Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Top, i ja imam neki magnetni u kolima ali ovu masku sto sam uzeo sa magnetom ne smem da držim tu, bas lako pada. Hvala, onda cu videti da nabavim ovakvu.

Gledam sada u A1, ispadne telefon oko 870€, 48k+53.4K.
Ekstra ponuda, ako nisam nešto pogrešio.
Taman supruzi ističe ugovor u septembru.

pozdrav,
da li ima neko ko je mozda (kao ja) razmatrao Samsung s25 obican vs Xiaomi 15 obican?

posle inicijalnog istrazivanja, telefoni su vrlo slicni, iako xiaomi ima vise memorije, po testovima sa yt se ne vidi neka razlika u brzini...(?)

zeleo bih da cujem misljenje cenjenih strucnih clanova ovog foruma :)

Ja sam prešao sa S23 (koji je 99% isti kao S25) na Mi 15. Iako je S23 odličan telefon, MI15 je u svemu daleko ispred. Kamere, baterija, brzina punjenja, količina memorije, brzina povezivanja bt-wifi, osvetljenost ekrana...

Uzeh danas preko one aplikacije Canta+Sizuku da malo debloatujem telefon, i nađem u već obrisanim Mi Dialer, pa sam ga aktivirao i ok nije loš, mada mislim da difoltni Guglov ima više opcija

Uzeh danas preko one aplikacije Canta+Sizuku da malo debloatujem telefon, i nađem u već obrisanim Mi Dialer, pa sam ga aktivirao i ok nije loš, mada mislim da difoltni Guglov ima više opcija
hahah ladno dolazi kao preinstaliran, samo ga oni drže onemogućenim po difoltu.
nisam znao za to.

bolji je MI, lepše izgleda, lepši je ekran kad se poziva. imaš snimanje, možeš da staviš zvuk tipki kao piano.
meni guglov odvratan, ne mogu da ga gledam.

Kontam da obojica imate Mi global rom?
Edit: Koliko sam skontao uređaji koji imaju "MI" u verziji softvera treba da imaju aplikacije kao disabled.
Ovo što sam priključio je moja verzija i ja nemam Mi dialer nažalost.

Prilozi

• Screenshot_2025-05-15-18-50-20-999_com.android.settings.png
    Screenshot_2025-05-15-18-50-20-999_com.android.settings.png
    256.2 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
A gde je snimanje? Ja sam to i onaj voice clear video samo na Google dialeru? I ima i spam detection
@antec ja ne, global

A gde je snimanje? Ja sam to i onaj voice clear video samo na Google dialeru? I ima i spam detection
@antec ja ne, global
šta ti ne? 🤣 ti jesi na globalu,
a ja sam na xiaomi.eu

e vidiš, to je fora, možda zato imam snimanje 🤣
mislio sam da snimanje ide po difoltu na MI dialeru.
evo sad me baš sestra zvala, dole desno je opcija za snimanje

1000004639.jpg

Ja jesam na globalu, iz Mi Store-a i u Mi Dialeru nemam snimanje, mada nije ni da mi treba

Možda bi dobio kad bi koristeći Canta aplikaciju obrisao com.android.phone.cust.overlay.miui

Nema ni jedan global rom snimanje razgovora.. Tako stizu telefoni iz Kine po rezoluciji EU, o bezbednosti i privatnosti korisnika..
Ko hoce snimanje razgovora treba da otkljuca telefon i predje na XEU rom, kao kolega iznad. To se odavno zna.
Ni jedan od romova Ch, RU, EEU, MIX, sve su to romovi dostupni na Xiaomi zvanicnom sajtu.. I nemaju nikakve veze sa XEU romom..

Možda bi dobio kad bi koristeći Canta aplikaciju obrisao com.android.phone.cust.overlay.miui
Alal vera, uspelo je. A ne znam šta sam obrisao 😁. I obrisao sam dosta nekih gluposti. Dobra stvar ova Canta

Prilozi

• Screenshot_2025-05-15-21-37-26-980_com.android.incallui-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-15-21-37-26-980_com.android.incallui-edit.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Znači može i bez menjanja firmware-a, pod uslovom da je global varijanta ili Xiaomi.eu koji u sebi sadrže sistemsku aplikaciju ali u "disabled" stanju.
Što ne znači da mi ne možemo ručno gurnuti iste te aplikacije na isto mesto i probati da repliciramo na zvaničnom EU fw-u.

