Šta je novo?

Mobilni telefon Xiaomi 14t pro vs Honor Magic 6pro vs Xiaomi 14

Koji mobilni telefon kupiti

Bogi79

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2014
Poena
275
Pozdrav svima.
Razmišljam se, ostati na xiaomi 14t pro, ili preći na honor magic 6pro ili se opet vratiti na xiaomi 14.
Sta je po vašem mišljenju najbolji izbor?
Koje su realno razlike izmedju Honor magic 6 pro i uopšte xiaomi?
Izrada, baterija, kamera i utisak u svakodnevnom korišćenju...
Sa Xiaomi 14t pro, nisam nešto oduševljen koristio sam ga neko vreme i spremio ga za prodaju, stoji u pakovanju već neko vreme, pa gledam šta bih mogao uzeti itd...
Ako ima još neki predlog, pišite.
Razmišljao sam i o oppo find x7 ili x7 ultra... Slabo ih ima u prodaji... Bar ovde u de sto sam našao preko oglasa.
Hvala.

Zasto nisi zadovoljan trenutnim telefonom?

Ne svidja mi se jednostavno, i vibracija me nervira jako... Čuju se neki zvukovi čudni... Nisam jedini koji je to primetio. Iskreno, više mi odgovara po svemu ovaj matori x12t pro...
Blizu sam odlule uzeti Honor Magic 5 pro ili 6 pro... Gledam tražim sta se nudi po kojoj ceni itd... A da mi je tu blizu da odem po telefon, Kleinanzeige oglas, kao i svuda prevaranata mnogo....
Nudi mi jedan lik, magic 6pro za 520€ sa pošiljkom, daleko od mene nekih 600km,navodno ocene zadovoljavajuće, a oglas stoji od 03.11. Kaze lik hoće što pre da se reši telefona, pa reko za tu cenu svako bi ga odmah kupio, nešto tu ne štima... Onaj osećaj u stomaku odmah proradio...
Za cca 600€ ne plaćam na račun, već samo lično.

Vibracija je jedna od mana na Honoru tako da ako ti je bitna neces se usreciti.
Slabasna ne poprilicno.
Sve ostalo, kamera, baterija, ekran, zvuk, brzina, signal itd je odlicno👌
Ovo ti govorim kao vlasnik Magic6 pro modela, ne znam kakvo je stanje sa peticom.

Ovo se čudno čuje vibracija, kad se tipka poruka, neki čudan zvuk... Nebitno, ne svidja mi se 14t pro.
Sto se tice honor, nije mi bitna stavka vibracija, neka radi normalno ne da proizvodi čudne zvukove...
Imam i opciju za HM 5 pro 450 star godinu ipo... Sve regularno, garancija jos 6 meseci full. Pakovanje itd..

Opet ja 😂😂😂
Dilema, posto je tek danas prodat Xiaomi 14t pro, vala neka je otišao, jedva ga prodah... Mnogo ih ima na oglasu, previše.
Nego, pomoć savet, u izboru su dva telefona.
1. Nubia Z60 Ultra 16gb/256gb
Isrpavka, gore sam greškom napisao 512gb.
Kupljen je januar 2024, garancija znaci jos dosta. Full stanje dve original maske itd itd... Cena 430€, nije daleko od mene.
Sve jasno kakav je telefon, fon je super, naravno ima svojih mana, snimanje samo full HD, prednja kamera loša, Update politika je jako loša, ostalo sve tip top.
Racun ide uz telefon.

2. Honor Magic 5 pro 512gb
Graancija do kraja aprila 2025.
Top stanje, pakovanje full uz dve original neke maske.
Cena 490€
Takodje mi njej daleko.

Trebao bih danas da idem po jedan od ova dva telefona.

E sad, sta uzeti?
Uživati u z60 ultra sa ponekad nekim Update, ili ipak ići na sigurno sa honor?

Fora je što mi se oba telefona sviđaju... Prednost honor mi je što je 512gb, prednost z60 velik telefon, izrada odlična, nije zaobljen itd...
Totalno dva različita telefona...

Oneplus 12? Pixel 8 Pro?

Gledao sam i to, ima naravno dosta na oglasu, ali mi je sve to malo više dalje od mene, a hoću samo lično preuzimanje, pošiljka ne dolazi u obzir, previše prevaranta ima na Kleinanzeige, ebay takodje ima ali su cene tamo malo veće... Kako god, izbor se sveo na ova dva modela...

Moze to i za 500e. Google nikad nije bio sampion baterije. Pixel se kupuje zbog kamere i cistog androida. Prosek ti je 5h SOT. Malo bolja situacija je sa Pixel 9 Pro XL. Punjenje mizerija u odnosu na kineze.

Ipak je odluka pala, nubia z60 ultra, sutra idem po telefon eventualno u utorak. To je to... Presudila je garancija i normalno cena... Update, pa to je to, ne očekujem ništa... Videcemo

Otišao i Xiaomi 11t pro, kupio ga za smešne pare, sad još zaradio na njemu... Fino.
Jos xiaomi 12t pro da se proda, pa cemo da vidimo sta ćemo da kupimo za drugi telefon. Verovatno da će biti Honor 90 512gb, videćemo... Ima ih za ksorz okay cenu sa još vazecom garancijom.

Mora lično, da bih video prvo telefon itd... Napisao sam gore već, ima naravno sev i na ebay i Amazon, nešto su veće cene tamo. Oglas Kleinanzeige ima svega, velika ponuda svega, ali i mnogo prevaranata. Ebay, kao i Amazon je sigurnost plaćanja i da ćeš da dobiješ to što si kupio. Kleinanzeige, nema toj ima takodje plaćanje direkt preko oglasa Kleinanzeige, ali to je već provaljeno od strane prevaranata, tako da ostaje samo lično preuzimanje, i nema greške, vidiš, proveriš, kupis ili ne kupiš.
Ovako ništa ne rizikujem...

Slike od prodavca Nubia z60 ultra 👍

Prilozi

• IMG_20241124_205831.jpg
    IMG_20241124_205831.jpg
    161.7 KB · Pregleda: 87
  • IMG_20241124_205851.jpg
    IMG_20241124_205851.jpg
    136.7 KB · Pregleda: 89
  • IMG_20241124_205918.jpg
    IMG_20241124_205918.jpg
    138.4 KB · Pregleda: 89
Podesio z60 ultra, utisak u odnosu na xiaomi telefone koje sam eto imao zadnje vreme, ovo je top koliko sve radi bolje, brže, ekran vrh, slike takodje što moje oko vidi, nisam strucan za to. Sve u svemu, vrhunski telefon u svemu i po svemu. Prijatno sam se odusevio. Sigurnosni Update odmah bio. Od Update nista ne očekujem, jer im je to velika mana...
Nisam pogrešio, idemo dalje... Baterija kao akumulator 6000mha 😂😂😂

Najbitnije da si ti zadovoljan onim što si kupio...i respect kad možeš konstantno da menjaš proizvođače. Meni džaba mogu da daju telefon, ako je šaren kao cirkus (tj nije One UI da ne lažem sebe) apsolutno mogu da ga prosledim dalje instant.

Žuljalo me je nesto drugo da probam, i mislim da sada nisam pogrešio, dobio sam ono što sam tražio...
Smorio me xiaomi iako tvrdim da je X14 opasan telefon, x14t pro mi se nije svideo nikako, vibracija čudan zvuk...

Nazad
Vrh Dno