Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Bih vrlo rado kad bih znao da će da mi zadovolji potrebe. Telefon manjih dimenzija koji pravi dobre fotke objekata u pokretu (deca, ljubimci) i u uslovima slabijeg osvetljenja, unutra pretežno, dnevne fotke dobro pravi svaki telefon

^ shhhh
Pixel9Pro
🤫

Hvala, ali ne hvala. Morao bih da menjam operatera, mlatim se sa volte/sizuku-om, a volim i da imam servis u zemlji bar

ovo je prvi put da se ne slazem bukvalni ni u cemu sa njim :D osim zapravo dela gde authentic vise nije authentic.
na 15u je sharpening dosta slabiji i skoro nepostojeci na authentic mode-u, vibrant ne bih komentarisao jer bode oci. sto se boja tice, vibrantu je malo smanjena ta vibrantnost a authenticu je malo manje drastican tako da nema neke prevelike razlike sada izmedju dva moda. ima i dalje, u zavisnosti od situacije, ali nije drasticno. ume i authentic da bude ostar u nekim situacijama gde je HDR aktivan ali u 95% slucajeva je "meko ko dusa" 😂 i samo neka ostane tako.

manjak VA ne primecujem za sada, na difoltu mi stoji EV na -0.7, na 14u sam drzao na -0.3.

sto se baterije tice, meni je duplo bolja nego na 14u. grejanje- juce sam ga akao sa gcam-om, jedno pedesetak fotografija gcam i desetak stock i sve to upload na telegram i google photos, telefon nije presao 41. 14u na samo startovanje gcam-a i jednu fotku je vec isao na 45. lik snima i zali se na 33 stepena sto je bukvalno hladno :D

ono o cemu se i dalje ne prica jeste koliko Xiaomi cepa performanse.
samo jedan od primera gde Vivo recimo obara brightness vrlo brzo i gde throttle-uje pri slikanju/snimanju u odnosu na Xiaomi.
1744836532506.png

samo neki od komentara
"I first bought vivo x200 pro and sold it my friend for the same price i bought it right after 3 days. Bcz that thing throttled like hell. It never heated up bcz it drops to only 30% performance after reaching 39.5C. even fps dropped while recording video for 30mins. Bootloader is locked af so there is no fix for that"

i da, rutovan Xiaomi i thermal mode, stavis tipa 70 stepeni peak (default je 95) za CPU i GPU i nema grejanja, baterija traje, ali perfomanse baiii. Salim se, nije bai, elite na 70 stepeni ima iste performanse kao gen2 bez limita. nerealan procesor.

Sve ti bude jasno kad stigne i otvoriš kutiju... A šta mislite, onaj ko je upućeniji u te stvari, koje su šanse da i Xiaomi doživi sudbinu Huawei-a uzimajući u obzir celu ovu situaciju sa uvođenjem besmisleno velikih carina na relaciji Usa-Kina?

Poslednja izmena:
Ako snimiš sa bilo
ovo je prvi put da se ne slazem bukvalni ni u cemu sa njim :D osim zapravo dela gde authentic vise nije authentic.
na 15u je sharpening dosta slabiji i skoro nepostojeci na authentic mode-u, vibrant ne bih komentarisao jer bode oci. sto se boja tice, vibrantu je malo smanjena ta vibrantnost a authenticu je malo manje drastican tako da nema neke prevelike razlike sada izmedju dva moda. ima i dalje, u zavisnosti od situacije, ali nije drasticno. ume i authentic da bude ostar u nekim situacijama gde je HDR aktivan ali u 95% slucajeva je "meko ko dusa" 😂 i samo neka ostane tako.

manjak VA ne primecujem za sada, na difoltu mi stoji EV na -0.7, na 14u sam drzao na -0.3.

sto se baterije tice, meni je duplo bolja nego na 14u. grejanje- juce sam ga akao sa gcam-om, jedno pedesetak fotografija gcam i desetak stock i sve to upload na telegram i google photos, telefon nije presao 41. 14u na samo startovanje gcam-a i jednu fotku je vec isao na 45. lik snima i zali se na 33 stepena sto je bukvalno hladno :D

ono o cemu se i dalje ne prica jeste koliko Xiaomi cepa performanse.
samo jedan od primera gde Vivo recimo obara brightness vrlo brzo i gde throttle-uje pri slikanju/snimanju u odnosu na Xiaomi.
Pogledajte prilog 488471

samo neki od komentara
"I first bought vivo x200 pro and sold it my friend for the same price i bought it right after 3 days. Bcz that thing throttled like hell. It never heated up bcz it drops to only 30% performance after reaching 39.5C. even fps dropped while recording video for 30mins. Bootloader is locked af so there is no fix for that"

i da, rutovan Xiaomi i thermal mode, stavis tipa 70 stepeni peak (default je 95) za CPU i GPU i nema grejanja, baterija traje, ali perfomanse baiii. Salim se, nije bai, elite na 70 stepeni ima iste performanse kao gen2 bez limita. nerealan procesor.
Vivo x200pro važi za telefon koji ima najbolju autonomiju od svih flagshipova jer je navodno DM 9400 jako štedljiv a je bih jako voleo da vidim koji to telefon neće dobro da se zagreje nakon 30min snimanja u 4k 60fps. Još ako je spoljna temperatura kao danas, preko 27C verujem da X14U i X15U ne mogu da izdrže ni pola od toga a da se ne ugase zbog overheatinga.

Sve ti bude jasno kad stigne i otvoriš kutiju... A šta mislite, onaj ko je upućeniji u te stvari, koje su šanse da i Xiaomi doživi sudbinu Huawei-a uzimajući u obzir celu ovu situaciju sa uvođenjem besmisleno velikih carina na relaciji Usa-Kina?
Nema nista od toga, pre ce Honor da pedaliraju jer je prepakovani Huawei, a i od toga nema gotovo nista.

