Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Pozdrav,
dobio sam neki kupon od ananasa i izadje me trenutno xiaomi e5 model poprilicno jeftino tj oko 5000
da li se isplati za taj novac i da li mi neko moze reci nesto vise o njemu na osnovu koriscenja i iskustva
pokusavam da saznam da li samo usisava ili ima i mop
da li preko aplikacije skenira put kojim ce ici tj stan ili...posto tu info ne mogu da nadjem u specifikacijama
Hvala unapred

Ne vidim jedino da mapira, sve drugo mi deluje OK. Čak je zbog manjka senzora vrlo nizak, što nekom može biti bitnije od lidara itd.

Deluje kao top ponuda za 5k din. Taman da nam napišeš kako si zadovoljan.

Pozdrav, kupila bih Xiaomi x10 robot usisivac, interesuje me ako neko ima informaciju da li u toku usisavanja ako se napuni da li sam odlazi do baze da se isprazni ili se prazni tek kad celu kucu prodje pa ode do baze?

Pozdrav,
dobio sam neki kupon od ananasa i izadje me trenutno xiaomi e5 model poprilicno jeftino tj oko 5000
da li se isplati za taj novac i da li mi neko moze reci nesto vise o njemu na osnovu koriscenja i iskustva
pokusavam da saznam da li samo usisava ili ima i mop
da li preko aplikacije skenira put kojim ce ici tj stan ili...posto tu info ne mogu da nadjem u specifikacijama
Hvala unapred
Mnogo ali mnogo bolja kupovina ti je s20 koji košta oko 18k. E5 model nema mapiranje, svaki put usisava sve, ne možeš da mu odrediš posebno prostorije, to znači da svaki put pravi novu mapu ako si napravio neki razmeštaj.
Pozdrav, kupila bih Xiaomi x10 robot usisivac, interesuje me ako neko ima informaciju da li u toku usisavanja ako se napuni da li sam odlazi do baze da se isprazni ili se prazni tek kad celu kucu prodje pa ode do baze?
Nemam taj model ali mislim da tek nakon što odradi zadatak ide na bazu da se isprazni.

Da li je neko kupovao kese za Roborock (po mogućstu S7 MaxV Ultra) na Aliexpressu i kako su se pokazale?

@Luce
Mislim da se svi usisivači prazne tek kada završe sa usivavanjem, jer je posuda dovoljno velika, a prljavština je kompresibilna i veličina posude nikad neće biti problem. Naravno, pričam o normalnih usisavanjima, ne verujem da neko usisava šut posle majstora robotom. Da je veličina posude problem, morala bi i kesa na stanici da se menja posle 5-6 usisavanja.
- Nisam testirao, imam 2 mačke i bude "peska" koji razbacaju iz njihovog toaleta, ali nikad to nije toliko da bih se uopšte zapitao da li će posuda biti dovoljna.

Mopiranje je druga stvar, pa u toku pranja podova ide da pere krpu 1-2 puta kod mene sa Roborock S7 MaxV Ultra u stanu od ~60 kvadrata. Kako odlučuje kada pere krpu, ne znam. Nekad mi pere jednom, a nekad 2 puta tokom mopiranja.

Da li je neko kupovao kese za Roborock (po mogućstu S7 MaxV Ultra) na Aliexpressu i kako su se pokazale?

@Luce
Mislim da se svi usisivači prazne tek kada završe sa usivavanjem, jer je posuda dovoljno velika, a prljavština je kompresibilna i veličina posude nikad neće biti problem. Naravno, pričam o normalnih usisavanjima, ne verujem da neko usisava šut posle majstora robotom. Da je veličina posude problem, morala bi i kesa na stanici da se menja posle 5-6 usisavanja.
- Nisam testirao, imam 2 mačke i bude "peska" koji razbacaju iz njihovog toaleta, ali nikad to nije toliko da bih se uopšte zapitao da li će posuda biti dovoljna.

Mopiranje je druga stvar, pa u toku pranja podova ide da pere krpu 1-2 puta kod mene sa Roborock S7 MaxV Ultra u stanu od ~60 kvadrata. Kako odlučuje kada pere krpu, ne znam. Nekad mi pere jednom, a nekad 2 puta tokom mopiranja.
Ja se to pitam iz razloga sto imamo psa pa ce biti tu i dlaka, mislim da one zauzmu prilikom usisavanja puno mesta u spremniku pa reko da proverim da li se prazni kad se napuni, ali s obzirom da ce se redovno usisavati mislim i ja da nema sanse da se napuni prilikom jednog usisavanja.

