Šta je novo?

Xiaomi 17 / 17 Pro / 17 Pro Max

Juce tetka uzela 14 note pro plus pa sam joj podesavao sve i prebacivao sa starog telefona, sta znam meni onaj UI izgleda naprednije od Samsunga koji ja imam na S23U.

Imaju te neke sitnice koje Samsung nema, izgleda ispolirano, nije kao nekad MIUI sto je patio od toga da zabada i slicno.

Jedva cekam da vidim ovaj u radnji uzivo kako radi i sve to, sto se mene tice vec su me kupili po prilicno.

Ja sam htela sledeće godine da se nadogradim na iPhone 17 ali sad nesto gledam ovaj xiaomi 17 pro....ipak da sačekam da vidim hoće li izaći za naše tržište i po kojoj ceni. Jedino me zeza glupi icloud što sve bekapujem tamo i što kopiram sa telefona na ipad i obrnuto.

Zanima me kad se ocekuje evropska prodaja Xiaomi 17 modela?

Vidim da se u Kini ozbiljan hajp podigao oko Xiaomi 17 pro modela.

847€

Giztop.jpg

MTS.jpg

A1.jpg

Yettel.jpg

1000$

Poslednja izmena:
Pozdrav društvo.
Meni ova serija 17 izgleda top, da ne kažem brutalno uopśte mi ne smeta što je naziv kopiran od IP.
Što se izgleda tiče, da li je kopiran ili nije, ko prati Xiaomi zna da godinama unazad na određenim modelima imaju već sličan dizajn. Da li je ponovo uradjen isti zato što je IP izbacio takav ili slučajnost, mislim da je ne bitno.
Dvosteuki ekran je meni lično pun pogodak ( najviše zbog korišćenja zadnjih kamera ).
Obzirom da X17 Pro Max dolazi sa ogromnom baterijom bar na papiru,nadam se da će solidno izdržati.
Čekam da se pojavi EU da neko uradi kvalitetne testove baterije i kamera i ako zadovoljava moje uslove, to je to.
Svidja mi se što i kineska verzija podržava sve kanale ( e-sim mi je totalno ne bitan ) jer mogu iz Kine da ga nabavim tako da možda i jeftinije prođem.
Naravno da će biri hejtera koji gotive IP tako da mogu slobodno da izbdae jos 1000€ preko pa da uzmu njihov max 😀
Probao sa IP, nije to za mene, a i neke aplikacije koje ja koristim nema za njega.

U svakom slučaju Xiaomi je rekao da ovim modelom napadaju direktno Apple i lwpo su ga napali

Dok IP ne promeni neke stvari, za mene je Xiaomi kralj telefona. 😊

🙃

Koja je razlika izmedju 17 i 17 Pro? Vidim istih su dimenzija.

Koja je razlika izmedju 17 i 17 Pro? Vidim istih su dimenzija.

Zadnjem izgledu, 17 nema zadnji ekran, mozda i u nekoj kameri, bateriji.

Jedino nisam primetio da imaju IR blaster, a meni je to bitno :-/

Ima razlika:

Jedino chipset što vadi stvar :)

Nezvaničan info da će za EU tržište stići samo običan 17 model i Ultra u februaru. Doduše kada se pogleda unazad, to su i do sada radili na žalost...

Pa 17 mi nije ni na vidiku zanimljivosti.
Ultra ce biti preskupa zbog kamera koje meni realno ne trebaju.

Nista onda, izgleda da cemo se zadrzati na budjavom samsungu.

Nezvaničan info da će za EU tržište stići samo običan 17 model i Ultra u februaru. Doduše kada se pogleda unazad, to su i do sada radili na žalost...

Koliko sam negde video da će 17 biti svem tri varijante puštene za EU.

ako bude mogao da se otključa bootloader verovatno ću da iscimam kinesku verziju u nekoj skorijoj budućnosti

Prihvatljivo. Još kada bi moglo da se nabavi preko AliExpressa, garancija nije ni potrebna.
Ne znam da li je samo cena ugradnje plus deo ili odvojeno rezervni deo.

ne znam, meni je ekstra stvar, napokon neka novina, i ako je zapravo već bila pa je zaboravljena.

mali ekran koji može da služi kao AOD, da vidiš notifikacije, kontrolišeš muziku, slikaš selfije glavnom kamerom, mali ekran za vidžete poput tajmera itd.

ja recimo ostavljam telefon na stolu na ekranu u 99% slučajeva, i sekundarni mali ekran bi mi super značio.

u svakom slučaju je bolje da ga ima i da ga ne koristiš nego da ga nema a da ti treba.
Odlicna stvar taj mali ekran. Jos kad bi izbacili selfi kameru. Ako taj ekran pozadi zazivi, prednja kamera je ne potrebna.

Čekaj zbog čega 17 Pro i max nema u Evropi?
Deluje bolesno dobro uređaj hardver je ludilo, sad ne znam kakav je taj njihov UI HyperOs naspram Samsung OneUI

Pa za razliku od prošlih Pro modela, ovaj je baš full Kinez u svakom smislu - besramna kopija iP 17 Pro Max, sa manje-više gimmick ekranom pozadi. Telefon bukvalno pravljen za prosečnog Kineza :D

Realno, za Evropljane su običan Xiaomi 17 i Ultra mnogo bitniji modeli.
A i ja mislim da nikada ne bih uzeo ovaj Pro Max, pored Ultra verzije. Ali ne kažem da je loš fon, zapravo je odličan na svim poljima, samo je krindž kopija ajfona sa gimmick ekranom na poleđini, meni to nije potrebno.

Nekako sam mišljenja koliki su hajp digli sa ovim drugim ekranom da ćemo globalno dobiti bar jedan pro model, a sigurno ćemo dobiti i manje baterije nego kinezi.
Realno imao je Xiaomi već ovakav dizajn ali su sa imenom odradili besramnu kopiju.

Moje je mišljenje da je drugi ekran više skrnavljenje nego unapređenje mobilnog uređaja. Čist gimmick koji nema neku praktičnu, a ni logičnu vrednost. Jednostavno ne znam koje su to okolnosti ili situacije u kojima bi zadnji ekran predstavljao komoditet kao alternativa normalnom korišćenju uređaja. Jedino zbog selfija, ako izuzmemo totalno uvrnuti socijalni momenat u kojem se fotkaš sa telefonom okrenutim naopako.

Imate na GSM arena glasanje da li želite neki od Xiaomi 17 modela
Navalite možda nam ispune želju pošalju za Evropu

Nazad
Vrh Dno