Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Baš smo upoređivali gore, jako je mala razlika u vremenu. Ja punim sa 67 i jako brzo ga napuni. I da uzmeš 120, on će da vuče 90 max u piku punjenja. A za ovo drugo, ja nisam imao nikakav problem sa power dugmetom. Ugasio sam asistenta i normalno mi radi kao on/off
Ali čim se uključi fon, prilikom update on će povući i aktivaciju Google asistent

Izvini ali ne razumem. Ja sam kad sam podešavao telefon isključio asistenta i od tad se nije aktivirao više i nemam nikakvih problema sa tim

Kako god, ja ga ne koristim i prilikom prvog podešavanja sam ga isključio i zaboravio na njega da postoji. Power dugme mi služi za on/off i sve radi kako treba. Juče mi je telefon povukao novi apdejt i ništa se nije promenilo.

Zasto bi bilo sta iskljucivao?

Umesto power, pritisnes u isto vreme power i volume up i to je to.

Kod mene na Xiaomi 13 jednostavne se isključuje pozivanje asistenta, i namestio sam da pritiskom power dugmeta gasom ili restartatujem telefon, kao na screenshotuScreenshot_2025-05-07-10-59-05-066_com.miui.securitycore-edit.jpg

Jel to samo na ćomiju asistent pravi problem ili? Na honoru duzi pritisak pokrece asistenta, a još malo duži restart ili gašenje telefona. E sad jedino ako je nekom problem da mesto 2 sekunde čeka 4 za restart ili gašenje telefona koje inače koristi najviše jednom nedeljno onda je to druga priča...

За које време се пуни пуњачем од 120 w a за које са 67w ?
Ставио га на пуњач са 5% батерије у
17 :17 још пуни ...😀

Kakve probleme? Ja se nisam susreo ni sa jednim. Samo sam isključio asistenta jer mi ne treba. Niti sam imao, niti imam problema.
Pa ne znam, zato pitam. Kazem kod nekih drugih marki kratak pritisak na power dugme zaključava ekran, duzi pokreće asistenta, a još duži meni za restart/isključivanje telefona. Jel kod ćomija nešto drugačije ili? Pitam jer već neko odredjeno vreme ne koristim xiaomi pa ne znam. Vidim ovde se protegla prica na pola strane o tome i stekao sam utisak da ljudi ne mogu da isključe telefon zbog toga sto je aktiviran asistent ili ih zapravo mrzi da još malo zadrže power dugme kako bi iskočio meni za gašenje/restart.

Kada aktiviraš telefon, namešteno je da pritisneš i držiš power dugme sekundu da bi se uključio asistent, a power i volume up da bi se pojavilo dugme za isključivanje/restart. Kako meni lično asistent nije od koristi, ja sam ga samo isključio i ostalo je da se power dugme drži sekund za isključivanje/restart. Jednostavno, i bez problema.

67w od 0 do 100% ravno 50 minuta. To sam ga puštao da se isprazni prvih par puta, inače mi nikad nije na 0 pa se dopuni za pola sata max do 100. I traje mi puna dva dana, još kad radim od kuće pa sam na wifi-ju i nešto duze

67w od 0 do 100% ravno 50 minuta. To sam ga puštao da se isprazni prvih par puta, inače mi nikad nije na 0 pa se dopuni za pola sata max do 100. I traje mi puna dva dana, još kad radim od kuće pa sam na wifi-ju i nešto duze
Znači drugi put da sačekam da se ugasi i tako pet puta i da punim slabijim punjačem od 67w !?

Ja sam ga 2 puta pustio do 0 i napunio do 100 (tako je telefon predložio kad sam ga aktivirao). Sad ga punim do 100 regularno sa 67w i onom "sporijom" opcijom punjenja koja je i dalje dovoljno brza

Onda je sasvim normalno da se ''dobro'' zagreje prilikom punenja. Sve je ok.
Znači da isključim tu opciju !?
Ja sam ga 2 puta pustio do 0 i napunio do 100 (tako je telefon predložio kad sam ga aktivirao). Sad ga punim do 100 regularno sa 67w i onom "sporijom" opcijom punjenja koja je i dalje dovoljno brza
Dobro meni je bio na 5 % i ja ga napunio do 100 % ali pokušaću da se sledeći put isključi i da ga punim punjačem od 67w sporiji režim ...Ima da se puni dva sata....
A možda ga ja lepo spakujem i vratim .

Nazad
Vrh Dno