Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Normalan korisnik koristi telefon par godina max i zameni ga. Ne planira u grob da ga nosi 🙄

ma punite ga do kraja i ne razmišljajte.
ove nove SI C baterije su izdržljivije svakako.

a druga stvar, možeš da ga čuvaš i maziš i paziš i onda dođe Xiaomi/Oppo/Vivo/Samsung/Apple, saseku 30% baterije jednim ažuriranjem i eto ti, džaba si ga čuvao 😀

Ja sam vam napisao sta najvise utice na vek baterije, na svakome je da odluci kako ce svoj telefon da koristi. Moji telefoni se u porodici koriste i po 5 godina, ja menjam telefon na 2 godine i porodici odlazi gotovo u fabrickom stanju.

Ja sam vam napisao sta najvise utice na vek baterije, na svakome je da odluci kako ce svoj telefon da koristi. Moji telefoni se u porodici koriste i po 5 godina, ja menjam telefon na 2 godine i porodici odlazi gotovo u fabrickom stanju.
Ne znam kako će da zvuči ali napisa ću onako kako je .
Motorolu E 5 odneo sam na reciklažu u A1 ...u kutiji kako sam dobio sa računom i garancijom ...
E sad zamisli te kako čuvam nešto što sam tek kupio .

ma punite ga do kraja i ne razmišljajte.
ove nove SI C baterije su izdržljivije svakako.

a druga stvar, možeš da ga čuvaš i maziš i paziš i onda dođe Xiaomi/Oppo/Vivo/Samsung/Apple, saseku 30% baterije jednim ažuriranjem i eto ti, džaba si ga čuvao 😀
Zato ja kupujem Motorolu. Apdejta nema 😂

Jedno je cuvanje - moje sve stvari su u skoro pa "mint" stanju i posle x godina.
Ali ovo sa baterijom je neracionalno preterivanje.
Upravo. Opšte poznata stvar da je za bateriju najbolje da se drzi izmedju 20 i 80 posto. Ali time "bacamo" 40 posto kapaciteta baterije. Bateriju od 5k mAh koristimo kao da ima 3k mAh. U prevodu borite se da vam kapacitet baterije posle 2 godine ne spadne na manje od 80% time što ćete je sve vreme koristiti sa 60%?! Kapirate li besmisao?
Ja sam prvi za čuvanje svih stvari, počev od tehnike, preko auta pa do nameštaja i odeće, ali mora se imati neka mera i racio u svemu tome.

Po zna koji put objasnjavam.

Bateriju najvise unistava visoka temperatura i duboko praznjenje.

Posto retko ko isprazni bateriju do mere da se on ugasi pa ga napuni posle dva dana, baterije korisnicima unistiva visoka temperatura.

Znaci zagrevanje telefona da ga ne mozete drzati u ruci ili jos gore da vam telefon prijavi da zbog previsoke temperature ne moze nesto da uradi. Ostavljanje telefona na suncu leti, koriscenje telefona na suncu, dok se puni i sl. Ovde spada i cesto brzo punjenje.

Telefon krece da puni najvecom brzinom i tu brzinu odrzava sve dok baterija ne pocne da se pregrejava i onda obara brzinu punjenja. Sto je telefon topliji kad pocnete da ga punite, to ce se on sporije puniti i biti jos topliji (zato ne koristite telefon dok se puni).

Ja recimo Xiaomi 14 punim Xiaomi punjacem od 22W i od 20 do 100% napuni se za nesto vise od 50min, naravno telefon je upaljen ali se ne koristi. Ovo je meni vise nego dovoljno i orginalni punjac od 90W sam koristio svega par puta jer on napuni tel za oko 40min ali je telefon dosta topliji. Uvek koristim standardnu brzinu punjenja.
Gde ima da se kupi original Xiaomi punjac od 90w?

Neka bude da si načelno u pravu. Međutim, još uvek nisam upoznao nekoga kome je brzo punjenje uništilo bateriju. Poznajem dosta ljudi koji koristi Xiaomi telefone koje pune na maksimalnih 120w evo već pune dve godine, baterija ne jenjava, radi kao prvog dana.
Potvrdjujem, Xiaomi 13t pro koristi sin, 18 meseci, non stop cepa 120w, Xiaomi 14 je moj telefon tacno godinu dana, stalno se puni na 90w.
Stanje na oba telefon odlicno.

kakav vam je ram menadžment? jel sve radi kako treba ili se reload-uju aplikacije u pozadini?

