Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Moje prvo dete ludi kad treba da sakupi igračke da bi usisao Mićko (s20+), a drugo dete uživa, jer ga zvuk usisavanja uspava za 3 min. 😄
Usisavanje se obavlja svakog dana a pražnjenje svakog drugog, glavna četka se takođe čisti svakog drugog dana od dlaka. Pad-ove za mop imam 20ak tako da se i oni menjaju svakog dana i stvarno se primeti da je kuća čista. Kod mene je odnos tepiha/parketa nekih 70/30%.

Zavisi ti od površine i količine igračaka, ako ćeš baš precizno. Za tipičnu dnevnu sobu ako nemaš razabacano svuda baš igračke, ne može ti trebati više od 5 min da ih raspremiš.
Ne da ih posložiš sve da bude spremno za goste :) nego da ih skloniš da ne smetaju robotu. Meni za to ne treba više od 2, 3 min a prostor je velik.

U tom kontekstu, uvek je bolje tako nego da sama usisavaš plus brišeš pod. Mop funkcija se često zaboravlja, a jako je korisna i inače, kamoli sa malim detetom/bebom.

Ostatak odluke za kupovinu baziraj i mimo same dnevne sobe. Od mene preporuka za Xiaomi

Neki modeli su jako tihi. Mi smo dosta rano nabavili tu spravu, Roborock S5, a sad smo verni brendu i niskoj ceni ćapili Q5 Pro. Veoma je tih, tiši od aspiratora u kuhinji na srednjem režimu i neuporedivo tiši od S5. Na drugoj brzini od 5 praktično ne smeta ni kad smo mi u kući, dok je S5 baš iritantan.

@CarnX puštaj robota kad izađete. Mi smo tako radili.
Pa tako smo i radili uglavnom, nego kad sa 2 deteta krenes da se spremas za napolje to traje i na kraju kad se uhvatim za kvaku skontam da nisiam pokupio igracke, podigao stolice da bi pustio rokija, odustanem od usisavanja... a X puta se desilo da sve spredim, podignem stolice izadjem napolje i zaboravim da ga ukljucim... i tako nam je jedno vreme roki non stop stajao pod krevetom...
sad vec pustam kad hocu, porasli dovoljno da se ne plase...
S5 max je bas postao bucan posle evo koliko godina... razmisljam se da uzmem novog, da bi mogao da usisava dok deca spavaju...

Posle par meseci čekanja da padne cena,i svakodnevnog zvocanja žene,konačno popustih i kupih Miću (s20+) za 29850din .
Malo pre sam ga otpakovao pa javljam utiske.

Neverovatno, ja sam ga kupio čim je izašao za 28k din, umesto da mu je cena pala za sve ovo vreme, on je još i poskupeo.

To da ...
Gledam da ga kupim od Novembra,ništa nije pala cena..
Jedno pitanje, pošto mi je kuća na spratu,da li postoji mogućnost da se stave 2 stanice za punjenje?(jedna na jednom druga na drugom spratu)

Ne znam šta će ti to, samo napraviš mape za spratove i kad ga pustiš da radi, on prepozna sprat i učita adekvatnu mapu. Kad završi, spustiš ga na bazu i to je to. Screenshot_20250311_220849_Xiaomi Home.jpg

Hvala na odgovorima vezano za decu.
Od posla ne moze da se pobegne, al makar ako moze robot da pomogne ja sam presrecna.

Pitala bih vas jos i sta se desava ako robot naidje na prepreku koju nije uneonu mapu? Da li moze samo da zaobidje ili se zbuni?
Krevetac pomeramo levo desno i kolica decija nikad nisu na istom bas mestu. Jel moze on to da zaobidje i ide dalje?

Naravno.

Nazad
Vrh Dno