Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Screenshot_20250401_235258.jpg
Na leto ide skuter i tablet i slušalice i 100e u koverti 😁

Pa lepo, saslušala su korisnike i buduće kupce pa zamenili projektor. Šteta što nema i kamera kit.

Nikog oni nisu slušali nego im prodaja ide toliko dobro da su morali nešto da menjaju.

da završim smenu pa da ga aktiviram 😄

20250403_171559.jpg

Da te lepo služi dok ga ne olomis od zid kada izađe 16 ultra :)
hvala :D nemoj, prva stvar sad sto sam uradio kad sam ga izvadio iz kutije jeste da sam ga stavio u case. mada ce to verovatno da me drzi par dana pa cu ponovo po svome bez maske

nema greske ni sa jednim.

zapravo su jako slicni i od primera do primera se menja situacija.
Gledas sliku, vidis Xiaomi i taj Leica look, kontrast, prijatne boje, Vivo ispran. Sledeca fotka potputno obrnuto, Xiaomi ispran a Vivo sa tim Leica izgledom i tako u krug.

jedina prednost Vivu jeste HDR, tipa one fotke u crkvi, ali mislim, evo ti gcam i 20 xml-a pa ako hoces HDR, sa gcam-om mozes da imas 3 puta jaci HDR nego Vivo.
Meni i dalje Xiaomi vise prija, uglavnom je meksi i prijatniji. O 30x zumu i detaljima kad zumiras 500% se stvarno ne bih bavio.

A vec sam imao takvu konveraziju danas sa tvorcima STP xml-a :D

zumirao covek na 474% i uporedjuje pojedinacne piksele gde se vidi crtica, gde se ne vidi. ja na 43" 4k monitoru moram da zumiram na 500% da bih video razliku :D
1743724953520.png

ispade da je nakon svih onih prozivki, Xiaomi 15u ipak najlepsi :D
1744108219744.png
1744108247728.png
i jedna uzivo fotografija Viva posto se na promo materijalima to ne vidi dobro

1744108293062.png

Ali samo u toj dvobojnoj Leica varijanti, i to ako se zanemari ružan raspored kamera (koji je očigledno morao da bude takav, zbog ogromnog telefoto modula).

A ljudi su šou, godinama kmeče kako nema pravih inovacija, i kako Apple i Samsung recikliraju jedne iste telefone (kamere) kroz više generacija, a sada se kuka na veličinu kamera ostrva kineskih Pro i Ultra modela.
A onda kad Vivo na nekim modelima smanji senzor primarne kamere i malo stanji tu kamera grbu, onda se kmeči na to što više nema 1'' senzor :D Tačno uopšte nije slučajnost to što Apple i Samsung planiraju da prodaju Slim i Edge tanke telefone (sa osakaćenim kamerama, za veličinu senzora i telefoto modul) za 1000$+. I treba tako.

Ali samo u toj dvobojnoj Leica varijanti, i to ako se zanemari ružan raspored kamera (koji je očigledno morao da bude takav, zbog ogromnog telefoto modula).

A ljudi su šou, godinama kmeče kako nema pravih inovacija, i kako Apple i Samsung recikliraju jedne iste telefone (kamere) kroz više generacija, a sada se kuka na veličinu kamera ostrva kineskih Pro i Ultra modela.
A onda kad Vivo na nekim modelima smanji senzor primarne kamere i malo stanji tu kamera grbu, onda se kmeči na to što više nema 1'' senzor :D Tačno uopšte nije slučajnost to što Apple i Samsung planiraju da prodaju Slim i Edge tanke telefone (sa osakaćenim kamerama, za veličinu senzora i telefoto modul) za 1000$+. I treba tako.

ma meni je priča o dizajnu smešna, činjenica je da ne može jare i pare.
meni je samo smešno što ovde na benchu prozivaju Xiaomi za veliki camera bump a jedini su koji imaju 4 kamere uz HP9.
evo Oppo, dogodine ubacuju HP9, ili 10, ako ga bude, videćemo kakav će im biti camera island.

da se ja pitam, daj mi dizajn Mi 11 ultra sa još većim pravougaonikom i još većim i boljim kamerama, a jabuke i Samsunge neka koriste ovi što vole da imaju bušnu masku da im se vidi jabuka 🤣

dizajn mi je nekad bio bitan kad hardver nije trpeo, ali sad da plaćam neki tamo dizajn sa 4 godine zaostalim hardverom, neka hvala

Nema greske sa obe kamere sto se mene tice jos ima prostora softver da se ispegla u nekim situacijama kod xiaomi al generalno vidim da mu je i video snimanje jako dobro i stabilizacija a velik senzor,to je bas za pohvalu.

prvi put čini mi se da delim fotke sa 15u?

random fotke u poslednjih par dana.
uglavnom fotkam mačku i ženu, a ženu jelte ne mogu tek tako da izbacujem po forumima 🤣

1000001392.jpg1000001393.jpg1000001394.jpg1000001395.jpg1000001396.jpg1000001397.jpg1000001398.jpg1000001400.jpg

Postujemo mi zene, nema brige 😂 Šalim se.
Zbog cega mi se cini da su ti slike lose? Secam se kad si mi slao slike sa 14u bile su dosta bolje.

Postujemo mi zene, nema brige 😂 Šalim se.
Zbog cega mi se cini da su ti slike lose? Secam se kad si mi slao slike sa 14u bile su dosta bolje.
nemam pojma, forum možda?

evo ti flickr pa gledaj bez kompresije.

za sad su dosta lepše i mekše nego 14u, ovakve fotke je i 14u pravio do sredine prošle godine pa su izjednačili oštrinu između authentic i vibrant, nadam se da to neće opet uraditi.

mada me boli uvo i da urade, vratiću stari firmware i neću više ažurirati 🤣 to sam planirao i na 14u da uradim ali se desilo šta se desilo

Dobre su fotke, vidi se taj Xiaomi šmek.

nemam pojma, forum možda?

evo ti flickr pa gledaj bez kompresije.

za sad su dosta lepše i mekše nego 14u, ovakve fotke je i 14u pravio do sredine prošle godine pa su izjednačili oštrinu između authentic i vibrant, nadam se da to neće opet uraditi.

mada me boli uvo i da urade, vratiću stari firmware i neću više ažurirati 🤣 to sam planirao i na 14u da uradim ali se desilo šta se desilo
Do foruma je. U pravu si, mekse su slike, s tim da mi se cini da su na 14u bile ostrije, mozda i gresim.
Na 15u treba jedan dobar abdejt za kameru.

Nemoj nista da vracas 😂

Do foruma je. U pravu si, mekse su slike, s tim da mi se cini da su na 14u bile ostrije, mozda i gresim.
Na 15u treba jedan dobar abdejt za kameru.

Nemoj nista da vracas 😂
nemoj oštrije 🤣

oštrina ≠ detalji.

sad je vibrant svedeniji nego ranije što se boja tiče ali je oštriji dosta i meni je to odvratno, bukvalno kao Samsung.
1000001417.jpg1000001416.jpg1000001418.jpg

evo primer.
mekše je mnogo lepše i prirodnije.
kad gledaš na malom ekranu je možda i ok, ali čim se prebaciš na monitor vidiš koliko je ta oštrina zapravo odvratna.

Nazad
Vrh Dno