Šta je novo?

Xiaomi kompakt telefon

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Ima nas dovoljno koji bi želeli solidan telefon ispod 145-150mm. Do tada samo glasine.
https://www.notebookcheck.net/Mi-11...ongside-the-Mi-11-and-Mi-11-Pro.508840.0.html
https://www.androidauthority.com/redmi-small-compact-phone-1168787/

c393751120294e6a8e596e6b69c2c3d1.jpg
d918ab9cd935feadded53330d8a60010.jpg

Pre bih manji sa manjom baterijom nego 6,7 sa velikom.. Ali opet mi je baterija mnogoo bitna, tako da kompromis p30 pro sa 6,47 je vrhunski, ne bih išo na manji sa slabijim sot-om

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Preko 5.2 incha je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stina za telefon. A i fora sa tim uzanim a visokim ekranom je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

Da, Pixel 5 ima dobru bateriju.
Znaci ima glasina i za Redmi compact telefon, ne samo za Mi flagship. To bi mi možda čak i više odgovaralo. Nije mi potreban flagship, mada Xiaomiju baš padnu cene posle par meseci pa i flagship nije toliko skup u odnosu na konkurenciju. Sada bi mi verovatno najviše odgovarao tipa neki Mi 10T (bez 144hz, može 90) u compact izdanju za 350e.

Poslednja izmena:
Najveća glupost je ovo što Apple radi... Konstantno rade na efikasnosti i potrošnji, da bi onda na kraju te dobitke iskoristili da naprave TANJI telefon koji ima isti SOT kao prethodni.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Pixel 5 je dokaz da se može spakovati solidna baterija u za današnje pojmove minijaturan telefon. Sa nekih milimetar dodatne debljine verovatno i 4500mah koji su ihaj dovoljni za sve osim najagresivnije korisnike.
Pixel 5 koristi i downclockovan SD 765G i to za $700. Magija njihove baterije je da nećeš primetiti da telefon nije baš tako brz. A u USA imaš i izbor pa uzmeš S20FE sa dobrom baterijom i SD865 npr. ili ako hoćeš mali - iPhone 12 Mini.

https://m.gsmarena.com/google_pixel...ower_than_we_initially_thought-news-46081.php

Drago mi je da je izbačen ip mini jer će i ostali morati da izbace mini

Ja se nadam da ce izbaciti neke mini verzija...lite sa nekim SD7xx i pro sa SD888, tipa ekran do 5.6" amoled ekranom, baterija moze da bude nekih 3500-4000mah, cak i ako je 9mm debljine, mislim da nece biti neki problem.
Tipa Lite verzija da kosta 350e, pro verzija da bude oko 550e-600e, mislim da bi to bilo skroz kul... :)

Kako napreduje moj vid, i ovih 6,67 cola postaju mali.
:(

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Evo uporedjujem sa Redmi Note 8t , zena je uzela sad za dinar, ne svidja mi se. Bez amoleda ne vredi uzimati mob. Otvara mi sve isto kao i taj RN na Light Rom-u sa Morokernel-om a i kamera je bolja na s7. Baterija je jedino superiornija.:))

Na kom romu si bio na s7 ? Default rom na Marshmallow ili cak Oreo je smesan u odnosu Pie mada je baterija stvarno slaba tacka, mada nemam novu bateriju. GCam nisam stavljao na RN8t jer koliko vidim nema sve opcije koje ima default kamera. Ili gresim ?

Davno je to bilo, stock sam uglavnom koristio, mislim da sam kratko vreme bio na nekom romu sa Super u nazivu ili tako nešto. Za 8T i gcam pitaj u njegovoj temi a što se opcija tiče gcam ne može imati opcija koliko stock, po svom dizajnu je zamišljena kao point and shoot kamera app.

Ma da , nisi koristio s7 u fulu.:)
RN8t je slab telefon. Koristio sam i P40 lite od kume, nista posebno. Jedino me s20 odusevio ali tu je cena nenormalna.

