Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

i Spanci TV isto, a mi ovde solje i znacke :D cuj znacka, brendirana. dogodine brendirani stiker :D

Da li je neko porucio 14t pro preko MTS i da li su poslali ili je mozda vec stigao?

Steta sto mi lik deluje napaljeno i pristrasno.Salu na stranu pozeljan telefon,pojavio se na KP.

Evo sad vidim oglas na KP gde lik prodaje pro po skupljoj ceni nego što je ova još važeća promo. Ko će to da kupi, bar u naredna 4 dana, stvarno ne znam. Još telefon otvoren i aktivirana promocija.

Samo da javim prvu manu nakon par dana...baterija nije zadovoljila moj kriterijum...neka solidna upotreba,nista ekstremno i racunate na oko 24h.
Moj sad vec bivsi 12t pro je mogao kao nov izgurati 30-ak

Ne verujem da ima bitnije razlike vredne pomena.
U svakom slucaju ocekivao sam bolje trajanje.

Ne kapiram ove iz mts... 30.09. sam uz produzenje ugovora aplicirao i 14t pro. Telefon jos nisu poslali a pravo na poklon gubim ako telefon nije uzet do 6.10. Ne kapiram ih uopste... Ima li neko da je uzeo 14t uz ugovor kod bilo kog operatera i da li mu je stigao?

Poslednja izmena:
Ne ide osvezenje ekrana iznad 120 hz ver ne podrzava sistem ,moj mi 10 t pro je isao lagano do 144hz

Kupio juče 14t. Za ono što meni treba, nisam mogao sebi da opravdam da kupim skuplji model. Na osnovu slika i video recenzija, mislio sam da će pro uživo izgledati mnogo bolje nego običan 14t, ali kad sam ih pogledao, meni je razlika minimalna. Razmišljao sam i o Honor 200 pro, sad kad je na akciji, ali sam se na kraju ipak odlučio za 14t zbog nešto dužeg trajanja baterije (bar po nekim testovima) i zbog zakrivljenog ekrana na Honoru koji mi se ne sviđa, iako mi Honor generalno lepše izgleda.
Za ovih nepunih 24 sata nemam neke posebne utiske, telefon meni izgleda lepo, prebacio sam bez problema aplikacije i fajlove sa starog 10t pro na njega. HyperOS je sličan MIUI, ikonice su možda malo ružnije, ili je to samo meni utisak jer sam se navikao na MIUI.
Napravio sam nekoliko slika na brzinu, nisu loše, ali nisam nešto oduševljen. Slikano je u zatvorenom sa neujednačenim i slabijim svetlom, a i ja sam slikao na brzinu, sve je bilo namešteno na AI camera. Nadam se da može mnogo bolje od toga.
Registrovao sam se sinoć za poklon, danas mi je stigao mejl da će poklon stići na kućnu adresu u narednih 60 dana, a možda i malo kasnije, ako se dese "vanredne okolnosti".
O bateriji ne mogu još ništa da kažem, i dalje je na onom fabričkom punjenju. Kad sam ga uključio bio je na nekih 70ak posto, sad je na nešto preko 30, mada sam ja prilično atipičan, tj. nezahtevan korisnik kada je baterija u pitanju.
Jedna stvar koja mi je bez veze je da otključavanje telefona, kada se radi pomoću šifre, radi vidno sporije nego na 10t pro. Tamo ga je otključavao istog trenutka kada nacrtam simbol, a sada postoji vrlo vidan zastoj od oko sekunde i tek onda ga otključa. Ne znam zašto je to, ali mi deluje kao da je napravljeno da bude tako. Probao sam da u Home screen podešavanju prebacim brzinu animacije sa relaxed na fast, ali to ne pravi nikakvu razliku.

Pazario danas u Yettelu 14T pro, sivi. Prvi utisci su da je telefon bas fluidan, sve klizi. Bateriju ne mogu da ocenjujem jer jos rano. Ergonomija je super, s obzirom da je u pitanju veliki telefon. Vizuelno je lep, nista specijalno ako mene pitate ali to je opet subjektivno. Od kamera sam iskreno ocekivao malo vise. Ukratno, sto se vidi u viewfinderu, to se I dobije od slika, nema nikakve dodatne obrade. I veliki minus, tele camera nema OIS.

Ja sam ocekivao malo bolju bateriju i mislim da mi oni senzori za rotaciju nisu bas sjajni u smislu treba vremena da se rotira,nekad i ne rotira.
Snimio sam i poslao podrsci te parametre pa cemo videti,to su trazili...po meni onaj akcelerometar nije bas po parametrima sto su mi naveli iz Mi-ja

Klasika za jedan Xiaomi sa napucanim specifikacijama i T oznakom, na papiru i u sponzorisanim recenzijama sve vrh, super, a onda ide otrežnjenje za korisnike.
Mada, kakvih sve precenjenih krševa ima u toj cenovnoj klasi, 14T modeli su još i ok.

Koji punjač od 67W odgovara za 14t? Vidim da Xiaomi ima neke dve varijante, jedan je GaN, sa tri USB izlaza (2 tip C, 1 tip A), a za drugi ne piše da je GaN, ali je isto 67W i ima samo USB A to C. I da li je bezbedno kupovati punjače preko kupujemprodajem? Tamo su cene duplo, do skoro tri puta (za punjač 120W) niže nego u prodavnicama? Da li neko zna da li su to original Xiaomi punjači kao što piše, ili neki lažnjak?

Koji punjač od 67W odgovara za 14t? Vidim da Xiaomi ima neke dve varijante, jedan je GaN, sa tri USB izlaza (2 tip C, 1 tip A), a za drugi ne piše da je GaN, ali je isto 67W i ima samo USB A to C. I da li je bezbedno kupovati punjače preko kupujemprodajem? Tamo su cene duplo, do skoro tri puta (za punjač 120W) niže nego u prodavnicama? Da li neko zna da li su to original Xiaomi punjači kao što piše, ili neki lažnjak?
Ukucaj na google - XIAOMI Mi Punjač za telefon 67W Type-A EU beli , i izaci ce ti eponuda sajt, ima za 2600+ dinara. Na KP vidim da su originali 20e + poštarina što mu dodje na isto. Ovi jeftiniji su najverovatnije polovni ili kopije.

Sto se tice punjaca stvari stoje ovako... Ima ih raznoraznih od originala preko zamenskih originala i naravno fals. Svi ovako na izgled lice i rekao bi da su svi original ALI... Svi oni prikazuju brzo punjenje koliko koji model podrzava (67w,120w...) ali duzina punjenja nije ista.. Najbrze puni na originalu. A i grejanje baterije nije isto.. Na fals punjacima prikazuje npr punjenje od 120w ali se baterija puni duze i greje se vise.. Tako da... Treba uzeti u obzir sve to pa doneti odluku... Ja licno punim 14t pro na original punjac od 67w i meni licno nista ni bolje ni brze ne treba... To je moje iskustvo i misljenje...

@pedjadroid koji punjač od 67W koristiš? Onaj GaN sa tri izlaza, ili onaj sa samo jednim izlazom?
Ma koristim od cerki punjace kako kad... Posto obe imaju punjac od 67w dobijen uz telefon Redmi note 12 pro i Poco x4 pro... Na koji god ubodem prikaze mi 67w i napuni ga pola sata pred spavanje uvece na 100% i toje sasvim dovoljno.... Ni bolje ni brze nista mi ne treba

Da da.... Sve sto vec nije snizeno uz kod ONLINE30 dobija se popust od 30%

Znači zadovoljan si. Baterija, ekran, kamera kakvi su utisci?

Nazad
Vrh Dno