Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Osim 3x zoom-a, za sada deluje da 14U ima bolji kvalitet fotografija, sudeći po GSMA testu primetno bolji u nekim situacijama. Ali ne verujem da će još dugo tako ostati, i na 14U su mesecima peglali gluposti post-processinga, i sredili sve to na kraju.
Ma to svakako nego me samo zanima wtf je sa bokehom, da li tripujem ili treba ovako da izgleda

Takođe, jeste 92mm @psychofedex , na 4.1x prebacuje na tele :))

Preorder beda. Uvaljuju opet projektor koji su uvaljivali već bezbroj puta uz razne modele.

Ma to svakako nego me samo zanima wtf je sa bokehom, da li tripujem ili treba ovako da izgleda

Takođe, jeste 92mm @psychofedex , na 4.1x prebacuje na tele :))
evo ga opet ovaj stručnjak što piše stvari bez pokrića i prenosi kojekakvo smeće za Tvitera.
stvarno te polako treba banovati sa teme, koji put pišeš jednu te istu laž?

25.10mm focal length on a 1/1.4" sensor is ~99mm equivalent
Full-frame sensor size: 36mm × 24mm → Diagonal ≈ 43.3mm

1/1.4" sensor size: ~8.81mm × 6.61mm → Diagonal ≈ 11.02mm

Crop Factor: 43.3/11.02≈3.93

25.10mm×3.93≈98.7mm

evo ga opet ovaj stručnjak što piše stvari bez pokrića i prenosi kojekakvo smeće za Tvitera.
stvarno te polako treba banovati sa teme, koji put pišeš jednu te istu laž?

25.10mm focal length on a 1/1.4" sensor is ~99mm equivalent
Full-frame sensor size: 36mm × 24mm → Diagonal ≈ 43.3mm

1/1.4" sensor size: ~8.81mm × 6.61mm → Diagonal ≈ 11.02mm

Crop Factor: 43.3/11.02≈3.93

25.10mm×3.93≈98.7mm
Zašto onda prebacuju na drugu tele kameru na 4.1x? 23 × 4.1 ~94-95mm

Mislim, ne samo što prebacuje već ima dosta slika sa 96mm watermarkom, pitam se odakle

aha, znači nisam znao da na telefonu možeš da slikaš samo na 1x, 3x i 4.3x. ne daj Bože da postoji neki zum Level između, poput recimo ovoga

mislim, ne znam, možda tvoj Oppo to ne može.

1000020111.jpg

o, ne! meni piše 22mm umesto 23mm :O ne, nemoguće da je to UW, to je main koji je zapravo 20mm ali je digitalni krop na 23mm, pa zato sad piše 22mm.

Bože, gde ja gubim vreme raspravljajući se sa ovakvim kreaturama.

aha, znači nisam znao da na telefonu možeš da slikaš samo na 1x, 3x i 4.3x. ne daj Bože da postoji neki zum Level između, poput recimo ovoga

mislim, ne znam, možda tvoj Oppo to ne može.

Pogledajte prilog 483098

o, ne! meni piše 22mm umesto 23mm :O ne, nemoguće da je to UW, to je main koji je zapravo 20mm ali je digitalni krop na 23mm, pa zato sad piše 22mm.

Bože, gde ja gubim vreme raspravljajući se sa ovakvim kreaturama.

Aha, a aperutra f/2.6 na 96mm slici je downloadovana sa 4.3x kamere 🤣🤣

Ako i dalje nisi shvatio: možeš ti da zumiraš i menjaš mm koliko hoćeš, ali ako piše f/2.6 na 96mm onda nema boga da je 3x jer je 3x f/1.8

Ima, u portret modu, samo što ovo nije to. Niti je 3x kamera.

bože gospode sa kim ja pričam ovde..

Aha, a aperutra f/2.6 na 96mm slici je downloadovana sa 4.3x kamere 🤣🤣

Ako i dalje nisi shvatio: možeš ti da zumiraš i menjaš mm koliko hoćeš, ali ako piše f/2.6 na 96mm onda nema boga da je 3x jer je 3x f/1.8

Ima, u portret modu, samo što ovo nije to. Niti je 3x kamera.

bože gospode sa kim ja pričam ovde..
ajde stručnjak, kako onda ja na 75mm imam ovo? odakle mi f/1.25 kad je 75mm na f/1.8?

a druga stvar, koju opet izbegavaš, daj dokaz gde se slika prebacuje na drugi tele na 4.1x
1000020120.jpg

lmao. odustajem.
čudi me da nisi ranije.
ideš copy paste one hejtere sa Tvitera, tvoj tviter profil je još i gori od njihovih, pišeš stvari bez pokrića, ne pružaš dokaze za svoje tvrdnje i onda skrećeš sa teme, a sada kao odustaješ.

3 puta ili koliko već pišeš da je 4.3x zapravo 91mm.
tri puta ti odgovaram matematikom i pitam te gde je dokaz.

pošto opet tvrdiš da prebacuje na drugi tele na 4.1x, ponovo te pitam, daj nam svima dokaz ovde gde, kad i kako prebacuje.

Čovek došao, registrovao se i od svojih 80 postova napisao 60 o tome kako telefon koji još nije ni izašao njesra 😁

Inače baš su bezvezni pokloni, da je nešto normalnije verovatno bih uzeo. Iznenađenje mi je po ovim testovima trajanje baterije, čak i ove osakaćene za global. To je ono gde su "kinezi" uvek kaskali.

Dok u EU svuda dele onaj njihov skuter, čak i kada se uzme obični xiaomi 15. Zanimljivo. Ekonomski tigar
Kod nas je prosle godine bio skuter, i bio je super poklon bas, cena u radnjama mu tad bila preko 35k, mogao se prodati za 28-30k. ove godine duplo jeftiniji i beskorisniji poklon, bas smece.
mislim, nije los projektor ali dosta jeftiniji i specificniji.

ali i dalje nema ni u jednoj radnji da se poruci, ni cena? odakle vam ta promo fotka?
instagram story, vidim sad.

Evo ga Ben sa direktim uporedjivanjem sa x200 pro. ne znam sto se odlucio sa Vibrant mod na oba telefona ali sa je tu je.
Procenite sami.
Meni je 80:20 za Xiaomi.

Poredi babe I žabe)) X200U će da pometla Xiaomi, ne samo u kamerama. Baterija, izgled, debljina...

Poredi babe I žabe)) X200U će da pometla Xiaomi, ne samo u kamerama. Baterija, izgled, debljina...
Kako ce to tacno da pometla?
Bolji UW ali manja glavna kamera i isti zoom lens? nemamo pojma kako ce lyt818 da se ponasa na 35mm native, trebalo bi da bude dobra, ali sta recimo ako budes uporedjivao 23mm?
lyt 900 1" senzor ovde, a tamo lyt 818 1/1.3" sa kropom na 23mm. ne da nece moci da se porede nego ce tek tad biti babe i zabe na strani 15u.. njihova jedina prednost ce biti u tome sto ce taj isti hp9 koristiti u vec trecem telefonu i imali su vise vremena i podataka da izvuku maksimun iz njega.

a sto se debljine i izgleda tice, potpuno mi nebitno. nek bude duplo deblji ako to znaci da ce da ima jos bolje kamere i da mu baterija jos duze traje.

preorder u UK 🫠

400e tablet, 50e punjac, 180e kamera kit 🫠 🫠 🫠 🫠 🫠 🫠

je li ide neko do UK-a do 31. marta? 😂

1740944224124.png

Poslednja izmena:

Evo ga Ben sa direktim uporedjivanjem sa x200 pro. ne znam sto se odlucio sa Vibrant mod na oba telefona ali sa je tu je.
Procenite sami.
Meni je 80:20 za Xiaomi.

Xiaomi izgleda super, samo me zanima da li je Vivo global ili cn? Ako je global- nažalost stvarno je džaba poredio (iz pogleda hardvera), jer one HDR greške i mutne slike se (nažalost) dešavaju samo na global sistemu (što nikako ne opravdavam, samo kažem da nije ono što Vivo treba da bude)

Gledajući samo kamere, Ben da je poredio sa Ultrom tu bi ultra odnela pobedu. Rekao je da je close call I minimalna prednost Xiaomia. Taman za toliko je i bolja Ultra od X200P.
Baš će da traje sa 5400mah :/ na tu debljinu mogli su 7000mah da smeste. Xiaomi svake godine mora negde da zasere bar malo.
15u jedino iz Kine možda vredi ako neko uspe da dobavi, ovaj global je DOA.

Po gsm - baterija na 15U je stvarno solidna za 5400mAh.

^sad pogledah, u pravu si. Izgleda da su upeglali HyperOs konačno.

^sad pogledah, u pravu si. Izgleda da su upeglali HyperOs konačno.
To je po GSM, naravno treba da vidimo idle i sve ali verovatno je dobar, iskreno nikada šaomi nije imao problema u samom sistemu koliko su sistemske aplikacije bile problem jer sklanjanjem njih sam veoma često imao mnogo bolji bb i od custom ROMova

Kamera je neverovatna.
Izgleda je doslo vreme za ultru, mada, teska srca cu se odvojiti od x14, vrhunski je.
koliko sam video, x15 nije vredan prelaska sa x14.

Grabite ove 14 Ultra dok ih ima za 120k, 15 Ultra definitivno ne vredi ovoliko više od prošlogodišnje verzije.

Nazad
Vrh Dno