E sad jos jedno pitanje ako ima neko preporuku, da li je bolje uzeti model x10 ili x20+ za 15 hiljada vise? U radnji su rekli da je razlika u rotirajucim cetkama za mop, drugaciji laser navodno ima i sam pere i susi krpe za mop.

E5 ima samo bočne četkice, nema valjak. Ja to ne bih uzimao za ozbiljno usisavanja, možda za tih 5k kao ispomoć za neki sa lidar/radar koji ne može da se podvuče pod nameštaj.

Ja se to pitam iz razloga sto imamo psa pa ce biti tu i dlaka, mislim da one zauzmu prilikom usisavanja puno mesta u spremniku pa reko da proverim da li se prazni kad se napuni, ali s obzirom da ce se redovno usisavati mislim i ja da nema sanse da se napuni prilikom jednog usisavanja.

E sad jos jedno pitanje ako ima neko preporuku, da li je bolje uzeti model x10 ili x20+ za 15 hiljada vise? U radnji su rekli da je razlika u rotirajucim cetkama za mop, drugaciji laser navodno ima i sam pere i susi krpe za mop.
Nema šanse da se napuni posuda, sve i da mesec dana uopšte ne usisavaš. Ali sobzirom da imaš psa, treba da uzmeš neki sa četkom ispod, idealno sa dve četke, jer takvi najbolje usisavaju dlake. Testove imaš na linku koji sam ostavljao. Sada je novo što Roborock ima kao jednu četku, ali je ona prekinuta na pola (dakle 2 manje četke u nizu umesto 2 standardne veličine paralelno) i na njima se mnogo manje zapletu dlake.

Nema šanse da se napuni posuda, sve i da mesec dana uopšte ne usisavaš. Ali sobzirom da imaš psa, treba da uzmeš neki sa četkom ispod, idealno sa dve četke, jer takvi najbolje usisavaju dlake. Testove imaš na linku koji sam ostavljao. Sada je novo što Roborock ima kao jednu četku, ali je ona prekinuta na pola (dakle 2 manje četke u nizu umesto 2 standardne veličine paralelno) i na njima se mnogo manje zapletu dlake.
Ako 3 meseca UOPŠTE NE USISAVAŠ, posuda se SIGURNO neće napuniti :LOL:, ali kada prvi put posle tih 3 meseca usisaš, sasvim je realno da će biti neophodno pražnjenje posude.

Nemam tepihe, nemam kućne ljubimce, ali mesec dana nema šanse da stane u jednu posudu....prizmelje, oko 60m2 poda za usisavanje. Sprat ima malo manju površinu podu za usisavanje, ali uvek više napuni posudu. Način upotrebe prostora se razlikuje, da ne idem u detalje, ali ima smisla da gore ima više materijala za usisati.

Ne zezaj bre, podrazumeva se da sam mislio da posuda neće biti puna ako prvi put posle mesec dana (nisam rekao 3 meseca, mada me ni to ne bi iznenadilo da ne pravi problem) ne usisavanja usisa robotom. Dlake su ekstremno kompresivne i robot sve sabije u posudu, pa posle prebaci u dock. Uostalom, kažem da je kesa u docku (makar na Roborocku) maksilamno 10 puta veća od posude u robotu (mada bih rekao da je mnogo manje od toga). Kesu nisam makar godinu dana menjao i opet je sve usisavao i prebacivao u nju (a ona na dodir ruke bila maltene kao lopta tvrda). Ne kažem da tako treba, ali zaista ne verujem da će posuda u robotu biti ograničavajući faktor za 60 kvadrata i jednog psa čak i posle mesec dana ne usisavanja.

P.S. Ako nemaš tepihe i ljubimce, ja ne znam čime se napuni robot da posle mesec dana...
P.P.S. Za dve mačke, 60 kvadrata, Roborock S7 MaxV Ultra sam puštao posle 15 dana (po povratku sa odmora) i nije bilo nikakvih problema (i ne vraća se da prazni posudu u sred usisavanja).

