psychofedex
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.09.2020
- Poena
- 275
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i5-13600k, Deepcool AK400
- Matična ploča
- Asrock Z790 Pro RS/D4
- RAM
- Kingston Fury Beast Limited Edition, DDR4 32GB 3200MHz 16CL
- GPU
- Gigabyte Radeon RX 6950 XT Gaming OC
- Storage
- Crucial SSD 512GB, Samsung HDD 1TB
- PSU
- Coolermaster V850 Gold V2 850W
- Kućište
- Be quiet! Pure 500DX
- Laptop
- Macbook Air M1
- Tablet
- iPad Pro M1
- Mobilni telefon
- Xiaomi 15 Ultra
- Pametni uređaji
- Garmin Epix Pro
- Pristup internetu
- Optički internet
u to vreme je Samsung imao Touchwizz za koji ljudi i dalje govore da je i dalje najgori skin koji je ikad postojao, a meni nikad ništa nije falilo.Xiaomi sam koristio bezbroj puta, još od mi4 i redmi 4x
ni posle sa Samsung Experience - meni bilo super, većina ga mrzela.
i kad je bilo vreme custom rom-ova, lineage-a I ostalih, ja sam uvek koristio Samsungove portove.
tebi verujem da ti se MIUI ili kako se tad zvao gadio, i meni se isto gadio na sam pogled, ali se nekoliko mojih drugara se kune u tu eru i te telefone.
ja sam imao sreću da sam od Samsunga uvek koristio Note seriju, od dvojke do 10ke pa onda s22u i s23u i uvek su bili koliko toliko dobri telefoni.
zato su moji kući imali A i J serije i ježio sam se svaki put kad ih uzmem u ruke i kad treba nešto da uradim na tim telefonima.
tad i jesu bile veće razlike između skinova jer su svi hteli da budu drugačiji i imali različite ideje šta je bolje a šta gore.
a s obzirom da u poslednjih 3-4 godine se ne zna ko koga više kopira, te razlike su minimalne.
jedino mogu da razumem naviku, da se neko navikne na jedan skin pa da mu je teško da promeni i da se navikava ponovo, ali i to je toliko isto na androidima da je bukvalno pitanje estetike.
a što se samog rada tiče, HyperOS mnogo ozbiljan, i dizajn i rad.
kad uzmem sestrin s23u, imam osećaj kao da je 4 generacije razlike između telefona, a ne jedne. koliko je hyper tečan, kakve animacije ima, i generalno izgled ikonica i svega, Samsung deluje nekako dečije.
opet, estetika i dizajn su lični izbor, a rad, fluidnost, funkcionalnost su manje-više činjenice, a to Xiaomiju ne manjka uopšte.