Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Zbog ovoga se isplati treće da pravim

Evo da dam malu recenziju na ovaj najmanji model Xiaomi Mop E5. Iskočio neki popust u Mi storu, 8000din, pogledam na drugim mestima i tu je u tom trenutku to bila najbolja ponuda. Odem, pazarim, donesem kući, ne radi. Vratim se, reklamiram, daju mi drugi, radi.
Što se tiče samog usisivača najkraće rečeno - odrađuje posao. Za tu lovu i moje potrebe, i više nego dovoljno. Mora se priznati da nije baš najbistriji potočić, ume da se zaleti i čukne o prepreku, ponekad se zbuni oko nogara stolica, stola itd. ali usisava i to je ono što mu je namena. Ovo je ona najosnovnija varijanta.

Pre puštanja u rad, ono što mogu od stvari stvari rasklonim, podignem stolice, sklonim hranilicu za dete u hodnik, to npr. za kuhinju, ili klub stočić u dnevnoj pomerim (sklonim sve dečje igračke), namestim što više brisanog prostora. To mi oduzme možda par minuta posla. Posle ga pustim da radi i zatvorim prostoriju. On prođe više puta sve detaljno, ostavim ga 15ak minuta da vrti, pošto nam generalno prostorije nisu velike. Kada završi, pauziram ga, očistim, odnesem blizu dock station-a, dam mu naredbu da se parkira i on se vrati na punjenje. Dok on čisti žena i ja možemo da radimo svašta nešto drugo.

Kvalitet usisavanja je sasvim zadovoljavajući, pošto mi nemamo tepihe, i nosimo gumene papuče, svašta se skuplja po parketu. Grudvice prašine, mrvice, dlake, sve on to lepo pokupi. Odradi posao 90% onako kako bih ja odradio sa štapnim usisivačem. Plus se lako zavuče ispod velikog kreveta u spavaćoj (odatle je izašao kao iz bitke jadan), bebinog kreveca itd.

Svakako, ako nam se pokaže kao nešto vredno ulaganja u narednih godinu dve, uzeću definitivno jači i veći model. Za sada obećava.

Ma neke stolice sami lepo zaobilaze, a ako su vece cak i unutar njih usisaju.
Ali izgleda da ako su tanke nogarice, lagana stolica, ne snalazi se, povuce ih i onda se cak unutar njih zaglavi 😁

Jedno je sklanjati sitne igracke da ne usisa.. ali da imam gomilu stvari kao vecina ljudi ja bi sam usisavao/brisao.. inace izgubim vreme vise nego sto mi ustedi.

Једна од добрих ствари је што се простор држи уредним ако се робот користи често. Највећи проблем су каблови, њих треба склонити ван домашаја. Ми смо се решили и тепиха скроз, никад боља одлука.

Već 5 godina koristimo usluge Mi Robot Vacuum-Mop P.
Bio sam skeptičan, ulovili smo popust online i vredi svaki dinar.
Usisivač radi posao ako se koristi češće, bar par puta nedeljno, jer ne uspe baš izvuče kao tradicionalni usisivači. Naravno ćoškove ne može, i neke nepristupačne delove.
Mop je super stvar, jer nemamo puno tepiha pa parket i pločice stvarno "prebriše" fino.
Kalibracija, orijentacija radi super, nisam imao problema, mada sam čitao da se ljudima zaglupljuje i ne može da se vrati na bazi.
Dobar kućni pomoćnik + bonus: zabavno je sinu koji ima 2,5.

Mi imamo već neko vreme Mop 2 Pro+, e sad, on definitivno više ne čisti kao na početku, čak ni kada je non stop na Turbo modu. Kada pogledam status rezervnih delova, stoji da je većina stvari na 70-80% i da nije još za menjanje.

Ima li nešto što se može promeniti kako bi se uspešnost čišćenja vratilo na originalni nivo ili su jednostavno godine u pitanju?

Tri godine koristimo taj Mop 2 pro + i nisam primjetio da slabije radi posao. Zamjenjene su četke, filter i krpa sa setom sa alija.
Jedino mi pada na pamet da ga neočistite dobro. Mi redovno praznimo box (poslije svakog usisavanja) i često izduvam filter sa kompresorom.

Da li je S20+ koji se ovde redovno spominje isto što i MOP S20+ ?
Neka akcija je u najavi, nisam video nižu cenu u skorije vreme za S20+ ako su, kao što rekoh, to isti modeli!
1744659040610.png

Da. ludilo koliko drpaju sa cenama usisivača ovi iz žaomija.
Koliko vidim prečišćivači vazduha im idu dole sa cenom (zato tu drpaju sa filterima) ali usisivači, tableti (ostalo ne pratim baš) to je strašno.
Umesto da ide dole cena ona ide gore, i onda naleti neka akcija kad zapravo vidiš da je glavni/najveći sastojak te cene -> marža...

Kod nas se pojavio na tržištu prošlo leto, nije svuda bila ta cena ispod 30k. Nije realno da padne za 8,9 meseci značajno.
Još od prošle god imamo i bescarinski trgovinski sporazum sa Kinom, inače bi bilo još skuplje.

Nazad
Vrh Dno