Iznenadio bi se koliko se razlikuje količina prašina u različitim delovima grada. Zatim od vrste i strukture objekta i materijala od kojih je građen.
Deo kuće koji sam gore pomenuo je oko 160m2, da zatvorim sva vrata koja postoje, preko 100m2 ostaje jednozapreminski prostor, vazduh stalno cirkuliše.

Na poslu, gde bih očekivao mnogo više prljavštine, slična površina, veća frekvencija ljudi, ulazi se sa ulice, prljava obuća, ambalaža....mnogo manje sakupi na dnevnom nivou, nego onaj kućni. Da, bude prljavije (komadići zemlje, kamenčići, komadići kartona, gumice, kesice silica gela....), ali zapreminski bude značajno manje.

Ako 3 meseca UOPŠTE NE USISAVAŠ, posuda se SIGURNO neće napuniti :LOL:, ali kada prvi put posle tih 3 meseca usisaš, sasvim je realno da će biti neophodno pražnjenje posude.

Nemam tepihe, nemam kućne ljubimce, ali mesec dana nema šanse da stane u jednu posudu....prizmelje, oko 60m2 poda za usisavanje. Sprat ima malo manju površinu podu za usisavanje, ali uvek više napuni posudu. Način upotrebe prostora se razlikuje, da ne idem u detalje, ali ima smisla da gore ima više materijala za usisati.
Tačno tako. Kad sam prvi put uključio S20+ prošlo je otprilike desetak dana od prethodnog usisavanja (što da se cimam, kad stiže robot koji će to umesto mene :D). Veliki stan, tri sobe su sa tepisima. Uključio ga da usisava sve, on se vrteo po kući, pravio mapu. Kad je završio, posuda je bila puna toliko da je komad sabijene prašine ispao napolje kad sam je izvadio da je ispraznim (ja sam mislio da ima opciju da se vrati na bazu kad mu se napuni posuda, ali ispostavilo se da nema). YMMV što kažu, ali posuda definitivno može da se prepuni i nije za to neophodno da se ne usisava mesecima.

S20+ inače ima jako malu posudu

Malo smo se našalili gore, fora sa prljavštinom u posudi je da koliko god malo da je ima, prvo prekrije zid na filteru. Ako je kutijica sa ručnim pražnjenjem zaista je poželjno isprazniti svaki put ili na svakih nekoliko desetina kvadrata. Recimo, kod mene često odradi kuhinju i ulazni hodnik i tu stvarno ne bude skoro ništa u kutijici....suvo grožđe, mrvice, ovsena pahuljica i slično....odnosno prašina sa obuće....ali to je ukupno 20ak kvadrata i 7 dana da te dve prostorije radi svaki dan, posudica je i dalje bukvalno prazna.

Q5 Pro sam ćapio na dobrom sniženju za drugu lokaciju. Baš velika posuda za đubre. Misterija mi je kome treba dodatna baza što izvlači iz njega.

Nisam našao argumente za skuplji uređaj, vođen pozitivnim višegodišnjim iskustvom sa S5. Taman je malo unapređen, tiši, jači. Najbitnije da ima potrošnih stvari sa AliE.

Ispao mi je filter za usisivac s20 u wc solju dok sam ga cistio.... onaj filter sto lici na hepa stil filtera vazduha, pokusao sam da nadjem zamenski online i nigde ne vidim ni na zvanicnom sajtu niti igde da ima da se nabavi, ne samo filter nego i neki drugi zamenski delovi za ovaj usisivac, slicno vidim da je i sa drugim usisivacima xiaomia, a trenutno takodje imam problem pronalazenja zamenskih delova za njihove druge uredjaje...
Da li iko zna prodavnicu u srbiji da ima zamenske delove za S20

Edit:
vidim da moze da se pere, doduse samo sa vodom, nisam bas odusevljen da iz wc solje samo splaknem vodom, svakako pitanje gore idalje stoji, hvala unapred

Poslednja izmena:
Sve naručujem sa AliE za Roborock, pola robota sam zamenio delovima odande. Probaj KP ako ti se žuri.