1000016399.jpg1000016400.jpg1000016401.jpg
Ovo je moj SOT za današnji dan. Namerno sam instalirao fb i instagram aplikaciju i koristio sam ih danas baš dosta, inače nemam te dve aplilacije na telefonu, nego sam danas '"kao" neki hajde da kažem test uradio. Telefon je skinut u 05h sa punjača (100%), korišćen na 4G po suncu, auto osvetljenje, lokacija, itd... Za mene je ovo i više nego dovoljan SOT. Obično je od 2 do 4h. Kako kada, ali danas sam namerno preterao da vidim hoće li mi baterija izdržati do uveče. Sada u 21:55h imam 24%. Eto, takvo vam je stanje kod mene što se tiče Xiaomija 15.1000016402.jpg

Pogledajte prilog 491501Pogledajte prilog 491502Pogledajte prilog 491503
Ovo je moj SOT za današnji dan. Namerno sam instalirao fb i instagram aplikaciju i koristio sam ih danas baš dosta, inače nemam te dve aplilacije na telefonu, nego sam danas '"kao" neki hajde da kažem test uradio. Telefon je skinut u 05h sa punjača (100%), korišćen na 4G po suncu, auto osvetljenje, lokacija, itd... Za mene je ovo i više nego dovoljan SOT. Obično je od 2 do 4h. Kako kada, ali danas sam namerno preterao da vidim hoće li mi baterija izdržati do uveče. Sada u 21:55h imam 24%. Eto, takvo vam je stanje kod mene što se tiče Xiaomija 15.Pogledajte prilog 491504
Tako se radi test .

Kad se već razvezla priča o bateriji.
@psychofedex imaš li osećaj da se brže prazni baterija ako se puni na top speed na 90w?
Ubeđen sam da mi duže traje ako "normalno" napunim. A nemam sad vremena da testiram.

Kad se već razvezla priča o bateriji.
@psychofedex imaš li osećaj da se brže prazni baterija ako se puni na top speed na 90w?
Ubeđen sam da mi duže traje ako "normalno" napunim. A nemam sad vremena da testiram.
jok, nema nikakve razlike.

ono što može da ti se desi jeste da ga skineš čim stigne na 100%, a Kinezi su poznati po tome da 100% prijavljuju ranije a da se baterija nije skroz napunila.

zato recimo Vivo/Oppo/Xiaomi umeju po pola sata-sat da budu na 100% dok ih koristiš i kao vauuu kakva baterija, a u stvari procenti lažu.

tako da ti se to možda desilo, da si ga imao skroz napunjenog preko prikazanih 100% i "napunjenog" do 100%.

Eto nauči čovek nešto novo svakog dana.
Hvala momci na odgovorima.

jok, nema nikakve razlike.

ono što može da ti se desi jeste da ga skineš čim stigne na 100%, a Kinezi su poznati po tome da 100% prijavljuju ranije a da se baterija nije skroz napunila.

zato recimo Vivo/Oppo/Xiaomi umeju po pola sata-sat da budu na 100% dok ih koristiš i kao vauuu kakva baterija, a u stvari procenti lažu.

tako da ti se to možda desilo, da si ga imao skroz napunjenog preko prikazanih 100% i "napunjenog" do 100%.
Ja zbog toga koriistim neki kabal sa Temua koji ima mali ekrancic gde pokazuje tip i snagu punjenja. Kad dodje na 100% snaga punjenja je nekih 2-1W sigurno još nekih 15min a kad padne na 0W znam da je napunjeno. I da posle toga dugo stoji na 100%.

Prilozi

• IMG_20250512_220515.jpg
    IMG_20250512_220515.jpg
    270.9 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
Stigli pokloni.
I mogu da pohvalim ovu masku ko voli tako nešto
Srecno.
Reci mi samo molim te za ovu masku, kako drzi magnet ako probas da ga "zalepis" za drzac/punjac ili sta vec? Ja sam bio uzeo neku silikonsku fino izgleda i stitiž na dodir je bas prijatna, ali "magnet" je ocaj jedva drzi i ne smem da ga stavim na drzac u kolima..

Ja nisam našao bolje magnetne maske od Nilkinovih, za bilo koji model telefona. Imam ih dve sad za Mi 15, ovu i onu Super frosted magnetic i obe imaju veoma jak magnet, jer ja u kolima imam magnetni držač. Na ovom telefonu sad nije to moguće zbog kamere koja štrči, ali dok sam imao mali S23 imao sam tu Super frosted i znao sam da ga zalepim za frižider i pustim klincu crtani dok mu spremam ručak, a da on ne može da dohvati

Nazad
Vrh Dno