Šta je novo?

Mobilni telefon Xiaomi 14t pro vs Honor Magic 6pro vs Xiaomi 14

Koji mobilni telefon kupiti

Bogi79

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2014
Poena
275
Pozdrav svima.
Razmišljam se, ostati na xiaomi 14t pro, ili preći na honor magic 6pro ili se opet vratiti na xiaomi 14.
Sta je po vašem mišljenju najbolji izbor?
Koje su realno razlike izmedju Honor magic 6 pro i uopšte xiaomi?
Izrada, baterija, kamera i utisak u svakodnevnom korišćenju...
Sa Xiaomi 14t pro, nisam nešto oduševljen koristio sam ga neko vreme i spremio ga za prodaju, stoji u pakovanju već neko vreme, pa gledam šta bih mogao uzeti itd...
Ako ima još neki predlog, pišite.
Razmišljao sam i o oppo find x7 ili x7 ultra... Slabo ih ima u prodaji... Bar ovde u de sto sam našao preko oglasa.
Hvala.

Ako nekog zanima, mogu napisati utisak z60 ultra, mada čisto sumnjam da bi to neko i kupio, ne kupuje to normalan čovek, da se razumemo 😂😂😂
Nije ovo baš telefon za svakoga, velik, težak skoro 250g, update politika, mnogo loša... Bar tako pišu korisnici koji su ga imali ili ga još imaju.
Uglavnom, kratko ovako, telefon je bruka dobar, slike odlične mnogo podešavanja ima, baterija, ovo je nemoguće, 2 dana bez problema, ekran sta reci, izrada top, zvučnici su stvarno extra, sa skusalicama razbija zvuk. Brzo punjenje, traba nekih 40min do 100% , baterija 6000mha. Skoro kao čist Android, nema onog bloata itd..
Sto se tice slika, poredio sam sa svim telefonima koje sad do sad imao, i slikao iste stvari, ja kao laik vidim da je ovo vrh kamera u odnosu na xiaomi 14, 14t pro itd itd.. Noćne slike su bas bas dobre...
Za 430€, nema sta da zamerim, Update, mora negde da se preseče... Sigurnosni Patch je trenutno oktobar, videćemo dalje, mada da sam gledao na to, ne bih ni kupio ovaj telefon...
Bice nekog poređenja sa Honor 90 dok ga kupim, bice mi to kao rezervni drugi telefon, dok ce xiaomi 12t pro na prodaju...

Da dodam jos, xiaomi svaki telefon do sada, ovde gde živim, u stanu imam Max 2 crte signal, nubia z60 ultra pun signal, poredim trenutno sa Xiaomi 12t pro, znači pun signal kako zasto pojma nemam. Xiaomi mi je svaki imao loš signal u stanu mac 2 crte kao što rekoh.

Poslednja izmena:
Naravno da su ti kineski brendovi kvalitetni. sto se tice updejta, to nije neki problem. Nego su ljudi generalno zaludjeni samsungom, iPhonom, a ne znaju da ima i drugih marki koje su i kvalitetnije od njih, eto ovaj ZTE Nubia koji ti imas. Pa onda nubia red magic. pa OPPO telefoni su jako kvalitetni, pa VIVO. Kvalitetniji i bolji telefoni od Samsunga. Xiaomi iako ih ti ne volis nesto ako sam ja dobro zakljucio iz tvog pisanja su isto kvalitetni, isto bolji od Samsung telefona. Nisam ljubitelj Huawei i Honor telefona. Imao sam mate 10 pro i rekao sam nikad vise telefon od tog proizvodjaca ( iako honor nije vise huawei, meni jesu ).

Slažem za se oppo, top telefoni, imao sam i opciju oppo find x6 pro za ok pare, ali China Version... Nisam hteo da se zezam.
Verujem da ce mi sledeći telefon biti oppo find x7 ali ne pro, jer koliko sam ispratio samo je x6 globalna verzija dok x7 pro je China verzija...
Da slažem se kao gire napisano Vivo telefoni, odlični.
Stj se tice xiaomi, jedino mi je legao bas onako top X14 i 12t pro... X14t pro nikako, mada u suštini jeste to sve isto, ali sam dozivljaj meni nije isto, i kao što rekoh vibracija, čudan zvuk vibracije, kao taj motoric da zuji šta god... Iritantno jako.
Sva sreća pa ima velik izbor telefona mislim na oppo xzte, vivo, op, realme itd itd.. Koji jesu vrhunski telefoni.
Lično ne volim da imam što većina ima, na to mislim iphone Samsung, ne kažem da su loši, ali jok, nisam ja za to, više volim ovako nešto što nije svakodnevno...
Bez update ću živeti normalno, jer radi sve kako treba... Kao što napisah, dobio sam šta sam tražio za relativno skroz okej cenu, i svestan da će cena da pada brzo vremenom...

Naravno da su ti kineski brendovi kvalitetni. sto se tice updejta, to nije neki problem. Nego su ljudi generalno zaludjeni samsungom, iPhonom, a ne znaju da ima i drugih marki koje su i kvalitetnije od njih, eto ovaj ZTE Nubia koji ti imas. Pa onda nubia red magic. pa OPPO telefoni su jako kvalitetni, pa VIVO. Kvalitetniji i bolji telefoni od Samsunga. Xiaomi iako ih ti ne volis nesto ako sam ja dobro zakljucio iz tvog pisanja su isto kvalitetni, isto bolji od Samsung telefona. Nisam ljubitelj Huawei i Honor telefona. Imao sam mate 10 pro i rekao sam nikad vise telefon od tog proizvodjaca ( iako honor nije vise huawei, meni jesu ).
Jel znaš od kad je Mate 10 pro? I sa čim ga poredis...
I kakvi su bili Xiaomi tih godina
Izmenjao sam preko 100 modela, možda i preko 200...Xiaomi sam imao od Redmi Note 1, kada se još svercivalo iz kine i flesovalo.
Huawei od prvog modela koji je došao kod nas, tj u MTS, neki smehotres.
Stope kojima je Huawei grabio su impresivne. Odavno su presisali Xiaomi... E onda se desilo šta se desilo...
Honor ti je slična priča...
Uglavnom, sada su samo nijanse izmedju modela i to je to.
Kad ti dosadi jedan tabor, uzmeš drugi...

Lično ja sam bio baš ljubitelj Huawei, top telefoni, nikad problema, savršeno sve radilo, bio baš oduševljen sa Huawei. A imao sam ih dosta modela. Šteta što se desilo to što se vec desilo. Iz tog razloga želim da uzmem honor 90 512gb.
Plan je bio da uzmem honor magic 6 pro ili 5 pro... Kad ono međutim... Z60 ultra.
Teško cu se rešiti i ovog xiaomi 12t pro... Previše ih na oglasima... A o 14t pro koliko ih ima na oglasu, wooowww....

Jel znaš od kad je Mate 10 pro? I sa čim ga poredis...
I kakvi su bili Xiaomi tih godina
Izmenjao sam preko 100 modela, možda i preko 200...Xiaomi sam imao od Redmi Note 1, kada se još svercivalo iz kine i flesovalo.
Huawei od prvog modela koji je došao kod nas, tj u MTS, neki smehotres.
Stope kojima je Huawei grabio su impresivne. Odavno su presisali Xiaomi... E onda se desilo šta se desilo...
Honor ti je slična priča...
Uglavnom, sada su samo nijanse izmedju modela i to je to.
Kad ti dosadi jedan tabor, uzmeš drugi...
Znam od kad je Mate 10 pro, svejedno zbog te svoje neke politike koje je huawei imao, i jos uvek ima, ne zelim da imam njihove telefone vise pa da su ne znam koliko tehnoloski ispred ostalih.

Imao sam ja od Xiaomi mi2, mi3, mi4, mi8, mi9t, mi 10.
pa meizu mx4, OnePlus 2 i 8, oppo ne secam se koji model. Sve sam ih iz Kine narucivao sem tog huawei mate 10 pro kojeg sam uzeo preko operatera.
uglavnom to i pisem da su nijanse upitanju, sve je to sad vec isto. Uvek sam za bilo koji kineski brend ( osim Huawei ) naspram nekog samsunga . Jeste da sad imam samsung s24 ali to je poklon, pa nije bas lepo da se proda. Pogotov se smejem kad citam kako je oneUi miljama ispred ostalih launchera.

Uh da, da dodam, jedna jedina vrlo loša stvar na Z60 ultra, prednja kamera, uzas, na nivou od pre 10 godina, mada meni iskreno nije ni bitna, ne koristim je. Smesno koliko je loša prednja kamera, sve ne verujem, mada sam i to znao, ali nisam verovao da je toliko loše 😂😂😂

Prošlo 7 dana druženja sa z60 ultra, utisak neverovatan telefon.
Nego da nastavim ovde, dajte neki predlog za drugi telefon za nekih 300€.
Kontao samo honor 90 512gb, ali na oglasu ih nema u mojoj blizini... Naravno u obzir dolazi samo lično preuzimanje.
Pa da čujem predloge... Bez xiaomi predloga 😂😂😂

Honor 200?

Honor 200 je bestbuy za 35000 na ananasu uz kupon.

Kupovina je van srbije, gledam oglase Kleinanzeige, samo lično preuzimanje.
I da, što se mene tiče, ne mora to nov model telefona da bude u ceni od oko 300€, naravno da dolazi u obzir i polovan, nemam problem sa tim 👍👍👍

Po nicemu interesantan fon. Honor 300 dobija magic os9 sad sa puno ai funkcija, odlicnom selfie kamerom, odlicnom glavnom kamerom .. onako bas fon za igranje. Taj realme kad ga vidim samo izgleda kao tesko djubre :D

Update :
Nista jos nisam kupio, sve ispale za xiaomi 12t pro, trebali da dodju da vide / kupe telefon, sve dogovorili preko oglasa, ni traga ko glasa od likova, nista čudno, nije prvi put. Ne razumem takve ljude... Ne možeš da dodjes, napiši neću ne mogu i to je to.
Teško će da ode xiaomi 12t pro, mnogo ih ima na oglasima, previše...
Sto se tice kupovine telefona kao drugi telefon, gledam pratim honor 90 kao sto sam i pisao, a pratim i honor 200 i honor 200 pro... Idu cene dole, takodje ih ima previše na oglasima pogotovo pro verzija, nude za cenu već od 340€ nov neopravdan sa ugovora... Taman dok se ja rešim x12tpro i jednog tableta, naći će se neki primerak i u mojoj okolini za ok novce model pro...
Nubia z60 ultra, utisak se nije promenio, sve je taman kako treba, vrlo zadovoljan.

Trenutne ponude sta mi se nudi.

1. Honor 200, 290€ račun od oktobar 2024
2. Honor 90 230€ račun garancija još godinu
3. Oneplus 10 pro 280€, nema garanciju više
4. Honor magic 4 pro 260€, nema više garancije
5. Oppo find x5 pro 220€, nema više garancije

Nemam problem da kupim i stariji model telefona, ali zanimljivo, nijedan prodavac nije u blizini... Sve dalje dosta, i lično preuzimanje se ne isplati, moguća samo pošiljka, svi prodavci imaju skroz okay ocene na Kleinanzeige, ali to ništa ne mora da znači ima dosta hakovanih naloga...
Čekam i dalje, dok nešto ne bude u mojoj okolini blizini... Ne bih baš nekog da obradujem sa recimo 250€ da ima za praznike itd... Nisam baš toliko darežljiv 😂😂😂
Ovaj prvi sa Honor 200 minje toliko upadljiv da mi se stomak odmah okrenuo, za te pare niko taj telefon ne prodaje, sav neki fin i kulturan... Stomak kaže NoWay.
Da se razumemo, kupovao sam ja dosta stvari preko Kleinanzeige, gde sam platio unapred eto recimo volan za F1 fanatec i sediste za volan, ali je tu komunikacija presudila i gde čovek dobije neku sigurnost i plati to sve i opet onako misliš, valjda ćeš dobiti svoje stvari šta si platio... Rizik uvek postoji, na svu sreću nikada nisam bio prevaren, što ne znači da neću biti, zato uvek oprez, i zaključiti sve iz
komunikacije... Sta i kako...
Da, nista ne komplikujem, vec eto oprez koliko je moguće...

Promeni naziv teme u Bogijeve mobilne avanture 😁

Mobilna avantura završena.
Kupljen Honor Magic 4 pro za 230€, ganqcija jos 6 meseci, full pakovanje uz to jos honor airbuds x6 nove.
Ipak pošiljka, placeno vec danas, i paket je vec predat u posti, stiže dhl za dva dana najviše.
To je to od mene.
Neko vreme cu nadam se biti miran 😂😂😂

Bez zezanja, teško da će u neko skorije vreme biti menjanja telefona, z60 ultra mi je, ono kad se kaže, e to je to...
Može samo dogodine z70 ultra... Taman će spadne cena kao za z60 ultra, i naravno z60 ultra će da padne cena xi idemo u krug 😂😂😂😂
Od xiaomi, me ništa ne zanima, pa cak ni novi nadolazeci modeli, Honor može da mi privuče pažnju i kao što rekoh z70 ultra,i eventualno oppo find x7 ili x8 pro...
Ostalo me ne zanima... Samsung, iPhone, ni za dzaba ne bih uzeo...
Sto se Vivo telefona tice, tu pojma nema... Jel postoje globalne verzije ili su sve China verzije...

Nazad
Vrh Dno