I da, filtre ne treba prati, iako piše na svim mogućim uređajima sa takvim filtrom da se peru. Posle jednog pranja svaki se degradirao. Ja ih lupam dok ne prestane da ispada prašina, posle svakog pražnjenja posude, i to je sve. Kućište i plastike operem ponekad, ako eskalira, ali uglavnom ne perem nikad ništa. Filtri su jeftini, uvek imam, ako ne u rezervi, onda potrošne delove u dolasku iz Kine.

Proveri da li paše od E10 filter, negde je tako navedeno.

Stigao danas paket sa aliexpressa, sve probano, sve pase na s20+, izasko oko 11 dolara sa shippingom, stiglo za 16 dana

Pogledajte prilog 467111
Edit: zaboravih Link
Meni je stigao paket, ovako sličan komplet, platio 9 dolara, ali carina traži 2450 din., pa sam ga vratio. Pošljilac je napisao da paket vredi 65$, pa su ovi sa carine pomislili da je to neki alat za CNC mašine.
Naručiću iz ovog šopa, za koji si ostavio link, valjda ću bolje proći.

Sve naručujem sa AliE za Roborock, pola robota sam zamenio delovima odande. Probaj KP ako ti se žuri.

I da, filtre ne treba prati, iako piše na svim mogućim uređajima sa takvim filtrom da se peru. Posle jednog pranja svaki se degradirao. Ja ih lupam dok ne prestane da ispada prašina, posle svakog pražnjenja posude, i to je sve. Kućište i plastike operem ponekad, ako eskalira, ali uglavnom ne perem nikad ništa. Filtri su jeftini, uvek imam, ako ne u rezervi, onda potrošne delove u dolasku iz Kine.
Jel su i kese dobre sa AE za Roborock?
Uzeo bih za S7 MaxV Ultra, vidim da ih ima 4 komada za 4,4€

Verovatno jesu, pogledaj neku prodavnicu sa puno ocena i pročitaj najbolje i najgore recenzije. Za S5 sve što je do sad stiglo je odlično i iskorišćeno je. Uključuje i glavni motor rotor četke, motor za laser i bateriju.

Mislim da sam sve poruke isčitala sa ove teme pre dva meseca i kupila S20
Dva meseca kasnije, prezadovoljna sam, nisam izvadila običan usisivač od tada. Još sam sa alija naručila četke i krpe za male pare i odlično se uklapaju.

Xiaomi S20?

Ispao mi je filter za usisivac s20 u wc solju dok sam ga cistio.... onaj filter sto lici na hepa stil filtera vazduha, pokusao sam da nadjem zamenski online i nigde ne vidim ni na zvanicnom sajtu niti igde da ima da se nabavi, ne samo filter nego i neki drugi zamenski delovi za ovaj usisivac, slicno vidim da je i sa drugim usisivacima xiaomia, a trenutno takodje imam problem pronalazenja zamenskih delova za njihove druge uredjaje...
Da li iko zna prodavnicu u srbiji da ima zamenske delove za S20

Edit:
vidim da moze da se pere, doduse samo sa vodom, nisam bas odusevljen da iz wc solje samo splaknem vodom, svakako pitanje gore idalje stoji, hvala unapred

Ma da
Imaš na aliju filter ako misliš na ovaj sa slike, oko 600din je bio ovaj paket

Prilozi

• Screenshot_20241213_175852_AliExpress.jpg
    Screenshot_20241213_175852_AliExpress.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 18
Da li ima neko rešenje za Xiaomi S20+ ako manje vode dolazi do jedne krpice?
Primetio sam da dok cisti pod, da je jedna suva, koristio sam demineralizovanu vodu.

Možda samo dok krene, pa se nije još natopio pad. Probaj na level 3 za mop pa nek radi tako po nekim pločicama duže da se pročiste kanali.

Svakako nije na odmet da krpe nakvasiš pre postavljanja

Da li ima neko rešenje za Xiaomi S20+ ako manje vode dolazi do jedne krpice?
Primetio sam da dok cisti pod, da je jedna suva, koristio sam demineralizovanu vodu.
Meni se to dešavalo. Probao sam da produvam kanalić koji dovodi vodu, u samo uređaju to nije problem ali onaj u posudi malo teže.

Na kraju to trajalo oko mesec dana, pa je na oba prestalo da vlaži. Tad sam poslao u servis i dali su mi nov uređaj. S10+ je u pitanju

Nazad
Vrh Dno