Ma da , nisi koristio s7 u fulu.:)
RN8t je slab telefon. Koristio sam i P40 lite od kume, nista posebno. Jedino me s20 odusevio ali tu je cena nenormalna.

Koristio sam ga ja u fulu, punio 3 puta dnevno.

Sjajni kamera i ekran za njegovo vreme, i ništa više.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Koliko je licemeran Xiaomi...

Kada su ih pitali hoće li biti naslednika SE serije, praktično jedinog konkretnog kompakt telefona, rekli su da ih mali telefoni ne zanimaju i da samo odogovaraju na zahteve tržišta za telefonima sa većim dijagonalama.

A sada kada su videli da se "manji" telefoni poput novih Pixela i iPhone cene između ostalog zbog veličine, kao odgovoriće i oni svojim telefonom.

Iphone ne moze da parira Saomiju ali ljudi su optereceni nekoj ekskluzivi :)
Saomi je odlican proizvodjac ali ovaj RN8T me nije nesto odusevio osim sto je dobra optimizacija memorije i cipset za dobru cenu. Ne zagreva se, S7 je druga cenovna klasa( u ono vreme) pa je bolje za uporedjivanje Mi serija telefona a tu nemam neka iskustva.
Za tu cifru od 150evra za RN8t tesko moze da mu parira neki telefon,naravno nov. Ekran jeste prevelik za mene

Biznis = licemerje i pohlepa, ako misliš da neka korporacija nije takva obraduj nas da čujemo koja.

I to je...

Nego stvarno im nije bilo na mestu objašnjenje ukidanje SE serije, kao niko ne želi manje telefone, mada logično oni se fokusiraju na istraživanje tržišta Indije i Kine gde stvarno postoji razlika u odnosu na želje za kompaktnijim uređajima nego u Evropi recimo.

I ako stvarno izbace neku Mi 11 kompakt varijantu opet to neće biti telefon iz onog najšireg srednjeg segmenta gde većina traži da pazari telefon za jednu ruku.

Mada meni generalno nije jasno zašto kompanije zanemaruju nedostatak kompaktnih telefona među srednjom kategorijom, kada je prosto logično da bi se jedan takav solidno odmeren telefon prodavao, barem ja tako mislim.
Evo i Samsung se sa svojom idejnom kompaktnom A40 serijom sa najnovijim A42 modelimom odrekao komapktne forme i stopio se sa ostalima.

A uvek se setim druga koji radi u jednom lancu koji je pričao kako se A40 prodavao kao lud, kaže prosto ili ga ljudi žele jer je manji ili ako je ako neko želi manji telefon samo njega u prinicpu možeš da preporučiš, jer zbog svoje forme nema konkureniciju.

E sad šta je filozofija u tome da se napravi neki telefon ispod 6" sa hardverom koji za primer Xaomi prodaje do 250e stavarno ne znam. U mojoj glavi to bi bio pun pogodak, mada moguće da svi ti silni umovi tamo znaju mnogo više i bolje nego ja kao pojedinac.

Na početku je veći telefon uglavnom značio i bolji telefon, verovatno idu na tu psihologiju kod ljudi

Pa to... Samo kad se setim kako se digla kuka i motika zbog A3 što dolazi sa 720p ekranom na 6" a sada 720p na sve strane na ekranima od 6.3-6.5" kao recimo na A42 pa i na drugim njihovim modelima, na mnogim Motorolinim telefonima i to LCD panelima.

Jedino ima to logike da prosečnom kupcu veličina telefona jeste prvi utisak o njegovom kvalitetu i da se time vode i kompanije.

Mijenjaju se i percepcije stalno. Nađoh neki dan Sony Xperia U u fioci... Sad mi ono djeluje kao kutija šibica. Sve to ide u talasima, i prati cijene i razvoj hardvera. Mini flagshipovi su bili prisutni kod svih najvećih proizvođača doskora. Apple je samo vratio trend u prvi plan i javno mnjenje prati.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno