim da cak ima i aosp sa custom vendor-om

Ne razumem zasto? Ti si napisao tvoje razloge, ja sambnapisao da romovi na telegramu imaju source code, ne bidim u cemu je problem. Xda ce propasti uskoro, barem sto se tice te sekcije o custom romovima.

Xda ce propasti uskoro, barem sto se tice te sekcije o custom romovima.
XDA je institucija, možeš da se kladiš da se vremena menjaju ali institucije ne padaju tako lako.
Ovo uskoro neka bude na primer godina, dve, tri? Ti izaberi i ako smeš da se opkladiš javno imaš opkladu, 5 velikih Milki na primer?

Poslednja izmena:
Necu da se kladim, ne volim kladionice i igre na srecu :)
Pored toga ne razumem bas najbolje oko cega bi se kladili?

Tako sam i mislio da nećeš da se kladiš :)
Što se tiče custom romova moguće je da će ih biti još manje u bliskoj budućnosti, zbog situacije sa twrp za koju je neizvesno još uvek hoće li se poboljšati, ili naprotiv, sa sledećom verzijom androida može i da se još pogorša.

Ljudi jel ima neko problem sa glasovnim porukama na whats app? Kad pustim primljenu poruku bukvalno ne cujem glas nego samo kao da mi stižu notifikacije? Testirao sa vise ljudi, definitivno je do telefona /softvera/podešavanja...
Svima radi normalno?

Meni radi normalno.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

@poomaker: Bio je modaco mnogo pre xda pa je neslavno zavrsio.

Da mi djikosh_ns ne pukne 2 kaznena poena zbog offtopica, evo slike macke slikane sa mi 10

Pogledajte prilog 295256

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno