Šta je novo?

Xiaomi 14

Baterija za nekoliko sati korišćenja.

Prilozi

• Screenshot_2024-11-08-10-22-22-609_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2024-11-08-10-22-22-609_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    72.2 KB · Pregleda: 105
  • Screenshot_2024-11-08-10-21-56-352_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-11-08-10-21-56-352_com.miui.securitycenter.jpg
    55.7 KB · Pregleda: 70
Evo ga na engleskom. Puni do 100% i kod mene 😊
drugačije nego kod mene na 14u.
sad ili je drugačije prevedeno ili drugačije radi.

proverite da nije kao ono što sam napisao u prethodnom komentaru.
Mac, ako ga stavim uveče na punjenje, napuni se do 80% i celu noć je na 80%. tek negde oko 9, pola 10, nastavi da se puni do stotke i spreman je za 10h kad krećem sa poslom.

Prilozi

• Screenshot_2024-11-08-13-02-00-979_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-11-08-13-02-00-979_com.miui.securitycenter.jpg
    47.2 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_2024-11-08-13-02-16-238_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-11-08-13-02-16-238_com.miui.securitycenter.jpg
    42.2 KB · Pregleda: 55
Kod mene evo sad sam ga punio odmah ide do 100. Možda preko noći to drugačije funkcioniše jer prepoznaje navike korisnika. Probaću kad ispraznim bateriju.

Update na 1.1.4.0 i razocarenje. Ceo UI deluje tromije. Skrolovanje kao da je u 24fps. Uzas 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Ja nisam primetio nikakve probleme, staviše animacije mi deluju lepse nego ranije.

Ne znam. Posle update-a nije fluidan recimo kada uđeš u app drawer ili u settings, Bench aplikacija isto nije fluidna..Vidi se da jednostavno nema fps-a. Ostaje mi factory reset ali mi je muka od ponovnih podešavanja. Inače iskreno sam razočaran telefonom i to kao neko ko je posle 5 godina prešao sa Xiaomi Mi Note 10 i očekivao čudesa, a dobio realno samo brže otvaranje aplikacija. O kvalitetu fotografija ne smem ni da pričam jer će biti da izmišljam, a pogotovo o zoom kameri zbog koje sam ga i uzeo. Što se mene tiče jako mlak utisak i nauk za ubuduće da se uzimaju sa rezervom hvalospevi domaćih i stranih "influensera".

Ne znam. Posle update-a nije fluidan recimo kada uđeš u app drawer ili u settings, Bench aplikacija isto nije fluidna..Vidi se da jednostavno nema fps-a. Ostaje mi factory reset ali mi je muka od ponovnih podešavanja. Inače iskreno sam razočaran telefonom i to kao neko ko je posle 5 godina prešao sa Xiaomi Mi Note 10 i očekivao čudesa, a dobio realno samo brže otvaranje aplikacija. O kvalitetu fotografija ne smem ni da pričam jer će biti da izmišljam, a pogotovo o zoom kameri zbog koje sam ga i uzeo. Što se mene tiče jako mlak utisak i nauk za ubuduće da se uzimaju sa rezervom hvalospevi domaćih i stranih "influensera".
Zavisi od očekivanja .
Ja imam RN 10 pro kada sam uzeo Xiaomi , meni je došao kao preporod .

Ma jasno sve. Individualna stvar. Ja i brat prsnemo pre mesec dana i uzmemo 2 komada X14. On presao sa Mi10T Pro, prosao jos gore jer slabo fotografise, a u realnom radu nema vidljivih dobitaka. Svaki dan mi to spominje 🤣🤣🤣.

Ma jasno sve. Individualna stvar. Ja i brat prsnemo pre mesec dana i uzmemo 2 komada X14. On presao sa Mi10T Pro, prosao jos gore jer slabo fotografise, a u realnom radu nema vidljivih dobitaka. Svaki dan mi to spominje 🤣🤣🤣.
Ali jedno je sigurno Xiaomi 13 i 14 sa svojih 6,3" lepše leže u ruci i lakši su za upotrebu .Ja telefon nosim u trenerici ili gornjem dzepu jakne .Lakše mi je da dejstvujem sa 6 ,36" nego sa 6,8" .

Da, slazem se za ergonomiju. Premium izrada i odlicno lezi u ruci To je i bio jedan od razloga zasto sam ga uzeo. Sve ostalo mi je mnjeh. Po meni udarili smo u neki tehnoloski plafon. Sve manje vise isto, razlike u nijansama. Jedino su cene nabili kao da im je rodjendan. No, to je vec druga prica.

Da, slazem se za ergonomiju. Premium izrada i odlicno lezi u ruci To je i bio jedan od razloga zasto sam ga uzeo. Sve ostalo mi je mnjeh. Po meni udarili smo u neki tehnoloski plafon. Sve manje vise isto, razlike u nijansama. Jedino su cene nabili kao da im je rodjendan. No, to je vec druga prica.
Jeste "druga priča " , ali ste potpuno u pravu za sve napisano .

Svaka cast ako niste primetili razlike.

Meni X14 posle update na 1.1.3.0 radi baš super. Nisam uopšte razočaran kupovinom ovog uređaja, čak šta više pozitino iznenađen .

Takodje, nekako su mi lepse animacije i ne primecujem nikakve bugove tj upravo su sa ovim zadnjim updejtom popravili nesto sto sam primetio (recimo da crasuje home screen app i poremeti raspored ikona kad se opet ucita mislio sam da je nesto do mog telefona kad ono stvarno postojao bug).

Dobar dan svima.
Malo sam citao forum,imam telefon od juna,nisam imao toliko vremena za igranja i podesavanja,a bilo ih je mnogo u pocetku.Imam kineski rom,i sta znam,sad sam navikao,podesio sta treba.Jedino me zanima da li da ga prebacim na EU rom,kao bolje radi play store,maps i notifikacije.Nemam generalno problema sa ni cim od tih,znao je maps ne raditi preko 5g mreze,al to je ko zna koji problem,jer blokiraju sve zivo na Bliskom Istoku.Cekam sad update pa da vidim dal ce biti stvarno nesto novo.Nije se pregrejavao na 50c tamo,jedino kad se puni,kamera fenomenalna,drzi mi 8h max u radu,al se puni zato 15-20 min.Eto cisto da podelim neki info,i savet dal preci na EU rom.

Prilozi

• Screenshot_2024-11-11-11-02-50-861_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-11-11-11-02-50-861_com.android.settings.jpg
    42.7 KB · Pregleda: 65
Dobar dan svima.
Malo sam citao forum,imam telefon od juna,nisam imao toliko vremena za igranja i podesavanja,a bilo ih je mnogo u pocetku.Imam kineski rom,i sta znam,sad sam navikao,podesio sta treba.Jedino me zanima da li da ga prebacim na EU rom,kao bolje radi play store,maps i notifikacije.Nemam generalno problema sa ni cim od tih,znao je maps ne raditi preko 5g mreze,al to je ko zna koji problem,jer blokiraju sve zivo na Bliskom Istoku.Cekam sad update pa da vidim dal ce biti stvarno nesto novo.Nije se pregrejavao na 50c tamo,jedino kad se puni,kamera fenomenalna,drzi mi 8h max u radu,al se puni zato 15-20 min.Eto cisto da podelim neki info,i savet dal preci na EU rom.
ako je kineski telefon, a deluje da jeste, prvo 100e Kinezu da ti otključa bootloader pa tek onda možeš da razmišljaš o EU.
drugi način za otključavanje bootloadera na kineskom telefonu ne postoji.

Dobar dan svima.
Koliko ste platili telefon ( ako nije tajna ) ?😀

ako je kineski telefon, a deluje da jeste, prvo 100e Kinezu da ti otključa bootloader pa tek onda možeš da razmišljaš o EU.
drugi način za otključavanje bootloadera na kineskom telefonu ne postoji.
To mogu videti sa prodavcem iz Hong Konga,nije problem.
Zanima me najvise da li je Kineski rom bolji od EU,ono sto sam malo pratio,izgleda da jeste,imam li potrebe da ga menjam.Sad cu biti u Evropi jedno mesec dana pa cu pratiti kako radi
Koliko ste platili telefon ( ako nije tajna ) ?😀
Nije...u Junu najjeftinije na aliexpresu,oko 500$+ su mi naplatili carinu oko 70$.
Prelep je zeleni neki zad,i najjaca konfiguracija +1tb memorija.Cena mu i dalje ista,cak i skuplje,malo cudno al eto.

To mogu videti sa prodavcem iz Hong Konga,nije problem.
Zanima me najvise da li je Kineski rom bolji od EU,ono sto sam malo pratio,izgleda da jeste,imam li potrebe da ga menjam.Sad cu biti u Evropi jedno mesec dana pa cu pratiti kako radi
zavisi od potrebe.
ako već imaš kineski i zadovoljan si, ništa ti ne fali poput android auta, guglove istorije lokacije i tih stvari, ako ti notifikacije rade bez problema, nema potrebe da menjaš.
EU je više za nas sa globalnim kome fali opcija, kustomizacija itd.
kineski je kompletniji ROM od globalnog, a EU je baziran na kineskom, sa zapravo i manje opcija od kineskog jer su obrisane kineske aplikacije i stvari koje rade samo kod njih.
sinoć je izašao HyperOS 2 za EU nego nije radio download link, pa ću ga danas staviti, ali koliko vidim po komentarima, čak ni famoznog Xiaomi AI-a nema na evropskom, izgleda ga developeri smatraju za bloat 😂

zavisi od potrebe.
ako već imaš kineski i zadovoljan si, ništa ti ne fali poput android auta, guglove istorije lokacije i tih stvari, ako ti notifikacije rade bez problema, nema potrebe da menjaš.
EU je više za nas sa globalnim kome fali opcija, kustomizacija itd.
kineski je kompletniji ROM od globalnog, a EU je baziran na kineskom, sa zapravo i manje opcija od kineskog jer su obrisane kineske aplikacije i stvari koje rade samo kod njih.
sinoć je izašao HyperOS 2 za EU nego nije radio download link, pa ću ga danas staviti, ali koliko vidim po komentarima, čak ni famoznog Xiaomi AI-a nema na evropskom, izgleda ga developeri smatraju za bloat 😂
To sam i ja sve video i mislim kao ti.
On je original rom i ostalo bazirano na njemu.Kineske aplikacije izbrisao ili stopirao,i to je to...
Update ja uvek dobijem prvi ali jos ga nema,cudno da se pojavio za EU ☺️

skinuh i stavih HyperOS 2, jako malo razlike.
lepše radi, lepše animacije i još je fluidniji nego što je bio ali ništa specijalno i bez nekog vau efekta jer je i ovako radio super.
jedino što me zanima od ovog ažuriranja jeste baterija što ćemo videti za par dana.
a da ne bude da je sve ok, uspeli su da upropaste raspored ikonica i da smanje opcije, umesto starih 4x6, 4x6, 5x6 itd. sad postoje samo dve opcije, dense - koji ima isti raspored kao što sam i koristio samo što su ikonice verovatno duplo manje i dosta više razmaka ima između njih, I classic gde je samo 4 ikonica u jednom redu a i tu je opet veliki razmak između njih.
5/7 update za sada

Prilozi

• Screenshot_2024-11-11-18-04-39-329_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-11-11-18-04-39-329_com.android.settings.jpg
    43.4 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_2024-11-11-18-09-05-277_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2024-11-11-18-09-05-277_com.miui.home.jpg
    102.4 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_2024-11-11-18-09-18-932_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2024-11-11-18-09-18-932_com.miui.home.jpg
    97.8 KB · Pregleda: 59
e da, ima i circle to search. toliko bitna opcija da sam zaboravio da postoji 😂

i da, većinu onih njihovih AI gluposti nema jer su predviđeni samo za Kinu.

To sam i ja sve video i mislim kao ti.
On je original rom i ostalo bazirano na njemu.Kineske aplikacije izbrisao ili stopirao,i to je to...
Update ja uvek dobijem prvi ali jos ga nema,cudno da se pojavio za EU ☺️
zaboravih da napomenem, svakako ako neko moze da ti otkljuca bootloader za dz, uradi to. lako ces ga zakljucati posle a otkljucan ti nudi opciju promene na EU rom ili rutovanja kineskog.
otkljucavanjem bootloader-a se radi factory reset tako da napravi backup ako se budes odlucio za to.

Sa zadnjim updejtom su digli na Android 15?

1.1.4.0

Imam opciju povoljno da uzmem 14 Pro. Kakve su opcije otključavanja? Jel ne može bez kineskog acc? Imam neki account sa kojim sam otključavao mi 9 i mi 10

Kakav si da mi posudis acc da otkljicam svoj 14u :)
Placam pizzu i pivu
ja? daj ne zezaj, treba ti 30 dana star nalog na xiaomi community-u :D https://c.mi.com/global/
da mi nije povezan sa Guglom, zajmio bih, ali ovako nikako :D

Imam opciju povoljno da uzmem 14 Pro. Kakve su opcije otključavanja? Jel ne može bez kineskog acc? Imam neki account sa kojim sam otključavao mi 9 i mi 10

14 pro je samo za kinesko trziste i samo Kinez sa njihovim nalogom i njihovom licnom kartom moze da ga otkljuca.
ili da se plati 80-100 evra kinezima na Telegramu koji otkljucavaju. drugog nacina nema.

Zašto mi ne dozvoljava update na 1.1.4.0, skinem update, pokušam da instaliram ali mi svaki put izbaci:
Can't verify update
Can't flash this ROM

Ja sam imao update problem dok sam koristio nova launcher. Do duse, meni je ulazio u boot loop u procesu update.
Ako slucajno imas neki launcher, snimi podesavanja, izbrisi i probaj opet update.

Nazad
Vrh Dno