Moj je global, iz Mi Store-a našeg. Vidim da se malo razlikuje izgled ikonica od ovih gore na Eu rom-u. Ali nebitno, svakako radi

Probao sam ovo snimanje razgovora i odlično se čuje bez da se čuje bilo kakvo zvučno obaveštenje. Izađe samo disclaimer na ekranu koji se reši sa ok i to je to. Tako da sa kombinacijom Sizuku+Canta se dobija Mi Dialer sa snimanjem, i može da se izbriše sve što je višak na telefonu (a ima ga). Ne pišem ovo za stručnjaka, već za ljude koji su kao ja više čačkali i nešto provalili, i svaka čast kolegi @antec koji je znao koji proces treba da se izbriše da bi proradilo snimanje. Verzija softvera kod mene na običnom 15 je 2.0.112.0 VOCMIXM

Poslednja izmena:
Promenio ovaj hejter pricu :D

kad su izbacili prvi review za Xiaomi. svaka druga recenica je bila prozivka, nista mu nije valjalo, u svakoj funkciji/fotografiji je trazio manu itd. kad je izasao Vivo, o vau, dslr, najbolji telefon i slicno.
sad kad su stavili telefone jedan pored drugog, tacno vidis da mu je tesko da pohvali Xiaomi i da mu nije jasno kakav je Vivo :D

ja sam realno dzabe menjao telefon, vise me dosada naterala da promenim i da istrazim nesto novo mada svakako zverka ostaje u porodici i ne ide nidje.
Oppo ≥ Xiaomi >> Vivo.

ako se nateram sutra da odradim neko lepo poredjenje Oppo Master vs Xiaomi Pro mod pre nego sto ga predam sestri, kad se zavrsi F1 i ako bude dobro vreme da izadjem napolje. ako ne, onda nista od poredjenja :D

@ATI` evo ti :D na brzinu izasao malo jer sam obecao, par fotki pa bez' nazad kad je krenula oluja da se sprema

edit - i flickr ubija kvaliter, pa ako vas bas zanima, da uploadujem na postimage, mada je valjda i ovo dovoljno

Poslednja izmena:
@ATI` evo ti :D na brzinu izasao malo jer sam obecao, par fotki pa bez' nazad kad je krenula oluja da se sprema

edit - i flickr ubija kvaliter, pa ako vas bas zanima, da uploadujem na postimage, mada je valjda i ovo dovoljno

Meni ipak bolji Xiaomi, posebno fotografije slikena u sumrak, takodje, tamni delovi na dnevnim slikama vidljivi na Xiaomi, jedina prednost Viva je makro, vise detalja na cvecu.

Meni ipak bolji Xiaomi, posebno fotografije slikena u sumrak, takodje, tamni delovi na dnevnim slikama vidljivi na Xiaomi, jedina prednost Viva je makro, vise detalja na cvecu.
Nemoj mi Vivo molim te 😂

Xiaomi jeste svetliji i ima malo jaci HDR u pro modu nego Oppo u Masteru ali je Master mnogo prirodniji, realniji.
Najbolji primer razlike jeste na kraju, oblacno nebo, gde sa Xiaomijem uopste nisam mogao da prikazem kako se naoblacilo i kako su tamni oblaci dok je Oppo to odlicno uslikao.

Mogu senke da podignem tonalitetom na Oppu a verovatno mogu i da iscackam Xiaomi da bude malo realniji ali se nisam previse zanimao, vise sam isao na point and shoot, doduse Xiaomi -30 sharpness i contrast warm na +6, dok sam Masteru dodao samo vinjetu.

Master iz nekog razloga ima vise taj Leica authentic look nego Xiaomi :D odlicni oba svakako

posto je Flickr smece, evo postimage galerija sa full kvalitetom, pa koga zanima

Racunajte jos da Master ima jpgmax 50mpx i Xiaomi ima 50mpx Pro, ali samo Leica Vibrant, ne podrzava authentic. zato nisam koristio 50mpx ni ja jednom, da bude fer poredjenje.

Nemoj mi Vivo molim te 😂

Xiaomi jeste svetliji i ima malo jaci HDR u pro modu nego Oppo u Masteru ali je Master mnogo prirodniji, realniji.
Najbolji primer razlike jeste na kraju, oblacno nebo, gde sa Xiaomijem uopste nisam mogao da prikazem kako se naoblacilo i kako su tamni oblaci dok je Oppo to odlicno uslikao.

Mogu senke da podignem tonalitetom na Oppu a verovatno mogu i da iscackam Xiaomi da bude malo realniji ali se nisam previse zanimao, vise sam isao na point and shoot, doduse Xiaomi -30 sharpness i contrast warm na +6, dok sam Masteru dodao samo vinjetu.

Master iz nekog razloga ima vise taj Leica authentic look nego Xiaomi :D odlicni oba svakako
Tacno se vidi diferencijacija u odredjenim uslovima.
Definitivno ne postoji idealna smartphone kamera.
Opet kazem, generalno, mom oku ugodinije Xiaomi fotografije, samo mi se ne svidja makro, prejake boje ,,pojedu,, detalje na laticama, recimo...
Greska za Vivo😂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno