Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

Kad li ce ova nesrecna global verzija dobiti HyperOS 2 ?
Iskreno najvise zbog toga sto se nadam makar malo da je popravljeno trajanje baterije.
Pre mesec dana rekoše u roku od tri dana :ROFLMAO:. Na tabletu koji imam, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 već je stigao i to prošle nedelje. Ništa specijalno, nisam video nikakva unapredjenja po pitanju baterije. Isto sr.... drugo pakovanje. Na 14T Pro još ništa

Evo jutros upravo na 14T pro, samo sam prebacio region na Ujedinjeno kraljevstvo i izbacio mi dostupno azuriranje. 1000030106.jpg

Meni jos nista...aj javi utiske...prati bateriju jel sta bolja? :)

Meni jos nista...aj javi utiske...prati bateriju jel sta bolja? :)
Jesi prebacio region.... Ma iskreno meni ovako na prvu sve isto deluje.... Da malo ima taj efekat pri prelasku sa app na app ali ovako deluje mi sve nekako isto... Na prvu cini mi se da svlavi bateriju isto ko i pre... 14T definitivno mu nije jaca strana baterija.. Daleko je to od loseg ali nije ni u rangu telefona iz cenovnog segmenta... Moje misljenje samo

Ma jesam na vise regiona menjao...nista 🤣
Ma ja se nadao samo za bateriju,drugo ne mora ni da popravljaju,baterija mu je Ahilova peta...uzasna.

Može li nešto da se poremeti ako stavim region na UK, skinem&instaliram 2.x i onda vratim region na srbiju?

Ne može osim što ti prebacivanjem na region sam telefon doda neke app koje obrišeš, uradiš update i vratiš na Srbiju. Tako sam i ja malopre.

Je l tolika mana bateriji na 14t? Imam 12lite i uzasna je baterija, pa ne bih bas opet da se patim?

Sta se desava sa vecinom novih xiaomi modela i kilavim baterijama ? Nekad su bili upravo tu medju najboljima i hvaljeni poprilicno. Eh, kad se setim samo mi max 3 i najbolje baterije na pametnom telefonu koju sam ikada koristio. Nzm dal mi verujete ali 3 dana koriscenja i 12h sot-a sam izvlacio bez problema sa njim ...

Ja ne primetim razliku u trajanju baterije u odnosu na 12t pro. Punim svaku noć, završim dan sa 40-50%. U nekim specifičnim situacijama potrošim više, a svega par puta godišnje moram da punim telefon preko dana (još se nije desilo sa 14t pro)

Meni recimo na 14t služi fenomenalno. Baš često ljudi pišu, ne znam možda su gejmeri. Ovo klasično drndanje telefona ceo dan dočeka noć sa preko 30%, brzinska dopuna i teraj dalje.. služi odlično.
Uzeo sam original punjač ako to možda ima neke veze, šta znam.

Da se nadovezem na prethodni post, ni meni nije jasno sta je ljudima sa baterijom... Imam 14T Pro i cak ga punim do 80%, ujutru skinem sa punjaca, klasicno koriscenje (5-5.30 sati SOT) stalno zakacen sat + spotify u kolima isto preko bleutooth-a i uvece je oko 20-30 % ostalo... I da punjac je 120w od 11TPro...

Da se nadovezem na prethodni post, ni meni nije jasno sta je ljudima sa baterijom... Imam 14T Pro i cak ga punim do 80%, ujutru skinem sa punjaca, klasicno koriscenje (5-5.30 sati SOT) stalno zakacen sat + spotify u kolima isto preko bleutooth-a i uvece je oko 20-30 % ostalo... I da punjac je 120w od 11TPro...
Druze jesi siguran da ti mob nije nakacen na akumulator? :)
Vidi,procesor mu nema stedljiva jezgra,sta vise koliko sam procitao prilicno je nestedljiv,u danasnje vreme baterija od 5000 je skoro mizerija...12t pro je imao stedljiva jezgra i 5000 bateriju i mogao je da istera solidno.
Ako ti je to sve sto si naveo i sve vreme ukljucen net,onda si ti na konju,super

Net je naravno ukljucen. Mada je veci deo vremena na wifi. Jedino sto uradim jednom u 7-10 dana je da ga ispraznim do kraja i napunim do 100% i tako ostavim jedno 2 sata... Nista vise.

Ljudi jel ima jos ko problem sa tasterom za odjavljivanje na fb app nakon HyperOS 2 azuriranja?
U smislu da je taster pobegao skroz dole i preklapa se sa ona 3 tastera na dnu ekrana i samim tim ne mozes da se izlogujes?

Zasto bi se izlogovao na mobilnom za bilo koju aplikaciju? Za PC//Desktop je sasvim razumljivo ali za mobilni...
P.S. Smanji velicinu fona za jedan podeok ili velicinu ekrana kroz Accessibility/Vision/Screen size probaj.

Stigao je HyperOS 2 na 14T region UK. Ne vidim neku drastičnu razliku.

Pre neki dan upalim NFC da bih podigao paket sa paketomata i zaboravim da iskljucim. Vidim narednih dana telefon mi se dosta brze prazni a koristim ga manje vise isto. Kako sam ugasio NFC baterija mi se vratila u normalu. Da li je moguce da je uzrocnik vece potrosnje baterije bio NFC ukljucen?

Stigao je HyperOS 2 na 14T region UK. Ne vidim neku drastičnu razliku.
Pa zato što realno i nema bitnih razlika ne samo između dve generacije UI već ni između 3 generacije OS.

Da bi bila neka drastična razlika, moraju da se nađu neke nove ideje i funkcije upotrebe telefona, a to sporo ide. Sve ostalo su kozmetičke izmene.

Na mnogim temama se ovde pravi hajp oko apdejta, te je neko dobio, neko nije, pa kada će, pa zašto ga nema, pa će neki baciti telefon jer nisu dobili apdejt juče, već će dobiti za 3 meseca, te nikada više ovaj ili onaj brend jer nema apdejta svakog petka... U suštini na kraju bude isto sr@nje, drugo pakovanje.

Pa zato što realno i nema bitnih razlika ne samo između dve generacije UI već ni između 3 generacije OS.

Da bi bila neka drastična razlika, moraju da se nađu neke nove ideje i funkcije upotrebe telefona, a to sporo ide. Sve ostalo su kozmetičke izmene.

Na mnogim temama se ovde pravi hajp oko apdejta, te je neko dobio, neko nije, pa kada će, pa zašto ga nema, pa će neki baciti telefon jer nisu dobili apdejt juče, već će dobiti za 3 meseca, te nikada više ovaj ili onaj brend jer nema apdejta svakog petka... U suštini na kraju bude isto sr@nje, drugo pakovanje.
Ja bih ipak rekao da smo mozda mi kao korisnici mozda malo i prezahtevni i dostupnost svega i svacega nas cini nezadovoljnim. Ne fascinira nas vise ni 12-16GB ram memorije na telefonu, AI alati, brzina procesora koja pokrece sve moguce i nemoguce, komentarisemo neke zumove kamera od x100 a ne znamo socivo kamere da obrisemo pre slikanja (pogotovo selfija), pricamo o 8k a velika vecina cuva slike u telefonu ili na google disku pri cemu se smanji kvalitet zbog ocuvanja prostora. Dostupnost maskica u svim mogucim oblicima i bojama nas ne fascinira, ekrani sa odlicnom vidljivosti na suncu, brzi punjaci koji pune telefon za pola sata napune telefon do 100% ili svega 10-15min dopune za autonomiju do kraja dana. Itd itd. Ovo nije vezano samo za ovaj model ali zaista budimo realni. Telefoni u ovoj klasi gde su 14T i 14T pro imaju sve sto je potrebno i zahtevnijim korisnicima upitna je samo cena u poredjenju konkurentnih modela. Previse modela i proizvodjaca dovelo nas je do toga da hocemo sve ali za male pare a to nikad nije moglo i nece moci. Ni wifi 6 i dual wifi nam nista ne znaci jer su danasnje brzine interneta dovoljne da pokrenu sve zivo i nezivo u trenutku. Itd itd... Malo sam se raspisao ali secam se svog detinjstva i komodora 64 kada smo srafcigerom stelovali glavu da bi igrali iznajmljenu konzolu i bili presrecni. Kada smo skidali filmove sa torrenta a brzina neta tolika da za nekoliko sati skine film i onda sa iscekivanjem i radoscu gledali. Fiksni telefon sa dvojnikom me je teralo da odem do drugara i zovem ga da idemo napolje da se igramo. A danas pricamo o nekom nezadovoljstvu u eri kada sa chatgpt pricamo kao sa najpametnijim drugom danasnjice... Otislo sve u k...

Vrh Dno