Evo da dam malu recenziju na ovaj najmanji model Xiaomi Mop E5. Iskočio neki popust u Mi storu, 8000din, pogledam na drugim mestima i tu je u tom trenutku to bila najbolja ponuda. Odem, pazarim, donesem kući, ne radi. Vratim se, reklamiram, daju mi drugi, radi.
Što se tiče samog usisivača najkraće rečeno - odrađuje posao. Za tu lovu i moje potrebe, i više nego dovoljno. Mora se priznati da nije baš najbistriji potočić, ume da se zaleti i čukne o prepreku, ponekad se zbuni oko nogara stolica, stola itd. ali usisava i to je ono što mu je namena. Ovo je ona najosnovnija varijanta.
Pre puštanja u rad, ono što mogu od stvari stvari rasklonim, podignem stolice, sklonim hranilicu za dete u hodnik, to npr. za kuhinju, ili klub stočić u dnevnoj pomerim (sklonim sve dečje igračke), namestim što više brisanog prostora. To mi oduzme možda par minuta posla. Posle ga pustim da radi i zatvorim prostoriju. On prođe više puta sve detaljno, ostavim ga 15ak minuta da vrti, pošto nam generalno prostorije nisu velike. Kada završi, pauziram ga, očistim, odnesem blizu dock station-a, dam mu naredbu da se parkira i on se vrati na punjenje. Dok on čisti žena i ja možemo da radimo svašta nešto drugo.
Kvalitet usisavanja je sasvim zadovoljavajući, pošto mi nemamo tepihe, i nosimo gumene papuče, svašta se skuplja po parketu. Grudvice prašine, mrvice, dlake, sve on to lepo pokupi. Odradi posao 90% onako kako bih ja odradio sa štapnim usisivačem. Plus se lako zavuče ispod velikog kreveta u spavaćoj (odatle je izašao kao iz bitke jadan), bebinog kreveca itd.
Svakako, ako nam se pokaže kao nešto vredno ulaganja u narednih godinu dve, uzeću definitivno jači i veći model. Za sada obećava.