Xiaomi nije kalibar Huaweija u oblasti mobilnih telekomunikacija.

Ako snimiš sa bilo
Vivo x200pro važi za telefon koji ima najbolju autonomiju od svih flagshipova jer je navodno DM 9400 jako štedljiv a je bih jako voleo da vidim koji to telefon neće dobro da se zagreje nakon 30min snimanja u 4k 60fps.
Dimensity jeste štedljiv ali nije ništa stedljiviji od Elite.
ono što Vivo radi jeste da mu seku performanse zarad autonomije baterije, ništa manje ili više nego Samsung ili Huawei.

sve dok nemam oba telefona u rukama, ne mogu da komentarišem iz svog iskustva ali sam u dosta grupa na telegramu i za Xiaomi i za Vivo i dosta njih koji su prešli sa Xiaomija na Vivo se žale na performanse, throttling i dimming.

a nije ni realno da bude drugačije jer je nemoguce da bilo koji proizvođač ima i najbolju bateriju i najbolje performanse.

svako bira šta želi i šta mu više odgovara.

X15U ne mogu da izdrže ni pola od toga a da se ne ugase zbog overheatinga.
15u će pre crći nego trotlovati, dok ćeš na Vivu imati prepolovljeni fps.

opet kažem, bira ko šta hoće.
bilo bi lepo da Vivo da da se otključa Bl pa da stvarno možeš da biraš šta hoćeš.

15u će pre crći nego trotlovati, dok ćeš na Vivu imati prepolovljeni fps.

opet kažem, bira ko šta hoće.
bilo bi lepo da Vivo da da se otključa Bl pa da stvarno možeš da biraš šta hoćeš.
Nisam rekao da će da trotluje nego da će se ugasiti zbog overheatinga. 😄
Pusti neki benchmark pa nam reci kako je prošao IMG_20250417_205109.jpg

Nisam rekao da će da trotluje nego da će se ugasiti zbog overheatinga. 😄
Pusti neki benchmark pa nam reci kako je prošao Pogledajte prilog 488618
ako ti je benchmark aplikacija reper, gde je poznato da proizvođači guraju telefone u poseban režim rada kad prepoznaju benchmark app, a ne real life iskustvo, onda ne znam 😁

bolje uzmi oba telefona i igraj igrice, snimaj neki 4k/8k log video, maltretiraj ga sa gcam-om i ostalim teškim aplikacijama pa vidi na kraju koji je snimak bolji i na kome manje pada fps i koji brže i bolje obrađuje fotke.

Molim te sarađuj dok pljujem Xiaomi... treba da prodam moj Vivo kad izađe x200u 😋

Vivo 👑😄

Huawei je dobio direktne sankcije, da ne moze da saradjuje sa americkim firmama i koristi americke tehnologije, zato i pad kvaliteta jer nisu mogli da uzimaju Snap/Mediatek procesore i da koriste te fabrike za proizvodnju svojih cipova, RAM i jos necega.

Ovo sto Tramp sada radi je glupost, kao dete u zabavistu, da se vidi ciji je tata jaci, a ni to mu ne ide posto uvodi sankcije, pa ih pauzira, pa uvodi ponovo, pa odlaze na 90 dana, pa onda izuzima grupe uredjaja poput telefona da ne padaju pod sankcije itd.

Ono sto moze da se desi jeste da Ameri placaju telefone mnogo skuplje nego obicno :D A Xiaomi ima sasvim normalnu saradnju i dalje sa svim firmama/fabrikama/zemljama. Materijale za telefone imaju, od Amerike su uvozili uglavnom hranu, zrnjevlje itd, a Ameri su ti koji 95% stvari uvoze iz Kine.
Molim te sarađuj dok pljujem Xiaomi... treba da prodam moj Vivo kad izađe x200u 😋

Vivo 👑😄
niko ti ne brani da hvalis Vivo, samo nemoj da prozivas telefone koji to ne zasluzuju :D

videcemo, ako sve bude kako treba i ako mi se bas svidi x200u, porucujem ga pa ce biti direktnog uporedjivanja. za sad sam 50/50

Eto i mene u "klubu 15" :)

Za sada ekstra lezi u ruci i radi odlicno. Photography Kit je po meni greota ne uzeti uz ovaj telefon.

Koliko je dobro zastitno staklo koje dolazi na njemu?
Da li je potrebna zastita i za poklopac sociva sa zadnje strane?

Kao masku cu koristiti bazni deo Photography Kit-a.

Eto i mene u "klubu 15" :)

Za sada ekstra lezi u ruci i radi odlicno. Photography Kit je po meni greota ne uzeti uz ovaj telefon.

Koliko je dobro zastitno staklo koje dolazi na njemu?
Da li je potrebna zastita i za poklopac sociva sa zadnje strane?

Kao masku cu koristiti bazni deo Photography Kit-a.
nije staklo nego folija ali je odličnog kvaliteta.

što se zaštite za kameru tiče, uzmi onu metalnu što ima rupe za kamere, ne staklenu koja ide preko celog modula.

inače ćeš biti kao ja
1000002042.jpg
ispao mi je dan nakon što sam ga dobio 🤣

to mu je prvi i biće poslednji put ali eto, upisao se.
sreća pa sam nosio masku koju nikad ne nosim, pa je samo staklo zaradilo ogrebotinicu i to hvala Bogu nije po kameri, inače bih ga verovatno dokusurio istog trenutka kad sam video.

Nazad
Vrh Dno