Šta je novo?

Xiaomi 17 / 17 Pro / 17 Pro Max

Će da bude.
U svakom slučaju zanimljivi modeli, non pro model kreće sa cenom od 630$ u Kini, pro 700$, po svemu navedenom sasvim dobri komapkt telefoni.
Pa se obzirom da je 15t pro startovao sa 100k+ dinara kod nas, osnovni 17 neće biti ispod 120k

Pa se obzirom da je 15t pro startovao sa 100k+ dinara kod nas, osnovni 17 neće biti ispod 120k
To stoji. Ko može da pazari u EU (tradingshezen 750€) je dobra ponuda. Otprilike je ultrawide kamera prosek, ostalo je sve unapređeno, što i nije loše, bolje dobar zum nego ultrawide.

Zeleni izgleda brutalno. Ovako nešto apple da je izbacio ne bi moglo da si živi od njihovih botova godinu dana :)

Каква копија Ајфона ***...
Али опет, свиђа ми се како изгледа, и боја...

17 pro max je samo za kinu ili sam ja pogresno razumeo?

Ako nije, ovo cu uzeti posle S23U, posto samsung ocigledno ne zeli da izbaci novi model telefona vec recillira stari iz godine u godinu. 7500mah? Take my money

Jel ovaj 17 pro max treba da izigrava ultru? Gde je senzor od 1"? Deluje da idu unazad sa kamerama, prvo su imali 1" i varijabilnu blendu, pa samo 1" bez blende i sada imaju samo. 🤣

Ово је више preview него што је review.
UW камера је испод овог острва са екраном скроз доле, тако да тек треба да изађе неки крштен тест хардвера, што камера, што батерије, ово је више презентација шта има/може на први поглед. Осим што је копија Ајфона, има доста иновација које одскачу од осталих телефона, што им од мене доноси респект.

Главна мана им је што немају свој јединствени правац, већ покушавају да направе андроид копију ајфона. Није да немају публику, али им недостаје конзистентност и стално по мало лутају.

То је главна мана генерално и Андроида/Гугла. Са сваком новом верзијом све више личе на IOS, уваљују гомилу свог крша, али и произвођачи су криви, прешли сви на титанијум, сад кад је Епл на алуминијуму, врв ће се и аднроид флегшипови вратити на алуминијум.

Pa zbog naziva, postoji običan 17, 17pro i taj pro max kao nešto najbolje, zato pitam. Nisam znao da će biti i 17 pro max ultra mega giga turbo...😂

Главна мана им је што немају свој јединствени правац, већ покушавају да направе андроид копију ајфона. Није да немају публику, али им недостаје конзистентност и стално по мало лутају.
To kopiranje za sada najbolje Google radi.

Pa zbog naziva, postoji običan 17, 17pro i taj pro max kao nešto najbolje, zato pitam. Nisam znao da će biti i 17 pro max ultra mega giga turbo...😂
Ma jok, taj Pro Max krindž sa nazivom je pokušaj da se nakače na talas hajpa iP 17 Pro Max, klasična kineska posla.

17 Ultra stiže u februaru ili martu 2026.

Sviđa mi se ovaj ekran pozadi, možeš da slikaš selfije sa dosta boljim kvalitetom, što će baš na Šaomiju doći do izražaja. A po potrebi i širinom kadra.

То је главна мана генерално и Андроида/Гугла. Са сваком новом верзијом све више личе на IOS, уваљују гомилу свог крша, али и произвођачи су криви, прешли сви на титанијум, сад кад је Епл на алуминијуму, врв ће се и аднроид флегшипови вратити на алуминијум.
Koji svi su prešli na titanijum ? 😬

Koji svi su prešli na titanijum ? 😬
Самсунг, Шаоми је прошлу генерацију имао титанијум, 15 про чини ми се?
Е сад, не знам јел сваки про имао рам од титанијума, или је била само одређена верзија, знам да су тестирали јутјубери.

I 14 Ultra je imao verzije sa alu i titanijumskim ramom, ali ne znam po kom principu su ih ugrađivali.
Ali sve to što smo nabrojali je daleko od nekog opšteg prelaska na titanijumske okvire telefona, aluminijum je i dalje daleko najzastupljeniji materijal.

Ma jok, taj Pro Max krindž sa nazivom je pokušaj da se nakače na talas hajpa iP 17 Pro Max, klasična kineska posla.

17 Ultra stiže u februaru ili martu 2026.
Na stranu to sto je naziv Pro Max sam po sebi najblaze receno diskutabilan. Mada, kako god ih Apple nazivao, ne bi bilo previse zamerki.

Mene interesuje hoce biti i ultra iznad ovog svega ili je ovo sad final flagship? Cekam da vidim jel se pregreva kao i 15 ultra i srce bateriju ko sretan kada se udje u kameru.

Dolazi li zvanično u EU ovo čudo ? Meni ovo izgleda iskreno odlično, da, iskopiran iphone kao nikad do sada s tim što ovdje grba djeluje smislenije skroz zbog tog ekrana. E sad, 2 ekrana, kako li će baterija to da trpi, vidjećemo. 7500 mAh djeluje impresivno na papiru samo, svjedoci smo da silicijum-karbonske baterije nisu efikasne ni blizu litijum jonskim, ipak je ta tehnologija još u razvoju

Dolazi li zvanično u EU ovo čudo ? Meni ovo izgleda iskreno odlično, da, iskopiran iphone kao nikad do sada s tim što ovdje grba djeluje smislenije skroz zbog tog ekrana. E sad, 2 ekrana, kako li će baterija to da trpi, vidjećemo. 7500 mAh djeluje impresivno na papiru samo, svjedoci smo da silicijum-karbonske baterije nisu efikasne ni blizu litijum jonskim, ipak je ta tehnologija još u razvoju
Ovaj dizajn je bukvalno Xiaomi dizajn, i to osim Mi11 Ultre samo budžet Poco

1000001626.jpg

Imaju 10 ovakvih modela u poslednjih par godina. Šta ovde tačno kopiraju Apple?

Ništa, osim naziva 17 Pro Max.

Super im izgleda ovo iako pozadinskom ekranu vidim svega dve-tri praktične upotrebe. Kopirali su iP imenima, nema šta, ali priča da su kopirali i dizajn bi možda pila vodu da već pet godina nemaju telefone sa baš ovakvim kamera ostrvom pozadi. Pritom su za moj ukus Xiaomi lepši i čistijih linja. iP pro modeli su nekako natrpani pozadi sa onim novim kvadratom dole i kamerama/flešom razbacanim svuda po ostrvu gore. Plus bočne stranice nekako buckaste i nedefinisane. Iskreno mi Xiaomi izgleda kao više premium i sa više stila.

Nazad
Vrh Dno