Šta je novo?

Xiaomi 14

Ja upravo uradio update. Prošlo brzo i ne vidim problem.
Redovni security patch

Moze neko ukratko da napise o XEU romu? Znam da je pisano na forumu i da ima tema ali je bas opsirna.

Par pitanja:
XEU je kineski rom prilagodjen za EU trziste?
Sa njim dolazi stari xiaomi dialer sa snimanjem poziva?
Da li rade mbanking aplikacije?
Da li sam dobro razumeo da se on update-uje isto kao i obican rom? Stigne notifikacija i odradi se update, klasika?
Generalno koje bi bile prednosti? Kakvo je trajanje baterije? Da li je sve kako treba sto se kaze?
Pitam najvise za iskustvo za Xiaomi 14 i ljude koji su sada na XEU. Hvala

Jedno veliko DA kao odgovor na svako tvoje pitanje, nazalost. A "nazalost" je zato sto u ovom trenutku ne moze da se unlockuje bootloader na X14 i instalira XEU :(

Od kad to da ne može da se otključa bl?

Kažu ljudi od letos. Ja ga imam nekih mesec dana, da sam znao da ne može, ne bih ga ni kupio. Mislim može al za 80eur preko ncunlock i sl.

Jedno veliko DA kao odgovor na svako tvoje pitanje, nazalost. A "nazalost" je zato sto u ovom trenutku ne moze da se unlockuje bootloader na X14 i instalira XEU :(
Od kad to da ne može da se otključa bl?
Kažu ljudi od letos. Ja ga imam nekih mesec dana, da sam znao da ne može, ne bih ga ni kupio. Mislim može al za 80eur preko ncunlock i sl.
ne moze kineska verzija. mislim moze, ako imas njihov kineski community nalog star 5+ godina i ne znam ni ja koliko poena, jedva da i nesto kineza ima takve naloge. da se plati, moze.

globalna verzija za nase trziste, evropsko, indijsko, koje god osim kineskog moze da se otkljuca bez problema, nalog star 30+ dana i to je to.
Da li sam dobro razumeo da se on update-uje isto kao i obican rom? Stigne notifikacija i odradi se update, klasika?
OTA moze samo ako imas TWRP. za 14u nema, tj. ima ali radi samo kad nema enkripcije na telefonu, za 14 cini mi se radi normalno.

ne moze kineska verzija. mislim moze, ako imas njihov kineski community nalog star 5+ godina i ne znam ni ja koliko poena, jedva da i nesto kineza ima takve naloge. da se plati, moze.

globalna verzija za nase trziste, evropsko, indijsko, koje god osim kineskog moze da se otkljuca bez problema, nalog star 30+ dana i to je to.

OTA moze samo ako imas TWRP. za 14u nema, tj. ima ali radi samo kad nema enkripcije na telefonu, za 14 cini mi se radi normalno.
Ne radi ni za 14-icu još kako treba, ne može da dekriptuje internu memoriju, moglo bi da se odradi sa USB-om ali opet mi je sigurnije sa kompom.

EEA i global modeli se najnormalnije otkljucavaju sa MiUnlock alatkom. Vazno je da imas xiaomi nalog duze od 30 dana. Dozvoljeno je maksimum 3 uredjaja godisnje da se otkljucaju. A za instaliranje xiaomi eu roma ni ne treba ti twrp, sve se instalira kroz fastboot jednim klikom.

Ne moze da se otkljuca jer ne moze da se dobije dozvola kroz Xiaomi Community, uvek se dobija poruka "Quota reached .... ". Pokusavao sam i sa autoclickerom preko Bluestacks emulatora na svaki sekund od 17:00 do 18:00, ne moze :) Ugasili su to od letos, svi zivi se zale po netu.

Ne moze da se otkljuca jer ne moze da se dobije dozvola kroz Xiaomi Community, uvek se dobija poruka "Quota reached .... ". Pokusavao sam i sa autoclickerom preko Bluestacks emulatora na svaki sekund od 17:00 do 18:00, ne moze :) Ugasili su to od letos, svi zivi se zale po netu.
Takodjer, ista stvar

Ja sam se sad pogubio u ovim vašim pisanjima 😄 Koji je ovo rom? Telefon je kupljen na KP što znači da je iz neke evropske zemlje, na kutiji piše Holandija

Prilozi

• Screenshot_2024-10-26-09-35-01-611_com.android.updater-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-26-09-35-01-611_com.android.updater-edit.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Ljudi , kako ste zadovoljni sa 14kom? obicna 14. planiram da kupim ali se dvoumim izmedju mi 14 i s24. po specifikacijama je bolji mi 14, xiaomi sam koristio vec ranije dosta verzija telefona, dok samsung samo note 2 ili kako se vec zvao :D

Takodjer, ista stvar
Ja sam imao isti problem, a problem je bio u tome što sam kada sam pravio profil pre desetak godina stavio region Kina, morao sam da napravim novi nalog, sačekam mesec dana i otključao najnormalnije. proverite region ako je China novi profil i rešen problem posle 30 dana.

Ja sam imao isti problem, a problem je bio u tome što sam kada sam pravio profil pre desetak godina stavio region Kina, morao sam da napravim novi nalog, sačekam mesec dana i otključao najnormalnije. proverite region ako je China novi profil i rešen problem posle 30 dana.
Kod mene neće ni sa nalogom starim 2 meseca

Imao sam X14 i meni lično je i lepši i bolji telefon, pisao sam ovde X14 mi ispao i ekran dovidjenja... Uzeo x14t pro... Sve je to ok... Ali...

Telefon kupljen u G radnji. Probao prvo nalog star 10 godina, onda procitao ovo sto si i ti napisao pa napravio novi nalog i probao s njim posle 30 dana, isto se ponasa. Ti si uspeo da otkljucas bootloader na X14 bas?

Ma nema šanse. Kliknuo u 00:00, 10sec kasnije dobio odgovor
1000001893.jpg

Telefon kupljen u G radnji. Probao prvo nalog star 10 godina, onda procitao ovo sto si i ti napisao pa napravio novi nalog i probao s njim posle 30 dana, isto se ponasa. Ti si uspeo da otkljucas bootloader na X14 bas?
Jesam bez problema posle otvaranja novog naloga posle 30 dana je uspelo, posle toga se čeka 72 sata i onda može unlock. čini mi se da je u 18h po našem vremenu gmt+8 ponoć. a ti si okasnio čini mi se 23 sata ili poranio 1. probaj danas u 18h

Oni jesu GMT+8 ali nemaju DST, pa je posle promene naseg vremena u nedelju, njihova ponoc u 17h kod nas. Vidis i na onom mini browseru da je tacno bilo 00:00 kod njih kada sam kliknuo :)

Oni jesu GMT+8 ali nemaju DST, pa je posle promene naseg vremena u nedelju, njihova ponoc u 17h kod nas. Vidis i na onom mini browseru da je tacno bilo 00:00 kod njih kada sam kliknuo :)
da video sam, ja se sećam da sam to radio u 18h pa sam zato napisao. u svakom slučaju unlock možeš da odradiš sigurno samo da vidiš gde grešiš, sa srećom.

I eto, odluka je pala, prodajem x14t pro i vraćam se na X14. Upravo stavio na oglase... Taman će da stigne i ona zaštita pa sve u kompletu da se proda. X14 mi je vrh telefon.
Čime nisi bio zadovoljan pa si se vratio na X14 tj. šta je bolje na xiaomi 14?

Nazad
Vrh Dno